FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 november 2011

Live Action trailer voor Modern Warfare 3

Een opkomende traditie om een ''Live Action'' trailer te maken gaat voort. Sam Worthington (Avatar, Clash Of The Titans) en Jonah Hill (Superbad, Get Him To The Greek) acteren lekker mee met de live action trailer voor Call of Duty: Modern Warfare 3. Er wordt les gegeven aan Hill ''The Noob'' door ''The Vet'' Worthington. Verder zit NBA ster Dwight Howard speelt ook een rol en natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van AC/DC voor het muziek. Rock & roll!

Rosberg ontkent Ferrari-geruchten

Nico Rosberg heeft ontkend dat hij in de aanloop naar de Grand Prix van India de fabriek van Ferrari heeft bezocht. De coureur van Mercedes GP wordt de laatste weken gelinkt aan het Formule 1-team uit Maranello als vervanger van de tegenvallende Felipe Massa, maar hijzelf zegt andere doelen na te streven.

"De geruchten zijn onzin. Ik ben niet in Maranello geweest," zei Rosberg tegen het persbureau DAPD. De Duitser zegt graag langer bij Mercedes te willen blijven. "Mijn droom is om met de zilverpijlen te winnen."

Stroetinga wint marathon Eindhoven

Arjan Stroetinga is in Eindhoven de winnaar geworden van de vierde wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Hij bleef in een massasprint Ingmar Berga en Karlo Timmerman voor.

Het was voor Stroetinga zijn eerste zege van dit seizoen. Ralf Zwitser nam de leiding in het klassement over van Jorrit Bergsma. Die werd gisteren in Heerenveen Nederlands kampioen op de vijf kilometer en ontbrak vandaag in Eindhoven. 

Uitslag Feyenoord - N.E.C. Nijmegen

Om 20.45 uur begon in Rotterdam het duel tussen Feyenoord en NEC. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

Feyenoord

0 - 1

N.E.C. Nijmegen

     7' v.d. Velden
 
 Gele kaart: El Ahmadi, (Feyenoord), Conboy, Koolwijk, v. Eijden, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Leerdam
De Vrij (G.Fernandez/76)
Vlaar
Martins Indi (Nelom/46)
El Ahmadi
Clasie
Bakkal
Cabral (Cissé/81)
Guidetti
Schaken
  Babos
Will
Cmovs
v.Eijden
Conboy
v.d.Velden
Vadócz
Koolwijk (Platje/86)
George (Ibrahim/63)
Schöne
Latupeirissa (Foor/69)


Duel tussen Feyenoord speler Jordy Clasie en NEC speler Nick van der Velden (Foto: Pro Shots)

Duivel ontdekt in beroemde fresco van Giotto

In de Sint-Franciscusbasiliek in Assisi is een afbeelding van de duivel ontdekt in een van de wereldberoemde fresco's van Giotto. Dit meldden Italiaanse media zaterdag.

Het hoofd van de duivel is verstopt tussen wolken aan de bovenkant van een fresco. Het kon acht eeuwen lang onontdekt blijven doordat het vanaf de grond vrijwel niet te zien is. Na de aardbeving van 1997 in Umbrië werd begonnen met een restauratie van de basiliek zodat restaurateurs dichterbij kwamen.

Duivel ontdekt in beroemde fresco van Giotto
Duivel ontdekt in beroemde fresco van Giotto (Foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie (05/11/2011)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

Roda JC

1 - 2

sc Heerenveen

 55' Vukovic
   42' Assaidi
 49' Djuricic
 
 Gele kaart: Wielaert, (Roda JC), Kums, vandenbussche, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 12.890
Arbiter: Dierick (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kieszek
Monteyne (Lebedynski/85)
Biemans
Vukovic
Fledderus
De Beule (Sutchuin Djoum/56)
Wielaert
Donald
Ramzi (Pluim/56)
Junker
Malki
  Vandenbussche
Janmaat
Gouweleeuw (El-Akchaoui/46)
Zomer
Breuer
Djuricic
Elm
Kums
Narsingh (Svec/81)
Dost
Assaidi (v. La Parra/90)

RKC Waalwijk

1 - 1

FC Groningen

17' Duits
   73' Andersson
 
Gele kaart: Duits, Castillion, v. Peppen, (RKC Waalwijk),
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.000
Arbiter: Ketting
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Bandjar
Martina
v.Mosselveld
v.Peppen
Sno
Duits
Braber
v.Hout (Alakmak/67)
Castillion (Fachtali/80)
Ten Voorde (Auassar/74)
  v.Loo
Hiariej
v.Dijk
Ivens (Holla/62)
Burnet
Bacuna (Pedersen/62)
Kieftenbeld
Andersson
Sparv
Tadic
Texeira (Bos/81)

Eerste tatoeagemuseum geopend in Amsterdam

In Amsterdam is zaterdag het allereerste tatoeagemuseum van Nederland geopend. In het museum wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van de tattoo, die al vanaf de prehistorie bestaat.

De collectie bestaat onder meer uit honderden tattoomachines en handwerktuigen, foto's, schilderijen, beelden en stukken getatoeëerde huid. Het overgrote deel van de verzameling is afkomstig van de geestelijk vader en inspirator van het museum Henk Schiffmacher. De bekendste tatoeëerder van Nederland heeft meer dan dertig jaar voor de collectie gespaard.

Het museum werd zaterdag aan het begin van de Amsterdamse Museumnacht geopend. In de hoofdstad zijn 45 culturele instellingen tot 02.00 uur open. Alle ruim 26 duizend tickets zijn uitverkocht.

Wolff bevestigt onderhandelingen met Räikkönen

Aandeelhouder van Williams, Toto Wolff, heeft bevestigd dat het team in onderhandeling is met Kimi Räikkönen over een stoeltje voor 2012. Tot nu toe werden de geruchten die in deze richting wezen nog ontkend.

"Ja, het is waar! Er wordt met Kimi gesproken. Het is geen show, we onderhandelen serieus, maar hij is slechts een van de opties. Het zal een strategische beslissing worden," zei Wolff tegen de Oostenrijkse Kronen Zeitung.

Een van die opties is volgens de geruchten Force India-coureur Adrian Sutil. "Er is met jongeling Jules Bianchi een meer agressieve optie en ook Valterri Bottas is voor in ieder geval de vrijdagtrainingen het overwegen waard."

DNB maakt declaraties openbaar

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat voortaan declaraties van haar directieleden openbaarmaken. Dit zei de nieuwe president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank zaterdag voor RTL Nieuws.

De bank is één van de laatste instellingen met een publieke taak die over bestuurdersdeclaraties openheid van zaken geeft. Voormalig DNB-president Nout Wellink kreeg het verwijt te weinig oog te hebben voor transparantie. Maar onder het bewind van Knot streeft de top van de centrale bank nu voor nieuwe openheid.

De centrale bank plaatst de declaraties voortaan met een vertraging van zes maanden op de eigen website. Dat moet garanderen dat De Nederlandsche Bank haar toezichts- en stelseltaken nog steeds in stilte kan uitoefenen.

Dodental Syrische stad Homs loopt op

Het dodental als gevolg van het brute optreden van het Syrische leger in de stad Homs zaterdag is opgelopen tot 13. Dit is van mensenrechtenactivisten vernomen. Tanks schieten er op burgers.

Naast de doden vielen tientallen gewonden. Die blijven soms onbehandeld op straat liggen. In de stad is volgens een activist geen brood meer te krijgen. Sinds dinsdag zijn in Homs zeker 89 burgers gedood. Woensdag sloot Syrië een akkoord met de Arabische Liga waarin staat dat het doden van betogers direct moet stoppen.

Zonnige 'nazomer' houdt aan

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het aanhoudende zachte en zonnige weer. Maandag is er kans op enkele buien maar daarna is het opnieuw zonnig met temperaturen die ver boven de gemiddelde temperatuur in november uitstijgen. Dat zegt een woordvoerder van weeronline.nl.

In de afgelopen dagen tikte de temperatuur in het zuiden al bijna de twintig graden aan. Vrijdag ging de boeken in als de warmste vier november ooit. Het werd toen 17,8 graden in De Bilt. In de komende week wordt het met 15 tot 16 graden iets frisser. "Maar dat is nog altijd ruim te warm voor de tijd van het jaar", aldus de woordvoerder. Normaal gesproken is het nu zo'n elf graden.

Voorlopig is het nog lang geen tijd voor sneeuw en ijs. "De winter is nog ver te zoeken. Koude lucht moet van de Noordpool of uit het oosten komen, maar ook daar is het momenteel warm."

Als het zo doorgaat gaat vrijwel zeker het temperatuurrecord van november eraan, verwacht de woordvoerder. Het gemiddelde staat na vijf dagen op 13,4 graden, terwijl dat normaal rond de 6,7 graden ligt. Het huidige record stamt uit 1994 toen het gemiddeld 10,4 graden werd.


Zonnige 'nazomer' houdt aan (Foto: Novum)

Berdych plaatst zich voor World Tour Finals

Tomas Berdych heeft zich als zesde tennisser geplaatst voor de ATP World Tour Finals. De 26-jarige Tsjech profiteert van de uitschakeling van Juan Martin del Potro in de halve finale in Valencia. De laatste twee tickets worden volgende week op het Masters-toernooi in Parijs verdeeld.

"Het voelt geweldig om mij voor het tweede jaar op rij te plaatsen", laat Berdych weten. "Het was een van de doelen die ik mij aan het begin van dit jaar stelde." Berdych schreef vorige maand het toernooi in Beijing op zijn naam. Het was de zesde titel in zijn loopbaan, maar de eerste sinds mei 2009.

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer en David Ferrer schaarden zich eerder al bij de acht beste tennissers van 2011. Het evenement in Londen begint op 20 november.


Berdych plaatst zich voor World Tour Finals (Foto: Novum)

Uitslag NAC Breda - Vitesse

Om 18:45 uur begon in het Rat Verlegh-stadion de wedstrijd tussen NAC Breda en Vitesse. Hieronder vind je de uitslag en de bijbehorende karakteristieken.

NAC Breda

1 - 0

Vitesse

 45+1' Gorter(pen)
 
 
 Gele kaart: Janse (NAC Breda), Pedersen, Hofs (Vitesse)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.000
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
ten Rouwelaar
Janse
Botteghin
Luijckx
Gorter
Gudelj (Buijs/79)
Gilissen
Schilder
Lurling
Schalk (Kolk/85)
Bayram (Jozefzoon/82)
  Velthuizen
Yasuda
Kashia
Kalas
Büttner (Aborah/85)
van Ginkel (Pröpper/68)
Annan
van der Heijden
Chanturia (Bony/46)
Pedersen
Hofs

Agenten aangeklaagd voor moord Benazir Bhutto

Een Pakistaanse rechter heeft twee agenten aangeklaagd wegens betrokkenheid bij de moord op de voormalige premier Benazir Bhutto. Dat heeft een Pakistaanse aanklager zaterdag gezegd.

De twee agenten worden ervan verdacht Bhutto onvoldoende te hebben beveiligd en bewijsmateriaal te hebben vernietigd.

Vijf andere verdachten, allen lid van de Pakistaanse Taliban, stonden al terecht voor de moord. Zij krijgen een nieuw proces zodat ze samen met de twee agenten kunnen worden berecht.

De rechter heeft de aanklacht zaterdag achter gesloten deuren voorgelezen in de stad Rawalpindi. Bhutto werd op 27 december 2007 gedood bij een aanslag na een verkiezingsbijeenkomst in Rawalpindi.


Agenten aangeklaagd voor moord Benazir Bhutto (Foto: Novum)

Kort geding om geluidsoverlast Awacs

Een man uit Brunssum spant een kort geding aan tegen de overheid. Hij wil een verbod op Awacs-vluchten omdat ze te veel herrie maken. Dat meldt de vereniging Stop Awacs zaterdag.

De Awacs-toestellen van een nabijgelegen NAVO-basis in Duitsland vliegen onder meer over de Limburgse gemeenten Onderbanken en Brunssum. De man, Nico Trommelen, wil dat de overlast stopt. Volgens hem brengen de overvliegende legervliegtuigen flinke schade toe aan zijn gezondheid.

