Vijf gametips voor de maand november

Game: Super Mario 3D World
Platform: Wii U
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 29 november 2013
Genre: Platform
Preview

Super Mario 3D World ondertekende Nintendo's hele E3-presentatie. Alleen maar games van de bekende franchises, geen innovatief gebruik van de GamePad, maar bovenal was er de indruk dat Nintendo heel erg op 'safe' had gespeeld.

3D Mario-games horen mijlpalen te zijn. Super Mario 64 was revolutionair en Super Mario Galaxy 1 en 2 benaderden gameplayperfectie met fantasierijke en gevarieerde levels. 3D World werd gezien als een sequeltje van de 3DS-game, niets meer dan dat.

We hadden echter moeten weten dat Nintendo EAD Tokyo, met mannen als Koichi Hayashida en Yoshiaki Koizumi aan het roer, meer in zijn mars heeft. De nieuwe spectaculaire trailers laten zien dat er wel degelijk nog creativiteit in de franchise zit.

Waarom gaat dit spel slagen?
De 3D Mario-games zijn geliefd onder zowel critici als het grote publiek. Dit moet de killer app van de Wii U worden, Nintendo heeft niet veel ruimte meer om te falen. Bovendien moeten we het Mario Galaxy-team op basis van prestaties uit het verleden een beetje kunnen vertrouwen.

Waar kan het mis gaan?
De indrukwekkende trailer toont misschien wel de meest bijzondere levels en momenten uit de game. New Super Mario Bros. Wii U zag er in de trailers ook leuk uit, maar bleek uiteindelijk erg conservatief. Het is nog maar de vraag of de levels die ze van 3D World niet hebben getoond ook zo creatief zijn.