FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 januari 2010

Krachtige aardbeving op Haïti

Net buiten de hoofdstad Port-au-Prince van Haïti heeft een aardbeving een hoop schade aangericht. De aardbeving had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats op een diepte van 30 kilometer.

Voor de Dominicaanse Republiek, de Bahama`s, Cuba en Haïti is een tsunami-alarm actief. Er waren niet direct meldingen van schade of letsel. Volgens Amerikaanse media is er een ziekenhuis ingestort door de aardbeving.

Blijf op de hoogte via de speciale topics over de aardbeving.

Met dank aan JapyDooge voor de submit!

[Dakar] Uitslag etappe 10

Vandaag is alweer de tiende etappe in de Dakar-rally van 2010 gereden. Men verliet vandaag eindelijk de Atacama-woestijn die veel slachtoffers geëist heeft en het was dan ook een wat minder spannende etappe.

Motoren en quads

Bij de motoren ging Marc Coma er weer met de overwinning vandoor. Hij bleef David Frétigné en Helder Rodrigues hiermee voor, die tweede en derde werden. Cyril Despres staat echter nog ruim aan kop in het klassement met ruim een uur voorsprong op Pal Anders Ullevalseter. Bij de motoren behaalde Frans Verhoeven alweer net geen top tien plaats, hij eindigde als elfde. Henk Knuiman pakte de veertiende tijd.

Bij de quads ging de etappe een keer niet naar de broertjes Patronelli, maar naar Juan Manuel Gonzalez Corominas. Hij wist echter maar tien minuten op zijn concurrenten te pakken.

Auto's

Carlos Sainz won vandaag zijn eerste etappe in deze rally, ondanks dat hij reeds aan de leiding in het klassement ging. Stéphane Peterhansel doorbrak de hegemonie van Volkswagen van de laatste dagen en pakte een tweede plaats vlak voor Mark Miller. Door de overwinning pakt Sainz nu een tien minuten voorsprong op Nasser Al-Attiyah. Bovendien staat Volkswagen zowel plaats een, twee als drie in het klassement. Alleen Stéphane Peterhansel lijkt nog enigszins te kunnen volgen. Tonnie van Deijne pakte een hele goede veertiende plaats deze etappe.

Vrachtwagens

Ook bij de vrachtwagens gebeurde niet veel spannends. Zoals gebruikelijk waren de Kamaz-rijders de overwinnaars, waarbij Vladimir Chagin ditmaal weer de eerste plaats pakte en zo de leiding nog verder kon uitbreiden. De Kamaz-vrachtwagens lijken zo rustig naar de overwinning in de Dakar te kunnen rijden. Marcel van Vliet moest vandaag voor het eerst zijn teamgenoot Wuf van Ginkel voor hem dulden, maar staat nog steeds stevig op de derde plaats.

 


 Klassement Motoren:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 002 DESPRES (FRA) KTM 39:15:59 00:00:00
2 004 ULLEVALSETER (NOR) KTM 40:38:48 01:22:49
3 009 LOPEZ CONTARDO (CHL) APRILIA 40:40:06 01:24:07
4 005 RODRIGUES (PRT) YAMAHA 40:40:58 01:24:59
5 014 DUCLOS (FRA) KTM 41:13:34 01:57:35
20 007 KNUIMAN (NLD) KTM 47:00:15 07:44:16

 

Klassement Quads:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 251 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 49:03:22 00:00:00
2 277 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 51:27:43 02:24:21
3 256 GONZALEZ COROMINAS (ESP) YAMAHA 53:14:58 04:11:36
4 252 SONIK (POL) POLARIS 55:35:17 06:31:55
5 258 DECLERCK (FRA) YAMAHA 55:40:54 06:37:32

 

Klassement Auto's:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 303 SAINZ (ESP) VOLKSWAGEN 36:34:45 00:00:00
2 306 AL-ATTIYAH (QAT) VOLKSWAGEN 36:44:51 00:10:06
3 305 MILLER (USA) VOLKSWAGEN 37:03:04 00:28:19
4 301 PETERHANSEL (FRA) BMW 38:49:05 02:14:20
5 307 CHICHERIT (FRA) BMW 39:05:44 02:30:59
17 317 VAN DEIJNE (NLD) MITSUBISHI 48:48:47 12:14:02

 

Klassement Vrachtwagens:

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil
1 501 CHAGIN (RUS) KAMAZ 42:09:13 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS) KAMAZ 43:22:08 01:12:55
3 508 VAN VLIET (NLD) GINAF 50:45:01 08:35:48
4 506 MACIK (CZE) LIAZ 52:32:02 10:22:49
5 503 VAN GINKEL (NLD) GINAF 54:52:05 12:42:52

Film Avatar zet aan tot zelfmoordgedachten

De filmhit Avatar, die al meer dan een miljard dollar opgebracht heeft, zet volgens CNN aan tot zelfmoordgedachten. Sommige fans vinden de film zeer realistisch en raken depressief door hun verlangen naar de buitenaardse wereld van Pandora die in de film wordt voorgesteld.

Op een fan-forum, 'Avatar Forums', staat een topic met de titel 'Hoe om te gaan met depressies door het onbereikbare Pandora.' Inmiddels hebben hier duizenden mensen gepost die te kampen hebben met depressieve gevoelens. Ook zijn er vele posts te vinden van fans die hen willen helpen. De software waar het topic op draait was schijnbaar niet berekend op zoveel berichten, want er moest een tweede topic bijgemaakt worden om de stroom aan posts op te kunnen vangen.

"Ikzelf ben niet depressief geworden na het zien van de film," zegt Phillipe Baghdassarian, eigenaar van 'Avatar Forums'. "De film maakte mij juist gelukkig. Maar ik begrijp de ontwikkeling wel. De film is zo schitterend. Zij laat iets zien wat we hier op aarde missen: dat we dat we in een compleet andere wereld kunnen leven."

Berichten op het forum laten zien dat het ernstig gesteld is met sommigen. "Het enige waar ik nog mee bezig ben is internet afspeuren op zoek naar meer informatie over Avatar. Ik denk dat het helpt. Het is zo moeilijk. Ik kan mijzelf maar niet dwingen te denken dat het maar om een film gaat en dat leven als  Na'vi een utopie is."

Uiteraard heeft Fok! ook een topic over de film Avatar.

 

Booth nieuwe teambaas Virgin Racing

John Booth is benoemd tot de nieuwe teambaas van Virgin Racing. De renstal stelde vorige maand Alex Tai aan, maar deze wil zich met andere projecten binnen de Virgin Group bezig gaan houden. Het team maakte vandaag bekend dat sportief directeur Booth zijn opvolger wordt.

"Het opstarten van nieuwe projecten is waar mijn hart ligt. Ik ben trots dat we het team in korte tijd van een concept tot een realiteit hebben weten om te zetten. Ik ben vol vertrouwen dat ik Virgin Racing in goede handen achterlaat," zei Tai die de functie van Director of Special Projects bij Virgin uit zal gaan oefenen.

De president van Virgin Racing Etienne de Villiers betreurt het vertrek van Tai. "We wisten dat deze dag eraan zat te komen, maar desondanks vinden we het jammer dat Alex vertrekt. We zullen contact met elkaar houden en bedanken hem voor zijn steun, energie en toewijding."

'Van Basten biedt zich aan bij Juventus'

Sky Sports 24 komt met opvallend nieuws. Marco van Basten zou zich bereid hebben getoond trainer te worden van Juventus.

De huidige coach Ciro Ferrara staat momenteel onder enorme druk in Turijn. Over zijn opvolging wordt al weken driftig gespeculeerd. Guus Hiddink werd genoemd als één van de mogelijke kandidaten, maar het ziet er niet naar uit dat de Varssevelder aan de slag gaat in Italië.

Volgens eerdergenoemd medium zal mogelijk een andere Nederlander het stokje overnemen van Ferrara. Van Basten zou zichzelf hebben aangeboden bij Juventus. Sinds hij vertrok bij Ajax aan het einde van vorig seizoen zit San Marco zonder job.

Het nieuws mag opvallend genoemd worden, daar Van Basten als speler glorietijden kende bij AC Milan, een grote rivaal van Juve.

'Ajax-talent Eriksen debuteert mogelijk tegen NAC Breda'

Martin Jol heeft Christian Eriksen opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het komende competitieduel met NAC Breda. Dit liet de trainer van Ajax vandaag weten. Hij is erg tevreden met de recente ontwikkeling van het zeventienjarige talent.

Afgelopen zaterdag kwam de aanvallend ingestelde middenvelder één helft binnen de lijnen tijdens het oefenduel met de amateurs van Ajax (7-0 winst). Ook werkte Eriksen vandaag 45 minuten af in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen (1-1). In beide wedstrijden liet de jonge Deen een goede indruk achter en daarom zou Jol hem mogelijk al willen laten debuteren in de Eredivisie.

Jol vertelde eerder dat Eriksen het niveau makkelijk aankan. Nu gaf hij ook te kennen dat de A-junior deel uit zal maken van de wedstrijdselectie. "Eriksen is een dynamische speler met veel overzicht. En ja, hij zit zondag bij de selectie", aldus Jol.

De oefenmeester gaf nog niet prijs wie de geblesseerde Marko Pantelić in de punt van de aanval zal vervangen. De spits heeft nog altijd last van een hamstringblessure.

Peuter overleeft sneeuwstorm

Een jongetje uit Peking van slechts twee jaar oud heeft 29 uur in een sneeuwstorm overleefd. De peuter Bei Bei was uit zijn huis geglipt. Hij wist twee kilometer te overbruggen voordat hij gevonden werd.

De ouders hebben meteen de politie ingeschakeld toen ze het kind kwijt waren. Hierop volgde een massale zoektocht. Het jongetje werd kletsnat en hevig onderkoeld teruggevonden.

Het jochie heeft twee dagen op de intensive care doorgebracht en kon toen weer terug naar huis. De behandelend arts sprak van een wonder: "Normaal overleven peuters dit in soort omstandigheden nog geen paar uur. Dit is een heel bijzonder jongetje."

Vandal Hearts in beeld

Volgende week, 20 januari om precies te zijn, verschijnt Vandal Hearts: Flames of Judgement op Xbox Live. Voor wie de serie niet kent, Vandal Hearts is een tactische turnbased RPG. Het eerste deel verscheen in 1996 op de PSone en Saturn, een tweede deel werd later exclusief uitgebracht op de PSone. Het is inmiddels alweer tien jaar geleden sinds het laatste deel ten tonele verscheen, maar fans van de serie kunnen dus eind van de maand weer aan de slag. In ieder geval de Xbox 360-bezitters. PS3-bezitters moeten als het goed is een weekje langer wachten. Tot die tijd kun je alvast een paar nieuwe screens bewonderen.


vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

vandal hearts: Flame of Judgement

IJverige politie beboet haastende hartchirurg

Het zal je maar gebeuren, je krijgt een hartaanval en moet acuut geopereerd worden. De hartchirurg die jou moet opereren is met hoge snelheid onderweg naar het ziekenhuis, maar wordt aangehouden door een overijverige agent. Tien minuten gaan voorbij voordat de chirurg weer verder mag rijden en jou eindelijk kan opereren.

In Canada gebeurde dit dus. Een chirurg op weg naar een spoedoperatie reed 35 kilometer per uur te hard en werd daarom staande gehouden. In het ziekenhuis lag iemand op hem te wachten om geopereerd te worden. De chirurg smeekte de agent om hem te laten gaan, omdat in zulke voorvallen elke minuut telt. De agent had hier echter geen oren naar, en ging verder met het uitschrijven van een bon.

Een politiewoordvoerder heeft laten weten dat de politie achter de actie van de agent staat, omdat het een geval van publieke veiligheid betreft. "Ieder moment weten honderden artsen in stressvolle situaties hun werk te doen, terwijl ze zich toch aan de snelheidslimieten houden."

De patiënt heeft het voorval gelukkig overleefd.

Afghaanse militanten gedood door 'drones'

In Afghanistan zijn zestien militanten omgekomen door aanvallen van onbemande vliegtuigen, zogenaamde drones. De aanvallen vonden plaats in de zuidelijke provincie Helmand. Een woordvoerder van de coalitietroepen in het land maakte dat vandaag bekend.

Een van de vliegtuigen werd door NAVO-militairen ingezet toen grote aantallen militanten een aanval aan het voorbereiden waren. Het andere toestel werd gebruikt om Talibanstrijders terug te dringen.

Drones worden zelden ingezet in Afghanistan. De Verenigde Staten gebruiken ze wel regelmatig in het noordwesten van Pakistan. Afgelopen woensdag werden daar nog vijftien Talibanstrijders van het leven beroofd door de onbemande vliegtuigen.

Verzorgingshuizen schrappen koekjes bij de koffie

Bewoners van twee verzorgingshuizen in Roermond zullen het voortaan zonder koekjes bij de thee of koffie moeten doen. Deze maatregel is volgens de directie genomen op verzoek van de Adviescommissie Cliëntenraad. De koekjes zouden niet gezond genoeg zijn. De raad geeft namelijk de voorkeur aan gezonde voeding, maar of de bewoners van de verzorgingshuizen voortaan een stuk fruit bij de thee of koffie krijgen is niet bekend.

De cliëntenraad stelt echter dat er op 19 januari nog gesproken moet worden over het invoeren van de maatregel. Volgens Ine van Kempen, dochter van een bewoonster van een van de twee verzorgingshuizen, zijn de koekjes al geschrapt. Ook het personeel van de verzorgingshuizen is het niet met de maatregel eens. Van Kempen: "Het personeel en ik vinden het schandalig. Mijn moeder kan zelf niet meer naar de winkel."

 

Recordwinst Amerikaanse centrale bank

De US Federal Reserve (Fed), het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, heeft over 2009 een recordwinst geboekt van 52,1 miljard dollar, waarvan 46,1 miljard gestort wordt in de schatkist. Vorig jaar boekte de Fed nog een winst van 31,7 miljard.

De groei van de winst is onder meer toe te schrijven aan de steun die de Fed gaf om de financiële sector overeind te houden. De details van de noodleningen van de Fed zijn niet bekendgemaakt, maar volgens analisten heeft de Fed veel geld overgehouden aan het terugbetalen van steun door financiële instellingen.

De Fed maakte het winstcijfer bekend, nadat gisteren naar buiten kwam dat de regering Obama een heffing overweegt bij banken. Volgens critici is daarvoor geen financiële noodzaak. President Barack Obama maakt er geen geheim van dat hij zich eraan ergert dat banken nog steeds hoge bonussen uitdelen aan topmanagers. Volgens hem kunnen ze dat dankzij de steun van de Amerikaanse belastingbetalers aan de banken.

Matige drinker leeft gelukkiger

Mensen die zo nu en dan genieten van een glaasje bier of wijn leven gelukkiger dan mensen die nooit drinken. Die conclusie trekken onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam uit het onderzoek 'De Gelukswijzer'.

Gemiddeld waarderen deelnemers aan het onderzoek hun leven met het 7,5. Deze score geven ook de deelnemers die aan hebben gegeven dat ze nooit alcohol drinken aan hun leven. Regelmatige drinkers geven hun leven een hoger cijfer, namelijk een 8.

Schild wint slalom in Flachau

Marlies Schild is de winnares geworden van de WB-wedstrijd op de slalom in het Oostenrijkse Flachau. In eigen land was Schild de Duitse Maria Riesch en haar landgenote Kathrin Zettel te snel af.