Het is volgens de vereniging de eerste keer dat een burger naar de rechter stapt om de overlast te stoppen. Stop Awacs sleepte vorig jaar het toenmalige ministerie van Vrom voor de rechter. De vereniging wilde op straffe van een dwangsom dat de toestellen geen geluid van boven de honderd decibel produceerden.

Het kort geding van Trommelen dient op 21 november.


Kort geding om geluidsoverlast Awacs (Foto: Novum)

D66 voor behoud dubbel paspoort over de grens

Nederlanders die in het buitenland wonen en van dat land ook een paspoort krijgen, moeten daarnaast ook over hun Nederlandse paspoort kunnen blijven beschikken. De fractie van D66 in de Tweede Kamer moet zich daarvoor inzetten, zo beslisten de leden van deze partij zaterdag op het D66-congres in Den Haag.

Het kabinet wil meervoudige nationaliteit beëindigen om allochtonen die het Nederlanderschap willen verwerven, te dwingen een keuze te maken. In zo'n geval moeten zij hun oude paspoort opgeven.

Drugslaboratorium opgerold in Weert

Opsporingsdienst FIOD heeft zaterdag een drugslaboratorium in het Limburgse Weert ontmanteld. Ruim 750 kilo chemicaliën is in beslag genomen. Er werd niemand aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie.

Het lab was verborgen in een loods aan een doodlopende weg. Er werden grondstoffen voor amfetamine gemaakt. In een naastgelegen bedrijf, dat het laboratorium van stroom voorzag, werd een hennepkwekerij ontdekt. Zo'n tweehonderd planten zijn vernietigd.

Grote demonstratie in Rome tegen Berlusconi

Tienduizenden activisten van de Italiaanse oppositie hebben zaterdag in het centrum van Rome gedemonstreerd tegen premier Silvio Berlusconi. De betogers eisten het vertrek van de Italiaanse premier.

Pierluigi Bersani, de leider van de oppositionele Democratische Partij, zei tegen de demonstranten dat zijn partij er klaar voor is om samen met andere oppositiepartijen een nieuwe regering te vormen. Berlusconi's greep op de macht in Italië is tanende, mede door de slepende schuldencrisis in Italië en strubbelingen binnen zijn coalitie.

De betogers, die met bussen en treinen uit heel Italië naar de hoofdstad waren afgereisd, werden vergezeld door centrumlinkse politici uit Frankrijk en Duitsland.


Grote demonstratie in Rome tegen Berlusconi (Foto: Novum)

Djokovic verrassend onderuit in Basel

Novak Djokovic is op het tennistoernooi in Basel tegen zijn vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. De nummer één van de wereld ging in de halve finale verrassend onderuit tegen de Japanner Kei Nishikori: 6-2, 6-7 (4), 0-6. Nishikori speelt zondag in de eindstrijd tegen Roger Federer.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Djokovic, die dankzij drie breaks eenvoudig de eerste set in de wacht sleepte. In het tweede bedrijf was de Serviër dicht bij de winst, maar Nishikori vocht zich terug. Daarna was bij Djokovic het beste er duidelijk van af.

Federer was in een Zwitsers onderonsje te sterk voor Stanislas Wawrinka. De mondiale nummer vier won met 7-6 (4), 6-2. Federer schreef het toernooi in eigen land al vier keer op zijn naam. Djokovic won in 2009 wel ten koste van Federer. Vorig jaar moest de Serviër in de finale zijn meerdere erkennen in de thuisfavoriet.


Djokovic verrassend onderuit in Basel (Foto: Novum)

[Premier League] Van Persie weer belangrijk voor Arsenal

Robin van Persie heeft andermaal zijn waarde bewezen voor Arsenal. De aanvoerder had een belangrijke bijdrage in de 3-0 zege op West Bromwich Albion. Van Persie opende na 22 minuten de score en leverde de assists bij de treffers van Thomas Vermaelen en Mikel Arteta. Arsenal staat zevende met negentien punten, evenveel als Liverpool.

Swansea City hield een punt over aan het duel bij Liverpool. Invaller Dirk Kuijt wist zijn landgenoot Michel Vorm niet te passeren: 0-0. Kemy Agustien bleef op de bank bij Swansea, dat zich handhaaft in de middenmoot.

Manchester United kruipt door een kleine 1-0 overwinning op Sunderland weer iets dichter naar koploper Manchester City toe. Wes Brown hielp zijn voormalige werkgever aan een zege door een eigen doelpunt op slag van rust. United heeft met 26 punten een achterstand van twee punten op de stadgenoot, die later op zaterdag nog in actie komt.

Newcastle United staat verrassend op de derde plaats. De ploeg van de Nederlandse doelman Tim Krul won thuis van Everton met 2-1. John Heitinga, die net als Royston Drenthe in de basis stond, maakte een eigen doelpunt na twaalf minuten. Ryan Taylor vond ook het net voor Newcastle, Jack Rodwell deed iets terug.

'Zenden tekent contract bij Celtic'

Het is een tijdje stil geweest rond Boudewijn Zenden, maar de inmiddels 35-jarige middenvelder lijkt een nieuwe ploeg gevonden te hebben. Vandaag trainde de voormalig Oranje-international mee bij Celtic.

Zenden, die afgelopen zomer transfervrij vertrok bij Sunderland, gaf onlangs al aan in gesprek te zijn met een voetbalclub. De komende dagen zal de voormalig speler van onder meer PSV, FC Barcelona, Chelsea en Liverpool gesprekken voeren met trainer Neil Lennon.

De trainer van Celtic ziet in Bolo een routinier die met zijn ervaring de Schotse ploeg vooruit kan helpen. Bovendien kan Zenden uit de voeten als linksback, een positie die bij Celtic dun bezet is.

Voor Zenden zou Celtic de achtste ploeg zijn waar hij voor uit zal komen. Eerder was hij te bewonderen in het shirt van PSV, Barcelona, Chelsea, Liverpool, Middlesbrough, Olympique Marseille en Sunderland.

15-jarig talent PSV naar Manchester United

Andreas Hoelgebaum Pereira, een vijftienjarig talent van PSV, vertekt in de winterstop transfervrij naar Manchester United. Bij de recordkampioen van de Premier League tekent de jeugdige speler een meerjarig contract.

Pereira, een Belg met Braziliaanse roots, wordt op 1 januari zestien jaar en mag vanaf deze leeftijd zijn eerste contract tekenen. Omdat het talent op dit moment nog amateur is, ontvangt PSV slechts een opleidingsvergoeding. PSV nam Pereira als E-junior over van KVSK United uit Lommel. Pereira en zijn ploeggenoot Zakaria Bakkali, ook een Belgische speler, staan te boek als de grootste talenten uit de PSV-opleiding.

Ook Bakkali staat in de nadrukkelijke belangstelling van een ploeg uit de Premier League. Manchester City hengelt naar de diensten van het talent, maar PSV heeft goede hoop dat de jongeling zich nog niet laat verleiden door een lucratief contract van The Citizens.

Grinham strandt in halve finales WK

Natalie Grinham heeft op het WK squash in Rotterdam niet voor een verrassing weten te zorgen. Onze landgenote verloor in de halve eindstrijd van vijfvoudig wereldkampioene Nicol David; 11-9, 11-4 en 11-6.

De 33-jarige Grinham wist vier keer de WK-finale te halen, maar wist er nooit één te winnen. In 2006 en 2009 trof ze in de eindstrijd David, maar telkens bleek de Maleisische te sterk.

Ook vandaag was de huidige nummer één van de wereld duidelijk de betere. Grinham bood echter sterk tegenstand, maar kon niet voorkomen dat David alledrie de games naar zich toe trok.

[Bundesliga] Dortmund haalt uit tegen Wolfsburg

Borussia Dortmund heeft zaterdag een ruime zege gehaald in de Bundesliga. De Duitse kampioen versloeg VfL Wolfsburg met liefst 5-1. Mario Götze scoorde de eerste en de vijfde goal van Dortmund, waar ook Shinji Kagawa, Sven Bender en Robert Lewandowski trefzeker waren. Aleksandr Hleb scoorde de 2-1 namens Wolfsburg.

Ryan Babel en Edson Braafheid speelden met Hoffenheim met 1-1 gelijk tegen FC Kaiserslautern. In eigen huis kwam Hoffenheim voor rust op 1-0 door een doelpunt van Vedad Ibisevic. In de tweede helft sloeg Dorge Kouemaha echter toe namens de bezoekers.

Werder Bremen boekte een moeizame 3-2 thuiszege op FC Köln. Via Christian Clemens en Lukas Podolski stonden de bezoekers bij rust op 2-0. Een loepzuivere hattrick van Claudio Pizarro bracht daar in de tweede helft verandering in. De Paraguayaan scoorde de winnende treffer pas in de 86e minuut.

Ook Borussia Mönchengladbach draait nog altijd bovenin de Bundesliga mee. Uit bij Hertha BSC werd met 2-1 gewonnen. Adrian Ramos zette de Berlijnse ploeg nog wel op 1-0, maar daarna scoorde alleen Gladbach nog. Marco Reus nam beide goals van de bezoekers voor zijn rekening.

SC Freiburg deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door met 2-1 te winnen bij FC Nürnberg. Mike Frantz bezorgde de Beierse club een voorsprong, maar namens Freiburg waren Jan Rosenthal en Papiss Cissé vervolgens doeltreffend.


Dortmund haalt uit tegen Wolfsburg (Foto: Novum)

Bouaouzan pakt dubbel met Helsingborg

Helsingborgs IF heeft in Zweden de dubbel weten pakken. De kersverse landskampioen versloeg in de bekerfinale Kalmar FF met 3-1. Rachid Bouaouzan staat onder contract bij Helsingborg en speelde de gehele partij mee.

Na een klein half uur spelen kwam Helsingborg dankzij een treffer van Alvaro Santos op voorsprong. Erik Israelsson bracht namens Kalmar de stand voor rust weer gelijk, maar na de pauze waren May Mahlangu en Christoffer Andersson trefzeker voor Helsingborg.

Het is de tweede maal op rij en de vijfde keer in totaal dat Helsingborg de Zweedse beker wist te winnen. De laatste keer dat de ploeg de dubbel wist te winnen was in het seizoen 1940/41.

Volg de verrichtingen van Bouaouzan en andere Nederlandse voetballers in het buitenland elke week in het item Voetballers over de Grens.

[Premier League] Lampard schiet Chelsea naar zege

Chelsea heeft de lastige uitwedstrijd bij Blackburn Rovers nipt weten te winnen. Dankzij een doelpunt van Frank Lampard wonnen The Blues het duel met 0-1. Hierdoor houdt Chelsea zicht op de bovenste plekken.

Lampard wist kort na rust de bevrijdende treffer voor de ploeg van trainer Andre Villas-Boas te scoren. Door de overwinning staat Chelsea vierde, met 22 punten uit elf duels. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt zes punten, maar The Citizens hebben nog een duel tegoed.


Frank Lampard scoorde de enige treffer namens Chelsea (Foto: Pro Shots)

Man geplet onder rolcontainer

Een 39-jarige man uit Harlingen is zaterdag om het leven gekomen toen hij werd bedolven onder een rolcontainer. Het incident gebeurde bij het lossen van een vrachtwagen, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur op de Waddenpromonade in Harlingen. De man overleed op weg naar een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie en arbeidsinspectie hebben een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

'Bewijs kernwapenprogramma Iran is nep'

Het bewijs dat het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zegt te hebben over een Iraans kernwapenprogramma is gefabriceerd. Dat heeft de Iraanse minister van buitenlandse zaken Ali Akbar Salehi zaterdag gezegd.

Bronnen bij het IAEA zeiden vrijdag over informatie te beschikken waaruit zou blijken dat Iran computermodellen van een kernkop heeft ontwikkeld. Bovendien is het agentschap van plan om satellietbeelden vrij te geven waarop een grote stalen container te zien zou zijn die gebruikt wordt bij het testen van kernwapens.

Salehi zei zaterdag op een persconferentie dat het IAEA is bezweken onder de druk van de Verenigde Staten. "De Amerikanen hebben eerder dit soort documenten aangehaald, zoals die in het Niger-schandaal."

Dat was een verwijzing naar frauduleuze documenten waarin stond dat Saddam Hussein had geprobeerd zogenoemde yellow cake, een type uranium, in Niger te kopen. De Amerikaanse president George Bush gebruikte het Niger-dossier om een aanval op Irak te rechtvaardigen.

