FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 augustus 2005

Arrestaties in zaak Gijs van Dam jr.

Kinz en KRIBBET hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn het onderzoek naar de dood van Gijs van Dam junior heeft de politie vier verdachten aangehouden. Twee van hen zitten nog in voorarrest. In het belang van het onderzoek wil de politie geen mededelingen doen over de identiteit van de verdachten.

Gijs van Dam junior werd op 28 mei 2004 doodgeschoten. Van Dam, die sinds een eerder aanslag in 2002 gehandicapt was en in een rolstoel zat, werd voor zijn villa met een machinegeweer door zijn hoofd geschoten. Dit gebeurde op het moment dat hij door zijn vriendin in de auto werd geholpen.

De aanleiding van de moord en de eerdere mislukte aanslag is waarschijnlijk een ruzie om een partij drugs. De vader van Van Dam junior, Gijs van Dam senior, is een beruchte Amsterdamse hasjhandelaar.

Nederland krijgt nationaal team 'bommetje'

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsDe Nederlandse sportwereld is weer een nationaal team rijker. In Stadskanaal wordt op dit moment de nationale equipe samengesteld die Nederland moet vertegenwoordigen op het WK Bommetje. Dat vindt op 2, 3 en 4 september plaats in het Duitse Heilbronn.

Het team zal gaan bestaan uit zes springers. Als bondscoach word Edwin Jongejans, ex-schoonspringer en lang houder van het Nederlands record bommetje getipt. Duitsland heeft al een nationaal team bommetje. De springers van dat team geven op 24 augustus samen met Nederlandse topspringers een demonstratie in Stadskanaal. Geïnteresseerden kunnen zich dan nog opgeven voor het nationale team.

Aan het WK in Duitsland doen behalve een Nederlands en een Duits team ook nog de nationale teams van Engeland, Italië en Zwitserland mee. Wellicht komen hier nog een aantal teams bij.

Basso wint Draai van de Kaai

De Italiaan Ivan Ivan Basso heeft het criterium in Roosendaal, de Draai van de Kaai, gewonnen. Hij was de snelste in een sprint met Rasmussen.

Ruim over de helft van de koers van 100 km reed Weening weg met Tom Boonen. Zij werden teruggehaald. Vervolgens ging Knaven alleen op avontuur, maar ook hij kon niet wegbleven in de straten van Roosendaal. Enkele ronden voor het einde gingen Rasmussen en Basso er vandoor.

Knaven leidde de achtervolging van een groepje toppers. Hij kon de nummer twee en zeven van de Tour niet achterhalen, dus zij moesten in een sprint gaan uitmaken wie de Draai van de Kaai ging winnen. Basso lag vanaf de laatste bocht op 300 meter voor de streep op kop, de CSC-renner stond de leiding niet meer af en kwam als eerste over de meet. In zijn wiel werd Rasmussen tweede, de sprint van het groepje daarachter werd gewonnen door de Belg Tom Boonen.

'Reis naar Mars te gevaarlijk door straling'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een bemande reis naar Mars is te gevaarlijk. Astronauten zouden zo veel kosmische straling te verwerken krijgen, dat de kans groot is dat ze komen te overlijden. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Amerikaanse federale luchtvaartinspectie (FAA).

Het onderzoek werd vandaag gepubliceerd op de website van New Scientist. Uit het onderzoek blijkt dat een op de tien astronauten mogelijk aan kanker zou komen te overlijden als gevolg van een vlucht naar de rode planeet. Ook zou de kans op onvruchtbaarheid, de oogziekte grauwe staar en genetische afwijkingen bij hun kinderen groter worden.

Jongetje overlijdt in draaimolen

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

In het West-Duitse Schönborn is een driejarig jongetje om het leven gekomen doordat hij op een draaiende molen was gesprongen. Daarbij verloor hij zijn evenwicht en kwam hij onder de hoeven van de bewegende paarden terecht.

Het duurde, volgens ooggetuigen, best lang voordat de draaimolen stopgezet kon worden. De schakelknop bevond zich namelijk in de onbemande en afgesloten kassa. De eigenaren van het pretpark waar de attractie staat, worden vervolgd voor doodslag.

Levende honden gebruikt als haaienaas

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Franse dierenbeschermers zijn een actie gestart om het gebruik van levende honden als aas voor haaien een halt toe te roepen. Niet alleen honden, maar ook katten worden op het Franse eiland Réunion al sinds lange tijd gebruikt als lokaas, ondanks dat dit verboden is. De stichting '30 miljoen vrienden' maakt zich via een petitie nu sterk voor de dieren in de hoop dat er een einde komt aan de traditie.

Voordat de honden aan een hengel het water in worden gegooid, slaan de vissers enkele haken door hun snuiten en poten. Ondanks dat deze praktijk al lang gehanteerd wordt, laaide de verontwaardiging afgelopen weekeinde pas goed op. Een jongen vond bij de plaats Sainte-Marie een als aas geprepareerde hond. Hij maakte het dier los en bracht het naar een dierenarts. De familie van de jongen wil de hond nu adopteren.

Op het eiland, dat in de Indische Oceaan ligt, geldt de Franse wetgeving die het gebruik van de dieren als aas verbiedt. Wie betrapt wordt kan twee jaar cel krijgen. De kans is echter erg klein, omdat vissers op heterdaad betrapt moeten worden en bewijs achteraf dikwijls ontbreekt.

Punten Grand Prix van Hongarije

De coureurs hebben gisteren hun laatste race in juli gereden. Ook voor deze race zijn weer punten verdeeld.

Deze ronde is gewonnen door jploveparade met 654 punten. Plaats twee wordt gedeeld door Han1 en HPoi, beiden kwamen tot 622 punten.

Overall is er ook het een en ander veranderd. American_Nightmare is teruggevallen naar plaats vier waardoor Q4Jan en SloMo konden opklimmen naar respectievelijk plek een en twee. Op drie nieuw binnen is The_East_Dragon.

Bij de subleagues was Zwolle winnaar met 536 punten. Ze bleven Kreta Racing & Co. vier punten voor. Als derde is met 518 punten TWL.

Overall gaan De Outsiders en Pension Pervers aan de leiding. Beiden staan op 6019 punten. De subleague thijsadriaans.nl heeft 5952 punten en is daarmee teruggezakt naar plaats drie.

De volgende race vindt op 21 augustus plaats op het nieuwe circuit Istanbul Otodrom.

Benfica geeft spelers in onderpand

De Portugese landskampioen Benfica raakt maar niet uit de schulden en bedenkt de creatiefste oplossingen om haar schuldeisers stil te houden. Zo werd deze week een bouwbedrijf opeens eigenaar van vijf spelers.

Voor het EK van 2004 liet Benfica haar Estadio da Luz verbouwen en nog steeds heeft een bouwonderneming recht op 15,92 miljoen euro. Als Benfica dat geld niet kan betalen wordt het bouwbedrijf eigenaar van vijf spelers. Het gaat om de Portugezen Dos Santos, Carlitos en Petit (een international), de Braziliaan Geovanni en de Griek Fyssas. Voor trainer Koeman is het te hopen dat hij zijn spelers nog even kan houden, want Benfica heeft een zware start van de competitie, met al vroeg wedstrijden tegen Sporting Lissabon en FC Porto.

Column: De Grote Verzoening

Stel, je volgt een soap een jaar. Dagelijks. Je volgt alle verwikkelingen, bent bekend met alle intriges en weet precies wie het met wie doet en waarom. Dan kijk je een jaar niet en ziet daarna pas weer een aflevering. Dan blijkt er toch opeens een hoop te veranderen: hoofdrolspelers worden vervangen, bondgenoten worden aartsvijanden, en aartsvijanden geliefden.

Zo kwamen de afgelopen weken in de Formule 1 een beetje op me over. Met dien verstande dat ik niet opeens een jaar gemist heb. Achteraf kun je stellen dat het begon met een interview met Briatore. Daarin verklaarde hij dat de Formule 1 een sterke leider als Mosley, tot dan toe zwaar onder vuur door de teams, nodig had. In eerste instantie dacht ik nog dat “een sterke leider als Mosley” absoluut geen garantie hoeft te zijn dat Mosley zelf de verkiezingen van een nieuwe FIA president zal winnen. Een willekeurige andere leider, die net als Mosley sterk leidt, voldoet immers ook aan de omschrijving.

Maar een dag later was daar opeens een persbericht van Mosley waarin hij aankondigde revolutionaire nieuwe technieken toe wilde gaan laten in de Formule 1. Als voorbeelden noemde hij een geavanceerd systeem om energie bij het remmen terug te winnen en te gebruiken als turboboost, en meer variabele aërodynamica met bijvoorbeeld bewegende onderdelen. Standpunten waar Mosley tot dan toe pertinent tegen was. Voordien wilde de Engelsman juist dat de Formule 1 zich terug naar het verleden zou ontwikkelen; met snelle mannen en simpele techniek in plaats van simpele mannen en snelle techniek.

Terwijl dat op zijn minst opmerkelijk was, bleek de echte verrassing nog te moeten komen. Nog een dag later bleek dat de FIA op het punt zou staan om het vonnis na de race in Amerika terug te draaien. Het ontlastende bewijs om dat mogelijk te maken moest nog geleverd worden, maar welingelichte, anonieme bronnen wisten te melden dat de zaak eigenlijk al beklonken was. Wederom een dag later (mensen die in complotten geloven zouden een strakke regie kunnen gaan herkennen), werd het gerucht officieel bevestigd.

Nog geen vierentwintig uur na het persbericht dat de teams waren vrijgepleit, werd de procedure voor het terugbetalen van de fans voor hun kaartjes van de race in Amerika bekend gemaakt. De bandencrisis kwam daarmee abrupt ten einde. In minder dan een week was de kwestie opgelost, waar deze verwacht werd nog zeker tot het hoger beroep eind september voort te duren.

Maar er gebeurde nog meer – de ruzie tussen de coureursvakbond GPDA en Mosley, waarin Coulthard op een gegeven moment zelfs dreigde met stakingen, stierf een stille dood. Er waren wat verzoenende klanken over en weer te horen, en er kwam een nieuwe datum voor een eerder afgezegde afspraak tussen de GPDA en de FIA.

En Red Bull verklaarde overeenstemming te hebben bereikt met de FIA en Ecclestone over een verlenging van het Concorde-akkoord. Van Sauber hebben we geleerd dat het niet heel verwonderlijk is dat een team met motoren van Ferrari politiek gezien vaak dezelfde mening als dat team is toegedaan, maar dezelfde week maakte ook Jordan een verlenging van het akkoord bekend.

