Vijf gametips voor de maand juni

Game: Animal Crossing: New Leaf
Platform: Nintendo 3DS
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 14 juni 2013
Genre: Sim


New Leaf is alweer het vierde Animal Crossing-deel dat Nintendo in het westen uitbrengt en deze keer vertrekken we met onze Nintendo 3DS richting het dierenbos. Er zullen een boel nieuwe elementen in New Leaf te vinden zijn. Bij aankomst in je nieuwe woonplaats blijkt dat het dorpje zonder burgemeester zit. Jij mag die taak op je nemen en je krijgt er nog een persoonlijke assistent bij ook. Er zijn nieuwe winkels en zelfs een heuse club waar je ’s nachts de bloemetjes buiten kunt zetten. Als je er even tussenuit wilt kun je met de boot naar een nabijgelegen vakantie-eiland, waar werkelijk van alles te doen is. Je kunt zelfs zwemmen en duiken. Je kunt zo’n beetje alles naar eigen smaak aanpassen; de buitenkant van je huis, de kleur van je meubels tot je sokken en schoenen aan toe. Animal Crossing: New Leaf ondersteunt tevens de Streetpass- en Spotpass-functie van Nintendo 3DS, waardoor het onder andere mogelijk zal zijn om dorpjes van andere spelers te bezoeken zonder dat zij zelf online hoeven te zijn.

Natuurlijk zien we ook de basiselementen uit de serie weer terug. Zo zullen je buren nog steeds verwachten dat je dagelijks een praatje met ze komt maken en je vragen om karweitjes voor ze op te knappen. Je zult nog steeds hard moeten werken om geld te verdienen, dat je vervolgens kunt uitgeven aan nieuwe kleding, meubels of een upgrade voor je huis. Je kunt wederom op jacht naar vissen en insecten om de collectie van het plaatselijke museum compleet te maken. Er zal weer veel te verzamelen zijn dus.

Waarom gaat het slagen?
Animal Crossing was altijd al leuk en met al die vernieuwingen kan het alleen maar beter worden. Wie wil er nou niet verhuizen naar een bos waar allerlei vriendelijke diertjes wonen, waar jij de burgemeester bent en waar jij dus bepaalt wat er gebouwd wordt in het dorp. Waar je slechts een boottochtje verwijderd bent van een heerlijk vakantie-eiland. En niet te vergeten: waar je verzamelwoede niet iets is om je voor te schamen.

Waar kan het misgaan?
Niet iedereen zal Animal Crossing: New Leaf kunnen waarderen. Misschien ligt de schattige stijl van de game je niet en vind je het maar saai en stom klinken allemaal. De serie heeft veel fans, maar ook dat is geen garantie. In eerdere delen was de lol er na een tijdje toch wel af. De buren hebben niets nieuws meer te melden en vallen steeds in herhaling, de collectie van het museum is compleet en jouw eigen huisje is ook helemaal zoals jij het wilt. Hopelijk zorgen de vernieuwingen in New Leaf ervoor dat de game langer leuk blijft!