[NK] Juniore Keulstra verrast met 3.000 metertitel

Juniore Pien Keulstra mag zich een jaar lang Nederlands kampioene op de 3.000 meter noemen. De pas 17-jarige Boekelose, zondag viert ze haar achttiende verjaardag, snelde naar een tijd van 4.09,75. Die verbetering van haar persoonlijk record met bijna drie seconden was iedereen te machtig. Diane Valkenburg (4.10,37) werd tweede voor Ireen Wüst (4.10,58).

Net naast het podium werd Linda de Vries in 4.11,11 vierde. Janneke Ensing startte in de eerste rit, maar reed daarin een tijd van 4.12,39. Dat persoonlijk record was goed voor de vijfde plaats en het laatste ticket voor de eerste drie wereldbekerwedstrijden. Onder andere Marrit Leenstra (4.13,96), Jorien Voorhuis (4.15,51) en Paulien van Deutekom (4.15,78) visten achter het net.

Uitslag

# Schaatsster Tijd
1 Pien Keulstra 4.09,75
2 Diane Valkenburg 4.10,37
3 Ireen Wüst 4.10,58
4 Linda de Vries 4.11,11
5 Janneke Ensing 4.12,39
6 Carlijn Achtereekte 4.13,11
7 Annouk van der Weijden 4.13,47
8 Jorien ter Mors 4.13,75

Verdachten megafraudezaak toch langer vast

Vier verdachten die maandag werden opgepakt in verband met een omvangrijke vastgoedfraudezaak blijven toch langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad zaterdag besloten nadat het Openbaar Ministerie beroep had aangetekend tegen de vrijlating van zes mensen, onder wie twee notarissen. De vier blijven in ieder geval nog twaalf dagen vastzitten.

In totaal werden maandag achttien mensen aangehouden in verband met de fraudezaak. Naast de notarissen werd ook een advocaat gearresteerd. Zij zouden hebben gefraudeerd met Amsterdamse woningen van woningcorporaties die per veiling werden verkocht.

Woensdag en donderdag werden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een verdachte hoefde nog niet voor te komen. Dat gebeurt naar verwachting woensdag.

Alan Wake binnenkort Xbox Live Arcade

Na veel geruchten over een nieuwe Alan Wake is het nu daadwerkelijk aangekondigd. Alan Wake: Night Springs zal alleen op Xbox Live Arcade te downloaden zijn. Dit wordt onder andere bevestigd door Major Nelson.

''We can confirm that this new “Alan Wake” game will be a fully standalone experience and released on Xbox LIVE.'' Dit meldt Larry Hryb alias Major Nelson. Alan Wake fans zijn teleurgesteld dat het op Xbox Live Arcade komt, maar Remedy, Markus Mäki en Xbox Live Arcade proberen hun fans te kalmeren. De gelekte foto van het menuscherm blijkt nu echt te zijn en dus zal Alan Wake: Night Springs een story en arcade mode bevatten.

In het eerste game, Alan Wake, was Night Springs een tv-serie gebaseerd op The Twilight Zone. Wanneer Alan Wake: Night Springs uit komt is niet bekend. Op 10 december kondigt Remedy een opvolger voor Alan Wake aan.

Alan Wake

[MotoGP] Uitslag kwalficatie Valencia

Casey Stoner heeft met overmacht de poleposition gepakt voor de MotoGP-race in Valencia. De Australiër zette zijn twaalfde pole van het seizoen neer, waarmee hij het record van zijn landgenoot Mick Doohan evenaarde. Dani Pedrosa en Ben Spies moesten op ruime afstand genoegen nemen met plaats twee en drie.

Stoner zette in Spanje uiteindelijk een tijd neer van 1.31,861 waarmee hij een seconde sneller was dan zijn naaste belager Pedrosa. Randy de Puniet leek lange tijd op de derde plaats af te stevenen, maar Yamaha-rijder Spies stak hier op het laatste moment nog een stukje voor, waardoor de klantenducati nu vanaf de vierde startplaats zal vertrekken. Alfaro Bautista reed met de Suzuki de vijfde tijd, voor de fabrieksducatie van Valentino Rossi.

In de Moto2 verraste het Gresini-team met de eerste twee startplaatsen voor Michele Pirro and Yuki Takahashi door goedgetimede runs. Hiermee kan het team een goed eerbetoon brengen aan de overleden coureur Marco Simoncelli. Mika Kallio pakte de derde tijd, voor de kampioen Stefan Bradl. De kwalificatie verliep regenachtig, waar Andrea Iannone slachtoffer van werd. De Italiaan start morgen als 25e.

De laatste poleposition in de 125cc-klasse is gepakt door Danny Webb. Op een opdrogende baan was hij uiteindelijk Louis Rossi en Johann Zarco de baas. Jasper Iwema kon niet van de verbeterende omstandigheden profiteren en zal morgen als 27e gaan vertrekken.

[NK] Gerritsen: "Timing klopt niet"

Schaatsster Annette Gerritsen stelde vandaag teleur met het brons op de 500 meter en slechts een zesde plaats op de 1.000 meter, waarmee ze op deze afstand een wereldbekerticket misliep. De rijderster van Team Liga wijt de problemen aan een gebrekkige timing van haar slagen.

"De vijfhonderd liep al niet goed. En ook op de duizend ging het niet goed. Fysiek is alles in orde, technisch gaat het gewoon mis. Ik rijd gehaast, de timing klopt niet," zei Gerritsen die aangaf dat het niet aan de voorbereiding op het toernooi heeft gelegen. "De laatste week voel ik me wat minder, het is erg zonde. Ik voelde me gewoon niet super. Maar ja, je wordt nergens zo afgestraft als in een wedstrijd."

Dat Gerritsen een wereldbekerticket op de 1.000 meter misliep komt volgens haar door de toegenomen concurrentie. "Kijk naar wat voor een tijd je hier nodig hebt om bij de beste vijf te zitten. Volgens mij is het nog nooit zo hard gegaan op een NK," zei de Team Liga-rijdster die haar plannen niet wil wijzigen. "Dat zou ook niet goed zijn."

Zwangere Jessica Simpson bout erop los

Jessica Simpson heeft last van flinke winderigheid sinds haar zwangerschap. Dit liet de Amerikaanse actrice en zangeres weten aan haar Twitter-fans. "Gemiddeld laat een persoon zo'n vijftien scheten per dag. En de gemiddelde zwangere vrouw laat vijftien keer zoveel windjes!", vertelt Simpson openhartig.

Het is niet de eerste keer dat de 31-jarige blondine openhartig is over haar darmgassen. In Newlyweds, de realityserie over haar huwelijk met haar toenmalige man Nick Lachey, liet ze te pas en te onpas een scheet. "Ach, jij bent dol op mijn meurende kont", riep ze toen tegen Nick.


Zwangere Jessica Simpson bout erop los (Foto: Novum)

Eenheidsregering Griekenland ver weg

De pogingen van de Griekse premier George Papandreou om een tijdelijke eenheidsregering te vormen zijn tot dusver op weinig uitgelopen. Antonis Samaras, de leider van de oppositionele conservatieve partij, hield zaterdag vast aan zijn eis om tussentijdse verkiezingen.

Volgens Papandreou is een tijdelijke coalitieregering, die Griekenland de komende vier maanden moet besturen, cruciaal om een financieel steunpakket van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds veilig te stellen. Daarnaast zou een eenheidsregering bewijzen dat Griekenland vastbesloten is lid van de eurozone te blijven, aldus de premier.

Enkele uren nadat Papandreou een vertrouwensstemming in het Griekse parlement had overleefd sprak de premier met president Karolos Papoulias. Papandreou, die eerst kenbaar maakte af te treden, maar dat later weer ontkende, zei tijdens de stemming in het parlement dat hij toch bereid is af te treden om de vorming van een coalitieregering mogelijk te maken.

Dat aanbod werd echter enkele uren later door Samaras van de hand gewezen. "We hebben niet gevraagd om een plek in zijn regering", zei Samaras. "Wij willen alleen dat Papandreou aftreedt, omdat hij een gevaar voor het land is geworden. Wij eisen onmiddellijke verkiezingen."

Volgens mensen binnen de socialistische partij van de premier is zijn aanbod om het veld te ruimen oprecht. Ze riepen Samaras op om zijn eis om nieuwe verkiezingen te heroverwegen.

"Als meneer Samaras bereid zou zijn een nieuwe regering te steunen, treedt de premier vandaag nog af", zei Yiannis Magriotis, een onderminister van de Griekse regering.

Opstelten onderzoekt aanbesteding politieauto's

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) gaat bekijken of de aanbestedingsprocedure van de nieuwe politievoertuigen wel eerlijk is verlopen. Hij heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld, zegt hij zaterdag in EenVandaag.

Opstelten reageert daarmee op de beschuldigingen van enkele bedrijven die buiten de boot vielen bij de aanbesteding. Zij vinden dat zij geen enkele kans hadden om de opdracht binnen te slepen. De minister hoopt dat er door middel van een onderzoek duidelijkheid komt. Hij wil elke schijn van belangenverstrengeling of concurrentievervalsing vermijden.

De politie besteedde eerder dit jaar de aanschaf van dertienduizend nieuwe politieauto's uit aan een Volkswagenimporteur uit Amersfoort. Politiebond ACP roept alle betrokkenen op om openheid van zaken te geven. Dit om 'de schijn van handjeklap' weg te nemen.


Opstelten onderzoekt aanbesteding politieauto's (Foto: Novum)

Bertens sneuvelt in halve finale

Voor tennisster Kiki Bertens is de halve finale van het ITF-toernooi in het Duitse Ismaning het eindstation geworden. De Britse Anne Keothavong, de nummer 83 van de wereld, was met 6-4 en 6-2 te sterk voor Bertens. De Nederlandse staat 116 plaatsen lager gerangschikt op de wereldranglijst. Bertens en Keothavong spelen in Ismaning ook samen in het dubbelspel.

Bertens en Keothavong wisselden aan het begin van de wedstrijd drie breaks uit, waardoor de Britse een voorsprong pakte. Die gaf ze niet meer uit handen. In het tweede bedrijf leverde Bertens haar eerste twee opslagbeurten in aan haar dubbelpartner en keek ze snel tegen een 4-0 achterstand aan. Ze kon het Keothavong daarna niet meer moeilijk maken.

Verwachte drukte A27 valt mee

De drukte die zaterdag werd verwacht op de A27 is meegevallen. Op het toppunt stond ongeveer zeven kilometer vast, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Bij knooppunt Lunetten waren door wegwerkzaamheden minder rijstroken beschikbaar en was de maximum snelheid zeventig kilometer per uur. Rond 16.00 uur stond er nog drie kilometer file. De woordvoerder hoopt dat de file rond 17.00 uur volledig opgelost is.

Ook op de A12 werd door wegwerkzaamheden het verkeer belemmerd. Op deze weg stond op het toppunt ongeveer vier kilometer file. Deze file was rond 15.30 uur opgelost.

De werkzaamheden duren nog tot maandag. De ANWB verwacht zondag weinig drukte.

Caravan ontploft in Barendrecht

Een ontploffing op een camping in Barendrecht heeft vrijdagnacht voor korte paniek gezorgd. Een gasfles in een lege stacaravan explodeerde door nog onbekende oorzaak. Niemand raakte gewond, zegt een politiewoordvoerder.

Op de camping aan de Achterzeedijk werd omstreeks 01.00 uur een harde knal gehoord. Omdat de politie bang was dat er nog meer gasflessen zouden ontploffen, werden caravans in de omgeving ontruimd. Vakantiegangers en bewoners konden na een korte brand weer terug naar hun caravans.

De caravan werd door de klap volledig verwoest. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Schalke mist Huntelaar tegen Hannover

Schalke 04 zal het in de wedstrijd tegen Hannover 96 moeten stellen zonder haar topscorer Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlander brak afgelopen donderdag in de Europa League-ontmoeting tegen AEK Lanarca zijn neus op twee plaatsen.

