Vijf gametips voor de maand maart

Game: South Park: The Stick of Truth
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Obsidian Entertainment
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 4 maart 2014
Genre: RPG
Preview


Het was een van de games die gamestudio THQ had moeten redden. Oorspronkelijk zou South Park: The Stick of Truth al begin 2013 uitkomen, maar THQ meldde eind 2012 al dat de game werd uitgesteld tot eind april 2013. vervolgens volgde er een faillissement en de overname van de game door Ubisoft, gevolgd door nog drie keer een melding dat de game werd uitgesteld. Het is een game waar niet veel marketing voor is gemaakt, maar waar wel veel reuring om is ontstaan. Uitstel, censuur wegens ongepaste inhoud, South Park heeft de gemoederen beziggehouden. Na lang wachten komt de game nu dan eindelijk uit.

Het is de eerste South Park-game die als RPG wordt uitgebracht. Je speelt een nieuwe jongen in de stad die verwikkeld raakt in een live-action rollenspel tussen mensen en elfen. In een strijd die doordrenkt is van de typische South Park-humor zul je een keuze moeten maken aan welke kant van het gevecht je mee gaat doen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Ontwikkelaar Obsidian Entertainment heeft een goede staat van dienst met RPG-games. Daarbij werken zij direct samen met Matt Stone en Trey Parker, de bedenkers van South Park. Het lijkt een ideale combinatie te zijn voor een game die goed in elkaar zit en heel trouw blijft aan de serie. 

Waar kan het misgaan?
South Park staat bekend om één ding en dat lijkt de basis van de game te worden, verschrikkelijk flauwe en banale humor. Televisiekijkers lijken hier mee weg te lopen, maar het is nog maar de vraag of gamers hier ook voor in de rij gaan staan.