Na de eerste run stonden beide zusjes Riesch aan de leiding; Susanne Riesch stond eerste terwijl Maria als tweede aan de tweede run begon. Schild stond pas vijfde maar had een uitstekende tweede manch en hield uiteindelijk 0,34 over op Maria Riesch, die haar zus Susanne de finish niet zag halen. Leidster van het klassement van de WB algemeen, de Amerikaanse Lindsey Vonn, kwam tijdens de eerste run ten val.

Eiffeltowers door in EuroChallenge

Eiffeltowers heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de EuroChallenge. De basketballers uit Den Bosch waren in de laatste wedstrijd van de poulefase te sterk voor groepswinnaar Apoel Nicosia uit Cyprus.

In eigen hal boekten de Eiffeltowers een knappe 82-74 winst, waardoor het Franse Strasbourg de ploeg niet meer kan achterhalen op de ranglijst. De andere Nederlandse ploeg in de EuroChallenge, Amsterdam, wist niet te stuntten in zijn groep. Zij verloren al hun wedstrijden en eindigden als laatste in de groep.

Uitslagen oefenduels 12 januari

Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft spelen in de winterstop veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
FC Groningen
Matavz
Ajax
Suàrez
1-1
Anderlecht (Bel) FC Twente 5-0
Unterhaching (Dui) Sparta
Van Gessel
1-1
FK Pelister (Mac) NEC
Ntibazonkiza (4), Sarpong (2), Fejzullahu, Worm
0-8
Málaga (Spa) AZ
Van der Velden, Martens
1-2

Dood echtpaar Nijkerk was familiedrama

De vondst gisteren van twee doden in een woning in Nijkerk, was het gevolg van een familiedrama. Dat meldde de politie vandaag. De twee doden zijn een 60-jarige man en zijn echtgenote van 61 jaar oud. Er was geen derde persoon betrokken bij de dood van het paar.

De politie trof de twee gisterochtend dood aan in hun woning. Agenten gingen er poolshoogte nemen na een melding van een huisarts. Verder doet de politie uit het oogpunt van privacy geen mededeling over de zaak, aldus een woordvoerder.

Uit het onderzoek bleek gisteren al dat er sprake was van een niet-natuurlijke doodsoorzaak.

[Afrika Cup] Uitslagen Poule C

Vandaag werden ook de eerste wedstijden in Poule C afgewerkt. Mooiste affiche van de dag was de strijd tussen titelhouder Egypte en WK-ganger Nigeria. De andere wedstrijd die vandaag werd gespeeld ging tussen Benin en het Mozambique van de Nederlandse bondscoach Mart Nooij.

Egypte - Nigeria

Egypte en Nigeria, vooraf de favorieten om door te gaan in deze groep, maakten er in het Angolese Benguela een leuk en boeiend duel van. Al na ruim tien minuten stonden de Nigerianen, die aantraden met onder andere Jon Obi Mikel, Taye Taiwo en Joseph Yobo, met 0-1 voor dankzij een schitterend doelpunt van Chinedu Obasi. Kort daarvoor miste Egyptenaar Mohamed Zidan al een grote kans op de openingstreffer.

Egypte, zonder de geblesseerden Amr Zaki en Mohamed Aboutrika, maar met ex-Feyenoorder Hossam Ghaly in de basis, maakte deze achterstand nog voor rust ongedaan. Nadat Nigeriaan Kalu Uche een grote kans miste om de score uit te bouwen, was het aan de andere kant wel raak. Ahmed Hassan wist met een steekbal zijn landgenoot Emad Moteb te bereiken. Hij wist keeper Vincent Enyeama te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven. Daarmee bracht hij de Farao's op 1-1, wat tevens de ruststand was.

Tien minuten na rust zette Ahmed Hassan de titelhouder zelfs op een 2-1 voorsprong. De aanvoerder van Egypte ontving de bal op de zestien meter en haalde meteen uit op doel. Via het lichaam van Nigeria-verdediger Taiwo vloog de bal mooi de kruising in. The Super Eagles waren hierdoor duidelijk van slag en Emad Moteb had vervolgens de wedstrijd kunnen beslissen, maar de Egyptenaar faalde oog in oog met keeper Enyeama.

In de laatste tien minuten probeerde de Nigeriaanse bondscoach Shuaibu Amodu in de aanval nog iets te forceren door oud-Ajacied Nwankwo Kanu in te brengen. Veel effect had deze ingreep echter niet, want Egypte scoorde drie minuten voor tijd vanuit een scherpe counter zelfs de 3-1. Invaller Mohamed Nagy Gedo was de doelpuntenmaker. In de blessuretijd scoorde Gedo bijna nogmaals, maar de paal stond in de weg.

Mozambique - Benin

Aangezien Nigeria en Egypte favoriet zijn om door te gaan in Poule C, zullen Mozambique en Benin moeten proberen te stunten. Een winst in deze onderlinge partij is daarom erg belangrijk voor beide ploegen. Mozambique, dat wordt geleid door de Nederlandse bondscoach Mart Nooij, moest in de beginfase wennen aan de hectiek in het stadion, maar naarmate de eerste helft vorderde, werd de ploeg brutaler.

Toch kreeg Benin de eerste levensgrote kans van de wedstrijd. Mouritala Ogunbiyi miste voor open doel, maar omdat kort daarvoor Razak Omotoyossi door de doelman van Mozambique in het strafschopgebied werd neergehaald, kregen De Eekhoorns alsnog een strafschop. Omotoyossi, vorig jaar nog begeerd door FC Groningen, benutte dit buitenkansje zelf en zette daarmee zijn land op 0-1. Na twintig minuten stond er al een 0-2 voorsprong voor Benin op het scorebord. Mozambique-middenvelder Dario Khan wilde de bal veroveren van Benin-aanvaller Ogunbiyi, maar schoot de bal achter zijn eigen doelman.

Mozambique leek aangeslagen, maar toch kwam de ploeg van Mart Nooij een kwartier voor rust terug in de wedstrijd. Miri Lobo kopte de bal vanuit een hoekschop binnen en bracht zo de strand terug op 1-2. Dit was tevens de stand waar beide teams mee gingen rusten. Na rust drong Benin aan, kreeg opnieuw een grote kans, maar het was Mozambique dat weer wist te scoren. Goncalves was ditmaal de gevierde man aan de kant van The Mamba's en zette daardoor zijn land weer op gelijke hoogte met Benin. Na zeventig minuten spelen bracht Mozambikaan Tico-Tico zijn land zelfs bijna op voorsprong, maar het schot van de spits werd knap gepareerd door Benin-doelman Yoann Djidonou.

In de slotfase van de wedstrijd ging ook Benin op jacht naar de drie punten. Mozambique-keeper Kapango kwam goed weg, aangezien hij een op het oog makkelijke bal mede dankzij een vreemde salto uit zijn handen liet glippen. De aanvallers van Benin wisten echter niet van deze vreemde actie te profiteren. De wedstrijd eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel. Zaterdag zal Benin moeten aantreden tegen Nigeria, terwijl Mozambique het dan opneemt tegen bekerhouder Egypte.

Uitslagen Poule C:

 

Thuis Uit Uitslag
Egypte Nigeria 3-1
Mozambique Benin 2-2


Stand Poule C:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Egypte 1 1 0 0 3 3-1
2. Benin 1 0 1 0 1 2-2
3. Mozambique 1 0 1 0 1 2-2
4. Nigeria 1 0 0 1 0 1-3

Xbox Live Marketplace updates voor januari

Xbox Live Community Medewerker Major Nelson heeft de data bekend gemaakt waarop nieuwe Arcade Games, Games on Demand en de Deals of the Week verschijnen. De Deal of the Week van deze week is de Arcade game gebaseerd het gelijknamige kaartspel Magic The Gathering. Deze kan je met 50% korting downloaden, waardoor hij nu maar 400 MSP kost. Tevens zijn Ghost Recon Advanced Warfighter en Kane and Lynch: Dead Man vanaf nu verkrijgbaar via Games on Demand. Hieronder zie je het overzicht voor de rest van januari:

Xbox LIVE Deal of the Week:

18 januari: Mass Effect’s Bring Down the Sky and Pinnacle Station, 240 Microsoft Points each.
18 januari: Hasbro Family Game Night: Battleship, 400 Microsoft Points.
25 januari: Portal: Still Alive, 800 Microsoft Points.


Xbox LIVE Games on Demand:

12 januari: Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2
26 januari: Dead Rising


Xbox LIVE Arcade:

13 januari: Serious Sam: The First Encounter HD, 1200 Microsoft Points
20 januari: Vandal Hearts: Flames of Judgment, 1200 Microsoft Points
20 januari: Death by Cube, 800 Microsoft Points


Xbox Avatars Marketplace:

14 januari: Burton gear and Darksiders outfits.
21 januari: International attire , MX vs. ATV, and University style outfit

 

 

Gat in A2 door kou

Door de kou van de afgelopen tijd is een gat ontstaan in het wegdek van de A2. De oppervlakte van het gat bedraagt ongeveer een vierkante meter. Het stuk snelweg tussen Maastricht en Eindhoven blijft daarom tot morgenvroeg na de spits afgesloten.

Het gat werd vanmorgen al ontdekt en toen provisorisch gedicht. Later ontstond er opnieuw een gat, waardoor besloten werd om een deel van de snelweg af te sluiten. De weg is sinds kwart voor zes vandaag gesloten. Morgen gaat de weg weer open. In de tussentijd wordt het verkeer omgeleid via de A79 en A76.

Onder de A2 ligt een rioolbuis. Het is nog niet duidelijk of deze lek is.

Hockeymannen verslaan Zuid-Afrika

De Oranjemannen van bondscoach Michel van den Heuvel zijn hun trainingsstage in het Zuid-Afrikaanse Bloemfontein gestart met een 4-2 overwinning op gastland Zuid-Afrika.

De doelpunten werden gescoord door Valentin Verga, Taeke Taekema, Constantijn Jonker en Teun de Nooijer. De Nederlandse selectie bereidt zich in Zuid-Afrika voor op het WK dat in februari van start gaat in India.

Schumacher: "Zintuigen zijn weer wakker"

Vandaag had Michael Schumacher zijn eerste testdag als rijder van Mercedes Grand Prix achter de rug. De zevenvoudige wereldkampioen mocht vanwege het testverbod nog niet in een Formule 1-wagen rijden, maar reed vandaag in een GP2 auto.

"Al mijn zintuigen zijn weer wakker," zei de 41-jarige Duitser, die 51 rondes aflegde in het regenachtige Jerez. "De regen was wel een beetje jammer. Maar het was niettemin een geweldige dag, omdat ik voor de eerste keer sinds lange tijd weer eens in een auto heb gereden die lijkt op de huidige bolides in de Formule 1."

PVV: 'Mohammed B. geen Nederlander meer'

Mohammed B, de moordenaar van Theo van Gogh, zou meteen zijn Nederlandse nationaliteit moeten kwijtraken zodra de nieuwe Wet op het Nederlanderschap van kracht wordt. De Partij voor de Vrijheid zal dit morgen voorstellen in de Tweede Kamer. Morgen wordt er over de nieuwe wet gedebatteerd.

"Deze slager van de jihad is het Nederlanderschap niet waard en het is de morele plicht van het kabinet om voor snelle denaturalisatie te zorgen,” zegt PVV'er Sietse Fritsma. Mohammed B. zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit. Hij was de eerste Nederlander die bestraft werd vanwege een moord die is gepleegd met het oogmerk van terrorisme.

De nieuwe Wet op het Nederlanderschap kan ervoor zorgen dat een Nederlander die ook nog een andere nationaliteit heeft, zijn Nederlanderschap kwijtraakt. Dit kan alleen bij een veroordeling voor terrorisme.

Biddende imam legt gsm-verkeer lam

Een imam in Tilburg heeft in een straal van enkele tientallen meters rondom zijn moskee al het mobiele telefoonverkeer platgelegd, inclusief dat van hulpdiensten. Hij plaatste een zogenoemde gsm-jammer in de moskee, om zo rustig te kunnen bidden. Gsm-jammers zijn verboden, omdat deze naast de signalen van mobiele telefoons, ook signalen van hulpverleners verstoren.

De Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van de imam Salam werd deze week door de Bredase rechter veroordeeld tot een boete van 650 euro wegens het verstoren van het belverkeer. Dit gebeurde nadat mensen uit de buurt hadden geklaagd dat ze niet meer mobiel konden bellen. Volgens de rechter moet de imam maar gewoon een bordje in de moskee hangen met de mededeling dat mobiele telefoons uitgeschakeld moeten worden.

De plaatselijke VVD heeft inmiddels sluiting van de moskee aangevraagd, omdat ze het gedoe met Salam, spuugzat zijn. De man zou zeer intolerant zijn en de buurt zou last hebben van de omstreden moskee. De VVD wil er ook voor zorgen dat de imam niet meer in de stad aan de slag kan bij een nieuwe moskee.

Haven in VS gesloten om explosievenalarm

De haven van de plaats Morehead City in de Amerikaanse staat North Carolina is gesloten vanwege een alarm over explosieve materialen. Dat meldden Amerikaanse media op gezag van de lokale politie. Negen containers met zwaar explosief materiaal, pentriet (PETN), zijn beschadigd geraakt.

Daarom hebben de autoriteiten in het bijna negenduizend zielen tellende plaatsje besloten tot een grootscheepse evacuatie.

Nieuwe co-sponsor voor Saxo Bank

Softwarebedrijf SunGard wordt in 2010 de nieuwe co-sponsor van de Deense Saxo Bank ploeg. Dit biedt de ploeg van Bjarne Riis nieuwe kansen voor in de toekomst, aangezien Saxo Bank na 2010 stopt met sponsoring van de ploeg van de gebroeders Schleck en Fabian Cancellara.

"Het is een geweldige kans voor ons team," aldus ploegleider Riis tegen Tuttobiciweb. "Dit nieuws kan ons belangrijke scenario's voor de toekomst opleveren. Saxo Bank nam in 2009 het hoofdsponsorschap over van CSC, dat vanaf 2003 titelsponsor was.

Ciudad Juárez gewelddadigste stad ter wereld

Ciudad Juárez, in de Mexicaanse deelstaat Chihuahua, is de gewelddadigste stad ter wereld. Dat is voor het tweede jaar op rij, meldde een Mexicaanse non-gouvernementele organisatie vandaag. Ciudad Juárez kende over 2009 een moordcijfer van liefst 191 per 100.000 inwoners. De stad laat daarmee de nummer twee op de lijst, San Pedro Tula in Honduras, ver achter zich.

De cijfers werden bekendgemaakt door het Mexicaanse Burgercomité voor Veiligheid en Sociale Gerechtigheid, dat zich baseerde op statistieken van het Openbaar Ministerie van de deelstaat Chihuahua. Ciudad Juárez, aan de grens met Texas in Noord-Mexico, wordt al enkele jaren getroffen door een ongekende golf van geweld sinds de Mexicaanse president Felipe Calderón in 2006 duizenden soldaten naar de stad stuurde om de drugshandel te bestrijden.

In 2009 vielen er ruim 2500 doden, tegenover 1600 in 2008. Op de lijst van gewelddadigste steden staan verder plaatsen als Caracas (Venezuela), Kaapstad (Zuid-Afrika), Medellín (Colombia), New Orleans (VS), San Salvador (El Salvador) en Guatemala Stad (Guatemala).

GGD onderzoekt mishandeling koranles

GGD Nederland gaat mishandeling tijdens koranlessen in moskeeën onderzoeken. Dat heeft minister Eberhard van der Laan (Integratie) vandaag geschreven aan de Tweede Kamer.