De opstandige teams leverden hun versie van de technische regels voor 2008 en daarna in bij de FIA, en goedingelichte (wederom anonieme) bronnen beweerden dat de verschillen met de regels van de FIA niet onoverkomelijk groot waren. Ron Dennis waarschuwde wel dat er naast technische overeenstemming ook nog een financieel aspect zit aan het conflict, maar voorlopig lijkt het toch dat van de ene op de andere dag, de Goede Tijden zijn aangebroken tussen de teams, Mosley en Ecclestone.

Gelukkig hebben we ook nog Slechte Tijden – vooral in de vorm van geruchten over welke coureur het met welk team wil gaan doen. Het is bijvoorbeeld nog steeds niet duidelijk of Barrichello wel of niet een heimelijke relatie met BAR heeft, noch of dat de oorzaak of het gevolg is van de contacten tussen Ferrari en Massa. De liefde tussen Button en Williams, die precies een jaar geleden een crisis veroorzaakte in de relatie tussen Button en BAR, lijkt te zijn bekoeld. In plaats daarvan wil Button graag bij BAR blijven, dat op het moment succesvoller is dan Williams. Button houdt blijkbaar minder van trouw dan van succes, en kun je een coureur dat kwalijk nemen?

Formule 1 is een soap, en het enige dat altijd hetzelfde blijft is dat er altijd wel wat verandert.

Kotsende tiener krijgt toepasselijke straf

birdsong had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen tiener die zijn ongenoegen over zijn docent uitte door hem te trakteren op zijn maaginhoud mag zich de komende vier maanden bezig gaan houden met het opruimen van de kots van arrestanten in politieauto's. Die opmerkelijke straf kreeg hij door de rechter opgelegd voor het schenden van de waardigheid van alle docenten.

De zeventienjarige jongen leverde op de laatste lesdag zijn boeken in op zijn school in Olathe, in de Amerikaanse staat Kansas. Bij die gelegenheid kotste hij over zijn docent Spaans heen.

De advocaat van de jongen voerde voor de rechter aan dat hij moest overgeven omdat hij zenuwachtig was, aangezien hij nog enkele proefwerken voor de boeg had. Twee klasgenoten verklaarden echter dat ze door de jongen van tevoren op de hoogte zijn gesteld van zijn tamelijk onsmakelijke plan. De verklaring van het slachtoffer zelf droeg ook al niet bij aan een gunstige afloop van de zaak voor de jongen: hij zou zich namelijk de moeite bespaard hebben om te proberen de leraar niet te bevuilen.

De rechter verklaarde hem derhalve schuldig en verzon een passende straf voor de knaap. Een slecht uiteinde van het schooljaar dus voor de jongen, die ook nog eens is blijven zitten.

Alcoholreclame verboden op jongerenzenders

AciD_Nightmare had ons via de nieuws-submit te melden:

De Televisiezenders TMF, MTV, The Box, Nickelodeon en Jetix mogen geen reclame voor alcoholhoudende drankjes uitzenden. Volgens Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) bestaat het publiek van de zenders voor meer dan 25 procent uit minderjarigen, waardoor ze aangemerkt worden als jongerenzender.

STIVA laat bureau Intomart GfK jaarlijks onderzoeken welke radio- en televisiezenders vallen onder de noemer jongerenzender. Dit wordt gedaan aan de hand van kijk- en luistercijfers. Wanneer de genoemde zenders toch alcoholreclame uitzenden, overtreden zij de Reclamecode voor alcoholhoudende drank. Het merk waarvoor de reclame gemaakt is, kan hiervoor een boete krijgen. De radiozenders wisten de dans te ontspringen, van hen werd niemand aangemerkt als jongerenzender.

FOK!radio: Brechtje en vriendin live in de studio

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: FOK!kers zijn eng, FOK! is niks en paardenfora zijn toch leuker. Met de nodige dosis verlegenheid was dat de reden dat de dochter van admin Yvonne weinig op FOK! kwam. Op de radio wilde Brechtje al helemaal niet komen. Die paar keren dat ze het wel deed, kwam er amper een woord uit. Maar inmiddels is ze ouder en heeft ze voor haar eigen plekje op FOK! gezorgd. Op het forum is ze nu mod van een subforum dat helemaal op pubers en tieners gericht is. Vanavond is Brechtje live vanaf 20:00 uur in de studio van FOK!radio, en ze neemt haar vriendinnetje bananagirl mee. Uiteraard willen we van haar weten hoe het op het forum gaat, alle insides over haar FOK!-familie en hoe het met Ranger gaat gaan we natuurlijk ook vragen.

Daarnaast is columnist TheGrandWazoo in de studio en hij neemt onze vaste Skype-beller Elgervanderwel mee. Verder natuurlijk Meki. Hij heeft weer een wekelijkse aanbieding, exclusief voor FOK!radio Wat dit is hoor je vanavond. Uiteraard zal admin Yvonne weer met ons roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Dordrecht mist maandelijkse sirenetest

nicomart had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe maandelijkse sirenetest in Dordrecht is vandaag voor de tweede keer binnen afzienlijke tijd de mist in gegaan. In maart dit jaar ging het mis doordat de sirenes maar drie keer loeiden door een softwarefout. Nu waren er helemaal geen sirenes te horen.

Normaal gesproken loeien elke eerste maandag van de maand in het hele land de bekende sirenes. Volgens een woordvoerster van de politie ging het dit keer in Dordrecht verkeerd doordat het systeem de zogenaamde alarmeringsattentie niet automatisch liet afgaan. Hierdoor kregen medewerkers geen seintje om de sirenes aan te zetten en gebeurde dat dus ook niet.

Zes minuten na twaalf werden de bewuste medewerkers waarschijnlijk pas wakker. Op dat moment realiseerde men zich namelijk dat de sirenes af hadden moeten gaan. Er is vervolgens besloten de sirenes niet alsnog te laten loeien om de mensen niet onnodig ongerust te maken.

Steekpartij voor ogen politie

Icoon Binnenlands nieuwsEen 41-jarige man is vanmiddag op het Stationsplein in Enschede levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. De steekpartij vond plaats voor de ogen van twee surveillerende agenten die in de buurt liepen.

Omstreeks 16.16 uur zagen zij voor het NS-station twee mannen ruziën. Opeens stak één van de mannen de andere neer. De agenten hebben de verdachte, een 22-jarige Enschedeër, meteen aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De gewonde man is in zijn borst gestoken. Het traumateam en het reanimatieteam werden direct ingeschakeld. Het slachtoffer is levensgevaarlijk gewond in het ziekenhuis opgenomen. Over zijn toestand en de aanleiding tot de steekpartij is momenteel nog niets bekend.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe... Een van de weinig vrouwen die er nog mooi uitziet in een jutezak.

En het weblog zou het weblog niet zijn als het niet een paar galleries had gevonden van de vrouw die je oma had kunnen wezen: één, twéé, drie. Leech ze. Hier vind je ook nog eens een opendir vol met een stuk of duizend Monroe's en haar tijdgenoten.

Monroe is dé klassieke schoonheid. Een "everlasting star". En dat is een slicke Monroe-site. Kale desktop? Scoor hier een heuse Monroe.

Groningen wil de Zeeuw

FC Groningen heeft interesse in Demy de Zeeuw, middenvelder bij Go Ahead Eagles.

De 22-jarige De Zeeuw was afgelopen seizoen één van de smaakmakers op de Adelaarshorst. Hierdoor speelde hij zich al eerder in de kijker bij SC Heerenveen, RKC Waalwijk en NAC Breda. FC Groningen wil graag versterking op het middenveld, maar is financieel niet tot veel in staat. Groningen zou met een ton over de brug moeten komen, wil de ploeg het contract van de Zeeuw bij Go Ahead Eagles willen afkopen.

Afgelopen seizoen speelde de middenvelder 34 wedstrijden voor de club uit Deventer scoorde daarin drie doelpunten voor de club die als 17e eindigde in de Gouden Gids Divisie.

Sharapova nadert Davenport

Op de nieuwste wereldranglijst bij de vrouwen is Maria Sharapova zeer dicht genaderd tot Lindsay Davenport. Het verschil tussen de twee is slechts 23 punten in het voordeel van de Amerikaanse. Bij de mannen is Roger Federer nog steeds een aparte klasse.

Davenport gaf vorige week op tijdens haar partij in de tweede ronde van het toernooi in Stanford. Ze heeft zich met haar rugblessure tevens afgemeld voor het toernooi in San Diego. Door al deze problematiek lijkt Davenport te worden ingehaald door Sharapova, al heeft de Russische zich ook afgemeld voor San Diego. Davenport heeft echter de komende tijd veel meer punten te verdedigen dan Sharapova. De beste Nederlandse is Krajicek met een 88e positie.

Bij de mannen leidt nog steeds Federer, al is hij bezig aan een rustperiode wegens een voetblessure. De enige Nederlander bij de eerste honderd blijft Peter Wessels, die 93e staat. Sluiter, Van Gemerden en Schalken zijn ver weggezakt in de afgelopen maanden.


WTA-Ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1L. DavenportUSA4475
2M. SharapovaRUS4452
3A. MauresmoFRA4208
4S. KuznetsovaRUS3162
5J. Henin-HardenneBEL3069
6E. DementievaRUS2874
7S. WilliamsUSA2799
8V. WilliamsUSA2697
9N. PetrovaRUS2656
10K. ClijstersBEL2360

ATP-Ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI6505
2R. NadalSPA3995
3L. HewittAUS3805
4M. SafinRUS3285
5A. RoddickUSA3200
6A. AgassiUSA2415
7N. DavidenkoRUS2115
8G. GaudioARG1835
9G. CoriaARG1670
10G. CanasARG1665

Nieuwe impuls herdenking Kerwin Duinmeijer

Op 20 augustus vindt in Amsterdam weer de jaarlijkse herdenking plaats voor de in 1983 door een racist vermoorde Kerwin Duinmeijer, waaraan dit keer een nieuwe impuls wordt gegeven. Er wordt vooral gefocust op moslims omdat die volgens de organisatie de laatste tijd voornamelijk slachtoffer van racisme zijn. Zo zal een lid van de Marokkaanse gemeenschap uit Venray een toespraak houden bij de herdenking. Hij is door de organisatie uitgenodigd omdat er in Venray veel problemen zijn met 'Lonsdale jongeren' die buitenlanders belagen. Bovendien vinden de organisatoren dat allochtonen en autochtonen in de politiek en in de media tegen elkaar worden opgezet met racistische uitspraken.

Dit jaar bestaat de organisatie van de herdenking buiten de stichting vrienden van Kerwin ook uit Samen Tegen Racisme en Anti Fascistische Actie (AFA).

De uit de Antillen afkomstige Kerwin Duinmeijer werd in 1983 neergestoken door neo-nazi Nico B. vanwege zijn huidskleur. Duinmeijer wist nog De Dam te bereiken en vroeg een taxichauffeur hem naar het ziekenhuis te brengen. Die weigerde dat want hij wilde ''geen bloed op de achterbank''. Toen na 20 minuten een ambulance arriveerde had Kerwin als zoveel bloed verloren dat hij korte tijd later overleed. Zowel de moordenaar als Duinmeijer waren 15 jaar oud.

