FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 september 2004

Uilenberg: "Experiment groot succes"

Scheidsrechtercoordinator van de KNVB Jaap Uilenberg noemt het project waarin Nederlandse en Belgische scheidsrechters worden uitgewisseld een groot succes. Het fluiten van Pieter Vink en Paul Allaerts afgelopen weekend ging uitstekend.

Er is weinig wanklank te bespeuren over de 'vreemde' leiding. In de Kuip had Allaerts zondag de touwtjes goed in handen. De clubs waren ook te spreken over diens optreden. Allaerts zei wel te hebben moeten wennen aan de goed gevulde Kuip. "Ik heb me voorbereid zoals ik dat altijd doe bij internationale wedstrijd. Je moet vooral rustig blijven en je met de wedstrijd bezig houden. Een beetje gezonde spanning had ik natuurlijk wel, ook omdat ik niet eerder in de Kuip was geweest. Veertigduizend man op de tribune, dat ben ik in België niet gewend."

Het experiment wordt onverminderd voortgezet. In Nederland zal FC Zwolle - VVV-Venlo aankomende weekend de volgende gelegenheid zijn voor een Belgische scheidsrechter. In de eredivisie staan ook al Ajax - sc Heerenveen (16 okt) en PSV - Willem II (13 nov) op de rol.

The Sims 3: Een blik in de toekomst


We zijn nog maar amper bekomen van de release van The Sims 2 of de wensen voor een derde deel komen alweer naar boven borrelen. In deze special filosoferen we over een derde deel, hoe deze eruit zou moeten gaan zien en welke mogelijkheden het spel zou moeten bevatten.
Als er een derde deel komt zijn we minimaal weer een jaar of vijf verder, en dus laten we onze fantasie de vrije loop.

Games.fok.nl leidt je mee naar de toekomst. Ga je mee ?

Scoutinggroep gaat voor Twisterrecord

Khadgar mailde ons het volgende nieuwtje, waarvoor dank!

Een scoutinggroep uit Den Haag heeft zondag geprobeerd een dubbele recordpoging neer te zetten. Op kampeerterrein Solleveld werd getracht de records 'Met zoveel mogelijk mensen Twister spelen' en 'Het grootste Twister veld' te verbreken. De recordpoging is met 300 mensen ondernomen op een twisterveld van ongeveer acht bij veertig meter, bedrukt met 2400 stippen.

Aan de recordpoging namen alle jeugdleden en de leiding van scoutinggroep De Mohicanen uit Den Haag deel. Het twisterveld was handgemaakt door leden van de groep. De poging vond plaats ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de groep. De Mohicanen was in 1968 de eerste scoutinggroep in Nederland die fuseerde met een meisjesgroep.

Het is nog onbekend of het Guinness Book of Records de records officieel zal toekennen. De verwachting is dat dit binnen enkele weken bekend zal worden gemaakt.

Recordpoging Twister
De recordpoging is in volle gang

NEC zoekt offensieve versterking

NEC zou vergevorderde interesse hebben voor Excelsior aanvaller Mounir El Hamdaoui (20), aldus meldt Johan Derksen in het programma Voetbal Insite. De Nijmegenaren zijn al geruime tijd op zoek naar een spits.

Voor El Hamdaoui was al eerder belangstelling van het Engelse Blackburn Rovers. Feyenoord, eigenaar van de spits, wilde toen echter niet meewerken aan een transfer. De spits trainde vanaf dat moment al één keer per week met de Feyenoord-selectie mee. Binnenkort zal dat tweemaal per week worden.

NEC kampt met blessures van Andrzej Niedzielan (net terug) en Frank Demouge en mist derhalve scorend vermogen. El Hamdioui, die vorig seizoen 17 keer trezeker was voor Excelsior, scoorde dit seizoen tot op heden liefst zes uit zes.

Info Dragon Quest VIII

Square-Enix is met wat nieuwtjes gekomen over het achtste deel in de Dragon Quest serie. Zo is het level-up systeem uitgebreider dan de traditionele systemen en kun je de skill-points vrij gebruiken om een karakter te ontwikkelen die helemaal aan je eigen smaak voldoet. Een wapen skill verhoogt bijvoorbeeld de kracht van alle wapens die tot dezelfde soort behoren. Tevens is het zo dat als je skill level stijgt je ook nieuwe speciale technieken leert. Bovendien zijn er karakter-specifieke skills.

De gevechten zijn niet random, op de map zie je de vijanden lopen en je kunt dus meestal zelf kiezen of je een gevecht aangaat of niet (vergelijkbaar met Tales of Symphonia en het oude Lufia). Als je een vijand eenmaal verslagen hebt kun je het "scout" commando gebruiken dat je in staat stelt om later de vijanden die gescout zijn te summonen.

Dragon Quest VIII moet op 27 november in Japan in de winkels liggen.

Even rust voor Stekelenburg

Maarten Stekelenburg zal de komende twee weken rust moeten houden. De doelman van Ajax blesseerde zich zaterdag op de training en heeft last van een knie.