Huntelaar kreeg weliswaar een masker aangemeten waardoor hij had kunnen spelen, maar omdat hij de afsluitende training voor het Bundesligaduel tegen Hannover liet schieten zal hij morgen niet in actie komen. De spits die dit seizoen in alle wedstrijden bij elkaar al 21 keer doel trof is wel opgeroepen voor de vriendschappelijke duels van Oranje.

[NK] Groothuis kampioen op 1.000 meter

Stefan Groothuis is zaterdag Nederlands kampioen geworden op de 1.000 meter. In Thialf schaatste hij naar een tijd van 1.08,68 minuten. Daarmee won hij zijn rit van Sjoerd de Vries (1.09,15) ruimschoots. De tijd van De Vries bleek echter wel goed voor de zilveren medaille. Brons was er voor Kjeld Nuis in 1.09,51.

Ook voor Michel Mulder (1.09,57) en Pim Schipper (1.09,75) was er reden tot juichen. Zij plaatsten zich voor de wereldbeker. Mark Tuitert kwam daarvoor vier honderdsten te kort met zijn tijd van 1.09,79. Op de 500 meter had Tuitert ook al naast een ticket voor de wereldbeker gegrepen.

Uitslag

# Schaatser Tijd
1 Stefan Groothuis 1.08.68
2 Sjoerd de Vries 1.09,15
3 Kjeld Nuis 1.09,50
4 Michel Mulder 1.09,57
5 Pim Schipper 1.09,75
6 Mark Tuitert 1.09,79
7 Lars Elgersma 1.09,80
8 Ronald Mulder 1.09,80

Kuznetsova trekt stand Fed Cupfinale gelijk

Svetlana Kuznetsova heeft Rusland op gelijke hoogte gebracht met Tsjechië in de Fed Cupfinale. De Russische tennisster versloeg in de tweede enkelspelpartij Lucie Safarova met 6-2 en 6-3. Na twee wedstrijden in Moskou is de stand nu 1-1. Petra Kvitova won de eerste partij van Maria Kirilenko met 6-2 en 6-2.

Zondag staan nog drie wedstrijden op het programma. In het enkelspel treedt Kuznetsova eerst aan tegen Kvitova. Vervolgens nemen Kirilenko en Safarova het tegen elkaar op. Als laatste wordt er een dubbelpartij gespeeld. Daarvoor werden bij Rusland Anastasia Pavlyuchenkova en Elena Vesnina en bij Tsjechië Lucie Hradecka en Kveta Petschke aangewezen.

[NK] Oenema ook beste op 1.000 meter

Thijsje Oenema is zaterdag Nederlands kampioene geworden op de 1.000 meter. De schaatsster van Op=op voordeelshop was in 1.16,53 minuten, een persoonlijk record, de beste op de kilometer. De 23-jarige Friezin had eerder zaterdag ook al de nationale titel op de 500 meter gewonnen. Achter Oenema ging het zilver naar titelverdedigster Marrit Leenstra in 1.16,79. Brons was er voor Ireen Wüst (1.16,88).

Margot Boer zette in de laatste rit de vierde tijd (1.16,92) neer. Voor de Liga-rijdster betekende dat dat zij samen met Oenema, Leenstra, Wüst en nummer vijf Laurine van Riessen geplaatst is voor de wereldbeker.

Door Boers vierde plaats mag haar teamgenote Annette Gerritsen daar niet aan meedoen. De Ilpendamse, de nummer twee van de Olympische Spelen op de kilometer, werd in 1.17,35 slechts zesde.

Uitslag

# Schaatsster Tijd
1 Thijsje Oenema 1.16,53
2 Marrit Leenstra 1.16,79
3 Ireen Wüst 1.16,88
4 Margot Boer 1.16,92
5 Laurine van Riessen 1.17,05
6 Annette Gerritsen 1.17,34
7 Lotte van Beek 1.17,66
8 Anice Das 1.17,91

'Beatrix kondigt aftreden volgend jaar aan'

Volgens ingewijden bereidt koningin Beatrix haar aftreden voor en bestijgt Willem-Alexander mogelijk al volgend jaar de troon. Aanwijzingen zouden, behalve de leeftijd van het staatshoofd, te vinden zijn in het patroon van de reizen die zij aflegt, de woorden van de kroonprins en de relatieve politieke rust.

"Ik hoop bij mijn volgende bezoek met u persoonlijk de verbeteringen te kunnen bespreken", waren de opvallende woorden die Willem-Alexander maandag op Bonaire sprak nadat zijn moeder het woord had gevoerd. Recente en komende staatsbezoeken aan Duitsland en Luxemburg zouden ook op een naderend afscheid wijzen - met die landen en België begon de vorstin in 1981. De Belgen werd in 2006 voor de tweede keer bezocht, en een komend bezoek kan zeer waarschijnlijk als de opmaat voor Bea's afzwaaien worden opgevat.

Beatrix (bron: Wikiportrait, foto: Emiel Ketelaar, www.frozenimage.nl, licentie: CC-BY)Eerder draaide de geruchtenmolen al op volle toeren dat Willem-Alexander in 2010 het stokje van zijn moeder over zou nemen. Naar verluidt zou het onstabiele politieke klimaat Beatrix destijds hebben bewogen om daar nog maar even mee te wachten. Onlangs woedde er een discussie of het staatshoofd wel onderdeel van de regering moest blijven, maar die is weer verstomd.

Sinds vrijdag is Beatrix de oudste regerende Nederlandse vorst; ze heeft Willem III ingehaald, die op 73-jarige leeftijd stierf. Haar moeder Juliana stopte toen ze 71 was en grootmoeder Wilhelmina gaf de scepter over op de leeftijd van 68. Op 31 januari wordt de koningin 74 jaar.

Komend jaar met koninginnedag zal Beatrix nog op de troon zitten, en ergens daarna worden Luxemburg en waarschijnlijk ook België met een staatsbezoek vereerd. Vervolgens ontstaat ruimte voor de aankondiging van de troonsafstand. Als Beatrix dezelfde datum kiest als haar moeder in 1981, zitten Willem-Alexander en Máxima vanaf 30 april 2013 op de troon, maar wellicht nog eerder.

Beau baalt van tv-flop

Beau van Erven Dorens baalt dat hij wederom een tv-flop in handen heeft. Zijn programma Het Beste Idee van Nederland bezorgde SBS 6 de slechts bekeken zaterdagavond ooit in de geschiedenis. "Deze jongen is even klein. Dat is een louterende ervaring", vertelt Beau in het Veronica Magazine.

De presentator gelooft in de maakbare man: "Maar hoe bruut wordt deze existentialistische instelling met wortel en al uit de grond getrokken, deze tere filosofie gelogenstraft, als ik in een ouderwetse tv-flop zit."

"Oh lieve lezer, dat doet pijn. Dan ben je niet meer groot, dan ben je klein. Heel klein. Al die heldenromantiek, over een groots en meeslepend leven, is dan ineens verdampt. Wat overblijft, is de wrede mening van media en volk. Een mening die woest en kruisbestuivend en onaantastbaar voor rede, waarheid of mededogen op je neerdaalt. Alle deuren waarop je klopt, gaan dicht, de ramen waardoor je roept, worden gesloten"
, aldus Beau.

Volgens de presentator draait in Hilversum alles om groot: "Klein is niks. Linda is groot. Wendy is groot. Matthijs is groot. Yvon Jaspers is ook groot, maar die heeft haar achternaam nog nodig. Deze jongen is even klein."


Beau baalt van tv-flop

'Rampzalige gevolgen als vredesplan Syrië mislukt'

CAÏRO - Als het vredesplan van de Arabische Liga voor Syrië mislukt zal dat rampzalige gevolgen hebben voor Syrië. Dat heeft secretaris-generaal van de Arabische Liga Nabil Elaraby zaterdag gezegd.

Elaraby zei dat hij 'zich ernstig zorgen maakt en het betreurt dat het geweld op allerlei plekken in Syrië nog altijd aanhoudt'.

Het Syrische regime zei woensdag een voorstel van de Arabische Liga zonder voorbehoud te accepteren. Het voorstel behelsde het terugtrekken van tanks en andere gepantserde voertuigen uit steden, het staken van het geweld tegen burgers, de vrijlating van alle politieke gevangenen en het binnen twee weken aangaan van een dialoog met de oppositie.

Het lijkt er echter niet op dat de regering van president Bashar Assad van plan is die belofte na te komen. Bij demonstraties tegen het regime hebben Syrische veiligheidstroepen vrijdag meer dan vijftien betogers gedood. Ook zaterdag openden tanks opnieuw het vuur op gebouwen in de stad Homs. Er zijn zaterdag doden gevallen, maar hoeveel is nog onduidelijk.

Elaraby waarschuwde voor 'desastreuze gevolgen' voor Syrië en de regio als het geweld geen halt wordt toegeroepen. Hij riep de Syrische regering op 'onmiddellijk maatregelen te nemen om burgers te beschermen'.

Kelly Rowland verklapt geslacht baby Beyoncé

Kelly Rowland heeft per ongeluk haar mond voorbij gepraat en verklapt dat Beyoncé een meisje verwacht. Volgens het Amerikaanse tijdschrift People spreken ook diverse bronnen over 'ze' als ze over de baby van de zwangere zangeres praten.

"Ik heb geen idee wat ik als cadeau ga geven op de babyshower van Beyoncé. Want Jay koopt echt alles voor dat kleine meisje", zou Rowland aan Bang Showbiz hebben verteld.

Beyoncé heeft aan haar vrienden en familie bekendgemaakt of ze in verwachting is van een dochter of zoon. Maar tegenover de buitenwereld houdt de 30-jarige zangeres haar kaken stijf op elkaar. Het eerste kind van Beyoncé en haar echtgenoot Jay-Z ziet in februari het levenslicht.

Rutte bezoekt winkelcentrum De Ridderhof

Premier Mark Rutte heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. In het winkelcentrum schoot Tristan van der V. in april zes mensen dood, waarna hij zelfmoord pleegde. Volgens een woordvoerder van de premier ging het om een informeel bezoek.

Rutte werd begeleid door burgemeester Bas Eenhoorn. Hij deed boodschappen en sprak met verschillende winkeliers en slachtoffers.


Rutte bezoekt winkelcentrum De Ridderhof (Foto: Novum)

Arrestaties na dood man in woning Amsterdam

AMSTERDAM - De politie heeft zaterdag drie verdachten aangehouden voor de dood van een man in een woning aan het IJplein. Het gaat om twee mannen en een vrouw.

De politie kreeg vrijdagnacht rond 02.30 uur een melding binnen dat een zwaargewonde man in een woning lag. De gealarmeerde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie is in de buurt een grootschalig onderzoek gestart. Het is nog niet duidelijk of het om de bewoner van het pand gaat.

Al Sadd wint Aziatische Champions League

Al Sadd heeft zaterdag de Aziatische Champions League gewonnen. De Qatarese ploeg won de finale van het thuisspelende Jeonbuk Hyundai Motors uit Zuid-Korea na strafschoppen met 4-2. Na negentig minuten stond er 2-2 op de borden. Beide ploegen scoorden in de verlenging niet. Al Sadd won de trofee in 1989 ook al eens. De ploeg doet door de zege mee aan het WK voor clubteams.

Jeonbuk begon in eigen huis het beste aan de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier op voorsprong. De treffer werd uit een vrije trap gemaakt door Oliveira Junior Eninho. Zijn eigen ploeggenoot Woo-Yeon Sim kopte nog voor rust de bal achter zijn eigen doelman zodat het halverwege de reguliere speeltijd 1-1 was.

Na de thee nam Al Sadd de leiding toen Kader Keita na een uur scoorde. Jeonbuk ging vervolgens, aangespoord door het thuispubliek op jacht naar de gelijkmaker. Die viel maar niet, waardoor de Qatarese ploeg steeds dichter bij de zege kwam. Op slag van tijd maakte Seung-Hyun Lee echter alsnog de 2-2.

Ook in de verlenging hield de storm van Jeonbuk aan. De bal wilde er voor de Koreaanse ploeg echter niet in. Onder ander de Qatarese doelman Mohamed Saqr en de paal stonden succes van Jeonbuk in de weg. Al Sadd speelde de laatste twee minuten van de verlenging nog met tien man nadat invaller Ali Afif met rood van het veld was gestuurd.

