Hakenkruis in Black Ops geband

Mensen met een hakenkruis als icoon in Call of Duty: Black Ops worden geband van Xbox Live. Deze keuze wordt verdedigd door Stephen Toulouse van Microsoft. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het icoon een nieuwe culturele betekenis gekregen die volgens Toulouse ongepast is op Xbox Live.

Volgens Toulouse heeft het gebruik van het hakenkruis een gebrek aan 'fundamenteel respect' weer. Vele Xbox Live-gebruikers betogen dat het symbool door de Nazi's is 'gestolen' en dat het geen 'slecht' symbool is, maar Toulouse bestempelt deze argumenten als opstokerij: "Most of them are just contrarians. They would never dare to wear a swastika openly, but they love to argue about how the world has "misunderstood" this symbol. Or they view any opportunity for human interaction, no matter the appropriateness, to push their point."

Feit is, aldus Toulouse, dat bijna iedereen op de wereld meteen denkt aan de Nazi's als ze het hakenkruis zien. De betekenis van symbolen verandert met de tijd en kan een nieuwe culturele betekenis aannemen. Het is niet gek dat veel mensen het dragen van een hakenkruis aanstootgevend vinden.

De volledige tekst van Stephen Toulouse is te lezen op zijn blog, Stepto.