Stekelenburg verrekte zaterdag de binnenband van een knie. Hij zal als gevolg één à twee weken rust moeten nemen. Zijn deelname aan de wedstrijd tegen Bayern München in de Champions League van 28 september is hoogst onzeker. Tegen de tijd dat het Nederlands elftal moet spelen voor WK kwalificatie is hij wel weer fit. Hij mist voor de competitie in ieder geval de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Afgelopen zondag ontbrak de doelman al in Den Bosch.

Prostituee vermoord op de Wallen

Icoon Binnenlands nieuwsOp de Amsterdamse Wallen is vannacht een 33-jarige prostituee dood aangetroffen. De vrouw, afkomstig uit Thailand, is volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk.

De vrouw werd op haar werkplek gevonden. Collega's vonden dat het in de kamer van het slachtoffer wel erg lang stil was en waarschuwden de politie. De gearriveerde eerste hulp mocht echter niet baten, de vrouw overleed ter plekke. Het is lang geleden dat er op de Amsterdamse Wallen een prostituee het slachtoffer was van een moord, de moord van gisteren wordt uitgebreid onderzocht door de recherche.

Oranje doet Galgenwaard in de ban

De spelersraad van de Oranjeselectie heeft laten weten dat het elftal voorlopig niet meer in de Galgenwaard (Utrecht) wenst te spelen. Dit naar aanleiding van de slechte behandeling tijdens de interland tegen Liechtenstein.

In het duel kregen bepaalde internationals er verbaal van langs van het publiek. Uit respect naar de getroffenen lieten alle spelers weten achter het besluit te staan. Naar verluid zou het vooral om de Ajacieden gaan, die door het -meest Utrechtse- publiek op de korrel waren genomen.

Algemeen directeur van FC Utrecht Martin Sturkenboom is het oneens met de kritiek: "Ik vind dat de spelers van het Nederlands elftal geen zwartepieten moeten uitdelen. Deze voetballers spelen zelf voor clubs waarvan supporters zich ook misdragen."

Werknemer Bobbejaanland bekneld in attractie

Een anonieme user had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een medewerker van attractiepark Bobbejaanland in het Belgische Lichtaart is maandagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij bekneld raakte in de waterattractie 'El Rio'.

De werknemer gleed uit toen hij iets uit het water wilde halen en kwam daarbij terecht in het systeem dat de bootjes omhoog trekt. Hierbij kwamen zijn arm en linkervoet vast te zitten. Met de noodknop is de attractie onmiddellijk stilgelegd. Nadat de man door de brandweer uit zijn benarde positie was bevrijd, is hij met ernstige verwondingen en onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Herentals overgebracht.

'El Rio' zal waarschijnlijk eind deze week weer in gebruik worden genomen.

Nederlandse single smacht naar seks

Arno_lwd had ons via de nieuws-submit te melden:

Jaloers op het vrijheid, blijheid leven van een vrijgezel? Nergens voor nodig! De Nederlandse single heeft weinig seks en is daar absoluut niet blij mee. Slechts 18 procent van de vrijgezelle mannen en 15 procent van de vrouwen noemt het eigen seksleven bevredigend. Dat blijkt uit een onderzoek van het online magazine M/VLife.

Veel seks hebben de ongebondenen niet. Maar liefst 44 procent van de vrouwelijke en 33 procent van de mannelijke singles geeft zelfs aan geen seksleven te hebben. Van veel wisselende, losse contacten is al helemaal geen sprake. Maar één op de 25 alleenstaande mannen en één op de 100 alleenstaande vrouwen heeft volgens het onderzoek regelmatig een one-night-stand.

Een groot deel van de respondenten ergert zich aan de beeldvorming over singles in de media. Bijna de helft van de vrouwen en eenderde van de mannen is van mening dat er bovenmatige aandacht wordt gegeven aan de combinatie alleenstaande en een zorgeloos, spannend seksleven.

Pikmin 2 screenshots!

Pikmin was een van Miyamoto's vernieuwende projecten op de GameCube en werd, ondanks dat het vrij simpel was, door vele gamers vol lof geprezen. Vele gamers waren daarom ook dol enthousiast toen ze hoorden dat Miyamoto met Pikmin 2 aankwam zetten. Nieuw in het tweede deel zijn twee soorten pikmin en een multiplayer optie waarmee je tegen elkaar of met elkaar kan spelen.

Het spel staat voor 8 oktober gepland om uit te komen, maar hier zijn alvast een lading screenshots.











Warcraft 3 1.17 patch uit

Vandaag heeft Blizzard de zoveelste patch voor Warcraft 3 (en The Frozen Throne) uitgebracht. Deze digitale pleister brengt het spel nu op versienummer 1.17. De patch was eerder al beschikbaar, maar was toen nog beta omdat er twee nieuwe neutrale heroes getest moesten worden om balancing redenen. Nu dus definitief twee nieuwe neutral heroes beschikbaar welke luisteren naar de namen "The Goblin Alchemist" en "The Firelord". Voor de volledige lijst met veranderingen check deze link.