--
De Kerwin Duinmeijerherdenking start op 20 augustus om 19:00 uur op de Dam met sprekers en muziek. Om 20:00 uur vindt er een optocht tegen racisme plaats die eindigt met een bloemlegging bij standbeeld Mama Baranka in het Vondelpark waarna er ruimte is voor discussie.

Scooter War3z demo vrijgegeven

Na tegenvallende kritieken op de spellen Manhattan Chase, Taxi 3 en Pizza Dude geeft het Nederlandse Team6 de hoop nog niet op. Ook in Scooter War3z is het weer de bedoeling dat je races wint. Dit aan de hand van een combinatie van hard rijden, crashen en dodelijke stunts. Team6 heeft vandaag een demo vrijgegeven van het spel. In de demo heb je beschikking over vier scooters en één racebaan.



Je kunt de demo hier downloaden. (71.79MB)

Politie A'dam doet grootste drugsvangst ooit

IcoonDe politie van Amsterdam heeft de grootste vangst in "zijn zuiverste vorm" ooit gedaan. Een woordvoerder maakte vandaag bekend dat er afgelopen woensdag 420 kilo amfetamine, ook wel speed genoemd, in beslag is genomen. De politie rolde een hele drugsbende op waarbij zeven mannen tussen de 20 en 60 jaar zijn aangehouden in Amsterdam en Diemen. Naast drugshandel, worden ze ook verdacht van handel in wapens.

Naast de amfetamine vond de politie ook nog enkele tienduizenden euro's en een vuurwapen. In een huis in Amsterdam werden ook nog spullen aangetroffen die gebruikt worden bij de verwerking van amfetamine. De chemicaliën die daarbij zaten zijn door specialisten afgevoerd.

Drie van de zeven mannen zitten nog altijd vast, de anderen vier verdachten zijn vrijgelaten.

-
Herschreven en in de nieuws-submit gegooid door Xender, waarvoor dank!

Vervolg op Project Rub aangekondigd

De game Feel the Magic/Project Rub krijgt een opvolger. In Japan was het spel bekend onder de naam "Kimi no tame nara shineru" wat "I would die for you" betekend. Het nieuwe deel krijgt in Japan de naam "Akachan wa doko kara kuru no?" oftewel "Where do babies come from?".

Over een Europese release is nog niets bekend, wel is de Japanse releasedatum bekend, dit wordt 20 oktober 2005. De Japanse website van het spel is ook al online te bekijken hier.

Heb je deel 1 nog niet gespeeld en ben je daar benieuwd naar? De website van dit spel kun je hier vinden en de review van de Amerikaanse versie van het spel kun je hier lezen.



Screens van Project Rub deel 1

Grote Hollywoodnamen in The Suffering: Ties That Bind

Midway Games heeft laten weten niemand minder dan Hollywoodacteurs Michael Clarke Duncan en Rachel Griffiths gestrikt te hebben voor het inspreken van de actie-horrorgame The Suffering: Ties That Bind.

Michael Clarke Duncan, bekend van films als The Green Mile, Armageddon, The Scorpion King en Sin City, gaat met zijn diepe, zware stemgeluid de stem inspreken van Blackmore. De man die in het spel achter de schermen de touwtjes in handen heeft.


Rachel Griffiths (Six Feet Under, Blow) zal met haar stem de rol vertolken van Jordan, de vrouw achter een paramilitair onderzoekscentrum dat opereert op Carnate Island, de plek waar de gevangenis in The Suffering is gesitueerd.

"[...]
The recognizable names and voices of Michael Clarke Duncan and Rachel Griffiths add to the cinematic and visceral elements that are the hallmarks of The Suffering franchise. Their voices and characters play a key role in guiding the game's hero, Torque, through an edge-of-the-seat American-style horror experience in The Suffering: Ties That Bind.
[...]"


Aldus Steve Allison, hoofd marketing bij Midway.

The Suffering: Ties That Bind staat gepland voor september 2005. Het spel zal uitkomen voor PlayStation 2, Xbox en PC.

Activision verwerft rechten voor Marvel RPG

Activision heeft vandaag bekend gemaakt een leuke deal met Marvel gesloten te hebben. Het gaat hier om de rechten voor een RPG met in de hoofdrol characters van Marvel. Activision wil een game gaan ontwikkelen die zich niet specifiek op bijvoorbeeld Spiderman of de X-Men gaat richten, maar op een hele collectie superhelden. De game zal zowel op de PC als op de console verschijnen en staat in de planning voor 2007.
Over te weinig keus zal het bedrijf zich niet zorgen hoeven te maken, de database van Marvel omvat op dit moment bijna 5000 superhelden.

Speel mee in de European Battlefield 2 League

Enige tijd voor de release van Battlefield 2 is de European Battlefield 2 League gestart om een omvangrijke, Europese on-line competitie te realiseren. Het idee achter deze competitie was dat Battlefield gespeeld zou moeten worden met grote spelersaantallen. Het is in deze liga-competitie mogelijk voor kleinere clans om eenvoudig losse samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere kleine clans (alliances), zodat men wel mee kan doen in de "Majors" (32 vs. 32). Ook komt er binnenkort een national league, waarin de Europese landen met elkaar de competitie aangaan!

EB2L heeft op het moment van schrijven ruim 1800 geregistreerde spelers. Helaas is het percentage Nederlandse en Belgische clans nog erg klein, het zijn voornamelijk Scandinavië en Groot-Brittannië die goed vertegenwoordigd zijn.

Wil je meespelen of meer informatie over dit initiatief, dan kun je terecht op hun website.


'Vaticaan plande actie tegen Hitler'

Kribbert had ons via de nieuws-submit te melden:

De Bonnse historicus Karl-Joseph Hummel meent dat het Vaticaan in 1938 een wereldwijd gecoördineerde actie tegen het fascistisch regime van Hitler wilde opzetten. Het plan ging uiteindelijk niet door op verzoek van rooms-katholieke bisschoppen in Duitsland. De Duitse geestelijken waren bang voor "oncalculeerbare vergeldingsmaatregelen". Hummel komt tot zijn bevindingen na een onderzoek in de Vaticaanse archieven. Hij is een van de eerste wetenschappers die toegang heeft gekregen tot deze archieven.

De pausen Pius XI en Pius XII zijn in de 20ste eeuw fel bekritiseerd wegens hun weinig strijdbare opstelling jegens het nationaal-socialisme. Hummel meent echter dat Pius XI weldegelijk kritisch was ten opzichte van Hitler. Zo weigerde hij in 1938 Hitler te ontvangen tijdens diens staatsbezoek aan Rome.

Uit het onderzoek van Hummel blijkt verder dat jezuieten in opdracht van het Vaticaan documenten hebben uitgewerkt waarin racisme, communisme en totalitarisme even scherp werden veroordeeld. Deze teksten zijn echter nooit gepubliceerd en nu pas bekend geworden.

Het Vaticaan wordt vaak verweten dat het zich terughoudend opstelde tegen het fascisme omdat het hoopte op steun in de strijd tegen het bolsjevisme. Dit heeft Hummel niet in zijn onderzoek kunnen achterhalen.

Stekelenburg twee tot drie maanden uit de roulatie

Ajax moet het voorlopig stellen zonder doelman Maarten Stekelenburg. Bij een botsing met verdediger Hatem Trabelsi liep de 22-jarige sluitpost een schouderblessure op en is zeker twee tot drie maanden uit de roulatie.

Trabelsi hield aan het incident tegen Boca Juniors op het Amsterdam Tournament een hersenschudding over en zal één week moeten rusten.

Afgelopen vrijdag riep trainer Danny Blind Stekelenburg nog uit tot zijn nummer één voor het komende seizoen. Mede door blessures speelde Stekelenburg de afgelopen drie seizoenen slechts 30 competitiewedstrijden voor Ajax. Hans Vonk, Bogdan Lobont en Kenneth Vermeer zijn de overige keepers in de A-selectie van Ajax.

Terrein Theepotsekte vernietigd

Alle onderkomens van de Theepotsekte uit Maleisië zijn op last van de autoriteiten gesloopt. De bizarre sekte kwam vorige maand in het nieuws toen 58 leden werden gearresteerd wegens het vereren van een reusachtige theepot. De sekte had geen vergunning om landbouwgrond te gebruiken voor de reuzentheepot, aldus de autoriteiten. De sekteleden vereerden overigens niet alleen een theepot, maar ook een grote paraplu.

De theepotcommune in het noordoosten van het Aziatische land lag al enige tijd zwaar onder vuur van de lokale moslimbevolking. Deze vond dat de sekte met de verering van een theepot te ver van de leer van de islam was afgedwaald. Na een aanval van de lokale bevolking op de commune, waarbij de theepot in brand werd gestoken, grepen de Maleisische autoriteiten in. De 58 opgepakte leden moeten zich binnenkort voor een plaatselijke shariarechtbank verantwoorden. De communeleden hadden zich namelijk eerder tot de islam bekeerd. Sekteleider Ayah Pin (65), die beweert dat hij God is, is nog voortvluchtig.

Ayah Pin met op de achtergrond de theepot
Ayah Pin met de inmiddels vernietigde theepot

Räikkönen won op pitstopstrategie

Na zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Hongarije heeft Kimi Räikkönen een flinke hap punten terug kunnen nemen van zijn achterstand op kampioenschapsleider Fernando Alonso, die buiten de punten reed. De Fin heeft nu nog 26 punten achterstond op Alonso.

Voor Räikkönen zelf was het tevens een opluchting dat hij niet werd getroffen door materiaalpech. "Het is een geweldig resultaat voor het team, dat de afgelopen weken erg hard gewerkt heeft. In het eerste deel zat ik vast achter Michael Schumacher, ik kon hem echt niet voorbij. Het team paste daarop de strategie aan in het tweede deel waarna ik voor hem op de baan terugkwam."

En dat bleek een gouden zet te zijn. Halverwege de race was de Fin ontketend en reed veruit de snelste rondetijden van het hele veld en pakte daarmee zijn winst. Er was maar een klein smetje: "Het is jammer dat Montoya moest uitvallen. Anders hadden we zeker een een-twee gehad."

[Upd] Petacchi start wel in Eneco Tour

De Eneco Tour verliest al voor de start één van zijn smaakmakers. Alessandro Petacchi moet forfait geven voor de rittenkoers door België en Nederland, die woensdag in Mechelen begint.

Oorzaak is de val in de HEW Cyclassics Cup van afgelopen zondag. De renner van Fassa Bortolo brak daarbij een vingerkootje. De voorbereiding van de Italiaanse spurtbom op het WK in Madrid komt overigens niet in gevaar.

