Valve gaat hardware bouwen

Gabe Newell, de baas van Valve, heeft in een interview met Kotaku bij de Video Game Awards bevestigd dat het bedrijf plannen heeft om een eigen pc te maken dat kan concurreren met next-generation consoles van Sony en Microsoft.

Valve lijkt niet alleen de software, in de vorm van Steam, maar ook een hardware-oplossing te willen aanbieden voor de huiskamer. Eerder waren er al geruchten dat Valve bezig was met een Steambox, een pc met Steam voorgeïnstalleerd. Er werd toen gedacht dat de hardwarefabrikanten de pc's met Steam zouden verkopen, maar het blijkt nu dat Valve zelf ook een oplossing gaat aanbieden in de vorm van hardware.

Newell geeft aan dat hun hardware een zeer gecontroleerde omgeving zal zijn en dat sommige mensen een "turn-key" oplossing willen voor hun woonkamer. Willen ze meer kunnen, dan zijn er altijd meer algemenere hardware-oplossingen te koop, maar de oplossing van Valve is niet bedoeld om alle pc-werkzaamheden te doen. "Het aardige van een pc is dat een heleboel verschillende mensen verschillende oplossingen kunnen proberen", zei hij. "Klanten kunnen dan degene vinden die het beste werkt voor hen."

Newell wilde niet zeggen dat het bedrijf werkt aan een op Linux gebaseerd besturingsysteem, maar gaf wel aan dat het brengen van Big Picture op Steam voor Linux de volgende grote stap voor het bedrijf is. Gezien alle eerder uitspraken van Newell over Windows 8 is het niet ondenkbaar dat Valve Linux gaat omarmen als technologie in hun pc-steambox.

Steam Big Picture