De update is momenteel alleen nog via Battle.net verkrijgbaar maar zal snel ook gewoon van de Blizzard website te downloaden zijn.

Overigens zijn er ook weer nieuwe Fan Art plaatjes vrijgegeven, die hier te zien zijn.

De seksdate

De laatste tijd ben ik ernstig aan mezelf gaan twijfelen. Lang heb ik gedacht dat ik een moderne vrouw was. Niet preuts en niet bang om toe te geven dat ze seks lekker vindt. Eentje ook die vindt dat seks best los kan staan van liefde of een relatie en dat seks om de seks ook best lekker kan zijn. Alleen, nu ik een paar keer een uitnodiging voor een seksdate heb gekregen, begint er toch wat aan me te knagen. Ben ik dan toch gewoon ouderwets? Ik kan het namelijk niet en ik weet niet waarom.

Vrouw heeft staaldraad in hart

AliBenhat en Vanderdonk hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 38-jarige Belgische blijkt al drie jaar lang rond te lopen met een stuk staaldraad in haar hart. De draad belandde daar per ongeluk bij een maagverkleiningsoperatie.

De vrouw had al enkele jaren last van hevige pijn, onder andere in haar hals. Daar bleek een 63 centimeter lange staaldraad in te zitten, die de echtgenoot van de vrouw er zo uit kon trekken. De draad was gebruikt om tijdens de maagoperatie een katheter in te brengen.

Controle bij de huisarts wees uit dat er echter ook nog een 38 centimeter lang stuk draad in het hart van de vrouw zit. Medisch specialisten noemen het opmerkelijk dat de vrouw zo lang zonder problemen heeft kunnen functioneren. Middels een speciale ingreep in het universitair ziekenhuis van Leuven moet de draad nu verwijderd worden.

Youri mag geen Postbank-leeuw zijn

RASmit had ons via de nieuws-submit te melden:

Niet alleen Jan Mulder, maar ook diens zoon Youri is door de Postbank benaderd om mee te werken aan tv-reclames. De voetbal-analyticus moest het aanbod echter afslaan omdat het niet samen zou gaan met zijn medewerking aan Studio Sport. Het sportprogramma heeft medewerkers de regel opgelegd dat ze zich niet mogen lenen voor zaken als tv-reclames.

Columnist/schrijver Jan Mulder duikt inmiddels geregeld op in de reclameblokken. In plaats van Youri is acteur Antonie Kamerling aangetrokken om in de spots te verschijnen. Hoofdredacteur Maarten Nooter van Studio Sport vindt dat medewerkers van het programma onafhankelijk moeten zijn. "Ik heb Youri gezegd dat het niet handig zou zijn als hij, als beeldbepalend figuur van Studio Sport, zou opduiken in een Postbank-reclame. Daar was hij het volledig mee eens", aldus Nooter. Youri Mulder wil als enig commentaar kwijt dat hij het aanbod direct heeft afgeslagen.

Jan Mulder zou volgens geruchten een miljoen euro toucheren voor zijn medewerking aan de reclame. Het bedrag dat Youri is aangeboden is onbekend.

Mortal Kombat: Deception bereikt gold status

Vanmorgen maakte Midway Games bekend dat Mortal Kombat: Deception de gold status heeft bereikt voor zowel de Xbox als Playstation 2. De release staat gepland voor maandag, 4 oktober.

Mortal Kombat: Deception bouwt verder op de tien jaar oude serie met online speelmodi, verscheidene en nieuwe fatalities, multi-tiered omgevingen en nieuwe speelmodi waaronder: Puzzle Kombat, Chess Kombat en Konquest mode. Op de Mortal Kombat: Deception website vind je meer informatie.



Donkere wolken boven toekomst N-Gage

De toekomst van de N-Gage ziet er niet echt rooskleurig uit volgens een onderzoeksrapport. In het rapport bespreekt men de introductie van de N-gage. Er zijn nog maar één miljoen exemplaren verscheept naar de leveranciers. De target van Nokia zelf is om binnen een jaar een aantal van zes miljoen te verkopen, een doel dat verder weg lijkt dan ooit.

Hoewel de verkopen al niet echt leiden tot een positieve stemming, zijn de vooruitzichten nog slechter. Met de introductie van de Nintendo DS en de Sony PSP in zicht lijkt het er niet op dat het snel beter zal gaan met de N-Gage. De doelgroep van 18-35 leverde al niet de gewenste resultaten op, maar deze zal nu snel weggesnoept worden door de concurrenten.

Nieuwe titels als Pocket Kingdom en Pathway to Glory krijgen al betere recensies dan eerdere releases en de N-Gage QD loste een hoop problemen op waar de eerste N-Gage mee kampte, maar waarschijnlijk is het toch te laat voor de N-Gage. Nokia heeft in ieder geval toegezegd support niet te stoppen voor November 2005, een datum die toch akelig dicht in de toekomst ligt.