In Den Haag stelde de GGD al vast dat kinderen stelselmatig klappen krijgen tijdens de lessen. Het kabinet maakt zich zorgen over de berichten van kindermishandeling die opduiken. Het Verwey-Jonker Instituut is al bezig met een onderzoek naar de manier waarop er les wordt gegeven op de moskeeën, maar de GGD zal zich nu speciaal gaan richten op mishandeling.

Moskeeën in Tilburg en Amsterdam weigeren mee te werken aan het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut. Deelname is niet verplicht, maar Van der Laan vindt het onwenselijk dat de moskeeën zich zo weigerachtig opstellen. Hij heeft de besturen van de betrokken moskeeën uitgenodigd voor een gesprek op het ministerie.

UCI: "Maatregelen bij publiek veldrijden nodig"

Zondag werd Niels Albert tijdens het Belgisch kampioenschap veldrijden van de fiets ‘getrokken’ door een supporter. Dit heeft vooral in de Belgische pers al veel stof doen opwaaien en nu gaat ook de UCI bekijken wat er moet gaan veranderen rond het publiek bij veldritten.

"Samen moeten we bekijken wat we hier aan kunnen doen," zei UCI-coördinator Peter Van Den Abeele tegen het Belgische Sporza, die vond dat de Belgische wielerbond te weinig aandacht had voor de veiligheid van de renners. "Bij verschillende Wereldbekerwedstrijden en het WK in Hoogerheide nam de UCI verschillende veiligheidsmaatregelen. Overal een dubbele omheining op een parcours van drie kilometer kan natuurlijk niet, maar het zou op bepaalde stroken moeten."

"De renners zouden vrije baan moeten hebben, en zeker op de technische stroken. Dat is eventueel op te lossen door geen limiet te zetten op de breedte van het parcours. Wat nu belangrijk is, is alle belangrijke federaties, en daar is de Belgische zeker bij, om de tafel te krijgen. Samen moeten we bekijken wat we eraan kunnen doen," aldus Van Den Abeele.

Balkenende erkent verschil met PvdA

Premier Jan Peter Balkenende erkent dat coalitiepartner PvdA anders in het dossier-Irak "zat en zit" dan het kabinet-Balkenende dat in maart 2003 politieke steun verleende aan de Amerikaanse inval in Irak. De PvdA was vandaag kwaad over een verklaring van Balkenende op televisie, die namens het kabinet een eerste reactie gaf op het rapport van de commissie-Davids.

Tegenover EenVandaag benadrukte Balkenende vanavond dat dé reactie van het kabinet nog moet komen, in uitgebreide vorm. Over het incident met de PvdA heeft hij inmiddels contact gehad met PvdA-leider en vicepremier Wouter Bos. "En hij heeft gelijk dat er een scherp onderscheid is tussen het kabinet toen en nu."

Haai eet zwemmer helemaal op

Een onfortuinlijke zwemmer is waarschijnlijk met huid en haar verslonden door een haai. De man werd gegrepen door zo'n roofvis bij het strand van het Zuid-Afrikaanse Vishoek, niet ver van Kaapstad.

Het National Sea Rescue Institute (NSRI), de Zuid-Afrikaanse reddingsmaatschappij voor drenkelingen, is een grootscheepse zoekactie gestart naar de man. Tot op heden is er nog niets van het slachtoffer gevonden.

"Een blanke man van tussen de 32 en 38 jaar oud is gegrepen door een haai", laat Ian Kloppen van het NSRI weten. "Tot op heden hebben we de locatie van de zwemmer nog niet achterhaald."

Ook op Twitter wordt er druk gerept over het slachtoffer en de haai. "Verdomd, we zagen zojuist een GIGANTISCHE haai iets eten wat eruitzag als een persoon, recht tegenover ons huis in Vishoek. Ongelooflijk", twittert ene Gregg Coppen, alias skabenga.

Zwemmers worden gewaarschuwd voor witte haaien. Rond deze tijd van het jaar zijn de roofvissen massaal op zoek naar voedsel.


Haaien kun je beter niet aaien

Angenent bezig met organiseren eigen race

Henk Angenent is druk bezig om de zogenoemde Angenent Classic op te zetten. Dit is een zelf georganiseerde schaatswedstrijd van tweehonderd kilometer die komende vrijdag al verreden zou moeten worden.

De winnaar van de laatste Elfstedentocht liet dit vandaag weten. Medewerkers van de KSNB komen woensdag het ijs controleren op de Kromme Does en Wijde Aa. Deze liggen vlakbij Woubrugge, de woonplaats van Angenent.

Angenent kan rekenen op de samenwerking van ijsverenigingen Alkemade, Hoogmade en Woubrugge. De afstand van het traject bedraagt tien kilometer.

Huisverbod ruim 2000 keer opgelegd

Gemeenten hebben vorig jaar ruim tweeduizend tijdelijke huisverboden opgelegd. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het ministerie van Justitie vandaag bekend heeft gemaakt.

Burgemeesters kunnen sinds een jaar plegers van huiselijk geweld voor maximaal vier weken uit huis halen. Rotterdam trok gisteren aan de bel omdat de gemeente zo veel huisverboden heeft opgelegd dat het geld bijna op is. Het ministerie van Justitie zou nogmaals de portemonnee moeten trekken. Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) antwoordde vandaag op vragen van het CDA dat er genoeg te besteden is. Met het beschikbare bedrag is er ruimte voor tweeduizend huisverboden per jaar. 

Rotterdam legde vorig jaar 451 huisverboden op, terwijl de gemeente uitgegaan was van hoogstens vierhonderd. CDA-Kamerlid Marleen de Pater suggereerde het geld te verschuiven van gemeenten die niet zo veel huisverboden opleggen naar andere gemeenten, maar daar voelde Albayrak niet voor. Gemeenten die wat later zijn met het uit huis plaatsen van gewelddadige gezinsleden, zouden daar de dupe van kunnen worden.

Het ministerie zal de gemeente Rotterdam en de Tweede Kamer later nog laten weten hoe er omgegaan wordt met gemeenten die in de problemen dreigen te komen omdat ze veel huisverboden moeten opleggen. Een huisverbod duurt tien dagen, maar kan tot vier weken worden verlengd. Tijdens deze afkoelingsperiode krijgt zowel de geweldpleger als het gezin hulp. Overtreding van het verbod kan een celstraf van maximaal twee jaar opleveren.

In de submit...

En wat vonden wij vandaag allemaal in de submit? Onder andere een Australische dame met bijzondere talenten. Ze zet een fluitje aan haar lippen en ze blaast een mooi deuntje weg.

Ook bijzonder is deze dame. Want wat doe je als je hoge nood hebt en er is geen wc in de buurt. Als je moet, dan moet je.... Ongeacht de plek!

Tot slot, om nog een beetje in de winterse sferen te blijven blijkt het maar weer eens dat rijden op een gladde weg best lastig is. Kijk maar eens naar het filmpje achter de 'lees verder'

Het sportmoment van Veritaz

FOK!sport presenteert "Het sportmoment van..." Elke keer vertelt een ander crewlid van FOK!sport wat hun ultieme of memorabele sportmoment is. Dit keer is het de beurt aan Veritaz. Het vorige sportmoment was van Peterselieman.

Sinds 2004 ben ik fanatiek supporter van de New England Patriots. Dit team speelt in de National Football League (NFL) en maakte in 2007, samen met zijn fans, een raar seizoen mee. De Pats bereikten tijdens het seizoen enorme hoogtepunten, maar eindigden het seizoen toch in mineur.

Nog voor het seizoen voor het team van coach Bill Belichick begon, kreeg men een klap te verwerken. Marquise Hill, een defensive end van de Pats, verdronk toen hij met zijn jet ski omsloeg en te water raakte. Ter nagedachtenis aan Hill droegen al zijn ploeggenoten het hele seizoen lang zijn nummer, nummer 91, op de achterkant van hun helm.

Tijdens de eerste wedstrijd werd een medewerker van de Patriots betrapt toen hij signalen van de zijlijn van de Jets, gericht aan de spelers in het veld, opnam op video. De hele gebeurtenis, en alles wat daarop volgde, wordt ook wel  'Spygate' genoemd. De Patriots en Belichick werden beboet en verloren één van hun plaatsen in de Draft van het jaar erop.

Heel de NFL viel over de Patriots heen. Fans en spelers spraken schande over de zaak. Dat zorgde ervoor dat de Patriots geen medelijden had met tegenstanders en dat die week na week werden getrakteerd op een enorm pak slaag van het team. De eerste echte test was in de negende week van het seizoen, toen de ongeslagen Pats het tegen de ongeslagen Indianapolis Colts opnamen. De Colts leken lang op de winst af te stevenen, maar een touchdown van Kevin Faulk zorgde voor een 24-20-score met nog drie minuten te spelen. De winst bracht de Patriots op een stand van 9-0.

Overigens werd in de tussentijd voor mij persoonlijk bekend dat we in februari een vakantie hadden geboekt naar Curaçao om mijn zus op te zoeken die daar negen maanden op stage zat. Op zich geen vervelende gebeurtenis natuurlijk, zij het niet dat de vakantie precies tegelijk viel met, jawel, de Super Bowl. Natuurlijk een ietwat voorbarige gedachtegang, maar het zou mij toch niet overkomen dat mijn New England Patriots in de Super Bowl staan en dat ik niet kan kijken, omdat ik Happy Hour aan het vieren ben in de Zanzibar.

De Pats gingen ondertussen door met het winnen van wedstrijden. Het laatste obstakel op de weg naar perfectie was het team van Tom Coughlin: de New York Giants. Hoewel voor beide teams niets meer op het spel stond dachten ze er niet over om hun basisspelers rust te gunnen. De Patriots wilden een Perfect Season neerzetten, iets wat daarvoor alleen de Miami Dolphins in 1972 was gelukt, en de Giants wilden dat maar al te graag voorkomen. Het werd een wedstrijd die de geschiedenisboeken in zou gaan. Zowel Tom Brady (50) als Randy Moss (23) in touchdowns en de Patriots wonnen ook hun laatste wedstrijd in het reguliere seizoen.

In die playoffs waren de Jacksonville Jaguars de eerste tegenstanders. Hoewel de Jags de eerste helft nog gelijk tred konden houden met New England, de ruststand was 14-14, was het in de tweede helft de verdediging van de Patriots die zijn werk deed. Het werd 31-20. In de volgende ronde van de playoffs, de strijd om de winst in de AFC, kwamen de San Diego Chargers naar Foxborough. Brady had het lastig, maar de Pats wisten genoeg te scoren om de Chargers van zich af te houden. Het werd 21-12 en ze waren verzekerd van  een plaats in de Super Bowl.

Ondertussen kwam er goed nieuws vanuit Curaçao. Het bleek namelijk dat we op de avond van de Super Bowl naar huis zouden vliegen, en dat er op het vliegveld van Willemstad een sportbar zat. Ik mocht toch wel aannemen dat ze daar een van de grootste sportevenementen van het jaar zouden uitzenden? Het tegendeel was echter waar. Toen ik aankwam stonden de tv’s op ESPN2, waar de sterkste man van de wereld gezocht werd. Ik vroeg aan een van de liefelijke dames achter de bar, die ik ervan verdacht nul interesse te hebben in wat voor sport dan ook, of ze de zender op de SuperBowl wilde zetten. Na een kwartier zoeken tussen de vijfhonderd zenders, vonden we de zender. Deze bleek echter niet te ontvangen in de bar. Zwaar aangeslagen ging ik terug naar de wachtruimte, wetende dat ik misschien wel de mooiste victorie in de historie van de Patriots ging missen. Little did I know…

Superbowl XLII (42) ging dus tussen de torenhoog favoriete Patriots en de Giants. De wedstrijd ging gelijk op tot het vierde kwart, waarin de Giants op een 10-7-voorsprong kwamen. Met nog drie minuten te spelen was het echter Moss die de Patriots weer aan de leiding bracht. Die drie minuten waren echter genoeg om een van de meest memorabele gebeurtenissen in de historie van de Super Bowl plaats te laten vinden. Eli Manning ontsnapte aan enkele verdedigers, wierp een 'Hail Mary pass' die met de helm werd gevangen door David Tyree. Deze vangbal zou de boeken in gaan als de 'Helmet catch'. Even later was het Plexico Burress die de wedstrijd in het slot gooide en de Patriots met lege handen naar huis stuurde.

Terwijl heel Amerika met hartslag 150 naar de tv zat te kijken, en voor veel Patriots fans de wereld in elkaar stortte, zat ik op tien kilometer hoogte 'Bee Movie' te kijken. Er woedde een innerlijke strijd in mij, over de vraag of ik de score zou bekijken, of dat ik alle sportwebsites zou mijden en de wedstrijd zou downloaden en zou kijken, om de spanning erin te houden. Ik kreeg bij het verlaten het het vliegtuig een sms van een vriend. Toen ik het opende wist ik meteen hoe laat het was. Van de 250 leestekens waren er minstens 230 gewijd aan vloeken en schelden, in combinatie met zelfmoordneigingen en doodsverwensingen richting de scheidsrechters en de Giants. Tot op deze dag doet het pijn om de 'Helmet catch' van Tyree te zien..

Klik hier voor de beelden van de records van Brady en Moss, en hier voor beelden van de 'Helmet catch'

'ICT'er gevraagd, cup DD en strak kutje vereist'

Nee, de titel slaat niet op een advertentie van FOK!, al zijn we natuurlijk altijd op zoek naar vrouwelijke developers. Het gaat hier om een advertentie op een Australische vacaturesite, waarin een Australische transportondernemer nieuwe IT-developers werft. Border Express, een toonaangevend transportbedrijf, plaatste vrijdag een opmerkelijke advertentie op de grootste vacaturesite down under.

De ICT'er moet namelijk voldoen aan enkele specifieke eisen. Naast kennis hebben van SQL en het begrijpen van het ontwikkelingsproces, moet men nog over enkele opmerkelijke talenten beschikken. Zo moet de kandidate beschikken over grote tieten (cup DD), smalle taille en een strak kutje.

"De oorspronkelijke advertentie werd geplaatst door Border Express Pty Ltd", laat het transportbedrijf weten. "De site met onze vacature werd echter op een later tijdstip gekraakt. De hacker heeft onze advertentie vervolgens aangepast."

"De zaak wordt momenteel onderzocht door de Australische politie. Onze firma noch de vacaturesite Seek is verantwoordelijk voor de publicatie van de vacature. De advertentie is inmiddels hersteld tot zijn oorspronkelijke vorm."

Vacature
Developers met cup DD kunnen altijd een open sollicitatie naar FOK! sturen
Klik op het plaatje voor een groter exemplaar

 

Superleague Formula maakt racekalender bekend

De organisatie van de Superleague Formula heeft vandaag de kalender voor het raceseizoen 2010 bekendgemaakt. Er zullen twaalf evenementen zijn, waarvan één in Nederland op het TT-circuit van Assen. De coureurs gaan in het weekend van 3 en 4 april van start op het circuit van Silverstone. Eén weekend is nog niet ingevuld en mochten de plannen doorgaan dan komt er een dertiende raceweekend bij.

De racekalender:

Datum Circuit Land
3/4 april Silverstone Groot-Brittannië
15/16 mei Assen Nederland
22/23 mei Magny-Cours Frankrijk
19/20 juni Jarama Spanje
26/27 juni Nürburgring Duitsland
3/4 juli Oschersleben Duitsland
17/18 juli Zolder België
31 juli/1 augustus Brands Hatch Groot-Brittannië
18/19 september Estoril Portugal
2/3 oktober Monza Italië
13/14 november Jerez Spanje
n.n.b. n.n.b. n.n.b.

