Vijf gametips voor de maand juli

Game: Project X Zone
Platform: Nintendo 3DS
Ontwikkelaar: Banpresto
Uitgever: Namco Bandai
Releasedatum: 5 juli 2013
Genre: Fighter-RPG


Een game met personages uit bekende Capcom, SEGA en Namco Bandai-franchises opent de deur naar een bijzondere ervaring. Hoewel de game op het eerste gezicht vreemd overkomt: want je als je namen zoals Ryu, Mega Man, Jin Kazama, Dante, Chris Redfield en ga zo maar door ziet verwacht je eerder een Smash Brothers-kloon en niet een turn-based-RPG, maar Projext x Zone is toch goed in elkaar gezet.

Dat men hier voor een andere richting alla Fire Emblem: Awakening heeft gekozen is alleen maar bewonderingswaardig te noemen en het speelt ook nog eens goed ook. Monolith Soft heeft met Projext x Zone een game gemaakt die een groot deel van zowel RPG als Fighter-fans aan zal gaan spreken.

Waarom gaat dit spel slagen?
Een klassieke turn-based-RPG gecombineerd met fighter-elementen bieden een bijzonder goed gelukte mix. Als je dan ook nog eens aan de slag mag met zoveel bekende personages dan moet dit haast wel een toffe game worden.

Waar kan het misgaan?
Hoewel de demo leuk is zal de unieke mix van gameplay niet iedereen aanspreken. Het is ook maar de vraag of de game op langere genoeg blijft boeien en niet vervalt in een schaakpartij met lappen tekst en hier en daar en leuk filmpje.