Update 18:26

Petacchi zal toch starten in de Eneco Tour, zo valt op de website van Fassa Bortolo te lezen. De Italiaanse spurtbom zal met zijn vinger in het verband aan de start verschijnen.

Tweede Battlefield 2 expansie al in de maak?

Onlangs werd er een expansie voor Battlefield 2 aangekondigd door DICE en EA met de naam Battlefield 2: Special Forces. Voordat die expansie werd aangekondigd was de uitbreiding, hoewel zonder naam, al te vinden in de database van online gameshops. Nu is er op de website van World of Games een tweede expansie verschenen voor Battlefield 2 met een releasedate van maart 2006. Of het waar is moeten we nog even afwachten.

Activision komt met goede eerste kwartaalcijfers

In het eerste fiscale kwartaal van 2006 dat eindigde op dertig juni heeft Activision een goede groei weten te boeken. De netto-opbrengsten stegen met 14% naar 241,1 miljoen dollar tegen 211,3 miljoen vorig jaar. De verwachtingen voor het fiscale jaar 2006 zijn dan ook naar boven bijgesteld.

Dit klinkt natuurlijk leuk, maar in werkelijkheid hebben ze wel een netto verlies geleden van 3,6 miljoen dollar tegen 12 miljoen dollar winst in het vorige eerste kwartaal. Robert A. Kotick, Chairman en CEO van Activision, had er het volgende over te zeggen:

"[...]
Fiscal 2006 is off to a strong start. To date DOOM 3, Madagascar and Fantastic 4 each have shipped in excess of one million units. During the quarter, we continued to strengthen our business. With $786 million in cash and short-term investments, one of the industry's strongest balance sheets and a strong product development slate, we have entered fiscal year 2006 with numerous competitive advantages.
[...]"


De resultaten van dit eerste kwartaal werden vooral gedreven door Doom 3 voor de Xbox en Doom 3: Resurrection of Evil voor de PC, Madagscar en Fantastic four voor bijna alle platformen.

Duitse politie vindt negen babylijkjes

In Duitsland is een 39-jarige vrouw uit Frankfurt an der Oder aangehouden op verdenking van negenvoudige moord op pas geboren kinderen. Op een terrein in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg werden negen babylijkjes ontdekt van pasgeborenen.

Vermoed wordt dat de vrouw de kinderen heeft gedood nadat ze deze zelf ter wereld had gebracht. Ze zouden tussen 1988 en 2004 zijn geboren meldt dagblad Bild.

Kroon vertrekt bij Rabobank

Karsten Kroon vertrekt na dit seizoen bij Rabobank. De renner ziet geen toekomst meer bij de Nederlandse formatie.

Aanleiding voor het vertrek is het gebrek aan vrijheid bij de boerenleenbank. Kroon is van mening dat hij te vaak gevangen zit in de ploegentactiek, waardoor hij zelden voor zijn eigen kans kan gaan. Tot grote teleurstelling moest hij zich het afgelopen voorjaar dan ook opofferen voor zijn kopmannen.

Om volgend seizoen wel voor eigen succes te kunnen koersen, wil de 29-jarige renner uit Dalen na dit seizoen voor een ander team koersen. De Dalenaar heeft inmiddels al drie aanbiedingen van ProTour-ploegen op zak. Onduidelijk is om welke formaties het precies gaat.

Kroon reed sinds 1999 voor de grootste Nederlandse ProTour-ploeg. Hij won onder meer in 2002 een Touretappe en vorig jaar was hij de beste in Rund um den Henninger Turm.

Far Cry Instincts info en screens

Ubisoft heeft vandaag laten weten dat niemand minder dan Stephen Dorff zijn stem gaat uitlenen voor het spel Far Cry Instincts. Dorff, bekend van films als "Blade", "Feardotcom" en "Alone in the Dark", zal met zijn norse stem Jack Carver tot leven brengen.
Ook de muziek in Far Cry Instincts wordt gecomponeerd door een grote naam in Hollywood. Namelijk componist Paul Haslinger, die bekend is van soundtracks als "Minority Report", "Tomb Raider" en "Underworld".

Tevens heeft Ubisoft vandaag enkele nieuwe screenshots van het spel vrijgegeven.




quote
Game features include:
  • It's open season in a 100% open environment: Do whatever it takes to exterminate the mercenaries in any situation. Take cover in the undergrowth, set traps, kill by stealth, battle from extreme long range and gun-mounted vehicles and fight in close quarters or through the wilds of the island.
  • A real arsenal: Plunder an arsenal of responsive, realistic weapons and vehicles including ATVs, gunboats, hang gliders and much more. Turn the mercenaries' stockpile into the instruments of their own destruction.
  • Unleash your predatory skills: Survive the furious and inhospitable wilderness by unveiling your true nature: develop your vision, track the enemy's scent and become faster and stronger.
  • F.A.R. AI: Outsmart the mercenaries' complex Full Action Response AI. Snipers, stalkers, scouts, and grenadiers react to your tactics with coordinated strikes from all angles, distances and terrains.
  • Create your own shooter's paradise: The battle continues with deep multiplayer and level editor features. Build custom maps in real time, upload them via Live Console Systems and stage ultimate deathmatches against your friends.


  • Blessure voor Robben

    Arjen Robben heeft niet mee kunnen spelen met de laatste wedstrijd van de Amerikaanse oefentrip van zijn club Chelsea.De Nederlander had last van een blessure aan zijn hamstring.

    Zonder de 21-jarige linksbuiten speelden de Londenaren in New Jersey met 1-1 gelijk tegen AC Milan. Didier Drogba bracht de Engelsen in de 64ste minuut van de wedstrijd op voorsprong en Rui Costa schoot tien minuten voor tijd de gelijkmaker in het doel.

    Jaap Stam en Clarence Seedorf maakten bij Milan wel hun opwachting, beide Nederlanders speelden een helft mee. Ex-PSV'er Johann Vogel kwam in de tweede helft als invaller in de ploeg.

    Robben haakte zaterdag af tijdens de training van Chelsea. Volgens de website van Chelsea zou de blessure niet ernstig zijn en doet de Nederlander alleen uit voorzorg rustig aan.

    Xbox 360 HL3, GTA 360 en toetsenbordgeruchten

    Het ziet er naar uit dat Microsoft plannen heeft om een klein QWERTY toetsenbord uit te gaan brengen voor de Xbox 360. Het toetsenbord zou bevestigd moeten worden aan de controller.

    Het nieuws over het toetsenbord komt van een evenement in Spanje dat zich richtte op de next-gen console. Hier zijn enkele foto's zijn gemaakt van een presentatie. Op de eerste foto is duidelijk een Xbox 360 controller te zien waar een toetsenbord aan verbonden zit en een uitleg dat het gebruikt zou worden "Voor het verzenden van tekstberichten of in-game chat".

    Een ander interessant theorietje, afkomstig van het Spaanse evenement, kunnen we vinden op de tweede foto getiteld "XNA Technology Map". Als je goed kijkt in het midden staat er een kolom genaamd 'Game Engines'. Hierin staat een lijstje met ontwikkelaars en bijbehorende technologieën. In het midden van het lijstje wordt de naam Valve genoemd, en jawel, Half-Life 3.

    Op de derde foto staat een overzicht van publishers en ontwikkelaars die werken aan Xbox 360 titels. Onder andere het Rockstar logo staat ertussen. Misschien is het nog te vroeg om voor een Grand Theft Auto 360 gerucht, maar waarschijnlijk zullen de meesten het niet erg vinden.

    Tot slot een foto voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de manier waarop de Xbox 360 op de TV wordt aangesloten. Hier is onder andere te zien dat het apparaat een resolutie ondersteunt tot 1920x1080.

    "Kalou blijft gewoon bij Feyenoord"

    Erwin Koeman en Dirk Kuijt gaan er beiden vanuit dat Salomon Kalou gewoon bij Feyenoord zal blijven.

    "Er gaat komende week zeker wat met Kalou gebeuren. Hij blijft definitief bij Feyenoord", aldus trainer Koeman in AD Sportwereld. Ook spits Kuijt is ervan overtuigd dat Kalou blijft. "Geloof mij, Salomon blijft, dat is ons als spelersgroep verzekerd door de directie en dat gaat niet veranderen."

    Al enige tijd staat Kalou in de belangstelling van PSV, maar de Rotterdamse club wil de 19-jarige aanvaller niet naar de directe concurrent laten gaan. "Het geflirt met PSV moet afgelopen zijn. We willen niet onderhandelen en voor Kalou zelf is het ook beter dat hij zich op Feyenoord gaat richten," aldus technisch directeur Mark Wotte.

    Kalou zelf is er nog steeds niet uit. "Nee, ik weet nog steeds niet waar ik bij de start van de competitie speel. Komende week kan nog veel gebeuren."

    Fors minder woningbranden in 2004

    Icoon Binnenlands nieuws Het aantal branden in woningen is in 2004 opnieuw gedaald. Vorig jaar werden er 'maar' 5400 woningbranden geregistreerd, terwijl dit er in 1997 nog 8000 waren. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De totale schade van de woningbranden bedroeg vorig jaar ongeveer 100 miljoen euro.

    Eenderde van de branden werd veroorzaakt door defecte of verkeerd gebruikte huishoudelijke apparaten. Brandstichting bleek ook een belangrijke oorzaak te zijn. Zeker twaalf procent van de woningbranden werd aangestoken. Ruim een kwart van de branden had een onbekende oorzaak.

    Het is niet duidelijk waarom het aantal woningbranden zo scherp gedaald is. Factoren die een rol gespeeld kunnen hebben zijn onder andere: betere voorlichting, het steeds vaker gebruiken van rookmelders en steeds veiligere apparaten.

    Wie bang is voor een woningbrand kan overigens beter niet in een appartement gaan wonen. Daar is namelijk twee maal zo vaak brand als in eengezinswoningen. Bovendien wordt er vaker brand gesticht in appartementen. Dit komt volgens een woordvoerder van het CBS doordat er relatief vaak brand wordt gesticht in de gangen van een flatgebouw, waarbij dan meerdere appartementen brandschade oplopen.


    Woningbranden zoals deze komen steeds minder vaak voor

    9 werelrecords verbroken tijdens WK zwemmen

    Het buitenbad in Montreal heeft tot een indrukwekkend aantal wereldrecords geleid tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen.

    De Australische Jade Edmistone bracht met een nieuwe werelrecord op de 50 meter schoolslag op de slotdag van het WK het aantal verbeterde records op negen.

    Vrouwen

    50 school: Jade Edmistone (Aus) 30,45.
    100 school: Jessica Hardy (VSt) 1.06,20
    200 school: Leisel Jones (Aus) 2.21,71.
    200 vlinder: Otylia Jedrzejczak (Pol) 2.05,61.