AZ biedt op Uruguyaans talent

AZ heeft bij monde van technisch directeur Marcel Brands vanuit het Spaanse Estepona bevestigd dat het interesse heeft in de talentvolle Nicolás Lodeiro, zo meldt het ANP. De Alkmaarders zouden al een officieel bod op de jonge middenvelder van Nacional uitgebracht hebben.

Vooralsnog is AZ de enige club die concreet is geworden voor de twintigjarige Uruguyaan: "We hebben weliswaar met andere clubs contact gehad, maar van biedingen was tot dusver geen sprake", tekent het Uruguayaanse persbureau EFE op uit de mond van sportbestuurder Alex Saúl.

"Valencia heeft zich twee à drie keer laten informeren, dat valt mijns inziens niet onder serieuze belangstelling. In Portugal en Oekraïne is er eveneens interesse. Desondanks zal het nog wel even duren voordat de overgang van de speler definitief rond is.
Diegene die het juiste bedrag betaalt, krijgt Lodeiro mee." Ook Napoli sprak volgens de Zuid-Amerikaan met Lodeiro, maar van Italiaanse concretisering is echter nog geen sprake.

Lodeiro, die te boek staat als één van de grootste talenten uit Zuid-Amerika, debuteerde als achttienjarige als speler van Nacional. Tijdens 43 duels scoorde de belofte al negen maal. AZ kwam hem op het spoor via het WK onder twintig jaar waar hij indruk maakte. Inmiddels heeft de Uruguyaan zijn debuut voor het nationale elftal al gemaakt. Hij deed dit in de gewonnen play-offs tegen Costa Rica om een ticket voor het komende WK in Zuid-Afrika.

'Sol Campbell keert terug bij Arsenal'

Sol Campbell keert definitief terug naar Londen. Niet voor het eerst zal hij gaan spelen voor Arsenal, volgens de berichten van The Daily Mail althans.

Campbell, die na zijn mislukte avontuur bij Notts County clubloos was, trainde de afgelopen periode al mee met de equipe van Arsenal-coach Arsène Wenger. Volgens het Engelse medium zouden de twee partijen inmiddels tot een deal zijn gekomen.

De Arsenal-website zou al met een officiële verklaring naar buiten zijn gekomen, maar men heeft die inmiddels van de website verwijderd. Zo viel er te lezen: "Sol Campbell is terug bij Arsenal. De 35-jarige voetballer keert terug naar de club waar hij tussen 2001 en 2006 successen boekte. Dinsdag zal de verdediger aansluiten bij het reserveteam om aan te treden tegen West Ham United."

Bronnen binnen de club bevestigen dat de deal op een haar na rond is, maar dat enkele technische zaken een definitief akkoord nog in de weg staan. Er wordt verwacht dat dinsdagavond alles rond zal komen.

Piquet jr. racet in de NASCAR

Nelson Piquet jr. zet zijn raceloopbaan voort in de Verenigde Staten. De Braziliaan maakte vandaag op zijn website bekend naar de NASCAR te gaan. Hiermee laat hij zijn plannen om in de Formule 1 terug te keren varen.

Piquet jr. werd vorig jaar halverwege het seizoen door het F1-team van Renault aan de kant gezet. Hierop bracht hij naar buiten dat zijn crash in de Grand Prix van Singapore in 2008 opzettelijk was geweest. Uiteindelijk werden hiervoor teambaas Flavio Briatore en hoofdengineer Pat Symonds ontslagen en verbannen uit de Formule 1. Tegen dit laatste loopt nog een beroepszaak bij de Parijse rechtbank.

Piquet jr. zelf was in beeld bij de nieuwe teams om terug te keren in de F1, maar ziet er na lang nadenken toch van af. "Ik heb de laatste maanden mijn opties afgewogen," zo schrijft de Braziliaan op zijn website. "Ik moest een richting kiezen en het was lastig om de beslissing te maken. Succesvol zijn in de Formule 1 was mijn doel, maar ik heb geleerd dat je goed voelen net zo belangrijk is als ambitie. De eerste achttien maanden in de Formule 1 gingen niet zoals gepland en daarom heb ik besloten om iets heel anders te kiezen en naar Amerika te gaan."

"NASCAR is een erg uitdagende klasse. Ik laat snel meer details weten over het exacte programma wat ik ga doen." Hierbij laat de Braziliaan, die al enkele malen in de Truck Series testte, in het midden of hij de overstap maakt naar de Sprint Cup, Nationwide Series of de Truck Series. De Braziliaan maakte niet bekend voor welk team hij zal gaan racen. Een terugkeer in Europa sluit hij niet uit, omdat zijn doel blijft om ooit eens de 24 uur van Le Mans te winnen.

Meer tijd voor deeltijders

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken verwacht van werkgevers en vakbeweging dat zij meer dan tot nu toe met concrete ideeën komen om vrouwen te stimuleren meer uren te werken. De bewindsvrouw zei dit vandaag in Den Haag op het symposium 'Meer tijd voor deeltijders'.

De meeste vrouwen werken in deeltijd. Zo werkt in de schoonmaak driekwart van de vrouwen nog geen 24 uur per week. In de detailhandel heeft 64 procent van de vrouwen een kleine deeltijdbaan en in het onderwijs is dat 44 procent, zei voorzitter Pia Dijkstra van de Taskforce Deeltijdplus, die een kleine drie jaar geleden werd ingesteld om te onderzoeken hoe vooral vrouwen met een kleine deeltijdbaan gestimuleerd kunnen worden meer te werken. Het kabinet vindt het met het oog op de vergrijzing belangrijk dat vrouwen meer gaan werken.

Superleague Formula naar Assen

De Superleague Formula zal dit jaar Assen aan gaan doen. De bolides zullen op 15 en 16 mei op het TT-circuit te bewonderen zijn, zo is vandaag bekendgemaakt. Aanvankelijk was dat weekend aan de A1GP toebedeeld, maar die klasse lijkt op sterven na dood te zijn.

"Het is nu officieel. De Superleague heeft de plaats op de kalender ingenomen van de A1GP-race. Superleague heeft een volwaardige kalender er zullen diverse bekende coureurs deelnemen. De mensen die al kaartjes hebben gekocht krijgen een nog aantrekkelijker product voor hun geld. De auto hebben twaalf cilinders, 100 PK meer dan een A1-Ferrari en het geluid is fantastisch," zei een tevreden Lee van Dam namens de organisatie in Assen.

"We hadden contract met A1 GP, maar als er geen races zijn.. We hebben lang gewacht, omdat we vertrouwen hadden in de A1. We hadden veel contact met Emmerson Fittipaldi, die een race in Brazilië zou organiseren, maar hij heeft ook niets meer gehoord van A1GP. Dan heeft het weinig zin om te wachten, ik wil niet in dezelfde situatie komen als Australië." Daarom is de organisatie in zee gegaan met de Superleague Formula. Er wordt verwacht dat er naar de races in Assen net zoveel mensen komen als naar Zandvoort voor de A1GP.

Balkenende bestrijdt onvolledig informeren

Premier Jan Peter Balkenende is het niet eens met de conclusie van de commissie-Davids dat het kabinet de Tweede Kamer onvolledig geïnformeerd zou hebben over het besluit de inval in Irak politiek te steunen. Balkenende zei vanmiddag in een eerste reactie daarover "een ander beeld" te hebben.

Volgens de premier is de Kamer bijvoorbeeld wel degelijk ingelicht over onderdelen van het verzoek van de Verenigde Staten, van 15 november 2002, om te helpen in de planning van de opbouw van de militaire macht voor de inval in Irak. Daarbij noemde hij concreet twee momenten: 21 november en 6 december.

De Kamer zou volgens Balkenende alleen geen informatie hebben gekregen over een algemeen verzoek van de Amerikanen dat ook aan andere landen was gericht. Bovendien ging het volgens hem om vertrouwelijke informatie die niet openbaar gemaakt kon worden.

Yoshida houdt hoop op VVV-contract

Maya Yoshida verliet het trainingskamp van VVV-Venlo voortijdig met een voetblessure en de resultaten van onderzoek in ons land waren niet mals.

Maar liefst twee maanden is het Japanse talent zoet met het herstel van een gebroken middenvoetsbeentje. Voor de jongeling extra zuur, daar hij juist op stage was in de hoop een contract te verdienen bij de Eredivisionist.

Desalniettemin blijft de kans aanwezig dat de jeugdinternational een contract krijgt aangeboden in Limburg. "Volgende week zullen we een besluit nemen over het aantrekken van Yoshida", zegt directeur voetbalzaken Mario Captein in De Telegraaf.  De bestuurder van de Venlose club is coulant: "Deze vervelende blessure betekent niet direct dat we afzien van een transfer."

Peters verlengt contract bij Den Bosch

Jordens Peters heeft zijn contract bij FC Den Bosch verlengd. De verdediger, wiens verbintenis deze zomer afliep, ligt nu tot medio 2012 vast bij de club uit de Jupiler League. De linksbenige Peters brak vanuit de eigen jeugd door bij de Bosschenaren en is inmiddels aanvoerder.

Peters debuteerde in het seizoen 2005/06 in het eerste elftal van de club en kwam inmiddels tot 107 optredens in competitieverband. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn toont zich op de clubsite opgetogen over de contractverlenging: "Jordens Peters is een talentvolle centrale verdediger, van wie we nog progressie kunnen verwachten en die ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan 100 competitiewedstrijden heeft gespeeld. Jordens speelt al vanaf zijn tiende bij ons en heeft zich van jeugdspeler ontwikkeld tot basiskracht en aanvoerder. We zijn dan ook verguld met zijn langer aanblijven."

Bristol City wellicht mét Sno tegen Cardiff

Bristol City kan vanavond in de FA Cup-wedstrijd tegen Cardiff City mogelijk toch beschikken over Evander Sno. Vanwege persoonlijke omstandigheden vertrok de Ajax-huurling vorige week naar Zuid-Afrika, maar inmiddels is de middenvelder weer terug in Bristol.

Zodoende kan de jeugdinternational aansluiten bij de selectie van The Robins voor de FA Cup-wedstrijd tegen Cardiff City. Eerder dit seizoen ontmoetten de twee clubs elkaar al, met een 3-0 zege voor de club uit Wales als gevolg.

Moeder ruilt dochter voor varken

Een vrouw die afkomstig is van de Polynesische eilandengroep Tonga, is in Nieuw-Zeeland opgepakt, omdat zij haar tienerdochter dwong tot seks en een huwelijk met de vader van haar vriendje. Die man zou in ruil daarvoor een varken en een paar tapijten aan de moeder van het meisje gegeven hebben.

Ook de stiefvader van het meisje is opgepakt. De ouders wordt ten laste gelegd dat zij het meisje tegen haar wil hebben uitgehuwelijkt. Bovendien is de tiener wederrechterlijk van haar vrijheid beroofd.

Populariteit Obama op dieptepunt

Een week voor de 'viering' van het eerste presidentsjaar van Barack Obama is de populariteit van het Amerikaanse staatshoofd op een dieptepunt beland. Dat blijkt uit een opiniepeiling uitgevoerd in opdracht van CBS, die vandaag op de website van de Amerikaanse zender was te lezen.

Obama wordt gesteund door 46 procent van de Amerikanen. Het is voor het eerst in de maandelijkse CBS-peiling dat minder dan de helft van de bevolking het vertrouwen uitspreekt in de verrichtingen van het eerste zwarte staatshoofd van de Verenigde Staten. Van de ondervraagden ziet 41 procent Obama niet meer zitten. Obama kan nog altijd rekenen op sterke steun bij de Democraten.

Ongeveer 80 procent van zijn partijgenoten staat achter hem. Bij de Republikeinse oppositie is dat nog slechts 13 procent.

Robben en Ribéry terug in training

Arjen Robben en Franck Ribéry hebben vandaag weer een hele training afgewerkt. Het sterduo van Bayern München lijkt zodoende bijna verlost van alle fysieke ongemakken.

De club uit Beieren laat weten dat het met het herstel van het belangrijke tweetal prima gaat. Ribéry kampte met pijnlijke teennagels, terwijl Robben de laatste training liet schieten vanwege een voetblessure.

De oefenwedstrijd tegen FC Basel van vanavond komt nog wel te vroeg voor de internationals van Frankrijk en Nederland. Wel zullen ze een hersteltraining krijgen onder leiding van assistent-coach Andries Jonker.

Trainer Louis van Gaal is duidelijk over de afgelopen voorbereiding: "We kunnen pas van een geslaagde voorbereiding spreken wanneer er gewonnen wordt van Hoffenheim. Het duel met FC Basel is alleen bedoeld om weer in het ritme te komen. De spelers moeten zich weer aanpassen."

VVV-Venlo licht optie op Dadda

Soufiane Dadda speelt de komende twee jaar ook bij VVV-Venlo, zo weet De Limburger te melden.

De ploeg van coach Jan van Dijk is content met de ontwikkeling van Dadda. De aanvaller debuteerde vorig seizoen in de met 5-0 gewonnen Jupiler League-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en leverde toen meteen een assist en een goal af.

Het aflopende contract van de negentienjarige belofte wordt ondanks slechts vier invalbeurten dit seizoen verlengd. De vleugelspeler is nu tot medio 2012 verbonden aan VVV-Venlo.

Phoenix Wright komt naar WiiWare dit weekend

Goed nieuws voor alle adventurefans die niet in het bezit zijn van een Nintendo DS maar wel een Wii hebben staan, de inmiddels klassieke game Phoenix Wright: Ace Attorney zal vanaf dit weekend te downloaden zijn via WiiWare. Het betreft hier het originele avontuur waar de gehele serie mee begon en dat eind 2005 door ons enorm positief werd ontvangen.

In Phoenix Wright: Ace Attorney speel je de jonge advocaat Phoenix Wright. Hij staat aan het begin van zijn carrière en gelijk mag hij zich gaan bezighouden met het verdedigen van wat op het eerste gezicht duidelijk moordenaars zijn. Uiteraard steekt de vork heel anders in de steel en het is aan Phoenix om de echte waarheid boven tafel te halen. Dit gebeurt door het speuren naar bewijs en dit aandragen in de rechtszaal of fouten ontdekken in de statements van de getuigen van de openbaar aanklager.

Dit oude avontuur van Phoenix Wright zal vanaf aanstaande vrijdag te downloaden zijn voor 1000 Wiipoints. Mensen die vol spanning zitten te wachten op het vijfde deel voor de Nintendo DS dat draait om openbaar aanklager Miles Edgeworth zullen nog tot 19 februari geduld moeten hebben. Dan zal deze game op de Nintendo DS verschijnen.

Phoenix Wright Logo

 

Lovende Babovic: "Guzzy moet blijven"

Concurrenten bij Feyenoord of niet; Jonathan De Guzman moet blijven. Althans, dat vindt huurling Stefan Babovic.

"Jonathan is een fantastisch persoon en een geweldige voetballer", zegt de Serviër tegen Sportweek in het Turkse Alanya, waar zijn ploeg een trainingskamp heeft opgeslagen. "Guzzy speelt op mijn favoriete positie, maar ik houd ervan om hem in het team te zien."

"Ik speel natuurlijk het liefst zélf op tien, maar als hij er in mijn plaats speelt ben ik blij voor hém. Ik zou het erg betreuren als hij vertrekt. En niet alleen ik. We all love Guzzy. Mocht hij tóch weggaan, dan hoop ik dat hij de club vindt die hij zoekt. Dat verdient hij", gaat de van FC Nantes gehuurde Serviër verder.

