Vijf gametips voor de maand juli

Game: New Super Luigi U
Platform: Wii U
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 26 juli 2013
Genre: Platform


New Super Luigi U is als dlc vorige maand al verschenen in de eShop voor Wii U maar krijgt deze maand een gelimiteerde retailrelease. Deze retailrelease kun je spelen zonder dat je Mario U nodig hebt en de prijs ligt een stuk lager dan gewone retailgames. Luigi U meer dan 80 vernieuwde levels die zo ontworpen zijn dat ze de mogelijkheden van Luigi (zoals hoger springen) optimaal benutten.

Ook is de tijdslimiet die je krijgt verlaagd naar 100 seconden zodat je niet kunt treuzelen. Nintendo heeft overigens een leuke easter egg verstopt in de levels die de moeite waard is om te zoeken.

Waarom gaat dit spel slagen?
New Super Mario U gooide al hoge ogen op FOK!games en deze Luigi dlc is gemaakt voor de echte hardcore fans. Je krijgt allemaal vernieuwde levels die speciaal gemaakt zijn om te spelen met de tofste broer. Daarnaast kunnen nieuwkomers met Nabbit spelen, hij is onoverwinnelijk en kan niet geraakt worden door vijanden.

Waar kan het misgaan?
De moeilijkheidsgraad is behoorlijk opgeschroefd, maar de mogelijkheid om met Nabbit te spelen doet dat helemaal teniet. Bovendien zijn 100 seconden erg weinig en is het enkel 'veredelde dlc' wat je koopt.