    Mannen

    800 vrij: Grant Hackett (Aus) 7.38,65.
    200 rug: Aaron Peirsol (VSt) 1.54,66.
    50 vlinder: Roland Schoeman (ZAf) 23,01.
    50 vlinder: Roland Schoeman 22,96.
    100 vlinder: Ian Crocker (VSt) 50,40.

    Jan Zelezny niet naar WK atletiek

    Voormalig wereld- en olympisch kampioen speerwerpen Jan Zelezny heeft zich afgemeld voor het WK atletiek, die zaterdag van start gaan in Helsinki. De Tsjech heeft last van een beenblessure.

    De 39-jarige houder van het wereldrecord heeft dit maandag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Praag. Zelezny zei dat zijn blessure was verergerd door zijn deelname aan een atletiekwedstrijd in Oslo afgelopen vrijdag.

    De laatste jaren wordt Zelezny al geteistert door rugblessures, waardoor hij al lange tijd niet meer in de buurt is gekomen van zijn wereldrecord dat op 98,48 meter staat.

    Wijzigingen in de FP-crew (juli)

    Icoon SitenewsZoals jullie van ons gewend zijn geven we jullie iedere eerste dag van de nieuwe maand een overzichtje van de crewwijzigingen van de maand daarvoor. Aangezien het augustus is, volgen hier de wijzigingen van juli:

    Afscheid
    Helaas hebben we deze maand afscheid moeten nemen van RRRobert, die heel lang actief is geweest als nieuwsposter. Daarnaast heeft Reya de crew verlaten. Hij was actief als FP-moderator en als parttime nieuwsposter. Ook SHE verliet de FP-crew, waardoor haar columns de FP niet langer zullen opsieren. Namens de hele crew bedankt voor jullie inzet!

    Welkom!
    Gelukkig was juli niet alleen een maand van afscheid, en mochten we ook weer nieuwe mensen verwelkomen. Flem en FLIPNEUS komen beide hun oude functies van respectievelijk nieuwsposter en reviewer weer vervullen. Bovendien wisselden er enkele crewleden van functie. Philosocles verruilde de functie van nieuwsposter voor die van FP-moderator, terwijl oldenzaaltjuh precies de omgekeerde overstap maakte. Daarnaast heeft sbientje het reviewen als nieuwe hoofdtaak, maar ze zal nog wel parttime nieuwsposter blijven. Iedereen nogmaals welkom, en veel succes met jullie (nieuwe) functies!

    Pimp my step

    Mijn vriendin liet me nooit uitspreken. Elke keer als ik haar vertelde dat ik haar "op zou halen met mijn gloednieuwe auto..." kapte ze halverwege de zin af en was ze pissig als ik aan kwam zetten op mijn pasgepoetste autopet.

    Maargoed, autopetten zijn het toch niet meer helemaal in 2005. Pimpen moet je die ride van je, en dat haal je niet meer met die toffe fietsbellen van de Happy Meal. Nee, tegenwoordig ben je nergens meer zonder kekke spinners onder je ride.

    Meer lowriderfratsen op Bicycledesigner.com.

    Radicale moslimpartij in Londen bijeen

    Ondanks de terreuraanslagen in Londen heeft de extremistische moslimorganisatie Hizb ut-Tahrir gisteren ongestoord kunnen vergaderen in de Britse hoofdstad. Zo'n duizend afgevaardigden kwamen bijeen in het Londense Royal National Hotel, dertig meter van de plek waar op 7 juli een bus werd opgeblazen.

    Op de vergadering werd de Britse premier Tony Blair uitgemaakt voor een 'verdomde leugenaar'. Leiders van Hizb ut-Tahrir zeiden dat Blair de vrijheid van politieke meningsuiting aan banden heeft gelegd en bevriend is met islamitische dictators die hun volk onderdrukken.

    Partijleider Abdul Waheed riep zijn aanhang op ''fatsoenlijke burgers'' te zijn ''volgens de islamitische wet''. Over de Britse wet werd niet gesproken. Sterker nog, moslims ''moeten verenigd de weg opgaan van de stichting van een echte islamitische staat,'' aldus Waheed. Volgens hem is het belachelijk dat de moslimgemeenschap de schuld krijgt van de aanslagen van 7 juli. Hij riep zijn aanhang op geen gevolg te geven aan de aansporing van Blair ''de extremisten te verslaan.''

    Doelend op de door de politie in de metro doodgeschoten onschuldige Braziliaan zei Waheed: ''Als een niet-moslim, een onschuldige elektricien, zo maar vermoord kan worden, welk lot wacht dan een bebaarde moslim met een tulband, die met een rugzak door de ondergrondse rent.''

    De Hizb el-Tahrir el Islami, (partij voor 'islamitische bevrijding') heeft overigens de terreuraanslagen in Londen wel veroordeeld. De organisatie streeft ernaar om in Centraal-Azië een islamitische staat op te richten. De radicale beweging is in een aantal Europese landen verboden, zoals in Duitsland, vanwege haar anti-westerse en antisemitische karakter. In Nederland pleitten eerder LPF en VVD voor een verbod.

    Clijsters sterkste in Stanford

    Voor de derde maal in haar carrière heeft de Belgische Kim Clijsters het WTA-toernooi in het Amerikaanse Stanford op haar naam geschreven.

    In de finale versloeg Clijsters Venus Williams met 7-5 en 6-2. Voor Clijsters was het de vierde toernooizege van dit jaar en de 25ste in haar loopbaan.

    Alleen in de eerste set bood Williams enige tegenstand. Beide speelsters hadden in het eerste bedrijf problemen om hun service te behouden. Williams wist drie keer de opslag van de Belgische te breken en mocht bij 5-4 voor setwinst serveren.

    Maar Clijsters knokte zich terug en de Amerikaanse leverde eveneens voor de derde keer haar service in. Bij de stand 6-5 in het voordeel van Clijsters sloeg de Belgische op de service van Williams bij haar derde setpunt toe. In de tweede set had Clijsters weinig meer te duchten van de Amerikaanse.

    Turken sturen fors minder geld naar Turkije

    Turkije ontvangt steeds minder geld van naar West-Europa geëmigreerde Turken. In 1998 ontving het land nog bijna vijf miljard euro aan overmakingen en andere uitgaven van Turkse gastarbeiders in Europa, vorig jaar was dat nog maar 600 miljoen. De eerste zes maanden van dit jaar is dat nog verder teruggelopen tot een kleine 250 miljoen euro.

    Er zijn een aantal oorzaken voor deze verminderde instroom van westerse valuta. Zo hebben de Turken in Europa net als iedereen te lijden onder de verslechterde economische situatie, waardoor ze minder geld kunnen sturen. In bijvoorbeeld Duitsland is de werkloosheid onder Turken opgelopen tot 30%. In Nederland is eenzelfde trend waarneembaar.

    Teken van integratie
    Ook een belangrijk fenomeen is dat de West-Europese Turken steeds minder behoefte voelen om familieleden in het moederland te spekken. De jongere generatie investeert liever in de eigen toekomst. Volgens Faruk Sen, voorzitter van Bureau Onderzoek Turken in Duitsland, is dit alles een duidelijk teken van de toenemende integratie van Turken in hun nieuwe landen: ''In Duitsland hebben de Turken tot nu toe 64.000 bedrijven geopend. Tegenwoordig kopen ze ook huizen. Het geld blijft in Duitsland, omdat ze hun investeringen hier doen.''

    Verder speelt mee dat Turkse banken geen torenhoge rentes meer uitkeren. Met als gevolg dat de Turken in Europa hun geld terughalen naar de landen waar ze wonen. Ook speelt mee dat veel Turken fors geld hebben verloren aan islamitische holdings, waardoor men weinig vertrouwen meer heeft in investeringen daar. De 40-jarige Turk Sinan Renkli uit Amsterdam voorspelt dat zijn moederland nooit meer zoveel aan de gastarbeiders zal verdienen. ''De eerste generatie wist niet beter dan al het geld naar Turkije te sturen. De familie en kennissen hebben van die naïviteit goed geprofiteerd. De nieuwe generaties weten wel beter.''

    Voor Turkije is de verminderde instroom van buitenlandse valuta van gastarbeiders rampzalig. Met zijn torenhoge buitenlandse schulden kan het land elke euro immers goed gebruiken. Er wonen naar schatting bijna vier miljoen Turken in het buitenland, waarvan meer dan 2 miljoen in Duitsland. In de jaren zeventig hebben de deviezen van de gastarbeiders het land als het ware gered van de ondergang.

    FOK! Prijswinnaars week 30

    Twee prijsvragen vorige week, en 8 gelukkige winnaars in totaal. Om te beginnen de Mr & Mrs. Smith prijzen. Wij wilden weten wie de ex vrouw van Brad Pitt was, en iedereen die wist dat dat Jennifer Aniston was, lootte mee voor de prijzen. Dit zijn de winnaars:

    Tom_Tom-
    tourjour
    Piepje
    briggo
    Patrickske
    Be-a-queen


    Gefeliciteerd! Jullie krijgen het pakket naar keuze (man of vrouw) thuisgestuurd.

    Daarnaast gaven we 2x2 kaarten voor Stereophonics weg aan mensen die echt een goede reden hadden om erbij te zijn. Dreeske stuurde als reden: ik zie het leven nu nog Mono, laat me het stereo leven eens zien , en TGT: Omdat mijn vriendinnetje manisch fan is en ik vreselijk de man ben als ik haar een kaartje geef .

    Gefeliciteerd! Jullie kaartjes komen er per (aangetekende) post aan.

    Coco niet naar Ajax

    Ajax heeft geen interesse in het aantrekken van linksback Francesco Coco. Gisteren berichtten we dat de verdediger naar Amsterdam vloog om met de Amsterdamse club te onderhandelen.

    "Coco is een van de drie à vier spelers die ons dagelijks worden aangeboden. We hebben inlichtingen over hem ingewonnen, maar het is te riskant. We plaatsen vraagtekens bij zijn fysieke gesteldheid," aldus technisch directeur Martin van Geel.

    Coco mag transfervrij vertrekken bij Internazionale. Volgens de Italiaanse media was de linksback zondag in Amsterdam. Hij kwam door blessures de afgelopen twee seizoenen slechts zes duels in actie voor de Italiaanse club. Als onderdeel van een ruil met Clarence Seedorf verhuisde hij in 2002 van AC Milan naar de nerazzurri.

    Wegens de afwezigheid van de geblesseerde Maxwell blijft Ajax nog op zoek naar een nieuwe linksback. Zondag, in de wedstrijd tegen Boca Juniors op het Amsterdam Tournament, stonden Julien Escudé en Urby Emanuelson op die positie en afgelopen vrijdag tegen Arsenal was Olaf Lindenbergh de linksback.

    Massa ontkent Ferrarigeruchten

    Felipe Massa ontkent alle geruchten dat hij al bij het team van Scuderia Ferrari zou hebben getekend. Hij zegt dat hij nog niets heeft getekend en zijn opties nog bekijkt.