"Ons hele team bestaat uit good guys. Ik hoop daarom dat iedereen blijft. Schrijf dat alsjeblieft op. We hebben nu zó’n fantastische groep, het zou zonde zijn als die uit elkaar valt." Over zijn eigen toekomst is hij eveneens helder: "Mijn plan is om met dit team iets moois op te bouwen. De supporters moeten weten dat ik hier niet naartoe ben gekomen om na een jaar alweer weg te gaan."

Neergang IT-sector voorbij

De wereldwijde uitgaven aan informatietechnologie zullen dit jaar sterk stijgen. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester verwacht een toename van 8,1 procent tot meer dan 1,6 biljoen dollar (1104 miljard euro). "De neergang in de technologiesector in 2008 en 2009 is officieus voorbij", zei hoofdanalist Andrew Bartels van Forrester vandaag.

Vorig jaar daalden de IT-uitgaven nog met 8,9 procent. Voor dit jaar is de sterkste groei voorzien voor softwarebedrijven en ondernemingen die actief zijn met computerhardware. Daarna volgen adviesdiensten op IT-gebied.

Alcoholverslaafde arts uit ambt gezet

Het College van Medisch Toezicht heeft vandaag een 52-jarige arts uit Den Haag uit zijn ambt gezet. De man heeft een drankprobleem. Hij lijdt al jaren aan het syndroom van Korsakov, een ziekte die het gevolg is van jarenlang alcoholmisbruik.

Hij vindt zelf dat hij ondanks zijn drankgebruik prima zijn beroep kan uitoefenen. Volgens hem zijn patiënten nooit in gevaar geweest. Wel liet hij zich in 2005 vrijwillig en langdurig opnemen in een kliniek, omdat hij vond dat zijn voorliefde voor alcohol de spuigaten uitliep en moest stoppen. Daar werd Korsakov en daarbij horende stoornissen als geheugenverlies vastgesteld. Dat was de reden voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg om in 2008 een klacht tegen hem in te dienen. De man werkte als verpleeghuisarts en verzekeringsgeneeskundige.

[MotoGP] Hayden verpest launch nieuwe Ducati

Nicky Hayden heeft een slechte beurt gemaakt bij zijn werkgever Ducati. De Amerikaanse MotoGP-coureur maakte met zijn telefoon foto's van de nieuwe motorfiets voor het jaar 2010 en publiceerde het plaatje op zijn eigen website. Hij wist echter niet dat het ontwerp nog geheim moest blijven.

De GP10 zou deze week onthuld worden tijdens een conferentie in de Italiaanse bergen. Hierbij zou ook de nieuwe Ferrari-coureur Fernando Alonso aanwezig zijn. Dit komt nu met het uitlekken van de foto's in gevaar. "Toen ik de motor zag heb ik een foto met mijn mobieltje gemaakt. Ik had beter moeten weten. Ik was net een kind," zei Hayden. "Ik heb een foto op mijn website gezet en dat heeft enkele mensen kwaad gemaakt. Zulke dingen gebeuren."

"De motorfiets is goed en we hebben een goed pakket voor 2010. Er zijn wat veranderingen binnen het team geweest. Veranderingen scheppen grote kansen," zei de Amerikaan die alleen vreest voor het beperkte gebruik van motoren. "Zes motoren is niet veel voor achttien races. Ik hoop dat het wat kosten bespaart, maar ik weet niet hoeveel omdat het ook veel kost om ze langer mee te laten gaan."

Moeder en dochters handelen in drugs

In Stein zijn een 45-jarige moeder en haar dochters van 21 en 25 jaar oud opgepakt op verdenking van handel in harddrugs. Ook een 19-jarige vrouw uit Geleen is gearresteerd. Zij zou medeplichtig zijn.

Eerder werden al verschillende Belgische klanten van de dealende vrouwen aangehouden. Deze verklaarden dat ze de drugs gekocht hadden in de woning van de 45-jarige. Tijdens een huiszoeking in het pand trof de politie een vuurwapen en geld aan. Bij een van de dochters werden harddrugs en geld gevonden.

OM eist 3,5 jaar cel tegen manager Easy Life

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 3,5 jaar celstraf geëist tegen de 57-jarige Frits R., die in het laatste jaar commercieel manager was bij het failliet verklaarde Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life. Volgens justitie was de voormalig bankdirecteur exact op de hoogte van de miljoenenoplichting door het bedrijf en heeft hij niks gedaan om de koers te wijzigen.

Frits R. was weliswaar geen aandeelhouder, maar zijn rol was niet wezenlijk anders, beargumenteerde justitie. Als directeur liet hij zich met 18.000 euro per maand vorstelijk belonen uit de inleg. In zijn eerste requisitoir nam officier van justitie Wil van Horen vandaag een voorschot op de drie zaken tegen de andere drie (ex-)directeuren.

Samen vormde het viertal een criminele organisatie, betoogde de officier. "Het eigen gewin was het enige doel."

Casillas beste keeper ter wereld

Iker Casillas is uitgeroepen door de internationale federatie voor voetbalgeschiedenis en statistiek (IFFHS) tot beste keeper ter wereld. De doelman van Real Madrid kreeg voor het tweede jaar op rij de meeste stemmen van deskundigen en journalisten uit 84 landen.

De 28-jarige Casillas versloeg in de verkiezingen Gianluigi Buffon (Juventus) en Julio César (Internazionale) met ruim verschil. De doelman van Manchester United Edwin van der Sar werd vierde, nog voor Petr Čech (Chelsea) en Víctor Valdes (FC Barcelona).

[MotoGP] Zeelenberg teammanager Lorenzo

Het MotoGP-team van Yamaha heeft Wilco Zeelenberg benoemd tot nieuwe teammanager van Jorge Lorenzo. De Nederlander komt over van het Supersport-team waar hij verantwoordelijk was voor Cal Crutchlow die in die raceklasse de titel voor zich opeiste. Zeelenberg zette in 2000 een punt achter zijn actieve motorsportloopbaan.

"Ik ben er trots op dat ik na negen jaar bij Yamaha toe mag treden het officiële MotoGP-team. Het is een grote beloning en ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging. Jorge is een fantastische coureur en ik kan niet wachten om met hem en zijn crew te gaan werken," zei Zeelenberg vandaag. "Het team is een goed geoliede machine en ik ben blij om er deel van uit te mogen maken. Het is duidelijk dat er vier coureurs gaan strijden om de titel en Jorge is er een van. Ik ben erg competitief ingesteld en ik zal er alles aan gaan doen om het team in de juiste omstandigheden te brengen om te vechten voor het kampioenschap."

Wind regeert bij WTA-toernooi Hobart

Anabel Medina Garrigues heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Hobart. De als eerste geplaatste Spaanse was met 3-6, 6-3 en 6-1 te sterk voor de Russin Alla Koedrjavtseva. 

Overigens ging het later in de middag flink waaien en een van de speelsters die haast omver werd geblazen was de Argentijnse Gisela Dulko. Dulko versloeg de Oostenrijkse Tamira Paszek met 6-1, 0-6 en 7-6 maar het had weinig met tennis te maken. "Het was onmogelijk om te tennissen. Er vloog van alles over de baan en zelfs de bal opgooien voor de opslag was niet te doen," aldus Dulko na afloop.

Geert Schaaij drie jaar geschorst

Beleggingsadviseur Geert Schaaij is door brancheorganisatie DSI (Dutch Securities Institute) voor drie jaar geschorst wegens oneerlijke aandelentransacties. Hierdoor verliest Schaaij zijn kwaliteitsstempel en staat zijn naam drie jaar in het strafbankje van het DSI-register.

Schaaij is vooral bekend als 'beursexpert' bij het programma Business Class van Harry Mens. Hij liet medewerkers van het beleggingsbedrijf International Assets, waarvan Schaaij directeur was, al van te voren posities innemen op fondsen die hij vervolgens aanprees bij Business Class.

Volgens DSI zou Schaaij ook minstens één maal zelf aandelen hebben gekocht voordat hij een fonds ging bespreken in het programma van Mens. De tuchtcommissie van DSI noemt het handelen van Schaaij een "ernstige overtreding van de normen van deskundigheid en integriteit".

Schaaij zelf noemt de schorsing van DSI 'ongepast'.

Agent mag met hanenkam straat op

Politieagenten met een hanenkam hoeven zich niet meer te beperken tot bureauwerk. De Centrale Raad van Beroep heeft bepaald dat agenten met een hanenkam gewoon op straat mogen werken. Dit meldt de Nederlandse Politiebond.

De zaak werd in 2006 aangespannen door een agent van het korps Rotterdam-Rijnmond. Toen deze met een drie centimeter hoge hanenkam op straat wilde gaan surveilleren in uniform, moest hij van zijn meerderen bureauwerk gaan doen. Met zijn kapsel zou hij een extreem-rechtse uitstraling hebben, oordeelde het korps.

Belgische skinheads in cel wegens racisme

De rechter in het Belgische Brugge heeft vandaag drie skinheads veroordeeld tot vier, drie en twee jaar cel wegens zware mishandeling van een zwarte man en zijn vriend in Brugge in 2006. Het Togolese slachtoffer lag een maand in coma en lag daarna nog een jaar in het ziekenhuis. Hij overleed toen aan een longaandoening.

De rechtbank oordeelde dat de drie skinheads handelden uit racistische overwegingen. Nog twee andere skinheads werden veroordeeld tot 200 uur werkstraf, omdat ze niet ingrepen tijdens de vechtpartij.

België heropent moordzaken

De Belgische justitie onderzoekt naarstig of Ronald J. nog meer delicten ten laste kunnen worden gelegd. De 38-jarige tekenleraar uit Loksbergen bekende de afgelopen dagen al de moord op een buurmeisje, haar vriend en een studente. Justitie speurt nu in dossiers van afgesloten moordzaken, maar ook die van seksuele geweldszaken.

Officieren van justitie bevestigden dit vandaag in Vlaamse media. Justitie heropent in elk geval de zaak van het Duitse meisje Carola Titze (16), die in 1996 dood is gevonden in de duinen van De Haan. Ook de zaak van Ingrid Caeckaert (26) is heropend. Zij was in 1991 dood gevonden in een flat in Heist-aan-Zee. Aandacht is er ook voor een hele reeks andere vermoorde jonge vrouwen, vooral in de jaren negentig.

België heeft een reputatie op het gebied van seriemoordenaars. Eerder zijn Marc Dutroux, Michel Fourniret en Andras Pandy er veroordeeld voor een reeks moorden op jonge vrouwen.

Simoni wil loopbaan eindigen bij Lampre

Gilberto Simoni zet na de Giro d’Italia, die in mei in Amsterdam van start gaat, een punt achter zijn carrière. De Italiaan zal zijn laatste seizoen rijden voor Lampre-Farnese Vini, als die ploeg een Pro Tour-licentie krijgt.

"Je kunt Gilberto aardig vinden of niet, maar het staat vast dat er weinigen zijn met zoveel karakter als hij. De jaren zijn voor hem gaan tellen, maar we zijn er zeker van, gezien zijn enthousiasme, dat hij een waardige Giro kan rijden," aldus Giuseppe Saronni, teammanager van Lampre, tegenover La Gazzetta dello Sport.

Simoni deed al veertien maal mee aan de Ronde van Italië en won de edities van 2001 en 2003.

Essien later naar Afrika Cup

Michael Essien zal zich pas woensdag melden bij het Ghanese team dat deelneemt aan de Afrika Cup. De speler van Chelsea kon vanwege het barre winterweer in Engeland niet eerder vertrekken naar Angola waar het toernooi plaatsvindt.

Vrijdag speelt Ghana haar eerste wedstrijd om de Afrika Cup tegen Ivoorkust. Het is onduidelijk of Essien dan in actie kan komen, omdat de middenvelder afgelopen weekend in Londen nog behandeld is vanwege een hamstringblessure. Dat Ghana niet eerder in actie hoefde te komen komt omdat Togo zich na een aanslag op de spelersbus terugtrok uit het toernooi.

Mancini geeft Adebayor alle tijd

Roberto Mancini, de trainer van Manchester City, heeft gezegd dat Emmanuel Adebayor alle tijd krijgt als hij denkt dat nodig is.

Afgelopen vrijdag was de spelersbus van het nationale voetbalteam van Togo, waar Adebayor aanvoerder van is, doelwit van een aanslag toen het op weg was naar de Afrika Cup. Drie mensen kwamen daarbij om het leven.

Adebayor verblijft momenteel in Lome, de hoofdstad van Togo. In het land is drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De verwachting is dat hij daarna zal terugkeren naar Engeland.

Columbia: "Greipel mogelijk naar Tour"

Wielerploeg Columbia overweegt om Andre Greipel mee te nemen naar de Tour de France. De Duitse sprinter moet het wegvallen van George Hincapie in de massasprints op gaan vangen om zo Mark Cavendish aan etappezeges te helpen.

"Het vertrek van Hincapie heeft me de meeste hoofdpijn bezorgd deze winter. Hij had de ervaring en knowhow om Mark Renshaw en Cavendish perfect af te zetten. We zullen de rol van Hincapie dit jaar in tweeën verdelen. Bernhard Eisel heeft laten zien dat hij het kan. En ook André Greipel is een optie. We zullen verschillende combinaties gaan uitproberen," meldde teammanager Rolf Aldag tegen Cyclingnews.

Voor Columbia is de groene trui het belangrijkste doel. Thor Hushovd zal samen met Cavendish om het tricot gaan strijden. Het meenemen van Greipel kan het winnen van deze trui mogelijk lastiger maken, omdat de Duitser zelf een van de beste sprinters in het peloton is. "We moeten ook André doelen geven. Hij verdient zijn eigen kansen. Dat moeten wij als team respecteren. We moeten zorgen dat hij tevreden blijft, wat er ook in de Tour gebeurt," zei Aldag.

Softwareverkopen Engeland week 1

De softwareverkopen van Engeland zijn weer bekendgemaakt.

Modern Warfare 2 doet het nog steeds heel goed in Engeland, net zoals Wii Fit Plus en Wii Sports Resort. Als eerste nieuwe binnenkomer zien we Bayonetta, en als tweede Darksiders die door ons goed ontvangen is. Assassins Creed II is flink gezakt van de tweede plek naar de zevende plek.

Ritme-games zoals Rock Band en Guitar Hero lijken het op het moment niet zo goed te doen in Engeland, The Beatles Rock Band is de enige in de lijst. Ook kunnen we Call of Duty: Wodern Warfare nog steeds terug vinden in de lijst. Hij zakt wel steeds verder weg.

Eerste Cosworth-motoren gereed

Cosworth heeft haar eerste batch motoren klaar om uit te gaan leveren aan de Formule 1-teams. Het in Northampton gevestigde bedrijf zegt hiermee voor te lopen op schema. Williams, Campos Meta, Lotus F1 Racing, US F1 en Virgin Racing zullen gebruik gaan maken van de krachtbronnen van het bedrijf dat na drie jaar afwezigheid teruggekeerd is in de Formule 1.

"De eerste lading CA2010-motoren zit inmiddels in kisten en is klaar om ingebouwd, opgestart en getest te worden door onze klanten. We kijken er naar uit om ze volgende maand op de baan aan het werk te zien, omdat er nog veel werk te doen is voordat het seizoen begint. Na een zeer druk programma in de zomer en herfst geeft het nu veel voldoening om te zien dat dankzij het harde werken van iedereen bij Cosworth en van onze leveranciers de eerste motoren gereed zijn," zei de Formule 1-manager van Cosworth Mark Gallagher.

Officieel verliefd

Op dit moment zijn er maar drie momenten in het leven waarop je mag zeggen dat je verliefd bent. De  kalverliefde mag zo genoemd worden. Dat gaat immers wel weer over. Het tweede moment is voor het altaar. Het laatste moment is als je allebei gerimpeld en bejaard bent. Verliefd. Het impliceert een schattigheid die niets te maken heeft met lol, seks en vooral niet met de realiteit.