FOK!radio viert 1-jarig bestaan

FOK!RadioWe vieren vanavond vanaf 20:00 uur het heugelijke feit dat FOK!radio een jaar bestaat! We begonnen destijds bij het internet radiostation Protune Live Radio en via Activeradio kwamen we bij ActionRadio terecht. Maar hoe zat dat nou allemaal in elkaar? Je krijgt in deze uitzending het antwoord. We blikken terug op een jaar radio voor FOK!kers. Dat doen we onder andere samen met Richard. Hij was eigenaar van Protune en presenteerde in het begin nog programma's met Nolius mee. Daarnaast natuurlijk meer mensen in de uitzending waar je hieronder meer over leest.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort nu non-stop muziek met verzoekjes die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp (mp3PRO)
Windows Media Player
Real Player

Verder praten we met R-Mon en MisterManiac over een nieuwe rage op FOK!: WhatPulse. Bij dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk aanslagen op je toetsenbord haalt.
We nemen verder weer een kijkje in het nieuws van het afgelopen weekend, samengesteld door eSSe. Daarnaast neemt Cynix zijn week op het forum met ons door en roddelen we met Yvonne. Via de webcam kun je uiteraard weer mee kijken. En misschien komen er nog meer actuele zaken in FOK!radio, maar dat hoor je als er meer duidelijkheid over is! En dit is ons irc kanaal: #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Brommers moeten dood!

Ik woon in Amsterdam. Amsterdam West om precies te zijn. En Amsterdam West is anders! Die liquidatie van laatst, die was bij mij om de hoek. Natuurlijk had dit "net zo goed" ergens in Wassenaar kunnen gebeuren, maar feit is, dat de daders zich geroepen voelde in mijn wijk iemand te liquideren.

Overigens waren de twee daders onderweg op een scooter, en zijn zij spoorloos verdwenen. Nou verbaast mij dit niks, want als ik de daders ergens op had zien ontkomen, dan was het wel een scooter. Persoonlijk heb ik nooit een brommer, scooter of wat dan ook gehad, ik ben dan ook geen voorstander van deze ondingen. Sterker nog, ik haat ze!

Als je bijvoorbeeld aan het telefoneren bent, gebeurt het regelmatig dat er iets in je oor begint te zeuren, en terwijl jij je afvraagt wat dat in godsnaam is, weet je het antwoord eigenlijk al: Het is een brommer die met zijn penetrante zeurgeluid steeds dichterbij komt, en jouw telefoongesprek gaat onderbreken. Dus terwijl jij je omdraait, zie je vanuit je ooghoek Mohammed de pizzakoerier in je blikveld verschijnen. Als één van de vier ruiters van de Apocalyps doemt hij op uit het niets, gezeten op zijn krijsende brommer van Chicago Pizza. Veel en veel te hard stuitert de koerier over het pokdalige asfalt dat verminkt is door reparaties, vluchtheuvels en tramrails. En terwijl je gefascineerd kijkt naar deze verschijning, besef jij je opeens dat Mohammed recht op je afkomt, en *damn*, je kunt zijn wenkbrauwen herkennen!

In een reflex doe je een stap naar achter, maar je was véél te laat; Mohammed had jou allang gezien en berekend welke kant je op zou vluchten. Dus eigenlijk kun je alleen maar verbaasd naar de steeds kleiner wordende achterbak kijken, die agressief meedanst op alle mishandeling die de brommer te verduren krijgt.

Lichtelijk geïrriteerd verontschuldig jij je bij je gesprekspartner, terwijl Mo' al 200 meter verder is en al telefonerende probeert uit de tramrails te blijven. Absolute waanzin, en onwillekeurig komen de aanslagen van Madrid omhoogdrijven; "Jullie houden van het leven, wij houden van de dood". Welnu, iedereen die denkt dat dit bluf is zou Mo' aan het werk moeten zien op zijn pizzabrommer: De totale doodsverachting valt van zijn lichaamshouding af te lezen. Knokige onderarmen, agressief naar voren gestoken, een geconcentreerde blik op oneindig, en een snelheid in het stadsverkeer waar een beetje flitspaal spontaan van in de fik vliegt. Nee, ik weet het zeker; Mohammed is geboren voor de Jihad!

Waarvoor zou je anders op een ongelofelijk gare brommer klimmen, alles behalve de weg gebruiken om van A naar B te komen, en dat in de striemende regen? Zodat je, als de tijd rijp is, een minitruck vol met explosieven ergens in een ambassade kunt parkeren natuurlijk! Want als je het Amsterdamse stadsverkeer aankunt, dan zijn een paar checkpoints en wegversperringen ook geen probleem meer.

Kortom, als ik aan de macht kom, doet de BVD een inval bij Chicago Pizza. Zij zullen de eersten zijn, en zeker niet de laatste!

Volgende week: Urk, Calvinistisch vissersdorp of onderduikadres Escobar?