    Peter Sauber onthulde zondag dat Massa aan het eind van dit seizoen zijn huidige team Sauber Petronas zou verlaten. De Braziliaanse media lieten deze kans niet onbenut om te speculeren over een mogelijke overstap naar Ferrari.

    Massa zegt echter nog nergens te hebben getekend en volgens hem bestaat er zelfs een kans dat hij bij Sauber blijft, dat volgend jaar onder de naam van BMW zal rijden. De Braziliaan betwijfelt zelfs of Peter Sauber wel juist geciteerd is.

    Uiteraard is Massa wel geïnteresseerd in een stoeltje in een van de rode bolides. "Iedere coureur zou bij Ferrari willen rijden. Als ik die kans krijg, zou dat fantastisch zijn, maar op dit moment ligt alles nog open."

    Boek: Molly McGrann - 360 flip



    The American Nigthmare

    Kom, laat me je meenemen naar Atomic View, een typische wijk voor bevoorrechte Amerikanen die zich doodwerken om hun dure villa's en enorme tuinen te kunnen betalen. Dapper glimlachend duiken ze in hun zwembaden en tutten ze zich op voor een avondje uit, maar achter die façades in koloniale, Texaanse of klassieke stijl blijkt de Amerikaanse droom vooral een nachtmerrie.

    Omstandigheden dood Duisenberg onduidelijk

    Wim Duisenberg (1935 - 2005)Het is niet geheel duidelijk onder welke omstandigheden Wim Duisenberg gisteren is overleden. Zijn weduwe Gretta en de Franse autoriteiten hebben beiden een eigen lezing. Ook de precieze doodsoorzaak is niet vastgesteld, hoewel een hartstilstand waarschijnlijk is.

    Jean-Francois Sampieri, de officier van justitie in het Franse Carpentras, maakte gisteren bekend dat de oud-president van de Europese Centrale Bank levenloos is gevonden in het zwembad van zijn villa in Zuid-Franse Faucon. Hij zou zijn verdronken na hartproblemen. Gretta Duisenberg zou het alarmnummer hebben gebeld, maar de assistentie van hulpverleners mocht niet meer baten. Een eventuele misdaad is 'volledig uitgesloten', aldus Sampieri.

    In de Volkskrant komt Gretta Duisenberg echter met een andere lezing. Ze stelt haar man te hebben gevonden vlak buiten de studeerkamer in het vakantiehuis. Daarbij is er geen autopsie uitgevoerd, waardoor niet vaststaat of de dood daadwerkelijk door hartproblemen is veroorzaakt. Gretta zegt zich gestoord te hebben aan de mededelingen die de Franse autoriteiten en de gendarmerie zondag zonder overleg met de familie naar buiten brachten.

    Het lichaam van de voormalige minister en bankier wordt vandaag naar Nederland teruggevlogen. De kinderen van Duisenberg waren zondag na het nieuws over het overlijden al naar het vakantiehuis van hun vader afgereisd.

    Van den Hoogenband maakt rentree in VS

    Zwemmer Pieter van den Hoogenband wil begin december bij de US Open zijn rentree maken. De wedstrijd zou aanvankelijk geen optie zijn omdat de open Amerikaanse kampioenschappen in een 25-meterbad zouden worden gehouden, maar nu blijkt dat er in Auburn toch in een 50-meterbad te worden gezwommen.

    "We denken nu na over een rentree daar. Al moeten we eerst wel kijken hoe hij er tegen die tijd voor staat," aldus zijn coach Jacco Verhaeren. Van den Hoogenband heeft goede herinneringen aan de Amerikaanse plaats, hij kwalificeerde zich daar toen voor de Olympische Spelen van 1996.

    De olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag werd afgelopen mei aan een hernia geopereerd, inmiddels heeft hij al enige tijd de training hervat. Volgens Verhaeren verloopt het herstel naar wens. "De trainingsarbeid kunnen we steeds meer opvoeren. Het gaat de goede kant op."

    Italiaanse macho's flirten niet meer op het strand

    Uit een klein onderzoek van de Italiaanse krant La Repubblica blijkt dat de Italiaanse mannen niet meer als voorheen de macho op het strand uithangen om de vrouwen te imponeren. De 'player' op het strand heeft steeds meer last van verlegenheid. De krant meent dat de ooit zo gepassioneerde Italiaan verlegen en preuts wordt.

    De krant ondervroeg ruim duizend mannen tussen 26 en 60 jaar naar hun versiergedrag op het strand. De meeste mannen bleken deze neiging nauwelijks meer te hebben. Zeven van de tien voelen er ronduit weinig voor op het strand achter vrouwen aan te gaan.

    Het aantal opa's met zelfverzekerde behaarde spierbundels in minuscule zwembroekjes neemt ook sterk af. Van de ondervraagde ouderen blijkt dat een derde zich veel te bloot en ongemakkelijk voelt in zijn zwemshort. "Eindelijk rust voor buitenlandse toeristes", aldus de krant, die concludeert: "Flirten op het strand is verzand in een zee van preutsheid, angst en verlegenheid."

    Dance publiek levert 2,5 kilo drugs in

    Bij het betreden van het dance-event Dominator in Enschede hebben bezoekers vrijwillig 2,5 kilo drugs ingeleverd. De politie stond daar zaterdag met behulp van drugshonden zeer streng te controleren op het bezit van verboden verdovende middelen. Het evenement in recreatiepark Het Rutbeek trok 11.000 bezoekers. 48 van hen werden aangehouden omdat ze toch drugs op zak hadden.

    De politie zegt dat het dance-event in gemoedelijke sfeer is verlopen. Er waren slechts een paar kleine incidentjes. De Twentse politie had 120 agenten paraat. Ze kreeg steun van diverse andere korpsen zoals het KLPD, de douane, de marechaussee en Duitse collega's.

    WK Zwemmen: Nieuw wereldrecord voor Edmistone

    Op de slotdag van het wereldkampioenschap zwemmen in Montreal heeft de Australische zwemster Jane Edmistone het wereldrecord op de 50 meter schoolslag verbeterd.

    Edmistone veroverde de wereldtitel in een tijd van 30,45 seconden. Het vorige record was 30,57, dat stond sinds 2002 op naam stond van de Britse Zoe Baker, die tegenwoordig voor Nieuw-Zeeland uitkomt.

    De Hongaar Laszlo Cseh verbeterde zijn eigen Europese record op de 400 meter wisselslag. Cseh werd zondag wereldkampioen in de tijd van 4.09,63, zijn Europese record stond sinds 7 juni van dit jaar op 4.10,10.

    Granaat ontploft in woning Tilburg

    TimmyAsd, Furious en allsystemshalt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    In de nacht van zondag op maandag is er in een woning aan de Groenstraat in Tilburg een handgranaat naar binnen gegooid. Het explosief ging af maar de bewoners waren niet thuis. Dit meldde een woordvoerster van de politie maandagmorgen.

    "Als de bewoners thuis waren geweest, waren er zeker gewonden gevallen", aldus de woordvoerster. De granaat werd volgens haar vannacht rond drie uur op de eerste verdieping van de rijtjeswoning naar binnen gegooid. Buren waarschuwden de politie.

    Over de achtergrond van de aanslag kon de woordvoerster nog niets zeggen. De politie was maandagmorgen nog bezig met sporenonderzoek in de woning en de straat.

    -
    Met dank aan Furious voor het herschrijven van dit bericht.

    "Williams verliest sponsors"

    Williams F1 zou volgend jaar een aantal belangrijke sponsors kunnen verliezen. Het lijkt erop dat minstens twee sponsors met BMW mee verhuizen naar Sauber.

    Volgens speculaties zullen zowel FedEx als Petrobras, beiden belangrijke sponsors van het Williams, aan het eind van dit seizoen hun contract met Williams beëindigen en het Sauberteam gaan sponsoren, wat overgenomen is door BMW.

    Hoofdsponsor Hewlett Packard zou zijn deal met Williams beëindigen en de Formule 1 verlaten. Mario Theissen van BMW wilde de geruchten niet bevestigen, maar zei wel dat het BMW-team van volgend seizoen nieuwe sponsors van harte welkom zal heten.

    CC: Bourdais verslaat Tracy

    Sebastien Bourdais heeft de eerste Champ Car-race op het stratencircuit van San Jose in California gewonnen. In een incidentrijke race, waarin slechts acht van de achttien coureurs de finish haalden, wist Bourdais zijn voornaamste rivaal Paul Tracy met drie seconden voor te blijven.

    De problemen in de race begonnen al in de formatieronde. Ryan Hunter-Reay miste een bocht en reed een uitloopstrook in, maar kon toch deelnemen aan de start, zij het vanaf de laatste plaats. In de eerste ronde raakten Alex Tagliana en Ricardo Sperafico elkaar, waarbij de laatste moest opgeven met een gebroken voorwielophanging.

    Bourdais nam de leiding vanaf pole position en wist deze vast te houden tot de finish. Achter hem reden achtereenvolgens AJ Allmendnger, Andrew Ranger en Cristiano da Matta de muur in. De crash van Ranger zorgde voor veel troep op de baan, waarop de raceleiding trucks met luchtblazers de baan op stuurde. Toen Justin Wilson een van deze wagens passeerde, werd een stuk bodywork van zijn wagen losgeblazen en de coureur moest met de hand dit deel tegenhouden om het niet kwijt te raken.

    De overwinning in San Jose was de derde dit seizoen voor Bourdais en hij verstevigde zijn leiding in het kampioenschap. Tracy wist door een goede pitstop Oriol Servia in te halen voor de tweede plaats, maar niettemin scoorde Servia zijn vijfde podium in zes races.

    positiecoureurteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
    1Sebastien BourdaisNewman/Haas93 
    2Paul TracyForsythe933.724 sec
    3Oriol ServiaNewman/Haas9310.383
    4Justin WilsonRuSPORT9311.323
    5Mario DominguezForsythe9311.917
    6Timo GlockRocketsports9315.259
    7Ronnie BremerHVM9316.391
    8Björn WirdheimHVM9319.443
    9Alex TaglianiTeam Australia894 ronden
    10Cristiano da MattaPKV77crash
    11Jimmy VasserPKV60mechanisch
    12Marcus MarshallDallara-Toyota52mechanisch
    13Rodolfo LavinDallara-Toyota40crash
    14Ryan Hunter-ReayPanoz-Honda36mechanisch
    15Nelson PhilippeDallara-Chevrolet20mechanisch
    16Andrew RangerPanoz-Honda13crash
    17AJ AllmendingerPanoz-Toyota12crash
    18Ricardo SperaficoDallara-Honda0crash

    Coria verslaat Moya in finale Croatia Open

    Guillermo Coria heeft in Umag de Croatia Open op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Argentijn versloeg in de finale de als zesde geplaatste Spanjaard Carlos Moya met 6-2, 4-6, 6-2.