Adriaanse bondscoach olympisch elftal Qatar

Co Adriaanse wordt bondscoach van het olympische elftal van Qatar. De 62-jarige Nederlander zal het oliestaatje naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen moeten loodsen.

Adriaanse was als coach het laatst werkzaam voor Red Bull Salzburg en met die club werd hij Oostenrijks kampioen. Adriaanse zal in Qatar Luc Nijholt en Chris Kronshorst, met wie hij al eerder samenwerkte, als assistenten krijgen.

Poolse hoer krijgt flinke boete

Een Poolse prostituee voelt nu niet alleen geile mannen, maar ook de fiscus in haar nek hijgen. Ze moet de instelling namelijk 564.000 euro betalen wegens het ontduiken van belasting, zo schreef de Poolse krant Gazeta Wyborcza vandaag.

De vrouw had in de afgelopen jaren 3,5 miljoen euro verdiend met haar werkzaamheden, maar verzuimde hier belasting over te betalen. Eenmaal op het matje geroepen bij de belastingdienst vertelde ze dat ze erg "vrijgevige" klanten had.

Liefde in Bioshock 2 commercial

Over iets minder dan een maandje zal het tweede deel in de Bioshock-serie verschijnen. In Bioshock 2 speel je de originele Big Daddy die het in Rapture op zal moeten nemen tegen splicers en de Big Sister. Je zult met dit deel voor het eerst online tegen anderen kunnen knallen. Natuurlijk zul je, net als in het eerste deel, weer Little Sisters moeten verzamelen en moeten kiezen of je ze wilt beschermen of wilt gebruiken voor je eigen doel.

Dat de game weer lekker creepy gaat worden wordt duidelijk na het kijken van onderstaande TV commercial. De game zal vanaf 9 februari in de winkels liggen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Rechtbank hervat zaak tegen Berlusconi

De rechtbank in Milaan hervat komende vrijdag één van de rechtszaken tegen de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Hij wordt beschuldigd van het betalen van zeker 600.000 dollar aan steekpenningen aan de Britse advocaat David Mills in de jaren negentig in ruil voor valse getuigenissen, bedoeld om Berlusconi uit de juridische problemen te houden.

Het gerechtshof in Milaan heeft Mills in hoger beroep tot 4,5 jaar cel veroordeeld wegens zijn rol in de zaak. Zijn cassatie zal in februari worden behandeld.

Oorspronkelijk was Berlusconi samen met Mills aangeklaagd. De zaak tegen de premier werd echter afgesplitst en aangehouden, nadat Berlusconi een speciale immuniteitswet had laten aannemen die de regeringsleider moest vrijwaren van strafvervolging. Die wet werd echter afgelopen herfst door het Constitutioneel Hof in Rome ongrondwettig verklaard, onder meer wegens schending van het gelijkheidsbeginsel. Daardoor kan de rechtszaak tegen Berlusconi worden hervat.

Mills werkte in de jaren negentig voor Berlusconi's bedrijf Fininvest. Dat kwam in de problemen door rechtszaken wegens criminele praktijken, zoals de omkoping van ambtenaren van de fiscale recherche en gegoochel met zwart geld. Door zijn valse getuigenissen "heb ik B. veel narigheid bespaard", zo schreef Mills zelf aan zijn accountant. Die liep met de brief naar justitie, waardoor de rechtszaak tegen Mills aan het rollen kwam.

Berlusconi legt zich er niet zomaar bij neer dat hij terecht moet staan. Zijn centrumrechtse coalitie werkt aan nieuwe wetten en decreten om het proces te voorkomen of te vertragen, zo meldt de Italiaanse pers deze week. Berlusconi staat bekend om zijn wetten "ad personam", wetten die naar de vorm algemene wetten zijn, maar die in werkelijkheid gemaakt worden om hemzelf of zijn vrienden of familie uit de problemen te houden.

Berlusconi keerde gisteren terug naar zijn werk in Rome, na een maand rust nadat hij gewond was geraakt bij een aanval met een beeldje van de Dom van Milaan. De premier toonde zich als van oudsher strijdvaardig: de nieuwe maatregelen inzake juridische procedures zijn niet "ad personam", maar "ad libertatem" (voor de vrijheid), zo stelde de premier.

Veel tv kijken, eerder dood

Mensen die langer dan vier uur per dag voor de tv zitten, hebben een veel grotere kans om jong te overlijden dan personen die het aantal kijkuren beperken. Dat blijkt uit een vandaag naar buiten gebracht Australisch onderzoek.

Mensen die langer dan vier uur per dag tv kijken, hebben bijvoorbeeld 80 procent meer kans op hart- en vaatziekten dan personen die minder dan twee uur voor de buis zitten. Tijdens het zitten gebruikt het lichaam de spieren niet en verbruikt het geen suikers en vetten.

Samentrekkingen van spieren zijn erg belangrijk voor het functioneren van het lichaam, zo blijkt uit meerdere studies. Wetenschappers hebben zes jaar lang de kijkgewoontes onderzocht van 8800 volwassen Australiërs. De mensen die het meest tv keken, gingen het snelst dood. Factoren als leeftijd, geslacht, gewicht en gewoontes als roken en wel of niet sporten zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Inwoners van Australië kijken gemiddeld drie uur per dag tv. Wetenschappers ontdekten dat zelfs mensen die regelmatig bewegen, mogelijk schade toebrengen aan hun lichaam door lange periodes te zitten. "Wat uit de studie blijkt, is dat mensen naast regelmatig bewegen, lange zitperiodes moeten proberen te vermijden; of dat nu voor de tv is, tijdens het werk of in de auto", aldus hoogleraar David Dunstan, die werkzaam is voor een diabetes- en hartinstituut in de zuidelijke stad Melbourne.

Laptops en gsm's laten zegenen in kerk

In London heeft een dominee iets opmerkelijks bedacht om zieltjes voor zijn kerk te winnen. Hij zegent tegenwoordig namelijk naast mensen ook apparaten zoals mobiele telefoons en laptops.

Dominee David Parrott van de St Lawrence Jewry kerk wil de Londense workaholics hiermee aanspreken, en ze redden uit een leven dat alleen maar uit werken bestaat. God kan mensen namelijk op vele manieren bereiken volgens de dominee, zo ook middels apparaten. "Als technologie ons dagelijks gereedschap is, dan zegene namens God ik de technologie", zo luidde de eerste zegening.

Bezoekers van de kerk kunnen nu niet alleen hun telefoons laten zegenen maar mogen ze zelfs, in de stille modus of trilstand, aan laten staan tijdens de gebedsdiensten.

[AO] Sijsling tegen Cipolla in kwalificaties

Igor Sijsling zal het in de eerste ronde van de kwalificaties voor de Australian Open op moeten gaan nemen tegen Flavio Cipolla. De Italiaan staat momenteel op plaats 149 op de wereldranglijst. Sijsling bezet plaats 247 op de ranking bij de mannen.

Thiemo de Bakker is vanwege zijn 81e plaats op de ATP-ranglijst rechtstreeks toegelaten tot het toernooi dat in Melbourne gehouden wordt. Ook Robin Haase is toegelaten tot het toernooi. Hij maakt gebruik van een wildcard om na zijn langdurige knieblessure weer een goede plaats op de wereldranglijst op te kunnen bouwen.

Stam/Keisse leiden in zesdaagse Rotterdam

Danny Stam en Iljo Keisse zijn de nieuwe leiders in de zesdaagse van Rotterdam. Het Nederlands/Belgische duo pakte op de voorlaatste dag een voorsprong van twee punten op het Zwitserse duo Bruno Risi en Franco Marvulli. Op een ronde achterstand staan Leon van Bon en de Duitser Leif Lampater derde.

Stam en Keisse staan na vijf dagen op 238 punten, waar Risi en Marvulli er 236 verzameld hebben. Het Nederlands/Belgische duo nam de leiding over dankzij een goede koppelkoers. Daarnaast won Keisse de scratch. Van Bon won na goed voorbereidend werk van Lampater de ploegkoers.

CD: Eurosonic/Noorderslag 2010

Vanaf aanstaande donderdag is het Nederlandse festivalseizoen geopend met het Groningse festival Eurosonic/Noorderslag. Tot en met zaterdag diep in de nacht staat Groningen in het teken van muziek. Om je een beetje op te warmen voor het evenement bracht de organisatie Eurosonic/Noorderslag 2010 als compilatie-cd. Het is niet nieuw voor de organisatie, want in de jaren '90 was een compilatie-cd vaste prik. Dit keer staan er maar liefst 41 (ja, eenenveertig) tracks op van de optredende acts.

Vereniging pakt verkoop startbewijzen aan

De Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden overweegt leden die startbewijzen verkopen, te royeren. Dat zei woordvoerster Immie Jonkman vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Een aantal leden biedt op Marktplaats een startbewijs te koop aan. "Twee leden die hun startbewijs aanboden, hebben we al benaderd. Ze mogen dit jaar niet meer meedoen met de tocht, als die komt." De vereniging overweegt nu om deze leden ook te royeren. "We moeten daar als bestuur nog officieel over nadenken." Het bestuur blijft in de tussentijd Marktplaats af en toe bekijken.

Veluwemeertocht verplaatst naar donderdag

Aanvankelijk zou de Veluwemeertocht vandaag worden verreden maar hij kon geen doorgang vinden. Hij staat nu voor komende donderdag op het programma.

De vrouwen starten om 09:00 uur en rijden een wedstrijd over vijftig kilometer. De mannen gaan om 11:00 uur van start voor een race van honderd kilometer.

Na de Ronde van Loosdrecht, die gisteren werd verreden, is de Veluwemeertocht de tweede klassieker op natuurijs die deze winter kan worden geschaatst.

US F1 krijgt extra testdagen

Het Amerikaanse team US F1 heeft als welkomstcadeau in de Formule 1 twee extra testdagen toegewezen gekregen. Autosportfederatie FIA heeft het team vanwege haar geografische locatie niet vier maar zes rechtelijnstests toegezegd.

Eerder maakte de FIA al bekend dat US F1 haar eerste tests niet in Europa maar op Barber Motorsport Park uit mag voeren. Hierdoor hoeft het team in eerste instantie minder ver te reizen. Mede-oprichter Peter Windsor is blij met de extra dagen. "Wij hebben speciale dispensatie gekregen zodat we zes in plaats van vier dagen rechtelijnstesten kunnen doen. Het is een voorbeeld van hoe de FIA en de teams ons welkom willen laten voelen," zei hij tegen Autosport.

KNVB op zoek naar speelsteden voor EK Vrouwen

De KNVB is op zoek naar speelsteden voor het EK vrouwenvoetbal van 2013. De voetbalbond wil zich voor dit EK kandidaat stellen en heeft daarom alle gemeenten met een profclub aangeschreven om een stadion beschikbaar te stellen voor dit toernooi. Voor februari moet dan bekend gaan worden welke steden mee gaan dingen om wedstrijden te organiseren.

De UEFA eist dat drie stadions een capaciteit tussen de 7.000 en 10.000 plaatsen hebben en dat minimaal één stadion een capaciteit van minimaal 20.000 plaatsen heeft. Mocht dit lukken dan dan de KNVB voor half juni haar bidbook in gaan dienen. Nederland krijgt wel concurrentie van Bulgarije, Polen, Zweden en Zwitserland die allen het EK willen gaan organiseren. In het najaar zal de UEFA beslissen welk land het toernooi toegewezen krijgt.

Conclusies Commissie-Davids

De Commissie van Onderzoek Besluitvorming Irak onder leiding van jurist Willibrord Davids presenteert op dit moment de conclusies van het Irak-onderzoek. De commissie heeft de besluitvorming van de Nederlandse politiek onderzocht om deel te nemen aan de inval in Irak in 2003.

Minister-president
Volgens de Onderzoekscommissie heeft de minister-president weinig of geen leiding gegeven aan de debatten over de kwestie Irak; hij liet het dossier-Irak geheel over aan de minister van Buitenlandse Zaken. Later, namelijk na januari 2003, is de premier zich wel met dit dossier gaan bemoeien. Maar het regeringsstandpunt, zoals door Buitenlandse Zaken geformuleerd, lag toen vast.

Volkenrechtelijke legitimatie
Ook concludeert de Onderzoekscommissie dat de kwestie van de volkenrechtelijke legitimatie door het toenmalige kabinet ondergeschikt werd gemaakt aan de in augustus 2002 door Buitenlandse Zaken uitgezette beleidslijnen. Hetzelfde geldt voor de manier waarop met de informatie van de inlichtingendiensten en de rapportages over de wapeninspecties in Irak is omgegaan. Wat betreft het volkenrechtelijke mandaat concludeert de Onderzoekscommissie dat de Veiligheidsraadresoluties over Irak uit de jaren negentig geen mandaat gaven voor het Amerikaans- Brits militair ingrijpen in 2003.

Rapporten AIVD en MIVD
Wat betreft de informatie van inlichtingendiensten en internationale rapportages over wapeninspecties concludeert de Onderzoekscommissie dat de AIVD en de MIVD nauwelijks over zelfstandig ingewonnen informatie over het Iraakse wapenprogramma beschikten. Beide diensten baseerden zich vooral op de rapporten van de VN-wapeninspecteurs en op berichten van buitenlandse inlichtingendiensten. Wel meent de commissie dat de AIVD en de MIVD zich, de gehele periode overziend, terughoudender hebben opgesteld over de dreiging die uitging van het Iraakse wapenprogramma dan de Nederlandse bewindspersonen deden in de communicatie met de Tweede Kamer.

Verzoek VS
Een volgende conclusie van de Onderzoekscommissie is dat het kabinet tegenover de Staten- Generaal geen volledige opening van zaken heeft gegeven over het aan ons land op 15 november 2002 door de Verenigde Staten gedane verzoek mee te werken aan de planning van de opbouw van een militaire macht die Irak tot toegeven aan resolutie 1441 moest dwingen.

Actieve militaire bijdrage
Tot slot stelt de Onderzoekscommissie vast dat haar onderzoek geen bewijs heeft opgeleverd voor beweringen dat Nederland een actieve militaire bijdrage zou hebben geleverd aan (de voorbereiding van) de inval in Irak. Ook concludeert zij dat bij het besluit politieke steun te verlenen aan de oorlog in Irak een eventuele benoeming van minister De Hoop Scheffer tot secretaris-generaal van de NAVO geen rol heeft gespeeld.

Het volledige rapport is hier te lezen. Een samenvatting staat hier.

'Onnodige ziekte- en sterfgevallen op reis'

Twee op de tien reizigers zijn niet goed beschermd tegen malaria voordat zij op pad gaan en vier op de tien zijn niet voldoende beschermd tegen hepatitis-A. Dat blijkt uit het jaarlijkse 'Schiphol-onderzoek' dat vandaag tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht is gepresenteerd.

Uit het onderzoek onder vierhonderd Nederlanders blijkt onder andere dat ruim tien procent van de Nederlandse reizigers zelfs bij een bezoek aan een hoog risicoland als Gambia geen malariatabletten slikt. "Daarom sterven er nog steeds Nederlanders aan malaria", zegt Pieter van Thiel van het Tropencentrum AMC Amsterdam.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat een op de tien mensen een chronische aandoening heeft. "Chronisch zieke mensen lopen een verhoogd risico in het buitenland. Het is belangrijk dat de reiziger zich daarvan bewust is." Chronisch zieke mensen hebben bijvoorbeeld minder weerstand tegen infecties. "Vanwege de ziekte zelf maar ook door het medicijngebruik." Mensen kunnen zich voordat ze op vakantie gaan oriënteren via de websites gezondopreis.nl en lcr.nl.

