Vijf gametips voor de maand juni

Game: Game & Wario
Platform: Nintendo Wii U
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 28 juni 2013
Genre: Party


Er komt weer een Wii U-game uit! Dit alleen al is groot nieuws en zal door die paar Wii U-gamers die er zijn als een geschenk uit de hemel ontvangen worden. Zeker omdat het een game van Nintendo zelf is! Game & Wario is een verzameling minigames waarvan een aantal al tijdens de onthulling van Wii U, inmiddels twee jaar terug, getoond werden. Het is daarom jammer dat de game nu pas verschijnt.

Wario wordt overigens sinds de GameBoy Advance al door Nintendo gebruikt om game-ideeën en -besturingen te testen. Zeer korte minigames laten je schudden, zwaaien, button bashen, swipen en nog veel meer.

Waarom gaat het slagen?
Wii U-gamers zitten om games verlegen, dus alleen om die reden zou het al een succes kunnen worden. Gelukkig is de WarioWare-reeks altijd wel de moeite waard en worden in de game genoeg ideeën gebruikt om het spel leuk en hilarisch te houden. Met de Wii U GamePad zijn bovendien zeer veel besturingsmogelijkheden te gebruiken wat op papier voor voldoende afwisseling moet zorgen.

Waar kan het misgaan?
De naamsverandering van WarioWare naar Game & Wario is typisch Nintendo: niet te verklaren. Daarnaast zijn er nog maar weinig Wii U-gamers om hier een verkooptopper van te maken. Tot slot is het alweer het miljoenste deel in de serie en zijn de makers misschien door hun ideeën heen, of is er weinig content. Vooral dat laatste is het grootste gevaar.