Vijf gametips voor de maand juni

Game: The Last of Us
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Naughty Dog
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Releasedatum: 14 juni 2013
Genre: Action-adventure
Preview 

Opeens was daar eind 2011 een gigantisch billboard op Times Square met de aankondiging van een PS3-exclusive. Tijdens de Video Game Awards even later bleek dat The Last of Us te zijn. Het spel speelt zich af in een postapocalyptische wereld, twintig jaar nadat een virusuitbraak het grootste deel van de bevolking heeft weggevaagd. Als handelaar op de zwarte markt Joel moet je een belofte nakomen en het meisje Ellie naar één van de veilige kolonies brengen.

Ondertussen moet je het opnemen tegen tot zombies gemuteerde mensen en groepjes gewelddadige overlevenden. De gameplay is grotendeels zoals we dat van Naughty Dog kennen uit de Uncharted-serie. Third-person beeld, schuilen, schieten en soms met de vijand op de vuist gaan.

Waarom gaat dit spel slagen?
Wat er aan informatie en beelden is uitgebracht toont aan dat de game er niet alleen prachtig uitziet, maar ook aan alle kanten sfeer uitademt. Met een referentiekader als Uncharted moet het wel goed komen.

Waar kan het misgaan?
Het lijkt er bijna op dat The Last of Us niet kan gaan mislukken. De gameswereld is helemaal hyped en alle seinen staan op groen. Kom maar op.