Vijf gametips voor de maand juli

Game: Halo Spartan Assault
Platform: Windows 8, Windows Phone 8
Ontwikkelaar: Vanguard Games
Uitgever: Microsoft
Releasedatum: juli 2013
Genre: Strategie


Windows Phone 8 heeft de potentie om een ontzettend tof gameplatform te worden. De telefoons zijn tegenwoordig krachtig en ze hebben de Xbox-merknaam en -integratie. Alle Xbox-games op je Nokia Lumia hebben bijvoorbeeld achievements die zo op je Xbox Live-account bijgeschreven worden. Toch ontbreekt het op dit moment aan toffe exclusives.

Met Halo Spartan Assault lijkt daar verandering in te komen. De Halo-franchise is natuurlijk uitermate populair en de game ziet er goed uit in de eerste trailer die verscheen. Halo Spartan Assault is overigens geen first person shooter, maar een top down shooter waarin je de actie van boven ziet. De game speelt zich af tussen Halo 3 en Halo 4 en vertelt het begin van het Spartan Ops-programma.

Waarom gaat dit spel slagen?
Een exclusieve Halo-game voor je telefoon is een potentiële hit én 'system seller', iets dat het Windows Phone 8-platform kan gebruiken wil het serieus meedoen in de strijd om de gamer. De makers beloven bovendien een actievolle game mét tof verhaal.

Waar kan het misgaan?
Zonder knoppen blijven shooters altijd een beetje kut. Hopelijk kunnen onze landgenoten van Vanguard Games, de developer achter Halo Spartan Assault, iets doen om dat gemis goed te maken.