Vijf gametips voor de maand april

Game: Dead Island: Riptide
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Techland
Uitgever: Deep Silver
Releasedatum: 26 april 2013
Genre: Actie
Preview

Toen Dead Island uitkwam waren gamers verdeeld. De game zat vol bugs en de lancering verliep ook niet helemaal vlekkeloos waardoor velen de game links lieten liggen. De andere groep ging aan de slag en zag dat er onder een aardige game zat. De ontwikkelaar dacht dat ook en komt nu met een direct vervolg op Dead Island genaamd Dead Island: Riptide.

De hoofdrolspelers uit het eerste deel denken dat ze eindelijk ontkomen zijn aan het dodelijke virus dat iedereen in zombies doet veranderen maar niets is minder waar. De spelers komen in een nieuwe situatie op een exotisch oord waar ze weer vrolijk aan de slag kunnen gaan met het slachten van ons favoriete slachtvee.

Waarom gaat de game slagen?
Zombies zijn altijd leuk en Dead Island was an sich geen slechte game. Met een beetje geluk hebben de ontwikkelaar en de uitgever geleerd van de eerdere release waardoor deze wat beter zal verlopen.

Waarom gaat de game zuigen?
Alhoewel het verhaal verder gaat waar deel één stopt lijkt de game een redelijke kopie van het eerste deel en dat kan voor weinig vernieuwing zorgen. Grote kans dat de lancering niet vlekkeloos verloopt want weinig uitgevers en ontwikkelaars leren van hun fouten.