Homefront: The Revolution

Wat zou er gebeuren als de Noord-Koreanen de Verenigde Staten veroveren? Nou, dan vechten de Amerikanen terug, natuurlijk! Resistance is not futile.

Header

Met Homefront ging het niet goed. Niet alleen Kaos Games sloot de deuren door al het commentaar op deze game, maar ook de uitgever THQ ging niet lang daarna ter ziele door allerlei financiële problemen en een verkeerde gok met uDraw. Alle licenties van THQ werden geveild, waaronder die van de Homefront-franchise. Het Duitse Crytek, bekend van de Crysis-serie, kocht deze op. En nu heeft de ontwikkelaar samen met uitgever Deep Silver Homefront: The Revolution aangekondigd.

Crytek gooit met Homefront: The Revolution het roer van de franchise om. De Korean People's Army heeft in het verhaal vier jaar geleden Noord-Amerika veroverd. Zoals te verwachten valt, voert Noord-Korea een schrikbewind in de Verenigde Staten. Avondklok, afgezette gebieden en militairen die elk teken van ongehoorzaamheid genadeloos afstraffen. Drones vliegen namelijk door de straten op zoek naar mensen die zich misdragen. Ze scannen iedereen en als iemand er niet thuishoort of verboden items bij zich heeft, dan slaat de drone alarm en komen militairen vrij vlot om er die gehoorzaamheid in te slaan.

Homefront: The Revolution

De stad waar het spel zich afspeelt is Philadelphia. De Koreanen hebben hun hoofdkwartier in die stad neergezet om symbolische redenen. De revolutie die tot de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten leidde, is daar begonnen. Op deze manier wil de Koreaanse leiding duidelijk maken dat er geen hoop meer is, maar het verzet ziet juist de kans om een signaal af te geven dat er een revolutie op komst is door de stad terug te winnen. De makers hebben gebouwen en andere herkenbare plekken in Philadelphia ook in het spel gedaan. Het verzet is in het begin duidelijk in de minderheid, maar de bedoeling is om uit te breiden en een revolutie in het land te ontketenen.

Als speler zit je in het verzet. Middelen zijn schaars en het is soms dus beter een gevecht te vermijden of het de Koreanen lastig te maken door middel van guerrillamethodes. Je speelt in een open wereld, al zijn er wel plekken waar je niet meteen aan het begin van het spel kunt komen. Te sterke vijanden of vestigingen van de Koreanen steken daar een eetstokje voor. Door niet elk gevecht aan te gaan, scheelt het je munitie en al te lastige patrouilles. Het heeft wat weg van Far Cry, maar dan zonder de mogelijkheid als een Rambo een Koreaanse vestiging te overmeesteren.

Homefront: The Revolution

Een belangrijk wapen in Homefront: The Revolution is je smartphone. Informatie over troepen, drones en bewakingscamera's is namelijk belangrijk als je ze wil ontlopen of een aanslag wil voorbereiden. Wat je scant, komt bij je verzetsbasis op een kaart te staan, zodat er een goed beeld gemaakt wordt van de gevaarlijke punten en mogelijkheden in de stad. Als jij door de stad loopt, zul je meer tips krijgen als je goed verkend hebt, waardoor gevechten voorspelbaarder of zelfs vermeden kunnen worden. Tegen een veel sterkere vijand is dat geen overbodige luxe.