Regisseur Homefront stopt ermee

Crytek heeft financiële problemen, dat hebben wij al eerder bericht. Personeel wordt niet of niet volledig uitbetaald, er is een mediaverbod opgelegd en velen namen al ontslag. Nu zijn er ook een paar kopstukken vertrokken. Crytek geeft nog steeds geen commentaar.

Spelregisseur van Homefront: The Revolution Hasit Zala heeft zijn functie neergelegd. Hij was ook de directeur van het geflopte Warface. De development manager van Crytek UK, Ben Harris, is eerder deze maand al gestopt. Hoofd van de studio Karl Hilton wil een andere positie binnen het bedrijf gaan vervullen. Naast deze wisselingen gaat de uitstroom van ontevreden werknemers gewoon door.

Bronnen bij Crytek UK zeggen, dat het een vreemde situatie is om te werken wanneer er geen management is. “Alles gaat verder in een neerwaartse spiraal.” Mensen die ontslag nemen krijgen hun laatste loon niet mee. “Mensen zijn al lange tijd niet betaald.”

Het management van Crytek heeft nog steeds geen toelichting gegeven op de ontstane situatie en spreekt niet met de media. We houden jullie op de hoogte.

crytek