Vijf gametips voor de maand juni

Game: Deadpool
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Ontwikkelaar: High Moon Studios
Uitgever: Activision
Releasedatum: 25 juni 2013
Genre: Actie


High Moon Studios, ontwikkelaar van de sublieme Transformer-games, heeft Deadpool onder handen genomen. Of Deadpool heeft hen onder handen genomen, je weet het maar nooit. Deadpool heeft niet voor niets de bijnaam 'The merc with a mouth'.

De mutant die zijn kostje, vooral chimichangas, verdient met huurling zijn, neemt een klus aan die in eerste instantie simpel lijkt. Als Sinister in het complot blijkt te zitten, weet Deadpool dat er veel meer aan de hand is. Op geheel eigen wijze en met veel zwarte humor moet hij proberen om zich uit de nesten te helpen.

Waarom gaat dit spel slagen?
High Moon Studios heeft al ervaring met het maken van goede games. Dat in combinatie met een populaire comic-held uit de Marvel-stal en ze zullen gelynched worden door de fans als ze dit verprutsen. De preview was al heerlijk puberaal, inclusief het breken van de vierde muur, wat in Deadpool-comics ook vrij geregeld gebeurt. De makers hebben dus goed gekeken naar de comics om een zo authentiek mogelijke Deadpool neer te zetten.

Waar kan het misgaan?
High Moon Studios is na het af hebben van de game aardig uitgekleed door uitgever Activision. Een teken aan de wand? Als Deadpool steeds dezelfde grappen en one-liners eruit gaat gooien zal het ook snel gaan vervelen, variatie wordt dus een aandachtspunt.