Merkel: 'Herstel schuldencrisis duurt zeker tien jaar'

BERLIJN - Het zal nog ten minste tien jaar duren voordat Europa volledig is hersteld van de schuldencrisis. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel zaterdag in haar wekelijkse podcast gezegd.

Volgens de bondskanselier zal de schuldencrisis niet van de ene op de andere dag verdwijnen. Evenwel zei Merkel dat er "geen reden is om pessimistisch te zijn" zolang iedereen "zich inzet en zijn huiswerk doet".

Rien à déclarer

Belgen en leuke films maken lijkt hand in hand te gaan. Misschien kan niet iedereen een aantal films opnoemen die deze bewering onderbouwt, maar het is toch echt waar. Pareltjes als De Zaak Alzheimer en Loft zijn hiervan mooie voorbeelden. Voor komedie moeten we (helaas) terug naar Urbanus, maar ook hij kreeg de mondhoeken gekruld. Met Rien à declarér zien we onze Zuiderburen weer in 'ne toffe film spelen. 

Rutte: Hypotheekschuld geen probleem

Volgens minister-president Mark Rutte is de Nederlandse hypotheekschuld van 645 miljard euro, die 104 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) bedraagt en daarmee de hoogste ter wereld is, geen probleem. Dit zei de VVD-premier vrijdag in Nieuwsuur.

Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB), waarschuwde eerder deze week dat de hoge hypotheekschulden een bedreiging zijn voor de financiële stabiliteit van Nederland. Knot wil dan ook de hypotheekrenteaftrek hervormen.

Rutte vindt echter dat de DNB-president onzin vertelt: "Ik ben het niet met hem eens. Kern hier is: ja, er is veel hypotheekschuld in Nederland, maar daar staan ook huizen tegenover; bezit. Gewoon de stenen; het is niet een vakantie waar je voor leent, waarmee de waarde kwijt is, maar er staat bezit tegenover. We hebben in Nederland ook zo'n 700 miljard in de pensioenpotten zitten. We hebben dus ook heel erg veel besparingen."

Aan de hypotheekrenteaftrek wil de premier dan ook helemaal niet komen: "De hypotheekrenteaftrek is er met een doel: namelijk bezitsvorming stimuleren. Het is goed als mensen een eigen huis hebben. Ook is de hypotheekrenteaftrek een correctie op te hoge belastingen."


Rutte: Hypotheekschuld geen probleem (Fragment vanaf 7:27)

[NK] Smeekens grijpt titel met miniem verschil

Jan Smeekens heeft in Heerenveen de Nederlandse titel op de 500 meter gegrepen. Het verschil was echter minimaal. Over twee 500 meter bleef hij Michel Mulder één honderdste voor.

Smeekens was gisteren duidelijk de beste in 35,08, maar kwam vandaag door een slechte start niet verder dan 35,52. Mulder was gisteren tweede in 35,20 en werd vandaag ook weer tweede in 35,41. De snelste tijd werd vandaag met 35,31 gereden door Ronald Mulder, maar door zijn slechte race gisteren komt hij in het klassement pas op de zesde plek, net genoeg voor plek in de wereldbeker.

Als derde in het klassement eindigde Stefan Groothuis, die daarmee Jesper Hospes en Hein Otterspeer voorbleef.

Uitslag tweede 500 meter:

# naam tijd
1 Ronald Mulder 35,31
2 Michel Mulder 35,41
3 Jan Smeekens 35,52
4 Hein Otterspeer 35,53
5 Simon Kuipers 35,55
6 Stefan Groothuis 35,58
7 Sjoerd de Vries 35,62
8 Jesper Hospes 35,63

Eindstand 500 meter:

# naam totaal
1 Jan Smeekens 70.60
2 Michel Mulder 70.61
3 Stefan Groothuis 70.85
4 Jesper Hospes 70.89
5 Hein Otterspeer 70.95
6 Ronald Mulder 71.07
7 Kjeld Nuis 71.15
8 Mark Tuitert 71.16

Diddy Kong Pilot eindelijk vrijgegeven

Diddy Kong Pilot voor GameBoy Advance zou de opvolger moeten zijn van Diddy Kong Racing voor Nintendo 64. Rare heeft de game echter nooit helemaal afgemaakt en officieel uitgegeven. Dankzij RareWare Central is het prototype van de game nu toch te spelen via een emulator.

De game werd uiteindelijk omgedoopt tot Banjo-Pilot vanwege de overgang van Rare naar Microsoft. In plaats van de Kong-familie werd het nu Banjo en zijn vriendjes. In het prototype van Diddy Kong Pilot kunnen we echter wel nog met de Kongs spelen: onder andere Diddy, Dixie, Donkey en Funky zijn selecteerbaar.

Doden bij auto-ongeluk Groot-Brittannië

Bij een groot auto-ongeluk in het zuidwesten van Groot-Brittannië zijn vrijdag waarschijnlijk enkele doden gevallen. Zo'n 35 mensen raakten gewond, van wie zo'n tien zwaargewond. Dat hebben de Britse autoriteiten vrijdag gemeld.

Op televisiebeelden waren vuurballen en grote rookwolken te zien. Er waren twintig auto's en zes vrachtwagens betrokken bij het ongeluk op de M5. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het 'het ergste ongeluk op de weg dat iemand zich kan herinneren'.

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

[NK] Oenema verrast met titel op 500 meter

Thijsje Oenema is verrassend Nederlands kampioen geworden op de 500 meter. De rijdster het team Op=Op Voordeelshop bleef Margot Boer en Annette Gerritsen, beide van team Liga, voor.

Oenema won gisteren al de eerste 500 meter en was ook vandaag weer de snelste. Ze nam het in de slotrit op tegen Boer en won in 38,68. Boer eindigde als tweede in 38,83. Gerritsen noteerde met 38,94 de derde tijd. Naast deze drie hebben ook Laurine van Riessen en Anice Das zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden. Over twee 500 meters eindigden zij als vierde en vijfde.

Uitslag tweede 500 meter:

# naam tijd
1 Thijsje Oenema 38,68
2 Margot Boer 38,83
3 Annette Gerritsen 38,94
4 Laurine van Riessen 39,04
5 Anice Das 39,18
6 Janine Smit 39,24
7 Floor van de Brandt 39,38
8 Sophie Nijman 39,62

 Eindstand 500 meter:

# naam totaal
1 Thijsje Oenema 77.09
2 Margot Boer 77.48
3 Annette Gerritsen 77.87
4 Laurine van Riessen 78.31
5 Anice Das 78.33
6 Janine Smit 78.58
7 Floor van de Brandt 78.67
8 Sophie Nijman 79.45

Acteur vrijuit na 25 keer poepen

Babatunde Omidina is weer een vrij man. De Nigeriaanse topacteur werd onlangs opgepakt omdat hij bolletjes zou hebben geslikt. Nadat hij minstens 25 keer voor vele ogen zijn behoefte had gedaan, is hij weer vrijgelaten.

Omidina, in zijn thuisland beter bekend als Baba Suwe, werd op 12 oktober op het vliegveld van Lagos opgepakt. Hij wilde naar Parijs vliegen, maar werd tegengehouden omdat een test naar verluidt had aangewezen dat hij drugs wilde smokkelen.

De beste man werd direct in de boeien geslagen en in een Nigeriaanse cel gestopt. De 24 opvolgende dagen werd hij tijdens het poepen voor de ogen van de toegestroomde media en de autoriteiten op de pot gezet. "Zijn poep is grondig onderzocht", zo laat zijn advocaat weten. "Er zijn echter geen verboden middelen aangetroffen. Hij heeft meer dan 25 keer gescheten."

De rechter ging gisteren diep door het stof en liet de acteur gisteren vrij. "Ik wens je het allerbeste", zei de magistraat. "Pas goed op jezelf, je bent vrij om te gaan." Nigeria is naast het land van prachtige spammails ook een belangrijke doorvoerhaven voor Zuid-Amerikaanse drugs naar Europa.

Opa misbruikt 15-jarige kleindochter

Een 53-jarige man uit het Belgische Duffel die zijn kleindochter zeven jaar lang heeft misbruikt, is door de Belgische rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel. Het meisje werd verkracht, maar ook als sm-slavin gebruikt, waarbij de grootvader niet terugdeinsde om de meest gruwelijke taferelen met het slachtoffertje uit te halen. Het begon allemaal toen het meisje net 7 jaar was.

Wat het nu 15-jarige meisje al die jaren heeft moeten ondergaan bij haar opa is haast niet te geloven. De zaken zijn zo gruwelijk en pervers dat de rechter heeft besloten de zaak achter gesloten deuren te houden. Zo werd het meisje jarenlang verkracht, kreeg ze klappen op haar billen, haar opa bond haar vast en gebruikte daarbij zwepen, klemmen en gewichten. Dat was nog niet alles, haar opa maakte zelfs foto's van het meisje in sm-houdingen. Ook een vriendinnetje dat zo nu en dan bleef logeren bij het meisje werd misbruikt.

"Ik snap zelf niet hoe deze praktijken zeven jaar lang konden plaatsgrijpen zonder dat wij ook maar iets merkten. Nooit zei mijn dochter iets over de folteringen die ze moest ondergaan", aldus de zeer aangeslagen vader van het 15-jarige meisje enkele weken geleden bij de start van de rechtszaak.

Door de feiten is het meisje een schim geworden van zichzelf. "Het gaat zeer slecht met haar. Ze heeft psychologische behandeling nodig. Als ze het al ooit kan verwerken, tenminste. Kan ze ooit nog een normaal leven leiden? Kan ze ooit een normale relatie opbouwen met een jongen? Iedereen in onze directe omgeving is ziek van deze zaak."

De familie vindt dat de vijftien jaar die gevorderd werd een veel te lichte straf. "Na zijn straf komt hij gewoon vrij. Maar wij zijn voor het leven getekend. Dit stopt niet na een aantal jaren", aldus de vader.

Als de 53-jarige vrijkomt, wordt hij nog 10 jaar ter beschikking gesteld van de staat.

'Meer dan zestig doden bij aanslagen Nigeria'

Bij een reeks aanslagen in het noordoosten van Nigeria zijn vrijdag zeker 63 mensen om het leven gekomen. Dat heeft Ibrahim Bulama, een woordvoerder van het Nigeriaanse Rode Kruis, zaterdag gezegd.

Veel doden vielen bij aanslagen op een kantoorgebouw van het leger en een kazerne in Damaturu, de hoofdstad van de noordoostelijke deelstaat Yobe, aldus Bulama. Anderen kwamen om bij bomaanslagen en schietpartijen bij enkele kerken en een bank. Ook een nabijgelegen dorp werd aangevallen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist. De radicale moslimsekte Boko Haram voert echter vaker dergelijke aanvallen uit in het noorden van Nigeria.

Trailer: This Means War

Er is een trailer verschenen voor de nieuwe film van regisseur McG. In This Means War zien we Reese Witherspoon, Chris Pine en Tom Hardy in de belangrijkste rollen. McG oftewel Joseph McGinty Nichol regisseerde eerder films zoals de twee Charlies Angels-films en Terminator Salvation.

De twee dodelijkste CIA agenten ter wereld zijn onafscheidelijke vrienden tot ze beiden verliefd worden op dezelfde vrouw. Wat volgt is een episch gevecht waarbij de heren al hun vaardigheden in de strijd gooien en een eindeloze reeks van high-tech gadgets nodig zijn om hun grootste vijand te bestrijden - elkaar.

Als je dus wel in bent voor een komische film met veel actie dan zit je goed bij deze film. This Means War draait vanaf 8 maart 2012 in de Nederlandse bioscopen.


De trailer voor This Means War.

Immigratie Nederland op hoogste punt in tien jaar

De immigratie in Nederland heeft vorig kwartaal het hoogste niveau bereikt in tien jaar. Van juli tot en met september emigreerden ruim 57 duizend mensen vanuit het buitenland naar Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De meeste migranten, ruim zesduizend, komen uit Polen, wat voornamelijk te maken heeft met seizoensinvloeden. In het derde kwartaal kwamen verder onder anderen ruim 4.500 Duitsers en ruim 2.600 Chinezen naar Nederland.

De immigratie uit niet-westerse landen is relatief laag. Zo immigreerden in het derde kwartaal 1136 Turken en 651 Marokkanen. De wens van de PVV om de migratie uit deze landen terug te dringen is echter nog niet vervuld. De aantallen Turkse en Marokkaanse immigranten nemen niet af.