Geen toilet op nieuwe stoptrein

RASmit en BaZzY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Slecht nieuws voor treinreizigers met een zwakke blaas: de nieuwe stoptreinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zullen geen toiletten meer krijgen. De vervoerder heeft dit besloten omdat reizigers op korte afstanden vaak geen gebruik maken van de voorziening.

Reizigers die in een stoptrein zitten, stappen na gemiddeld twintig minuten uit. Volgens de NS maakt dan bijna niemand gebruik van het toilet. Terwijl het schoonmaken van de wc's en vandalisme veel geld kosten. Naast de kostenbesparing zorgt de nieuwe maatregel, die niet geldt voor intercity's, ook voor vier extra zitplaatsen.

De 110 nog te bestellen nieuwe rijtuigen van het model Sprinter vervangen vanaf 2007 de oudste stoptreinen van de NS. De wagons zullen in eerste instantie in de Randstad ingezet worden. "Ze zijn bedoeld voor metro-achtig verkeer", aldus een woordvoerder van de NS. Treinen zonder wc rijden nu al op bijvoorbeeld de Hofpleinlijn tussen Den Haag en Rotterdam en tussen Zoetermeer en Den Haag.

GameDrome LAN in oktober

GameDrome is een online systeem met een database, gemaakt om online teams/clans of spelers tegen elkaar te laten spelen. De site biedt competities aan in de vorm van leagues, ladders en cups voor verschillende online games.

Daarnaast wordt er eenmaal per jaar een LAN-party georganiseerd in het Hilton hotel te Rotterdam, waarbij de luxe en het gemak van het hotel gecombineerd worden met het plezier van het gaming en het ontmoeten van team/clan genoten (en tegenstanders) in een relaxte sfeer. De LAN vindt plaats in een van de zalen van het hotel, maaltijden en overnachtingen worden geregeld. Dit jaar wordt de LAN gehouden van vrijdag 15 oktober tot zondag 17 oktober. Voor meer informatie zie de website van GameDrome.

Man mogelijk onthoofd bij auto-ongeval

Galamagalam had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zuidschermer (Noord-Holland) is vanmiddag een automobilist vermoedelijk door onthoofding om het leven gekomen. De man zat in een personenwagen die doorkliefd werd door een losgeraakte achterklep van een vrachtwagencombinatie.

Het ongeluk had rond 14.00 uur op de Zuiddijk plaats. Volgens getuigen zorgde de klep ervoor dat de bestuurder werd onthoofd, maar de politie wil dit niet bevestigen. De bijrijdster, waarschijnlijk de echtgenote van het slachtoffer, raakte bij het ongeval zwaargewond.

Kult: Heretic Kingdoms gold

Project Three Interactive heeft zojuist in een persbericht bekend gemaakt dat hun fantasy RPG Kult: Heretic Kingdoms de ontwikkelingsfase heeft voltooid en nu de productiefase in gaat. Het spel zal rond 1 oktober in heel Europa in de winkels liggen.

De afgelopen weken heb je op games.fok.nl al een exclusief interview (en deel 2) en een preview van deze actie-RPG kunnen lezen.

Erik Schreuder, Project Three COO, zei: "We pakten dit veelbelovende project ongeveer tien maanden geleden op en we zijn erg enthousiast over de weg die het sindsdien ingeslagen heeft. We zijn blij dat we het spel de tijd gegeven hebben die het nodig had om tot volle wasdom te komen en nu zijn we echt trots op het eindresultaat. We zijn vol vertrouwen dan RPG-fans over de hele wereld echt plezier zullen beleven aan de game. Ik wil er nog aan toevoegen dat we blij zijn dat we tegelijkertijd de Engelse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse versie gaan uitbrengen."

Peter Nagy van 3D People (team leider) voegde er aan toe: "Dankzij de jaren die we er in gestoken hebben, en de hulp die we gekregen hebben van International Hobo en Project Three, denk ik dat we erin geslaagd zijn een echt opwindende nieuwe soort RPG te maken, een mix van traditionele elementen en goed uitgedachte gameplay toevoegingen. Ik ben erg benieuwd naar de eerste feedback van de vele RPG-spelers."

Chris Bateman, directeur van International Hobo is ook tevreden over het project. "De laatste jaren is de hoeveelheid computer RPG's gedaald, waarschijnlijk door de kosten die gemoeid zijn bij het ontwikkelen van dit soort games. Er is echter nog wel een grote groep fans en we hopen dat we een spel ontwikkeld en gescript hebben dat de RPG-fans verfrissend anders zullen vinden."

[Upd]Adriaanse kandidaat bij Schalke 04

Co Adriaanse is een van de kandidaat-opvolgers van Jupp Heynckes als trainer van Schalke 04.

Er worden diverse namen genoemd in de Duitse media, en volgens De Telegraaf heeft de Duitse club ook de AZ-trainer benaderd, die niet onwelwillend zou staan tegen een transfer naar Gelsenkirchen.

