Xbox 360 HL3, GTA 360 en toetsenbordgeruchten

Het ziet er naar uit dat Microsoft plannen heeft om een klein QWERTY toetsenbord uit te gaan brengen voor de Xbox 360. Het toetsenbord zou bevestigd moeten worden aan de controller.

Het nieuws over het toetsenbord komt van een evenement in Spanje dat zich richtte op de next-gen console. Hier zijn enkele foto's zijn gemaakt van een presentatie. Op de eerste foto is duidelijk een Xbox 360 controller te zien waar een toetsenbord aan verbonden zit en een uitleg dat het gebruikt zou worden "Voor het verzenden van tekstberichten of in-game chat".

Een ander interessant theorietje, afkomstig van het Spaanse evenement, kunnen we vinden op de tweede foto getiteld "XNA Technology Map". Als je goed kijkt in het midden staat er een kolom genaamd 'Game Engines'. Hierin staat een lijstje met ontwikkelaars en bijbehorende technologieën. In het midden van het lijstje wordt de naam Valve genoemd, en jawel, Half-Life 3.

Op de derde foto staat een overzicht van publishers en ontwikkelaars die werken aan Xbox 360 titels. Onder andere het Rockstar logo staat ertussen. Misschien is het nog te vroeg om voor een Grand Theft Auto 360 gerucht, maar waarschijnlijk zullen de meesten het niet erg vinden.

Tot slot een foto voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de manier waarop de Xbox 360 op de TV wordt aangesloten. Hier is onder andere te zien dat het apparaat een resolutie ondersteunt tot 1920x1080.