Het kabinet wil het aantal migranten substantieel verminderen. PVV-leider Geert Wilders heeft het kabinet al meerdere keren gewaarschuwd dat hij vindt dat de regering daarvan meer werk moet maken.

Bejaarde Eindhovenaar schopt kind in bus

Een 75-jarige man is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij in een bus een meisje had geschopt en uitgescholden. Dat meldt de politie zaterdag.

De Eindhovenaar stapte in een lijnbus in het Brabantse Geldrop en wilde met een strippenkaart reizen. Vanaf donderdag kan in het openbaar vervoer echter alleen nog maar met de OV-chipkaart worden gereisd. De man reageerde geïrriteerd en bedreigde de buschauffeur, maar betaalde wel. Kort hierna begon hij een 10-jarig meisje zonder enige aanleiding te schoppen en uit te schelden.

De politie werd gewaarschuwd en de man kon worden aangehouden. De man zit nog vast voor verder onderzoek.

Ggkalik uhlik

Ggkalik uhlik, ggkalik uhlik, ggkalik uhlik, ggkalik uhlik. De laatste weken hoor ik dit geluid zeker meer dan tien keer per dag. Het Geluid, van Q-music. Inmiddels is het al meer dan 60.000 euro waard, maar weet ik nog steeds niet wat het is. Ondanks vier tips. Ik heb wel een theorie, maar vind die zelf eigenlijk nog te ver gezocht; ik wacht nog wel even op de vijfde tip voordat ik ga sms’en. Daar zal de radiozender blij mee zijn.

Dode gevonden na brand in Nuth

De politie heeft zaterdagochtend een stoffelijk overschot gevonden in een uitgebrande loods in Nuth. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Hoewel de identiteit nog niet vaststaat, gaat het mogelijk om een sinds vrijdagavond vermiste Poolse man, die vlak voor de brand in de loods is gezien.

Vrijdagavond werd de loods van een afvalverwerkingsbedrijf verwoest door brand. Een andere Poolse man werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Dode gevonden na brand in Nuth
Dode gevonden na brand in Nuth (Foto: ANP)

The Voice of Holland weer verreweg best bekeken

The Voice of Holland wist vrijdagavond wederom verreweg de meeste kijkers te trekken. Er keken 3,6 miljoen mensen naar de eerste battleronde van het tweede seizoen van de talentenjacht.

Hoewel The Voice of Holland wederom het best bekeken programma van de vrijdagavond was, stemden minder mensen af op de tv-show van John de Mol. Vorige week keken nog 3,7 miljoen mensen naar het programma, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Na The Voice of Holland werd de soap Goede Tijden, Slechte Tijden het best bekeken. De soap trok ruim twee miljoen kijkers. Van der Vorst Ziet Sterren sluit de top drie met 1,8 miljoen mensen die afstemden op dit programma.

De Producers krijgt wellicht tweede kans

Er bestaat nog een kans dat de musical De Producers binnenkort weer in het theater staat. Producent Mark Vijn maakte maandag bekend dat de voorstelling wegens tegenvallende kaartverkoop per direct stopte.

Vijn heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een plan om De Producers weer op de planken te krijgen. "Als dat werkt kunnen we half november weer van start", vertelt hij aan De Telegraaf.

"We hebben twee partijen die duizenden kaartjes willen afnemen en we hebben de theaters gevraagd dertig procent van de kaartverkoop te garanderen", laat de producent weten. Het aantal voorstellingen is teruggebracht naar vijftig, waarmee de show tussen de vier en vijf keer per week gespeeld kan worden. "Ik hoop er het beste van."

De producent wil niet met zijn cast op stap als hij niet zeker weet dat hij ze kan betalen. "Ik hoop dat de goede recensies het publiek over de streep kan trekken. Het is echt een fantastische show."

De musical stond zondag, een week na de première, voor het laatst op de planken. De hoofdrol in De Producers werd vertolkt door Johnny Kraaijkamp jr. Ook Noortje Herlaar speelde een rol in de voorstelling. De musical gaat over een theaterproducent die hoopt dat zijn musical een gigantische flop wordt.

Conny Groenewegen wint Dutch Fashion Award

Conny Groenewegen is de grote winnaar geworden van de Dutch Fashion Awards 2011. Zij sleepte de hoofdprijs, de Dutch Fashion Award, in de wacht en mag zich de beste modeontwerper noemen. De vijfde editie van de Dutch Fashion Awards vond vrijdagavond plaats in de Grote Kerk in Den Haag.

Ze kreeg de prijs voor haar label CG , wat volgens de vakjury de perfecte balans representeert tussen traditioneel vakmanschap en vernieuwing. Groenewegen kreeg een cheque van 25 duizend euro. Ze won ook de International Fashion Incubator Award, waardoor ze haar ontwerpen twee seizoenen mag tonen in de beste showrooms van Milaan.

De Dutch Fashion Incubator Award ging naar Hyun Yeu voor zijn label Ado Les Scents. De collectie van Yeu krijgt in het voorjaar een plek in De Bijenkorf. Andere genomineerden waren Erik Frenken, Joline Jolink en Marcha Hüskes.

Klassieke Worms-games naar Steam

Ontwikkelaar Team17 heeft bekendgemaakt dat de klassieke Worms uit 1995 nu aan te schaffen is via Steam. Daarnaast zijn ook Worms Pinball uit 1998 en Worms Blast uit 2002 te koop. De games zullen per stuk zo'n €5,99 kosten. Voor PS3-fans van de games zijn er twee 'themes' van de Worms te downloaden.

In de originele Worms was het de bedoeling om in teams tegen elkaar te strijden. Door het gebruiken van raketten, granaten en exploderende schapen kon je elkaar het leven zuur maken. Bekijk hieronder gameplaybeelden van de originele Worms.

Koploper FC Zwolle klopt Willem II

FC Zwolle heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. De koploper won door een doelpunt van Nassir Maachi met 1-0 van Willem II, dat op de derde plaats staat. De voorsprong van Zwolle op de Tilburgers bedraagt nu zeven punten. FC Eindhoven, dat met 1-0 won van Fortuna Sittard, blijft de nummer twee.

Clubtopscorer Maachi zorgde in Zwolle al na tien minuten voor het winnende doelpunt. Bij FC Eindhoven, dat een achterstand heeft van drie punten op de koploper, was Ratco Vansimpsen de gevierde man. De Belgische aanvaller scoorde in Sittard in de zeventiende minuut.

Onderin begint de situatie voor AGOVV steeds nijpender te worden. De Apeldoornse club verloor zelf thuis met 6-0 van Sparta en zag concurrent FC Emmen met 3-2 winnen van Go Ahead Eagles. AGOVV staat met vier punten en een doelsaldo van -32 stijf onderaan. Emmen heeft acht punten.

Overige uitslagen Jupiler League vrijdag:

Almere City - FC Den Bosch 1-3

SC Cambuur - MVV 5-1

Helmond Sport - SC Veendam 3-2

'Twente legt Deense verdediger vast'

FC Twente versterkt zich komend seizoen met Andreas Bjelland. De Deense verdediger komt over van FC Nordsjaelland. Dat meldt De Telegraaf. Volgens het medium ligt er een vierjarig contract klaar voor Bjelland, die komende zomer mogelijk de opvolger wordt van Douglas. De Enschedese club houdt serieus rekening met een vertrek van de kersverse Nederlander. Bjelland is ook een optie voor de backpositie of het middenveld.

Twente was niet de enige club die interesse had in de 23-jarige verdediger. Ook Udinese, West Bromwich Albion, Lille OSC, 1899 Hoffenheim, Club Brugge en Red Bull Salzburg zouden Bjelland graag vast hebben gelegd. In Nederland toonde ook sc Heerenveen belangstelling.

Bjelland maakt naar verwachting eerst het huidige seizoen af bij zijn club Nordsjaelland. Bij die club speelde de verdediger tot dusver vijftig competitiewedstrijden. Daarin wist Bjelland twee keer het net te vinden. Ook kwam hij inmiddels drie keer uit voor het Deense nationale elftal.

Oranje weer wereldkampioen korfbal

Nederland is zaterdag voor de achtste keer wereldkampioen korfbal geworden. In het Chinese Shaoxing was België, net als tijdens de voorgaande acht WK's de tegenstander in de finale. Oranje won die partij met 33-25. Het brons ging naar Taiwan. Dat land versloeg in de strijd om het brons Catalonië met 33-16. Taiwan was in 1991 ook al eens derde.

Nederland, dat alleen in 1991 België voorrang moest verlenen in een WK-finale, liep snel uit naar een voorsprong van drie punten, maar bij 4-4 was de stand weer in evenwicht. Vervolgens opende de viervoudig titelverdediger een gat van zes punten en dat kregen de Belgen niet meer dicht.

Na een 16-13 bij rust had België ook in de tweede helft het vizier weer niet op scherp staan. Nederland profiteerde en liep uit naar 22-14. Daarna schommelde het gat rond de acht punten in het voordeel van Nederland tot de 33-25 eindstand werd bereikt.

Drenten vast voor vergiftigen roofdieren

De milieupolitie heeft drie jachtveldverzorgers uit Drenthe aangehouden omdat zij roofdieren vergiftigd zouden hebben. De drie worden ervan verdacht vossen, dassen, buizerds en haviken in een Drents natuurgebied te hebben vergiftigd zodat jagers een makkelijke prooi aan fazanten zouden hebben, zegt een politiewoordvoerder.

Een 58-jarige man uit Donderen en twee mannen uit Anloo van 50 en 20 jaar stopten dode dieren vol met gif en zetten dat uit als aas. Zeker vijftig roofdieren aten daarvan en kwamen te overlijden. Daarnaast groeven de mannen ook kuilen en stopten daarin aas voor vossen. Die vielen vervolgens in de kuil en konden niet meer weg.

Het onderzoek werd ingesteld nadat in de afgelopen jaren in verschillende jachtgebieden in Drenthe dode roofdieren waren aangetroffen die vergiftigd bleken te zijn. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tegen twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige man ging vrijuit. Zijn betrokkenheid kon niet bewezen worden.

R. Koeman: "Ik concentreer me op het spel"

Ronald Koeman is nog steeds niet in onderhandeling met de clubleiding van Feyenoord om zijn aflopende contract te verlengen. De Rotterdammers haalden Koeman als noodoplossing maar nu lijkt de oefenmeester de geschikte trainer voor Feyenoord.

De leiding van Feyenoord is tevreden over de aanpak van Koeman. Hij stelt zich kritisch op ten opzichte van de spelersgroep. Ook heeft de goede seizoensstart van de Rotterdammers gezorgd voor tevredenheid in de Kuip. Echter is er nog steeds geen afspraak gemaakt om met elkaar om de tafel te gaan.

"Het gaat mij om progressie", licht Koeman toe tegenover Voetbal International. "Ik heb helemaal geen haast om aan tafel te gaan. Ik neem aan dat we in het nieuwe jaar wel een keer van gedachte zullen wisselen. Ik concentreer me liever op het spel van mijn ploeg."

R.I.P: LEGO Universe

LEGO Group heeft bekendgemaakt dat de MMO LEGO Universe per 31 januari niet meer zal bestaan. Er zijn te weinig inkomsten om de MMO te onderhouden. De MMO is eerder ook overgestapt naar een 'Free To Play'-model maar dat bracht ook niet genoeg geld in de lade, ondanks zo'n twee miljoen actieve spelers.

Mensen die nog maandelijks betalen hoeven niks te betalen van 31 december tot 31 januari. De ontwikkelaar liet weten dat zo'n 115 mensen hierdoor hun baan zullen verliezen. LEGO Group zal deze mensen helpen een passende baan binnen de organisatie of daarbuiten te zoeken. Lees hieronder het officiële bericht.

Hello Adventurer, today we are very sad to announce that LEGO Universe will be closing on January 31, 2012. This was a very difficult decision to make, but unfortunately LEGO Universe has not been able to attract the number of members needed to keep the game open.

We are thankful to have had the opportunity to share this adventure wiith an amazing community of players. We hope you will continue to enjoy LEGO Universe for the last few months. As a thank you, if you are a paying subscriber on December 31, 2011, we will provide you the full game for the final month for free.