De technisch directeur van AZ, Martin van Geel, heeft al laten weten Adriaanse aan zijn contract te houden bij de Alkmaarse club dat tot 2006 loopt.

Datzelfde geldt ook voor Huub Stevens bij 1. FC Köln. Stevens, die met Schalke 04 in het verleden grote successen behaalde, werd direct na het ontslag van Heynckes al genoemd als mogelijke opvolger.

Naast Adriaanse, Stevens en een aantal Duitse trainers wordt ook de naam van Martin Jol genoemd als nieuwe trainer. Jol verliet afgelopen zomer RKC Waalwijk en is nu assistent-trainer bij Tottenham Hotspur onder de Fransman Jacques Santini.

Update
Nadat eerder manager Rudi Assauer van Schalke'04 de interesse had tegengesproken, heeft nu ook Co Adriaanse zelf gezegd dat er geen contact is geweest. "Het is voor mij slechts een gerucht, niets meer en niets minder."

Blinde brengt dove om het leven

RASmit had ons via de nieuws-submit te melden:

Een nagenoeg blinde Australiër is vandaag tot acht jaar cel veroordeeld wegens doodslag; de rechter achtte bewezen dat de man in 2002 een vrijwel dove landgenoot met een mes om het leven heeft gebracht. De veroordeelde kwam tot zijn daad omdat hij vond dat de stereo-installatie en televisie van de dove te hard stonden.

Na meerdere klachten had de leiding van het opvangcentrum waar de mannen verbleven het slachtoffer al een koptelefoon gegeven, maar de man wilde deze niet dragen omdat het te warm was. De blinde werd zo woedend over het geluid dat hij een mes pakte en deze op de keel van de dove man zette. Naar eigen zeggen was het niet zijn bedoeling om de man te doden. Het slachtoffer zou gewankeld hebben op zijn kunstbeen en daardoor in het mes gevallen zijn.

Stormloop op 'gratis' concert Borsato

IcoonIn Alkmaar is een ware run ontstaan op de 'gratis' kaarten die inwoners vanaf vandaag kunnen afhalen voor een groot openluchtconcert dat Marco Borsato op 9 oktober zal geven. Dat concert is ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de kaasstad. Borsato is zelf een oud inwoner van Alkmaar.

De gemeente stuurde alle huishoudens een brief waarin het aantal kaarten vermeld stond dat per adres kon worden afgehaald. Dat aantal is afhankelijk van het aantal ingeschreven inwoners op dat adres. Maar omdat er veel meer inwoners (circa 90.000) zijn dan dat er kaarten beschikbaar zijn (42.000) geldt 'wie het eerst haalt, die het eerst maalt'. Per kaart moet 7,50 euro worden betaald; zijnde de kosten die de gemeente moet uitgeven voor de beveiliging en die men niet op lasten van de belastingbetaler wil afwentelen.

Vanochtend vroeg bedroeg de wachttijd voor de twee verkooppunten bijna 5 uur. Later op de dag liep dat terug tot ruim een uur. De verkoop zou aanvankelijk nog drie dagen duren, maar de verwachting is dat voor het sluiten van de kassa's vanavond (21:00), alle kaarten al weg zijn. Borsato kwam in de loop van de middag voor het verkooppunt bij theater De Vest zelf polshoogte nemen en liep al handtekeningen uitdelend door de rij wachtende fans heen richting kassa.

Inmiddels worden op sites als Marktplaats en Ebay al kaarten aangeboden voor prijzen die uiteenlopen van 25 euro tot wel het tienvoudige van de aanschafprijs.


Het felbegeerde kaartje, in dit geval een gesigneerde versie door Borsato

Mijlpaal Pakistaanse cricketer

De Pakistaan Inzaham-ul-Haq heeft als tweede cricketer in de geschiedenis van het cricket meer dan 10.000 runs geslagen.

In de wedstrijd tegen aartsrivaal India, tijdens de ICC Champions Trophy, maakte de aanvoerder van Pakistan 41 runs. Hiermee kwam zijn totaal op 10.018 runs in 299 innings in 323 wedstrijden. Alleen de Indiër Sachin Tendulkar heeft meer runs op zijn naam staan, in 323 wedstrijden scoorde hij 13.415 runs.

Everything We Know Movie van Halo 2

Op Gamershell is een filmpje te downloaden over Halo 2, genaamd Everything We Know Movie. Hierin is voor 5 minuten aan ingame beeldmateriaal te vinden, verzameld uit de verschillende trailers. Halo 2 zal op 11 november in Nederland uitkomen, exclusief op de Xbox. Op dit moment zitten alle servers zo goed als vol en moet je even wat geduld hebben om het filmpje te downloaden.

Masterchief in Actie

Link naar het filmpje op Gamershell

Releasedatum Pro Evolution Soccer 4 bekend!

Konami heeft vandaag in een persbericht de pan-europese releasedatum bekend gemaakt van Pro Evolution Soccer 4. De game zal hier op 15 oktober uitkomen op de PS2 en in "november" zullen de PC- en Xboxversies volgen.