Enkelblessure Douglas

Douglas heeft tijdens het trainingskamp van FC Twente in het Spaanse La Manga een kwetsuur aan zijn enkel opgelopen. Hij ontbreekt daarom vandaag in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht.

Het is nog maar de vraag of trainer Steve McClaren de Braziliaan zondag kan inzetten in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.


Ronnie Stam heeft nog altijd last van een liesblessure. Het herstel van de kuitblessure van keeper Sander Boschker verloopt voorspoedig en er is goede hoop dat hij aankomende zondag in actie kan komen.

China wil hoogstgelegen vliegveld bouwen

China wil volgend jaar in de autonome regio Tibet beginnen met de bouw van het hoogstgelegen vliegveld ter wereld. De luchthaven wordt op 4.436 meter hoogte gebouwd in het Himalayagebergte. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

De kosten van het project zijn geraamd op 1,8 miljard yuan (meer dan 180 miljoen euro). Het vliegveld moet in 2014 klaar zijn en zal zich bevinden op 230 kilometer ten noorden van de regionale hoofdstad Lhasa. Volgens critici wil China met de bouw van de luchthaven en andere infrastructurele projecten de greep op het in 1951 ingelijfde Tibet vergroten. De Chinese regering zegt dat het vliegveld de economische ontwikkeling in de regio stimuleert.

Dallara: "Campos betaalt rekeningen gewoon"

Het nieuwe Formule 1-team Campos Meta loopt niet achter met haar betalingen volgens Dallara dat de F1-bolide voor de renstal bouwt. Afgelopen weekend doken er geruchten op dat Campos het budget voor 2010 nog niet rond heeft en dat de renstal mogelijk verkocht zal gaan worden. Dallara ontkent deze verhalen nu.

"Er is niets van waar, tenminste zover wij weten," zei Dallara-baas Andrea Pontremol tegen de BBC. "We zijn nog steeds bezig met de auto die inmiddels door de crashtests is gekomen." Het baandebuut van de bolide moet half februari tegelijk met die van Lotus F1 volgen tijdens de derde wintertest.

Campos zelf gaf toe dat het team nog wel op zoek is naar wat geld. "We zullen bij de eerste race aanwezig zijn," zei hij. Een van de genoemde investeerders is Tony Teixeira. "Mensen praten over Teixeira, maar wij praten ook met anderen. We praten met mensen die aandeelhouder willen worden. We verwachten meer investeerders binnen te halen. Ik wil mijn aandeel in het team niet verkopen en ik zal teambaas blijven. De voorwaarden die een aandeelhouder moet accepteren zijn dat alle bestaande contracten gerespecteerd worden. We zijn nog op zoek naar aandeelhouders en sponsoren, maar het project is nog steeds springlevend."

Dag en nacht in Alan Wake trailer

Alan Wake is al een erg lange tijd in ontwikkeling maar dit jaar gaat het er dan eindelijk van komen: de game zal verschijnen! De game was oorspronkelijk in ontwikkeling voor de PC en Xbox 360 maar de PC-versie is op hold gezet en zullen we alleen maar met de Xbox 360-versie aan de slag kunnen.

De game gaat over schrijver Alan Wake die op vakantie gaat. Tijdens deze vakantie gebeuren er allemaal vreemde dingen die hem erg bekend voorkomen. Het heeft namelijk te maken met de boeken die hij heeft geschreven. Al snel wordt hij achtervolgd door vreemde wezens en moet hij licht gebruiken om deze te verslaan.

Omdat de game in het eerste halfjaar van 2010 zal verschijnen zullen we hopelijk snel veel meer over de game te weten komen. Remedy Entertainment, de ontwikkelaar van de game, heeft een voorzetje gegeven door een video van de game op hun Facebookaccount te zetten. Deze kun je hier bekijken.

Alan Wake

Davids overhandigt Irak-onderzoek

Topjurist Willibrord Davids heeft vanochtend in Den Haag zijn Irak-onderzoek overhandigd aan premier Jan Peter Balkenende. Sinds begin vorig jaar heeft hij met een commissie van deskundigen de Nederlandse besluitvorming onderzocht om de Amerikaanse inval in Irak in 2003 politiek te steunen.

Davids sprak van een "kloek boekwerk", dat voor de premier nog een verrassing is. Davids benadrukte dat er alleen over praktische zaken contact met Balkenende is geweest. "De commissie is er niet op uit geweest voor vrienden te schrijven, hetzelfde geldt voor vijanden", aldus Davids. Volgens hem heeft de commissie zich gericht op de feiten en komt ze niet met "politieke duiding".

Red Bull mist eerste testsessie

Red Bull Racing zal niet deel gaan nemen aan de eerste testsessie van het nieuwe Formule 1-jaar. De Oostenrijkse renstal is de enige van de gevestigde teams die haar bolide niet op tijd gereed heeft voor de testsessie die van 1 tot 3 februari gehouden wordt op het circuit van Valencia.

De keuze van de renstal is opmerkelijk, omdat ze testen in de windtunnel verkiezen boven het rijden op een circuit. Hierdoor blijven er voor het team uit Milton Keynes voor de door een Renault-motor aangedreven RB6 nog maar twaalf testdagen over tot de start van het seizoen in Bahrein op 14 maart. Vorig jaar pakte een soortgelijke keuze van de renstal goed uit, want Red Bull won toen zes Grands Prix.

"Net als in 2009 hebben we besloten de eerste test met de nieuwe auto over te slaan. We gaan wel deelnemen aan de tweede test," zei teambaas Christian Horner tegen Autosport. De Brit wil hoofdontwerper Adrian Newey zo negen dagen extra geven. "We gebruiken zo de tijd in de windtunnel optimaal. De auto is een doorontwikkeling van de bolide uit 2009 in plaats van een die door de nieuwe regels vanaf nul ontworpen moest worden zoals vorig jaar het geval was. Maar vanwege het verbod op bijtanken wilden we onze ontwerpers zoveel mogelijk tijd geven."

Blessure Velthuizen valt mee

Vitesse heeft gisteren gezegd dat de knieblessure van Piet Velthuizen minder ernstig is dan werd gedacht. Men was bang dat de doelman tijdens het trainingskamp in Belek  een scheurtje in het kniekapsel had opgelopen, maar een mri-scan gisteren in het ziekenhuis in Zutphen heeft dat niet bevestigd.

Velthuizen kreeg daarom van de artsen groen licht om vandaag de veldtraining voorzichtig te hervatten. Mogelijk is de keeper zondag inzetbaar in het duel tegen NEC.

Woonlastenverzekering onder vuur

De Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat klachten verzamelen van huiseigenaren die een woonlastenverzekering hebben afgesloten die uiteindelijk niets waard blijkt te zijn.

Volgens de vereniging wordt in veel gevallen niet uitgekeerd bij werkloosheid of andere problemen, waardoor er minder inkomen is om de hypotheek te betalen. De actie richt zich specifiek op verzekeringen die voor 2007 zijn gesloten. Op de website van de belangenvereniging is vandaag een meldpunt geopend.

De Vereniging Eigen Huis signaleert dat verzekeraars te strenge voorwaarden hanteren voor uitkering. Zo kunnen polishouders bij overspannenheid, rsi of rugpijnen geen aanspraak maken op een verzekering. Hetzelfde geldt voor ontslagen werknemers die een vertrekpremie accepteren, zo zei een woordvoerder.

Voor 2007 was de markt voor woonlastenverzekeringen in handen van drie buitenlandse verzekeraars. Daarna is er meer concurrentie gekomen en is het toezicht verscherpt, aldus de zegsman van Vereniging Eigen Huis.

Londen verbiedt radicale moslimgroep

De Britse regering gaat de radicaalislamitische groepering Islam4UK verbieden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Alan Johnson vandaag tegen de BBC gezegd. Johnson liet weten dat de groepering op basis van wetten tegen terrorisme in de ban wordt gedaan.

Islam4UK zou banden met extremisten hebben. Islam4UK was eerder van plan de burgerslachtoffers van de oorlog in Afghanistan te herdenken in het plaatsje Wootton Bassett. Daar komen de stoffelijke overschotten aan van Britse militairen die in Afghanistan zijn gesneuveld. De Afghanen zijn volgens Islam4UK "de echte oorlogsdoden" en niet de "genadeloze bezetters" van het Britse leger. Plaatselijke bestuurders waren woedend over de geplande demonstratie. Eergisteren liet Islam4UK weten dat het van de mars zou afzien.

Moedersterfte toegenomen in Nederland

Het aantal sterfgevallen onder zwangere vrouwen is tussen 1993 en 2005 opvallend toegenomen. In die periode stierven gemiddeld 12,1 moeders per 100.000 levend geboren kinderen. Tussen 1983 en 1992 was het sterftecijfer 9,7. Dat blijkt uit onderzoek van gynaecoloog Joke Schutte die op 29 januari promoveert bij het VU Medisch Centrum Amsterdam.

Volgens Schutte komt het gemiddelde sterftecijfer tussen '93 en 2005 neer op 24 vrouwen die jaarlijks overlijden tijdens of kort na de zwangerschap. Oorzaak is volgens de gynaecoloog dat meer vrouwen na de geboorte van hun kind overlijden aan een ziekte die ze al hadden voordat ze zwanger werden. Het gaat dan vooral om hart- en vaatziekten. "Tegenwoordig worden meer vrouwen met een ernstige ziekte zwanger, terwijl zij in het verleden vaker een negatief zwangerschapsadvies zouden hebben gekregen", aldus Schutte.

Uitslag kersttafereel prijsvraag

Ja het is allang geen kerst meer, maar hier is dan de uitslag van de kersttafereel prijsvraag. Hoewel de meeste afbeeldingen niet meer te bekijken zijn in de twee originele blogs, waren dit de meest creatieve inzendingen.

De drie winnaars van de CD van I kissed Charles zijn:

PixelPi
BillsGate
Cruise.Elroy

En drie winnaars van het boek van comedian Jörgen Raymann zijn:

OpperTokkie
Raboef
san0907

Deze zes mogen ons mailen. Gebruik hier voor het mailadres dat je gebruikt hebt om je aan te melden op FOK! (of vermeld het in je mail). We willen wel dat de prijs bij de juiste persoon terecht komt!

Bedankt voor het meedoen en houd de blog in de gaten voor andere mooie prijzen!

EA stelt omzetverwachting naar beneden bij

Een van de grootste publishers ter wereld, Electronic Arts, verkeert in zwaar weer. Al een jaar kondigt het bedrijf steeds ingrijpendere bezuinigingen aan en nu wordt de omzetverwachting weer een stukje naar beneden geschroefd. Dacht het bedrijf eerst nog tussen de $3,6 en $3,9 miljard binnen te halen dit boekjaar, inmiddels is dat $3,6 tot $3,675 miljard. Daarmee komt het verlies per aandeel tussen de $1,94 en $2,24. Zelfs de omzet van de feestdagen kon het bedrijf niet meer redden dit jaar. Verwacht wordt dat er in het laatste kwartaal een omzet is behaald tussen de $1.227 en $1.247 miljard.

Volgens EA zijn de twee grootste redenen voor deze lagere cijfers de lagere winstmarge in de States en de afnemende verkoopcijfers in de Europese regionen. Uit cijfers van Chart-Track bleek deze week dat in Engeland er in 2009 18% minder voorverpakte games verkocht zijn ten opzichte van 2008. Analist Doug Creutz van Cowen Research denkt daar anders over. Volgens hem heeft EA gewoon de boot gemist deze generatie en is het onwaarschijnlijk dat het bedrijf nog op zijn topniveau van jaren terug gaat komen.

Safina wint bij rentree

Dinara Safina heeft met succes haar rentree op de tennisbaan gemaakt. De Russin, die vanwege een rugblessure drie maanden aan de kant stond, bereikte bij het WTA-toernooi in Sydney de kwartfinales door de Poolse Agnieszka Radwanska met 7-5 en 6-4 te verslaan.

Safina, die door de kwetsuur de eerste plaats op de wereldranglijst kwijtraakte, kende in haar partij tegen de Poolse een slechte start. De Russin verloor de eerste vijf games, maar daarna kwam ze in haar spel en won er vervolgens negen op een rij. Radwanska brak Safina nog wel toen die laatste mocht serveren voor de wedstrijd, maar de  Russin maakte het karwei een game later alsnog af.

R'dam: binnen 4 jaar einde werkloosheid

De Rotterdamse wethouder van Werk Dominic Schrijer wil dat Rotterdam binnen vier jaar geen werkloosheid meer kent. Een proefproject begint dit voorjaar in de Tarwewijk en Overschie. "We bieden iedereen een baan aan die bij zijn kwaliteiten past. Het is misschien niet zijn droombaan, maar wel een opstapje", aldus Schrijer die wil dat niemand op de bank blijft zitten.

Naast reguliere banen, zullen ook leerwerktrajecten en vrijwilligerswerk worden aangeboden. Een aanbod weigeren zal een werkloze duur komen te staan; de wethouder wil de uitkering dan beëindigen. "Dat is juridisch mogelijk. Je krijgt alleen nog geld als je iets doet. Dat klinkt misschien streng. Maar het is niet sociaal om mensen achter de geraniums te laten verpieteren, zoals we vroeger deden."

In eerste instantie zullen 1.200 mensen aan het werk worden geholpen in de genoemde wijken, waar zo'n vijf tot acht procent werkloosheid heerst. Volgens Schrijer is er genoeg werk, ondanks de economisch mindere tijden. Momenteel loopt een ander traject met zeshonderd 'generaalpardonners', die vaak eenvoudig werk doen. "Maar waarvan mensen wel zeggen dat het fijn is als het gedaan wordt. Verdien je te weinig met zo’n baan, dan vullen wij het aan", zegt Schrijer.

René Paas, voorzitter van de vereniging van directeuren van sociale diensten, vindt het een fantastisch en 'verrekte ambitieus' plan. "Deze gedachten spelen in meerdere gemeenten. Maar Rotterdam zet een stip op de horizon door te zeggen dit binnen vier jaar te bereiken."

Nucleaire wetenschapper Iran door bom gedood

Een Iraanse nucleaire wetenschapper is vandaag in de hoofdstad Teheran door een bomexplosie gedood. Dat heeft de hoofdaanklager in Teheran gemeld, aldus Iraanse staatsmedia.

Volgens de Engelstalige zender Press TV werd van afstand een motor tot ontploffing gebracht bij het huis van de wetenschapper Massoud Mohammadi, die nucleaire technologie aan een universiteit doceerde. Het is niet bekend wie achter de aanslag zat. Er zijn geen arrestaties verricht. Volgens staatsmedia was Mohammadi toegewijd aan het regime in Teheran.

Iran maakt een roerige periode door. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen van juni vorig jaar zijn er tal van confrontaties geweest tussen de oppositie en de regering van president Mahmoud Ahmadinejad. Volgens de officiële uitslag werd die stembusgang gewonnen door het zittende staatshoofd Ahmadinejad, maar de oppositie beschuldigt de machthebbers van fraude. Betogingen werden met harde hand neergeslagen.

Nieuwe handboeien voor oom agent

Nederlandse agenten krijgen binnenkort nieuwe handboeien met een ander kleurtje. Dit omdat iemand bedacht heeft dat zwarte handboeien beter werken dan de huidige grijze. De zwarte glimmen namelijk minder in het donker en gaan daardoor agressie gedeeltelijk tegen.