    Voor de Argentijn was het zijn eerste toernooizege van dit jaar en zijn negende ooit op de ATP Tour. Coria boekte tevens zijn vijfde opeenvolgende overwinning op Moya. De Spanjaard, die de Croatia Open in 1996, 2001, 2002 en 2003 won, was alleen in de eerste twee onderlinge ontmoetingen de sterkste.

    Gevelplaat van Sittardse flat laat los

    Een gevelplaat van veertig meter hoog en meer dan drie meter breed is gistermiddag losgeraakt van een flat in Sittard. Het gebied rond de flat aan de Eisenhowerstraat werd afgezet omdat de dertien centimeter dikke plaat van stucwerk en piepschuim dreigde neer te storten.

    Aanvankelijk werd gedacht dat de bewoners van 132 appartementen geëvacueerd moesten worden, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. "Er is geen moment sprake van geweest dat de flat zou instorten. Om de simpele reden dat de constructie van het gebouw zelf absoluut niet in het geding is", aldus woordvoerster Peeters van de gemeente Sittard-Geleen.

    Inmiddels is de gevelplaat, die niet goed vastgelijmd bleek te zijn, provisorisch verankerd door middel van steigerbalken. Om veiligheidsredenen mogen flatbewoners hun complex alleen aan de achterzijde verlaten en binnenkomen. De flat aan de Eisenhowerstraat werd onlangs nog ingrijpend gerenoveerd voor een bedrag van 7,3 miljoen euro.

    Koning Fahd van Saudi-Arabië overleden

    FreedonNadd en Furious hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    Koning Fahd van Saudi-Arabië is overleden. Maandag is dat vernomen uit kringen die nauwe banden met de koninlijke familie van van Saudi-Arabië hebben. Diplomaten hebben inmiddels de dood van de koning bevestigd. De Saudische staatstelevisie onderbrak de reguliere uitzendingen en zond in plaats daarvan teksten uit de koran uit. Koning Fahd is 82 jaar oud geworden.

    Afgelopen mei werd er al voor het leven van koning Fahd gevreesd toen hij met een longontsteking in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Sinds 1982 was hij koning van Saoedi-Arabië. In 1995 droeg hij na een beroerte de macht in zijn land al grotendeels over aan zijn halfbroer Abdullah (81). Deze zal Fahd nu definitief opvolgen.

    Koning Fahd bin Abdul Aziz al-Saud werd in het Westen gezien als een gematigde hervormer en een man die stabiliteit in het altijd roerige Midden-Oosten bracht. Hij was een trouw bondgenoot van de Verenigde Staten, wat tot problemen leidde met radicale moslims in het land. In Saudi-Arabië was er ook onder het bewind van Fahd nauwelijks sprake van democratie en eerbiediging van de mensenrechten. Fahd laat drie vrouwen, acht zoons en vijf dochters achter.

    Koning Fahd van Saudi-Arabië (1923 - 2005)
    Koning Fahd van Saudi-Arabië (1923 - 2005)

    Dieven stelen 26 huisnummerbordjes

    Plaatsnaamborden worden weleens meegenomen, zeker als het om exemplaren met een leuke of opvallende naam gaat. Huisnummerbordjes zijn iets minder geliefd, maar toch werden in de nacht van zaterdag op zondag in het Limburgse Stein 26 plaatjes afgeschroefd.

    Vijf jongens uit Beek, Stein en Geulle bleken de boosdoeners te zijn. Zij verklaarden tegenover de politie dat ze een feestje hadden gehad en op weg naar huis een 'spontane ingeving' kregen. De jongens mochten met een proces-verbaal het politiebureau verlaten.

    IRL: Herta wint thriller

    Bryan Herta heeft de Firestone Indy 400 gewonnen op de oval van Michigan. Het was zijn eerste overwinning van het seizoen en tevens één van de spannendste finishes van dit jaar, met acht coureurs binnen één seconde.

    Herta had op dominante wijze de pole position bemachtigd voor de race op de razendsnelle baan. Bij de start wist hij zijn koppositie te behouden en wist de leiding uit te bouwen tot een halve ronde. Pas in de 121ste ronde werd de pace car voor het eerst ingezet, nadat Ed Carpenter's motor de geest had gegeven. Enkele ronden later gebeurde Helio Castroneves hetzelfde.

    Ronde 146 zag de derde gele vlag, ditmaal voor een rokende wagen van Danica Patrick. Patrick had al eerder van zich laten horen, door in een controversiële maneouvre zich van een ronde achterstand te ontdoen. Ze deed dit door aan de binnenkant van de witte lijn bij de pitsuitgang de leider in te halen, wat officiëel niet toegestaan is. Ze werd niet gestraft voor dit uitstapje.

    De enige crash van de wedstrijd werd in ronde 181 veroorzaakt door Townsend Bell. Hij verloor de controle over de wagen bij het inhalen van Sam Hornish, Jr. Jaques Lazier en Kosuke Matsuura konden de auto's niet meer ontwijken en alle vier coureurs moesten hun wedstrijd tegen de muur eindigen.

    Na een uitgebreide opruimactie veranderde de race in een thriller. Slechts zeven ronden werden nog onder de groene vlag gereden tot de finish, waarbij acht coureurs vochten om de beste posities. Uiteindelijk wist Herta zijn leiding om te zetten in een overwinning, met Whelden en Scheckter in zijn kielzog.

    Uitslag Firestone Indy 400:

    positiecoureurwagenaantal rondenachterstand/uitvalreden
    1Bryan HertaDallara-Honda200 
    2Dan WheldonDallara-Honda2000.0374 sec
    3Tomas ScheckterDallara-Chevrolet2000.1488
    4Tony KanaanDallara-Honda2000.2357
    5Sam Hornish, Jr.Dallara-Toyota2000.4677
    6Buddy LazierDallara-Chevrolet2000.5268
    7Scott SharpPanoz-Honda2000.9021
    8Dario FranchittiDallara-Honda2000.9717
    9Patrick CarpentierDallara-Toyota1991 ronde
    10Ryan BriscoePanoz-Toyota1991 ronde
    11Alex BarronDallara-Toyota1991 ronde
    12AJ Foyt IVDallara-Toyota1982 ronden
    13Jimmy KiteDallara-Toyota1973 ronden
    14Vitor MeiraPanoz-Honda185handling
    15Townsend BellDallara-Chevrolet180crash
    16Kosuke MatsuuraPanoz-Honda180crash
    17Jaques LazierPanoz-Toyota179crash
    18Roger YasukawaDallara-Honda179crash
    19Scott DixonPanoz-Toyota166electronica
    20Danica PatrickPanoz-Honda163mechanisch
    21Helio CastronevesDallara-Toyota138mechanisch
    22Buddy RicePanoz-Honda126mechanisch
    23Ed CarpenterDallara-Toyota118mechanisch

    FOK!games zoekt fotobewerkingsexperts

    Bijna een jaar geleden opende FOK!games haar deuren om mensen elke dag van nieuws, (p)reviews, columns en specials te voorzien. De site is sindsdien alleen maar blijven groeien en behalve meer content is er ook steeds meer behoefte aan grafisch werk om de site presenteerbaar te houden. Zo heb je wellicht wel eens opgemerkt dat FOK!games regelmatig van uiterlijk (skin) verandert of ben je op het forum van FOK! wel eens een banner van ons tegengekomen. Dit werk zal in de nabije toekomst flink toenemen en daarom zoeken we versterking op het grafische vlak.

    Wie is geschikt?
    Je hebt zelf de beschikking over een pakket voor digitale fotobewerking en je steekt graag je tijd in het werken hiermee. Je kunt zowel screenshots, 'character art' en logo's bewerken als kleine icoontjes en hele achtergronden voor de site ontwerpen. Het is dan ook erg belangrijk dat het thema games je aanspreekt, omdat je actief zult moeten meedenken en geen 'domme' uitvoerder bent. Je bent verder iemand die kan samenwerken. Tenslotte zoeken we iemand met veel vrije tijd en die enthousiast is. Het meeste werk zal deadlinewerk zijn en daarom ben je regelmatig online te vinden. Denk je aan dit alles te kunnen voldoen, dan ben jij wellicht de man/vrouw die we zoeken!

    Wat wordt van je verwacht?
    Een enthousiaste ploeg crewleden werkt dagelijks aan de inhoud van FOK!games. Het zal je taak worden om binnen een team van fotobewerkingsexperts alle door de redactie opgeleverde artikelen (columns, (p)reviews en specials) te voorzien van grafisch materiaal. De nadruk zal hierbij niet liggen op het vinden van beeldmateriaal (daarvoor hebben we speciale websites), maar op het vormgeven van de artikelen. Daarnaast zul je site-skins en icoontjes voor de site ontwerpen.

    Wat kun je verdienen?
    Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Iedereen bij FOK! werkt op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden, zoals hierboven genoemd.

    Wat we je wel kunnen bieden is een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken en een platform waar je je vaardigheden kunt tentoonstellen en verder kunt ontwikkelen.

    Hoe kun je solliciteren?
    Heb je interesse? Stuur dan voor donderdag 4 augustus 23:59 uur een mailtje naar games@fok.nl. Zet in het onderwerp van je mail de tekst: "sollicitatie fotobewerkingsexpert".

    Vermeld in deze mail verder het volgende:
    je username
    een beschrijving van jezelf
    de reden dat je ons team wilt komen versterken

    Stuur GEEN plaatjes mee! Wanneer je beeldmateriaal meestuurt, wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen.

    En dan?
    Nadat je mailtje is ontvangen zul je, nadat de uiterste inzenddatum is verstreken, een mailtje terug krijgen met een opdracht.

    Na binnenkomst van de teruggestuurde opdrachten zal de crew zich over jouw eerste mail en jouw verwerkte opdracht buigen. Enkele dagen daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

    Ontsnap uit het Huis

    Je wordt wakker maar je moet eerst even wennen aan het licht voordat je je ogen echt open kunt doen. Je rust uit op een ligstoel naast het zwembad. Je weet waar je bent, namelijk daar waar gisteren het feestje was. Maar je herinnerd niets meer, wat is er met je gebeurd? Kun je de sleutel naar je geheugen vinden? Voor antwoorden op deze vragen speel je "Escape the House".

    Deze dus, succes...

    Baby in Big Brother

    En ja hoor, we gaan weer tv-geschiedenis schrijven, althans zo zal John de Mol het ongetwijfeld noemen. In de Big Brother-serie die over een maand op Talpa begint, zal een hoogzwangere vrouw meedoen die tijdens de serie gaat bevallen. Wat mij betreft start Talpa dus al gelijk met een dieptepunt. Dat een stel aandachtsgeile 'volwassenen' aan dit trieste televisieprogramma meewerkt is nog tot daaraan toe, uiteindelijk kiezen die daar toch zelf voor, maar een kind dat in Big Brother ter wereld komt heeft helemaal niets te kiezen. Nog even afgezien van het altijd aanwezige risico op complicaties tijdens een bevalling. Of is dat alleen maar mooi meegenomen voor de kijkcijfers?