De release van Pro Evolution Soccer 4 wordt door kenners gezien als een van de hoogtepunten van het gamejaar aangezien de serie bekend staat om haar realistische en intuïtieve gameplay. Nederlandse fans hebben mazzel aangezien dit jaar alle clubs en spelers in de game zullen zitten. Hetzelfde geldt voor de Primera division (Spanje), en van de Serie A (Italië) zullen de clubs selecteerbaar zijn.


Van der Vaart beledigen met spreekkoren maakt de scheids in het spel geen zak uit


De knul speelt weliswaar bij Chelsea maar Kezman kan een flinke trap uitdelen


Hier rent Ono nog dartel rond over het veld

Nieuwe schaatsploeg op komst

Sijtje van der Lende wordt de trainer/coach van een nieuwe langebaanschaatsploeg. Vrijdag worden de sponsor en de schaatsers bekend gemaakt.

Van der Lende was afgelopen jaren trainer bij de DSB-schaatsploeg, maar DSB stopte met de sponsoring. Nu krijgt ze een nieuwe schaatsploeg onder haar hoede met vier Nederlandse schaatsers, "die hun sporen al verdiend hebben op de langebaan", volgens een woordvoerder van de ploeg.

De KNSB heeft tot nu toe A-licenties verleend aan drie ploegen, TVM, DPA en Postcode Loterij. De nieuwe ploeg en sponsor zullen vrijdag worden gepresenteerd.

Straatracers bekeurd in Enschede

Icoon Binnenlands nieuwsIn Enschede heeft de politie zondagavond 32 bekeuringen uitgedeeld aan illegale straatracers. De racers treffen elkaar elke zondag in die stad en binden de strijd aan met elkaar, tot ergenis van de bewoners. De bekeuringen werden vooral gegeven vanwege technisch gebreken en voor het racen en spinnen tussen de toeschouwers.

Rondom het Arke-stadion, waar de races plaatsvonden, werden er in totaal 304 snelheidsduivels bekeurd. Een 19-jarige Hengeloër spande de kroon en werd betrapt met een snelheid van 156 kilometer per uur, daar waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. Van drie inwoners uit Enschede werd zowel het rijbewijs als hun voertuig ingevorderd.

Een groep van twintig agenten was betrokken bij de actie. Volgens hun ging het hier om gevaarlijke verkeerssituaties tussen het massaal toegestoomde publiek. Niemand raakte bij de acties tussen het publiek gewond. De politie heeft toegezegd de controle tegen illegale races te verscherpen.

7-jarige overleeft 16 dagen in jungle

Een zevenjarig meisje heeft zestien dagen en nachten alleen in een woud in Guatemala doorgebracht, nadat ze daar door haar dronken vader was achtergelaten. Het meisje werd uiteindelijk door jagers aangetroffen in een moeilijk bereikbaar gebied.

Het kind heeft weten te overleven door genoeg water te drinken, voedsel had ze niet. Volgens een woordvoerder van de brandweer had het meisje slechts enkele schaafwonden opgelopen en vertoonde ze tekenen van ondervoeding. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Chirac pleit voor wereldbelasting

MOSA had ons via de nieuws-submit te melden:

De Franse president Jacques Chirac heeft in New York gepleit voor een wereldwijde belasting om de armoede terug te dringen. Chirac deed dit aan de vooravond van de 60ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het voorstel werd door verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en enkele Europese landen, sceptisch ontvangen.

Het voorstel van Chirac is bedoeld ter uitvoering van een VN-top uit 2000. Toen is afgesproken de wereldwijde armoede voor 2015 met de helft terug te dringen. Volgens schattingen is hiervoor per jaar 50 miljard dollar extra nodig. De voorgestelde belasting zou op verschillende manieren geheven moeten gaan worden, onder andere op aankopen per creditcard, vliegtickets en wapenverkoop. Ook een wereldwijde loterij behoort volgens de Fransen tot de mogelijkheden.

Engelse interesse voor Nick Hofs

Een delegatie van Aston Villa zou Vitesse middenvelder Nick Hofs (21) hebben bekeken in de wedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen weekend.

Hofs werd afgelopen zomer al benaderd door FC Twente, maar de Tukkers konden toen de financien niet rond krijgen. Afgelopen voorjaar tekende de middenvelder nog voor een jaar bij in Arnhem. Hij heeft derhalve wederom een aflopend contract. Of Aston Villa hem in de winterstop zou willen overnemen is dan ook nog maar de vraag.

Vitesse heeft aangegeven binnenkort weer met Hofs om de tafel te willen gaan voor contractbespreking. Het gerucht gaat dat ook PSV een oogje op hem heeft. Hofs is vaste waarde bij Jong Oranje en aan zijn vierde seizoen voor Vitesse bezig. Hij speelde tot op heden 58 eredivisieduels waarin hij elfmaal trefzeker was.