Op dit moment zijn er 9000 nieuwe handboeien besteld en is er een optie voor 6750 extra exemplaren. Waarschijnlijk is de overstap van grijs naar zwart te groot, want de politie wil 1000 blauwe handboeien om mee te kunnen oefenen.

De nieuwe aanwinst van de politie moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen zoals minimale afmetingen en ergonomische vormgeving. Daarnaast mogen ze echter ook alleen maar met een sleutel open te maken zijn en niet binnen vijftien minuten met een ’splitpen, visitekaartje, schroevendraaier of paperclip’.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zegt dat de huidige handboeien al een jaar of 25 meegaan. "Op een gegeven moment zijn ze dus op."

Telecomtoezichthouder Opta beboet KPN

De telecomtoezichthouder Opta heeft weer een boete uitgedeeld aan KPN vanwege kortingen aan zakelijke klanten. In totaal moet het telecomconcern 523.264 euro betalen voor het selectief verstrekken van extra kortingen op internationaal bellen van 2006 tot begin 2008.

Met de actie moesten bepaalde zakelijke klanten worden teruggewonnen van de concurrentie, zo meldde de Opta vandaag. KPN heeft de kortingsregeling niet gemeld aan de toezichthouder, terwijl het daartoe wel verplicht zou zijn. Vanwege zijn machtspositie mag KPN dezelfde diensten niet tegen verschillende voorwaarden en tarieven leveren aan dezelfde soort afnemers.

De Opta beboette het bedrijf in 2007 en 2008 ook al voor ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten.

Ninety-Nine Nights II komt dit voorjaar naar Japan

Het is alweer drieëneenhalf jaar geleden dat Phantagram en Microsoft ons "verblijdden" met de hack & slash-game Ninety-Nine Nights. Met name door flinke framedrops in de grootschalige gevechten en de ronduit vervelende voice-overs wist de game toen geen voldoende te scoren. Toch heeft dat Feelplus en Konami er niet van weerhouden om dit jaar een vervolg op de markt te gaan brengen. Door een update van de officiële website weten we nu dat de game vanaf dit voorjaar in de Japanse winkels zal liggen. Over een release in het Westen is op dit moment nog niks bekend

Ninety-Nine Nights II

Ljubicic vervanger Federer in Kooyong

Ivan Ljubicic is de vervanger van Roger Federer bij het toernooi van Kooyong in het Australische Melbourne. De Zwitser neemt een week voor de Australian Open rust.


De 30-jarige Ljubicic maakt deel uit van een acht man sterk veld. De andere deelnemers zijn de nummer drie van de wereld Novak Djokovic, Juan Martin del Potro, Robin Söderling, Fernando Verdasco, Fernando González, Jo-Wilfried Tsonga en Tommy Haas.

Elshot en Cairo moeten nieuw contract verdienen bij NAC

De kans is groot dat Kurt Elshot en Ellery Cairo na dit seizoen moeten vertrekken bij NAC Breda. Het tweetal heeft een aflopende verbintenis en het ziet er niet naar uit dat deze contracten zullen worden verlengd. Elshot en Cairo zijn echter nog niet volledig kansloos, daar ze nog steeds een nieuwe verbintenis kunnen verdienen.

Voorlopig heeft technisch directeur Earnest Stewart het duo te kennen gegeven dat er nog geen nieuw contract inzit. Dat kan dus nog veranderen. "Voor mij is het geen verrassing dat ik voorlopig geen nieuw contract krijg", aldus Elshot tegen Voetbal International. "Maar wie weet wat er nog gebeurt."

Elshot is terug na langdurig blessureleed en mag zich nu gaan bewijzen. Cairo kan profiteren van de afwezigheid van Matthew Amoah, die met Ghana deelneemt aan de Afrika Cup. "Hij is fysiek sterk, is snel, kan verrassend aardig koppen en is een goed aanspeelpunt", analyseert trainer Robert Maaskant.

Nintendo verdedigt milieubeleid

Deze week presenteerde Greenpeace haar jaarlijkse oordeel over het milieubeleid van de achttien grootste bedrijven ter wereld. Net als elk jaar stond Nintendo diep onderaan en net als elk jaar heeft dat te maken met de informatie die het bedrijf wil verstrekken aan de milieuorganisatie. Anders dan voorgaande jaren heeft Nintendo besloten om dit jaar wel te reageren op de uitspraken van Greanpeace dat ze de meest vervuilende zijn van de grote bedrijven. In een statement heeft het Japanse bedrijf aangegeven dat ze het milieu erg serieus neemt, wat ook zou blijken ook de huidige generatie spelcomputers. De Wii en de Nintendo DS zijn veel zuiniger dan hun concurrentie en in de afgelopen jaren is de DS keer op keer zuiniger geworden.

"We would like to assure customers that we take our environmental responsibilities seriously and are rigorous in our commitment to comply with all relevant laws relating to environmental and product safety, including avoiding the use of dangerous substances in our manufacturing processes and ensuring the safe disposal and recycling of materials,

We consider the environmental impact of our products over their entire life cycle, from planning to disposal. In the planning phase, for example, we make every effort to design energy-efficient products and select materials for component parts and packaging materials with careful consideration for the environment. We also consider the importance of reducing environmental impact at end-of-life disposal by clearly indicating the materials used in each product to make recycling easier."

Van de andere twee consoledevelopers deed Microsoft het niet veel beter volgens Greenpeace. Het Amerikaanse bedrijf stond slechts één plek boven Nintendo en verloor veel ten opzichte van hun score in 2009. Sony deed het wel wat beter en eindigde in de middenmoot, maar ook Sony kreeg nog voldoende kritiek te voorduren.

Geen ernstige hamstringblessure Pantelic

Ajax-trainer Martin Jol kan opgelucht ademhalen. De hamstringblessure van zijn spits Marko Pantelic valt mee. Op de eigen website melden de Amsterdammers dat er slechts sprake is van een verrekking.


Pantelic raakte tijdens een oefenwedstrijd met de amateurtak van Ajax geblesseerd aan zijn hamstring. Inmiddels is de Serviër afgereisd naar zijn vaderland, waar hij behandeld zal worden door 'wonderdokter' Mariana Kovacevic.

Ajax verwacht dat Pantelic aan het einde van deze week terugkeert in Amsterdam. De aanvaller, die afgelopen zomer op transfervrije basis tekende bij de Amsterdammers, komt bij Ajax steeds beter in zijn vel. Tot op heden was hij zes keer trefzeker namens de ploeg van Martin Jol.

Kortrijk haalt werkloze Galjé binnen

Hans Galjé heeft niet lang zonder werk hoeven te zitten. KV Kortrijk heeft de voormalig doelman aangesteld als coördinator van het scoutingsapparaat, zo werd gisteren bekend.

Galjé was dit seizoen kortstondig trainer van Excelsior Moeskroen, dat door de Belgische bond uit de competitie werd gehaald. Hierdoor kwamen de coach en zijn spelers zonder broodheer te zitten. Kortrijk pikte Galjé vervolgens op.

Bij Kortrijk was Galjé gedurende zijn actieve loopbaan enkele seizoenen doelman. Vele jaren vervulde hij de functie van hoofd opleiding bij Club Brugge. Galjé is sinds enige tijd ook werkzaam bij het nationale team van België als keeperstrainer.

Ari: "Ik blijf bij AZ"

Kees Luijckx werd onlangs door AZ verhuurd aan ADO Den Haag. De Alkmaarders hopen deze transferperiode nog enkele andere spelers te kunnen slijten.

Voor spits Ari is de situatie wat dat betreft duidelijk: hij wil niet weg uit Alkmaar. "Ik blijf zeker bij AZ", tekent De Telegraaf op uit de mond van de overtuigde Braziliaan.

Ari is enthousiast over de nieuwe coach Dick Advocaat, die vorige maand het stokje overnam van Ronald Koeman. "Onder de vorige trainer kwam ik niet aan spelen toe, maar deze is top. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar voor ons als groep. Advocaat is er pas kort, maar ik merk al dat we hechter zijn. Ik ga absoluut voor mijn kans."

Collega Graziano Pellè is één van de spelers die mag vertrekken bij een goed bod. "Op dit moment wil ik graag bij AZ blijven", zegt de Italiaan over zijn situatie. "Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik wil eerst kijken wat de trainer van plan is."

Lucius bijna zeker naar FC Groningen

Normaal gezien vervolgt Theo Lucius zijn loopbaan bij FC Groningen. Lucius, momenteel zonder club, is met de Groningse selectie naar Portugal afgereisd voor een trainingskamp.

In Portugal moet de 33-jarige Lucius de technische staf van FC Groningen zien te overtuigen van zijn kwaliteiten. Trainer Ron Jans is enthousiast en wil de routinier aan zijn selectie toevoegen.

"Aan zijn kwaliteiten twijfelt niemand binnen de technische staf", betoogt Jans tegen De Telegraaf. "Omdat hij een half jaar geen wedstrijden heeft gespeeld, willen we alleen kijken hoe hij er conditioneel voorstaat. Tot dusver heeft hij zich uitstekend gemanifesteerd."

FC Groningen speelt vandaag nog een oefenwedstrijd tegen Ajax, maar Jans zal waarschijnlijk een positief advies geven over Lucius aan de clubleiding van de noorderlingen. "We hebben behoefte aan mensen met ervaring, die met tegenslag weten om te gaan, coachen, het tactisch kunnen neerzetten, zo nu en dan een boefje zijn en niet opgeven. En dan hebben we aan Theo een goeie."

Inmiddels gaat ook Lucius er vanuit dat hij aan de slag zal gaan in Groningen. "Ik heb heel duidelijk afspraken met FC Groningen en de trainer. Ik word alleen getest op mijn fitheid. Ik train alles mee, waaruit blijkt dat het qua inhoud wel goed zit. In principe ga ik ervan uit dat ik hier voor een half jaar teken."

Het gaat om een verbintenis tot het einde van het lopende seizoen. Lucius: "Er komt hier een nieuwe trainer en het is aan hem om zijn selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Ik sluit niks uit, maar reken me ook niet rijk. Ik ga nu eerst mijn stinkende best doen in het trainingskamp, wil daarna mijn waarde tonen voor FC Groningen en merk het vanzelf wel of de club daarna met me door wil."

Hof maakt begin met zaak doodgeschoten agente

Het gerechtshof in Amsterdam begint vandaag aan het proces in hoger beroep tegen Franklin F. Hij schoot op 9 juli 2008 in Amstelveen politieagente Gabriëlle Cevat dood.

De rechtbank veroordeelde de 50-jarige F. vorig jaar tot twaalf jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel en tbs geëist. Dat de de straf aanmerkelijk lager uitpakte, was vooral het gevolg van het feit dat volgens de rechtbank niet te bewijzen viel dat F. wist dat hij met een politievrouw van doen had toen hij de dodelijke kogel afvuurde. Het OM denkt daar anders over en liet dat in de strafeis doorklinken.

De 28-jarige Gabriëlle Cevat was op de bewuste avond in haar eigen auto op weg naar het politiebureau in Amstelveen, om daar een nachtdienst te draaien. Zij zag F. in beschonken toestand in zijn auto over de weg slingeren en volgde hem. Toen de man zijn auto had geparkeerd, wilde Cevat hem aanspreken. F. schoot haar vrijwel direct neer.

Franklin F. wordt ook vervolgd wegens poging tot moord op de ouders van zijn ex-vriendin, verboden wapenbezit en bedreigingen. De zitting bij het hof vandaag is een zogeheten regiezitting, ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling van de zaak in april.

Venezuela protesteert bij Nederland en VS

De ambassadeurs van Nederland en de Verenigde Staten zijn gisteren in Venezuela op het matje geroepen. Het regime in Caracas deed zijn beklag over de mogelijke schending van het luchtruim van het Zuid-Amerikaanse land door een Amerikaans militair vliegtuig afgelopen vrijdag.

Het Venezolaanse persbureau ABN maakte het protest van het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Het vliegtuig is volgens de linkse en uitgesproken anti-Amerikaanse president Hugo Chavez opgestegen van de Amerikaanse militaire basis op Curaçao. Tegen de Nederlandse ambassadeur J.G. van Vloten Dissevelt zou zijn benadrukt dat de Antilliaanse eilanden Curaçao en Bonaire, en ook Aruba "broedervolken zijn". Maar de Venezolanen zijn "bang dat hun grondgebied wordt gebruikt door de VS om illegale invallen in de territoriale ruimte van Venezuela uit te voeren".

Een topfunctionaris van het Amerikaanse ministerie van Defensie noemde de Venezolaanse aantijgingen over een Amerikaans militair plot ongegrond. Volgens hem gaat het om een afleidingsmanoeuvre van de werkelijke problemen in het Zuid-Amerikaanse land, zoals de devaluatie van de nationale munteenheid. De Verenigde Staten hadden al meteen ontkend dat zij het luchtruim van Venezuela hadden geschonden.

Palin wordt commentator bij Fox News

De voormalige Amerikaanse vicepresidentskandidate Sarah Palin wordt politiek commentator en presentatrice bij de rechtse nieuwszender Fox News. Het gaat om een meerjarig contract, maakte Fox News gisteren bekend.

De conservatieve Palin (45) streed met presidentskandidaat John McCain voor een Republikeinse overwinning bij de verkiezingen van eind 2008. Ze was tot midden vorig jaar gouverneur van Alaska. Ze sluit niet uit dat ze in 2012 als presidentskandidate de strijd wil aangaan met de Democratische president Barack Obama.

Bij Fox News zijn ook andere Republikeinse politici actief, zoals Mike Huckabee. Hij was in 2008 een van de mededingers naar de Republikeinse presidentskandidatuur. Ook hij lijkt in 2012 een gooi te willen doen naar het presidentschap.

Palin eerder in een interview als presidentskandidaat

Flikker op, homo's!

Vorige week schreef ik over een oude demente man die vanuit het bekendste gekkenhuis ter wereld raaskalt dat het een lieve lust is. Ook de afgelopen week was Benni XVI weer vergeten zijn pilletjes in te nemen, dus kwam zijn boosaardige kant opnieuw boven drijven. Het feit dat sinds een week of twee homohuwelijken mogen worden voltrokken in Argentinië was al tegen het zere pauselijke been, maar nu ook Portugal zich dreigt uit te spreken voor het homohuwelijk zijn de Vaticaanse rapen gaar.

Simon Cowell verlaat American Idol

Simon Cowell verlaat het realityprogramma American Idol. Dat heeft het vaak grof gebekte jurylid gisteren laten weten. Cowell, ook jurylid van de Britse Idols-variant, maakte daarmee een einde aan maandenlange speculaties. De Amerikaanse versie van Idols is al jarenlang het best bekeken programma in de Verenigde Staten. Cowell wil zich concentreren op 'zijn' talentenjacht X Factor.

De talentenjacht, die onder meer in Nederland en Groot-Brittannië een succes was, moet vanaf volgend jaar ook in de VS te zien zijn, net als Idols op de televisiezender Fox.

Miep Gies (100) overleden

Gisteravond is Miep Gies overleden. Gies heeft Anne Frank en haar familie geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook heeft Gies het bekende dagboek gered.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp Miep Gies samen met een klein team van helpers acht joodse onderduikers in het Achterhuis aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam. In hetzelfde pand was aan de voorzijde het kantoor van Otto Frank gevestigd, waar Miep als secretaresse werkte.

Miep zorgde na de inval van de Duitsers dat het dagboek werd bewaard. Na de oorlog gaf zij deze aan Otto Frank. Gies werd 100 jaar. Meer info over Miep Gies vind je op deze site.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.