    Natuurlijk zijn er wel vaker programma's met bevallingen op televisie, maar die programma's proberen nog op één of andere manier informatief te zijn. Bij Big Brother gaat het puur en alleen om de kijkcijfers en omwille van die kijkcijfers wordt nu een kind op de wereld gezet met een lelijke Big Brother-stempel op zijn voorhoofd. Misschien kan John de Mol het kind gelijk adopteren en zijn eigen Truman Show beginnen. Of misschien het kind ook op televisie laten verwekken, dat doet het waarschijnlijk ook wel goed. En dan ook gelijk "Wie is de vader?", eventueel in combinatie met "Wie is de homo?". Nog mogelijkheden genoeg om de kijkcijfers op te krikken als een baby alleen niet genoeg blijkt. Help me onthouden dat ik die pulpzender straks direct van m'n televisie gooi.

    Agassi bekroont rentree met toernooiwinst

    Andre Agassi heeft in Los Angeles zijn zestigste ATP-toernooi gewonnen. Hij versloeg in een eenzijdige finale de Luxemburger Gilles Muller: 6-4 en 7-5.

    In de eerste set schoot Agassi als een komeet uit de startblokken en was hij vooral op zijn eigen service niet te stuiten; slechts twee punten leverde hij op zijn eigen opslag in. Omdat de 35-jarige Amerikaan al direct in de eerste game Muller had gebroken kwam hij geen enkele keer in de problemen. In het tweede bedrijf wist de Luxemburger wel lang bij te blijven, maar op 5-5 ging het mis op zijn eigen service. Agassi serveerde de wedstrijd makkelijk uit en bekroont daarmee zijn rentree na zijn uitschakeling op Roland Garros, afgelopen mei.

    Agassi, die in LA voor de vierde keer wint, is vooral blij dat zijn blessure niet opspeelde deze week: ”Mijn herstel is goed verlopen, ik beweeg weer goed en denk alleen nog maar aan mijn spel. Ik voel me momenteel erg goed.” De laatste keer dat Agassi een titel kon vieren was ongeveer een jaar geleden in Cincinnati.

    Uitslagen oefenwedstrijden 31 juli

    De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de zondag gespeelde vriendschappelijke duels.

    Feyenoord presenteerde zich gisteren aan zijn hondstrouwe publiek en deed dat met goed voetbal: het versloeg Hertha BSC met 3-0. In de eerste helft viel de ploeg van Erwin Koeman op door het degelijke spel in de verdediging; het duo Greene/Bahia bleek een baken van rust en overzicht. De defensie van de Duitsers werd voor de rust al stevig onder druk gezet, maar dat leverde geen doelpunten op. Feyenoord kon het overwicht pas in doelpunten omzetten nadat Hertha na de pauze twee rode kaarten kreeg: Okoronkwo en Neuendorf konden inrukken. Kuijt, Kalou en Lazovic waren verantwoordelijk voor de productie. Patrick Lodewijks lijkt overigens de eerste doelman te worden, want hij kreeg gisteren de voorkeur boven Maikel Aerts.

    Ajax deed het heel wat minder in zijn thuiswedstrijd tegen Boca Juniors, in het kader van het Amsterdam Tournament. Het verloor met 0-1, dankzij een treffer van José Calvo, onder goedkeurend toezicht van Diego Maradona. Opnieuw kon Ajax weinig kansen creëren, op een schot van dichtbij van Charisteas na. De Griek verving overigens Rosenberg, die een lichte blessure had. Danny Blind is ontevreden over de prestatie van zijn équipe: ”Ik vond dat we te onrustig speelden. Als je toch de vinger op de zere plek moet leggen, dan is het dat we in allebei de wedstrijden te weinig kansen creëren en daar ook nog te weinig mee doen. Vrijdag was ik nog wel tevreden, maar vandaag was het gewoon niet goed.” Arsenal won trouwens het Amsterdam Tournament, terwijl Ajax als vierde en laatste eindigde.

    Uitslagen oefenwedstrijden 31 juli:

    Feyenoord – Hertha BSC 3 - 0
    Doelpunten Feyenoord: Kuijt, Kalou, Lazovic

    Ajax – Boca Juniors 0 – 1

    Lierse SK – FC Utrecht 0 – 0

    NAC Breda – SC Lokeren 1 – 2
    Doelpunt NAC Breda: Vonlanthen

    Live bevalling in Big Brother 5

    Nog nooit een bevalling gezien? Dan kun je in het nieuwe seizoen afstemmen op Big Brother. Talpa gaat de real-life show weer uitzenden en wil er in dit nieuwe seizoen live een vrouw in laten bevallen. In een speciaal gebouwde kraamkamer van het BB-huis in Aalsmeer moet het kindje het levenslicht gaan zien.

    "We hebben dit weekend samen met John de Mol de definitieve bewoners bepaald. Op één na", zegt Hummie van de Tonnekreek, hoofdredacteur van Big Brother. "We zoeken nog een vrouw, die zeven maanden zwanger is en in het BB-huis wil bevallen". Het idee is tijdens het casten ontstaan. "Er zijn al zoveel bevallingsprogramma's op televisie die veel verder gaan dan wij ooit zullen doen", zo praat Van de Tonnekreek het idee goed.

    Het programma begint over een maand en zal worden gepresenteerd door Ruud de Wild en Bridget Maasland.

    Marleen Veldhuis wint zilver in Montreal

    Marleen Veldhuis heeft zilver gepakt op de 50 meter vrije slag op de wereldkampioenschappen zwemmen in het Canadese Montreal. "Nu kan ik Nederland weer in", zei ze dolblij. "Ik had gezegd dat ik niet zonder medaille zou terugkeren." In een persoonlijk record (24,83) moest Veldhuis de Australische Lisbeth Lenton (24,59) net voorlaten.

    De kampioenschappen verliepen tot nu toe niet best voor de Twentse. Ze miste eremetaal op het koningsnummer: de 100 meter vrije slag. In de slotfase verprutste ze vrijdag haar race en eindigde ze slechts als vijfde. Veldhuis bereidde zich gisteren heel anders voor. "Ik heb me veel meer ontspannen. Ik heb de hele ochtend op het terras gezeten."

    Het buitenbad in Montreal heeft tot een indrukwekkend aantal wereldrecords geleid. De Australische Jade Edmistone bracht met een toptijd op de 50 meter schoolslag het aantal verbeterde records op negen.

    -
    Meer sportnieuws op FOK!sport!

    Bollywood lijdt onder moessonregens

    Hevige regenval in India zorgt voor een miljoenenstrop van de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. De Indiase filmindustrie heeft veel last van de enorme wateroverlast in en rond Mumbai (Bombay). Volgens een deskundige ligt de productie voor films al drie dagen stil. Daarnaast zouden complete filmsets zijn verwoest en veel studioterreinen onder water staan.

    De moessonregens zorgen voor veel problemen in India. 900 mensen zouden er al om het leven zijn gekomen door overstromingen. Afgelopen dinsdag viel er 65 centimeter regen in een dag. En volgens meteorologen is het nog niet voorbij. Zij voorspellen dat het slechte weer de komende dagen aan zal houden.

    Tunnel van Fréjus donderdag weer open

    De Fréjustunnel gaat binnenkort weer open. De belangrijke verbinding tussen Frankrijk en Italië is twee maanden dicht geweest na een vrachtwagenbrand die aan twee mensen het leven kostte. Volgens de Franse minister Perben van Transport zal de tunnel vanaf donderdag weer toegankelijk zijn.

    Vooral voor het vrachtverkeer is de tunnel belangrijk. Voor trucks zwaarder dan 3,5 ton gelden er vanaf 4 augustus nog wel wat restricties, maar doorgang is dan wel weer mogelijk.

    Veldhuis behaalt zilver op 50m

    Marleen Veldhuis heeft voor de enige Nederlandse medaille van het WK zwemmen in Montreal gezorgd. Ze won zilver op de 50 meter vrije slag.

    Veldhuis ging als snelste de finale in en lag halverwege op koers voor goud. Op de laatste meters kwam de Australische Lisbeth Lenton sterk opzetten, zo sterk dat Veldhuis voorbij werd gezwommen. Lenton zwom 24.59, Veldhuis deed het goed met 24.83. Deze tijd leverde haar naast het zilver, ook een nieuw persoonlijk record op. Het brons ging naar de Chinese Yingwen Zhu met 24.91.

    Xbox 360 video gemist?

    Heb je toevallig een Xbox 360 video gemist of wil je een filmpje graag nog een keer bekijken? Microsoft is zo vriendelijk geweest om een overzichtje te maken van alle Xbox 360 video's die op de E3 van dit jaar te zien waren zodat je deze (nog eens) kunt bekijken.

    Op de pagina zijn filmpjes te downloaden van Call of Duty 2, Condemned, Dead or Alive 4, Dead Rising, Demonik, Final Fantasy XI, Frame City Killer, Full Auto, Ghost Recon 3, Kameo, Madden NFL 2006, NBA 2K6, NHL 2K6, Project Gotham Racing 3, QUAKE 4,Test Drive Unlimited, The Darkness, The Elder Scrolls IV: Oblivion en een compilatie video van EA games.


    Bezoek de website hier

    Rechtszaak tegen Saddam live op tv

    Irakezen kunnen het proces tegen hun voormalige dictator Saddam Hussein rechtstreeks op televisie volgen. Volgens de Iraakse nationale veiligheidsadviseur Mowaffaq al-Rubaie zal de uitzending aan de Arabische- en moslimwereld tonen "dat dit een eerlijke, juiste zaak wordt met een verdediging en een openbaar aanklager". De adviseur zei ook te verwachten dat de rechtszaak in oktober zal beginnen.

    De eerste aanklacht tegen Hussein gaat over een massamoord in het dorpje Dujail. In deze plaats ten noordoosten van de hoofdstad Bagdad werden in 1982 na een mislukte aanslag op het leven van Saddam Hussein 143 burgers gedood. De Iraakse leider werd in december 2003 opgepakt door de Amerikanen.

    Jouw moeder is fokking lelijk

    De grote vakantie is weer begonnen en het kroost verveelt zich weer eens. Tijd om de Ome Henk CDs weer eens uit de kast te pakken, er even flink naar te luisteren en aan het imiteren te slaan.

    En het gaat de jongens van Master Movies zo af en toe ook nog wel eens goed af, en de voice-overs zijn soms niet eens bedroevend slecht. Heck, er zitten zelfs leuke tussen. Maar dat kan ook aan het tijdstip liggen.

    Laatste reviews en specials
    special
    VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1258
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    ©FOK.nl e.a.