Again, we want to thank the fantastic community of players who made LEGO Universe such a vibrant, fun and creative experience.

Sincerely,
The LEGO Universe Team

Prototype 2 krijgt minigame op iOS

Activision is hard aan het werk om van Prototype 2 een toffe game te maken. De game komt pas in 2012 uit, maar iedereen die niet kan wachten kan alvast beginnen met de minigame die je op iOS-apparaten kan spelen.

ProtoSlice is een puzzelgame waarbij je op een knop moet proberen te drukken. De moeilijkheid zit 'm in het feit dat er scherpe messen in de weg zitten die zo het topje van je vinger afsnijden. Voorzichtig dus! ProtoSlice is gratis te downloaden.

protoslice

Verburg: veel voedsel verspild

Consumenten in de rijke landen gooien jaarlijks 222 miljoen ton voedsel weg, even veel als de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara produceren. Dat stelt de Wereldvoedselorganisatie FAO in een recent rapport.

De voedselverspilling is zorgwekkend omdat de wereldbevolking blijft groeien en de middelen om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen schaars zijn. Het roer moet om, vindt de Nederlandse ambassadeur bij de FAO in Rome, oud-landbouwminister Gerda Verburg.

Mass Effect 3 downloaden via Xbox Live

Fouten maken is menselijk. Het is alleen wel vervelender voor BioWare. Het was namelijk mogelijk om een 1.8gb bèta te downloaden van Mass Effect 3 via Xbox Live.

Toch is het niet BioWare's schuld. Microsoft heeft namelijk een fout gemaakt in hun systeem waardoor het mogelijk was om met een "early-access" code deze bèta te downloaden. Ondanks dat deze bèta intern hoorde te blijven heeft iemand bij Microsoft de toegangsrechten verwijderd waardoor mensen die zich opgegeven hadden voor de bèta ineens het spel konden downloaden.

"We'd like to stress that the leaked code is in a rough, unfinished state and was not meant for public release. The content is not final, and is not reflective of the quality of the finished, polished game due for release on March 6, 2012 (March 9 in Europe)," aldus Microsoft.

Mass Effect 3 zal op 9 maart 2012 uitkomen voor de Xbox360.

Square Enix maakt winst ondanks daling omzet

Square Enix heeft net als andere bedrijven hun cijfers bekendgemaakt en het bedrijf heeft in vergelijking met vorig jaar $735 miljoen omzet behaald. Dit is 15% minder dan vorig jaar maar ondanks dat draait de ontwikkelaar/uitgever wel 115% meer winst met $47 miljoen. Dit komt voornamelijk door Deus Ex: Revolution.

Die game is namelijk in Noord-Amerika zo'n 800.000 keer verscheept, in Europa ligt het iets hoger met 1,38 miljoen. Japan is niet meegenomen in deze cijfers want daar is de game pas sinds 20 oktober uit. Dungeon Siege III verscheept 820.000 wereldwijd, waarvan 320.000 in Noord-Amerika, 480.000 in Europa, en 20.000 in Japan.

Dragon Quest 25th Anniversary Collection, die alleen in Japan uitkwam, verscheepte zo'n 350.000 keer. Yoichi Wada, CEO van Square Enix, noemt dit een periode van herbouwen en wil in maart 2013 weer op volle kracht terug zijn. Dit wil hij onder andere doen door het maken van tien grote nieuwe games.

Dronken hoofdagent ontslagen na ongeval

Een hoofdagent van de Utrechtse politie is vorige week ontslagen nadat hij met alcohol op een ongeval had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden, dat meldt de politie zaterdag. Bij het eenzijdige ongeval raakte niemand gewond.

De 34-jarige agent werd aangehouden in verband met rijden onder invloed. Na onderzoek bleek dat hij een ongeval had veroorzaakt met blikschade. Het incident vond buiten diensttijd en buiten de regio Utrecht plaats.

Het is nog onduidelijk of de agent voor de rechter moet verschijnen.

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. 3DS heeft daarnaast ook oude klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die deze week in de eShop staan.

Nintendo 3DS (Virtual Console)
Adventure Island

Nintendo DSiWare
Furry Legends
Rytmik Retrobits

WiiWare-demo's
3D Pixel Racing

Tv-baas fapt op lekker wijf naast hem in vliegtuig

Een voormalige baas van een televisiezender wordt ervan beschuldigd de hand aan zichzelf te hebben geslagen terwijl hij in het vliegtuig naast een bloedmooie vrouw zat. En nee, het gaat niet om Silvio Berlusconi. De beste man in kwestie is namelijk Keith Clinkscales, destijds een hoge ome bij de Amerikaanse sportzender ESPN.

Joan Lynch, destijds een collega van de 47-jarige vermeende rukker, zou deze week een boekje hebben opengedaan over zijn oude baas. Clinkscales zat onlangs in het vliegtuig naast Erin Andrews. Ineens zag de blonde tv-personality hoe de beste man onder zijn iPad zijn jongeheer door zijn vuist liet glijden. Toen Clinkscales ontdekte dat hij was betrapt, raakte hij naar verluidt in paniek. "Ik ben nog steeds je baas, weet je", mompelde hij vervolgens.

Volgens een bron heeft Andrews de zaak nooit aangekaart bij de hoofdredacteur van het tv-station. Ze had een ervaring met een geile gluurder in 2008 nog immer vers in haar geheugen gegrift en wilde er niet langer bij stilstaan. Clinkscales is woedend. Hij noemt de beschuldiging een fikse leugen en heeft Lynch voor de rechter gesleept wegens smaad. Desondank heeft ESPN de zaak hoog opgenomen en belooft de zaak te zullen uitzoeken.


Erin Andrews: zeer fapwaardig

'Waarde huis inzetten om zorg te financieren'

'Verbind het eigen huis en het pensioen met zorg'. Dat idee oppert Paul Schnabel, directeur van het Centraal Planbureau (CPB), zaterdag in een interview in de Volkskrant waarin hij het heeft over de stijgende zorgkosten door de vergrijzing.

'Als ouderen een eigen huis hebben, zouden ze de waarde kunnen inzetten om de zorg te financieren.’’ Mensen zouden er dan wel in blijven wonen, maar een deel van de waarde gebruiken voor de zorg, in plaats van de opbrengst van het ouderlijk huis voor de kinderen te reserveren als erfenis.

Geschrapte zenders niet terug op buis

Kabelmaatschappij Ziggo hoeft een aantal geadviseerde televisiezenders niet terug op de buis te brengen. Dat blijkt uit een besluit van het Commissariaat voor de Media (CvdM).

De uitspraak geldt in vier zaken die door programmaraden zijn aangespannen tegen Ziggo, zo stelt een woordvoerder het commissariaat zaterdag. Het verzoek tot handhaving die de programmaraden - Friesland, Delft, Amstelveen en Limburg - hebben ingediend zijn door het CvdM afgewezen.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en  andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen  plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:   

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, heb jij ook een tip? Drop jouw bijdrage maar in onze submit.

Selena Gomez dumpt Justin Bieber

Het ziet er naar uit uit dat Justin Bieber voortaan rustig zijn gang kan gaan met groupies. Bronnen beweren namelijk dat Selena Gomez het tieneridool keihard heeft gedumpt. Zij was alle geruchten rond een halve minuut durende vrijpartij van Justin met een oudere fan en de daaruit ontsproten 'Bieber-baby' beu.

"Selena heeft abrupt een einde gemaakt aan de relatie", zo weet een bron aan Radar Online te melden. "Zij heeft dit nog geen dag geleden aan Justin meegedeeld." Het stel was maar liefst 8 maanden samen.

Volgens de bron kan de 19-jarige Gomez op veel verzet rekenen van de grote schare tienermeisjes die zich 'Beliebers' noemen. "De fans doen er alles aan de schade te beperken. Zij zullen erop aandringen dat zij het nog een paar weken met Justin moet uitzingen. Zij zijn bang dat een abrupte relatiebreuk zal worden gezien als een erkenning dat er daadwerkelijk iets heeft plaatsgevonden tussen Justin en de vrouw die beweert een kind te hebben van hem."

Hoogerland: "Val nog niet verwerkt"

Johnny Hoogerland werd afgelopen zomer definitief in de harten gesloten van de Nederlandse en buitenlandse wielerfans. Tijdens de Tour de France werden hij en Juan Antonia Flecha aangereden door een auto, waardoor de Vacansoleil-renner in het prikkeldraad belandde. Toch reed Hoogerland, ondanks vele wonden, door.

Het leverde hem, naast de bolletjestrui, veel aandacht op, wat zelfs lang na de Tour bleef doorwerken. Nu het seizoen voorbij is kan Hoogerland eindelijk wat rust pakken en dat is precies wat hij nodig heeft.

"Ik besef hier ineens dat ik mijn val in de Tour de France nog niet heb verwerkt.", vertelde Hoogerland op de Antillen tegen Telesport. "Mentaal was ik helemaal opgebrand. Nooit eerder heb ik dat gekend. Na die val kwam er opeens zoveel op me af. En in Nederland met de criteriums begon het circus pas helemaal. Het is logisch dat het lichaam op een gegeven moment 'ho' zegt. Hier kom ik voor het eerst echt tot rust."


Hoogerland werd afgelopen zomer aangereden in de Tour.

Metal Gear ontmoet Super Meat Boy

Wat krijg je als je Super Meat boy en Metal Gear in één game probeert te stoppen? Curve Studios komt met het antwoord: Stealth Bastard. Curve heeft een stealth/platform-game gemaakt, met kleine mannetjes, robotjes en veel dodelijke vallen. Een stealth-game zonder lang wachten en trage verhalen. Gewoon keiharde actie!

Of ze dat gelukt is kun jij zelf bekijken in de trailer hieronder. Ohja, en als je nog niet overtuigd bent. Het is nu gratis en voor niets te downloaden, maar alleen op de pc.

Vrouw (23) op sterven na ruige seks

Een 23-jarige vrouw uit Aalst is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De Belgische ligt op sterven na een uit de hand gelopen liefdesspel.

Eenmaal in het ziekenhuis constateerden de artsen dat de slagader in de baarmoeder van de vrouw was gescheurd. Een penetratie met een lang en scherp voorwerp zou de bloederige vrijpartij hebben veroorzaakt. Ook door harde klappen op de buik kan de slagader zijn gescheurd.

De Belgische politie heeft inmiddels een 23-jarige Slovaak opgepakt. Hij zou met haar de liefde hebben bedreven onder invloed van cocaïne. De politie onderzoekt nog of hij haar misschien heeft verkracht.

FOK! in de Volkskrant

Dit jaar twee grote mijlpalen voor FOK!: wederom een nominatie voor de Website van het Jaar-verkiezing, en de honderd miljoenste reactie op het forum. Reden voor de Volkskrant om de rest van Nederland eens te laten weten wat FOK! nu eigenlijk is. FOK! is namelijk uniek, one of a kind. Voor ons vanzelfsprekend, voor mensen die er niet komen een raadsel. Redacteur Berend Jan Bockting wil dat raadsel graag oplossen en heeft daarom een paginagroot artikel geschreven in de Volkskrant van vandaag. Een artikel om mensen die FOK! niet kennen toch eens te laten zien wie we zijn, waar we voor staan en waarom we zo groot(s) zijn!

Maar dat wil niet zeggen dat het artikel niet boeiend is voor FOK!kers. Integendeel! Het geeft een uniek stukje inzicht in het FOK!gevoel, schitterend verwoord door admin Iteejer en onze eigen FOK!moeder Yvonne. Ook worden FOK!kers Bosbeetle en Staal gevraagd om hun visie op onze community. Wil jij ook lezen over Big Brother, een nuchtere Rotterdammer, rookhoekjes, familiegevoel en complottheorieën? Ren dan nu naar de dichtstbijzijnde supermarkt, sigarenboer of benzinepomp en koop de Volkskrant van vandaag! 

Vijftig jeugdbendes in Den Haag

In Den Haag zijn vijftig jeugdbendes actief. Daarvan zijn er negen crimineel, 27 overlastgevend en veertien hinderlijk. Dat blijkt uit cijfers van de politie Haaglanden, schrijft Trouw zaterdag.

De bendeleden zijn van gemengde afkomst, maar Marokkaanse jongeren zijn wel 'sterk vertegenwoordigd'. De leeftijd van de leden is tussen de twaalf en eind twintig. Meer dan de helft van de Haagse jeugdgroepen zit in de probleemwijken Schilderswijk en de Transvaalkwartier.

De leden van criminele bendes plegen misdrijven, de overlastgevende jongeren houden zich bezig met vernieling en vandalisme en de leden van de hinderlijke groepen kunnen worden bestempeld als hangjongeren. Het grootste risico is volgens de politie dat leden van de overlastgevende en hinderlijke groepen zich ontwikkelen tot criminelen. "De hinderlijke jeugdgroepen worden overlastgevend, waarna die vaak weer crimineel worden", zegt een woordvoerder in de krant.


Da hood in Holland?

3DS krijgt nieuwe Zelda-game

Eiji Aonuma, producer voor The Legend of Zelda, heeft aangegeven dat er een nieuw Zelda-project klaargemaakt wordt voor de Nintendo 3DS. De nieuwe game zal geen direct vervolg worden op de Zelda-games die op de DS uitkwamen maar de game zal wel veel gebruiken uit de oude games.

Daarnaast geeft Aonuma ook nog aan dat een remake van Majora's Mask nog steeds mogelijk is. Hij heeft het namelijk met Miyamoto besproken en ze hebben besloten geen twee remakes voor de 3DS na elkaar uit te brengen. De eerst volgende 3DS Zelda-game wordt dus een origineel spel en daarna volgt misschien een remake van Majora's Mask.

Een datum of informatie over hoe de game gaat heten of wat het verhaal is, is nog niet bekendgemaakt.

Alle Chinese mijnwerkers gered

Alle 45 Chinese mijnwerkers die onder de grond vast waren komen te zitten na een ongeluk in een kolenmijn in de stad Sanmenxia, zijn weer boven de grond. Dat meldde de Chinese staatstelevisie zaterdag.

Een aantal kompels moest met ambulances naar het ziekenhuis worden gebracht, maar geen van hen verkeert in levensgevaar. De laatste vermiste, voor wiens leven eerder werd gevreesd, werd wel op een brancard naar buiten gedragen. Reddingswerkers moesten een schacht van honderden meters diep graven, om bij de mijnwerkers te komen.

In totaal acht mijnwerkers kwamen om het leven toen donderdagavond een aardbeving van 2,9 op de schaal van Richter in de oostelijke provincie Henan een steenlawine in de mijn veroorzaakte. Daardoor werden de mijnwerkers afgesloten van de buitenwereld.

Eerder werden er al 21 kompels gered uit de mijn. Anderen wisten zelf te ontsnappen. Het komt niet vaak voor dat een mijnongeluk relatief zo goed afloopt. Sinds april 2010 was er een dergelijke reddingsactie niet zo succesvol. Het toegestroomde publiek en de naasten van de kompels konden hun geluk dan ook niet op: op de staatstelevisie was live een juichende menigte te zien.

Teeven perkt verlof gevangene in

Gevangenen mogen niet meer standaard met weekendverlof. Ook komen gedetineerden voortaan pas een jaar voor het einde van hun straf in aanmerking voor verlof. Nu is dat anderhalf jaar. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) gooit het verlofstelsel op de schop omdat hij vindt dat verlof nu te snel verleend wordt. "Dit doet geen recht aan de vergelding en de belangen van slachtoffers en nabestaanden", zegt hij in de krant.

Volgens de bewindsman zien gevangenen verlof te veel als een vanzelfsprekendheid. Ze zouden pas voor verlof in aanmerking moeten komen als ze dat hebben verdiend, vindt hij. "Het moet bijdragen aan de terugkeer van de gedetineerde in de maatschappij."

Teeven maakt zijn plannen bekend op de open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen, waar 25 gevangenissen, tbs-klinieken en jeugdinrichtingen in het hele land aan meedoen. Er worden elfduizend belangstellenden verwacht.


Teeven perkt verlof gevangene in (Foto: Novum)

BF3 : Back to Karkand trailer

Er komt een DLC aan voor Battlefield 3 met de naam Back to Karkand. Karkand is een populaire map onder spelers uit Battlefield 2. Het pakket bevat nieuwe wapens, voertuigen, persistence, maps en de  terugkeer van Conquest Assault.

De DLC komt in december 2011 uit en is gratis voor mensen die Battlefield 3 in pre-order hebben gekocht. Alle anderen betalen er USD 14,99 of 1.200 MP voor.

Teller aangehouden NEC-hooligans op 25

Tot nu toe zijn 25 mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd NEC - Vitesse op 16 oktober. Ze zijn in de leeftijd van 13 tot 49 jaar en komen uit Nijmegen en omgeving, laat de politie vrijdag weten.

Na de wedstrijd tegen de Arnhemmers bekogelden NEC-aanhangers de politie met stokken en stenen uit frustratie dat hun club had verloren. Vijf relschoppers kregen al te horen dat ze de komende zes jaar uit voetbalstadions geweerd worden. Ook mogen ze de komende twee jaar niet meer in de buurt van het stadion van NEC komen.

Een deel van de verdachten meldde zich zelf bij de politie omdat ze op foto's stonden die de politie heeft gepubliceerd. Vrijdag werden nog drie nieuwe foto's op internet gepubliceerd. De eerste relschoppers moeten 15 november voor de rechter verschijnen.

Papandreou overleeft stemming parlement

De Griekse premier George Papandreou heeft de vertrouwensstemming in het parlement met een marge van slechts drie stemmen overleefd. Mogelijk zal hij echter toch zijn post verlaten ten gunste van de huidige minister van Financiën.

De oppositie wil meegaan in de hervormingsplannen in het kader van het Europese reddingspakket, op voorwaarde van dat er een regering van nationale eenheid komt die de maatregelen doorvoert en verkiezingen organiseert. Van dat laatste wil Papandreou echter niets van weten, maar hij is niet tegen de vorming van een nieuwe regering.

Voor de leiding van zo'n regering van nationale eenheid is minister van Financiën Evangelos Venizelos in beeld. Die viel Papandreou eerder deze week openlijk af toen laatstgenoemde zo ongeveer de hele wereld verbijsterde met zijn plan de EU-deal middels een referendum aan de bevolking voor te leggen. Voor het eerst speculeerden EU-leiders openlijk over een vertrek van de Grieken uit de Euro.

Papandreou stelt dat de EU-overeenkomst, inclusief harde bezuinigingen, moet worden geaccepteerd, en dat het van 'historische onverantwoordelijkheid' zou getuigen als dit niet gebeurt. Alom wordt gevreesd dat met het uitblijven van vooruitgang met betrekking tot de Griekse crisis, andere kwetsbare landen - met name het door de economische omvang lastig te redden Italië - ernstig in de problemen kunnen komen. Dat zou Europa en andere delen van de wereld in een diepe recessie kunnen storten.

Nog geen vonnis in zaak arts Michael Jackson

Conrad Murray, de arts die terecht staat in verband met de dood van popzanger Michael Jackson in juni 2009, hoort op zijn vroegst maandag het vonnis in zijn zaak. In Los Angeles is de jury vrijdag, zonder tot een oordeel te komen, huiswaarts gekeerd. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Murray stond de afgelopen zes weken terecht. Hij kan een celstraf van maximaal vier jaar krijgen.

Nog geen vonnis in zaak arts Michael Jackson
Nog geen vonnis in zaak arts Michael Jackson (Foto: ANP)

Star Wars: The Old Republic eerder te spelen voor pre-orders

Een van de voordelen van het pre-orderen van games is dat je vaak wat extra voordelen krijgt. Dit is ook het geval bij Star Wars: The Old Republic. Wanneer je het spel pre-ordert krijg je maximaal vijf dagen voor de officiële release datum een code toegestuurd waarmee je al toegang tot de game krijgt.

De uitgever had al eerder medegedeeld dat spelers "early-access" konden krijgen en nu is bekendgemaakt dat spelers met een pre-order vijf dagen voor de release kunnen beginnen met spelen en testen. Hoe later je gepre-orderd hebt, hoe minder dagen je krijgt om te spelen. Mochten er bugs of problemen zijn dan kan dat nog aangepast worden voordat de rest van de wereld het spel gaat spelen.

Star Wars: The Old Republic komt uit op 20 december voor de pc.

Derde ziekenhuis sluit operatiekamers door vliegen

De operatiekamers van de Ziekenhuis Groep Twente in Hengelo zijn vrijdag enkele uren gesloten geweest. In een steriele kamer werden twee vliegen gevonden. Na een grondige schoonmaak en desinfectie zijn de operatiekamers weer in gebruik genomen, meldt een woordvoerster. Het is het derde ziekenhuis deze week dat vliegen aantreft in zijn ok's.

Woensdag vlogen in ziekenhuis Rijnstate in Zevenaar drie vliegen door de operatiekamer. Die zijn gevangen. Het ziekenhuis neemt de operatiekamer maandag weer in gebruik. Het was het tweede incident bij dit ziekenhuis in korte tijd.

In het ziekenhuis in Brunssum werden maandag vliegjes gevonden. Die kwamen door kieren in de muur. De kieren werden gedicht, maar dat hielp niet. De buitenmuur is donderdag opnieuw grondig geïnspecteerd. Het ziekenhuis hoopt maandag weer te kunnen opereren, maar of dat ook kan, is vrijdag aan het eind van de middag nog niet duidelijk.

[Bundesliga] Mainz boekt eindelijk weer zege

FSV Mainz heeft na negen wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten gepakt. Thuis tegen VfB Stuttgart werd een 1-0 achterstand omgebogen in een 3-1 zege. De Nigeriaan Anthony Ujah was met zijn eerste twee Bundesliga-doelpunten de grote man bij de thuisploeg. Mainz blijft ondanks de zege vijftiende staan.

Alle doelpunten in Mainz vielen tussen de 51e en 64e minuut. Cacau zette Stuttgart, de nummer zes van de Bundesliga, kort na rust op voorsprong, amper twee minuten later maakte Ujah gelijk. Een benutte strafschop van Andreas Ivanschitz en de tweede goal van Ujah bezorgden de thuisploeg uiteindelijk de overwinning.

Federer naar halve finale Basel

Roger Federer heeft de halve finale van het ATP-toernooi van Basel bereikt. De titelverdediger Federer kende nauwelijks problemen met Andy Roddick. Hij was de Amerikaan al voor de 21e keer in 23 onderlinge ontmoetingen de baas: 6-3 en 6-2.

Federer treft in de halve finale zijn landgenoot Stanislas Wawrinka. De Zwitser gaf na Robin Haase ook Florian Mayer het nakijken: 6-2 en 6-2. De andere halve eindstrijd gaan tussen de nummer een van de wereld Novak Djokovic en de Japanner Kei Nishikori.

Skyrim is klaar om verscheept te worden

Na drie jaar in development te zijn geweest kondigt Bethesda aan dat ze helemaal klaar zijn met Skyrim en dat de game klaar is om verscheept te gaan worden.

Op het officiële blog van Bethesda kondigen ze aan dat het spel de status "gold" heeft gekregen. Dit betekent dat alle final touches zijn gedaan en dat de zogenaamde masterdisc met daarop het spel klaar is om massaal geperst te gaan worden.

"Its done!!!We're pleased to announce that after more than three years of hard work, the team at Bethesda Game Studios has completed over 20 versions of Skyrim -- across multiple platforms, languages, and countries. That's right, Skyrim is officially gold!," aldus Bethesda.

Skyrim komt op vrijdag 11 november 2011 uit op de PC, Xbox360 en PS3.

Physical Warfare Pack voor Battlefield 3

Spelers die Battlefield 3 pre-ordered hadden, hebben natuurlijk het Physical Warfare Pack erbij gekregen. EA maakt bekend dat iedereen deze pack uiteindelijk zal gaan krijgen in de toekomst.

EA vertelde niet wanneer dit zou gaan gebeuren. Wel is het definitief dat spelers die de game niet pre-ordered hadden deze uitbreiding dus alsnog zullen krijgen. In deze uitbreiding zit een Type 88 light machine gun, de DOA-12 shotgun, een demper voor de SKS rifle en speciale ammunitie voor de overige shotguns.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.