Vijf keer rood in Argentijns duel

De Argentijnse voetbalwedstrijd tussen Newell's Old Boys en Argentinos Juniors, is door het geven van maar liefst vijf rode kaarten uit de hand gelopen.

Drie spelers van Newell`s en twee van Argentinos werden naar de kleedkamer gestuurd. Newell`s, de oude club van Ajax-speler Mauro Rosales, won desondanks de wedstrijd met 2-1.

Drie van de vijf rode kaarten werden een kwartier voor het einde van de wedstrijd uitgedeeld, toen Rosada, Vella (Newell's) en Alvez (Argentinos) met elkaar op de vuist gingen.

'Kluivert keert terug in Oranje'

Patrick Kluivert (28) zit in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de WK kwalificatiewedstrijd met Macedonië op 8 oktober, aldus bericht Studio Sport.

Sinds Kluivert de overstap maakte van FC Barcelona naar het Engelse Newcastle United werd hij niet meer geselecteerd. De spits speelde er aanvankelijk weinig. Nu lijkt Kluivert echter zijn draai te hebben gevonden, onder de nieuwe coach Graeme Souness speelt hij regelmatig. Afgelopen woensdag scoorde hij tweemaal bij de 2-0 zege van Newcastle op Hapoel Beer Sheeva voor de UEFA Cup.

Bonscoach Van Basten zal naast Kluivert ook Phillip Cocu en Arjen Robben weer uitnodigen, mits zij volledig fit zijn.

Volmer 4 tot 6 weken uitgeschakeld

Joost Volmer van FC Den Bosch heeft in de wedstrijd tegen Ajax een spierscheuring opgelopen. Herstel zal hem enige tijd kosten.

De geroutineerde verdediger moest al na 23 minuten het veld verlaten, Paul Beekmans kwam voor hem in het veld. Men vreesde dat zijn hamstring zou zijn ingescheurd.

Uit onderzoek blijkt hij inderdaad een hamstringblessure te hebben opgelopen, wat hem op vier tot zes weken herstel komt te staan. Volmer was net hersteld van een knieblessure, en door een kwetsuur aan zijn kuit viel een deel van zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen ook al in het water.

Een tegenvaller voor FC Den Bosch. De club startte goed deze competitie, maar zal de komende weken subtoppers punten moeten zien afhandig te maken om niet in problemen te komen. Volgende week wacht eerst het uitduel met Vitesse.

Nieuwe screenshots Moment Of Silence

The Moment of Silence is een adventuregame over politieke intriges in een high-tech omgeving. Peter Wright is als communications designer werkzaam bij de 'Freedom of Speech' campagne van de regering. Een SWAT team bestormt het appartement van de buren, waardoor hij zich gedwongen voelt uit te zoeken wat er aan de hand is.

Vandaag zijn er zes nieuwe screenshots vrijgegeven.






Soul Calibur DS?

Er gaat een gerucht dat Namco bezig is de vechtgame Soul Calibur te poorten naar de DS. Het gerucht werd de wereld in gebracht door mensen die zeer nauwe contacten met Namco hebben. Soul Calibur is een topgame voor de Dreamcast die zeer goede kritieken kreeg.
Die bron wist ook te melden dat de DS-versie even goed zou uitzien en spelen als de Dreamcast-versie. Omdat een DS-scherm een resolutie heeft die een stuk lager ligt dan die van een tv-scherm, kan men toch met minder details, textures en polygonen een game maken die er zeer goed blijft uitzien.
Over hoe de game gebruik maakt van het touchscreen is nog niks bekend.

Golf: Europa wint de Ryder Cup

Chillmeister en Pistol_Pete hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Europa heeft de 35ste Ryder Cup gewonnen. Dit is een golfwedstrijd tussen Europa en de Verenigde Staten. Na zondag met een grote voorsprong te zijn begonnen, was Europa na zeven van de twaalf partijen zeker van de winst op Amerika.

In de voorgaande dagen hadden de Europese golfers een comfortabele voorsprong opgebouwd. De Amerikaanse golfsterren moesten op de zondag proberen een 11-5 achterstand weg te werken. Amerika begon de eerste vier partijen dan ook met de sterspelers van het team. Woods en Furyk wisten hun partij te winnen, maar Europa snoepte punten af door winst van Garcia en een gelijkspel van Clarke.

Westwood zette vervolgens Europa op een grotere voorsprong. De Schotse veteraan Colin Montgomerie zorgde vervolgens voor de definitieve beslissing. Hij won van Toms en tilde de stand naar 14,5 - 8,5. Na de beslissing werd de stand uiteindelijk nog 18,5 - 9,5, een ongekend grote Europese overwinning.

Meer sportnieuws op Sport.fok.nl

Witte voorreflector verplicht op fiets

FoXje had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft aangegeven dat fietsers in de toekomst verplicht een witte voorreflector moeten voeren. Peijs maakte dit voornemen bekend in een tussenrapportage over verbetering van de verkeersveiligheid.

De witte voorreflector maakt deel uit van een uitgebreider eisenpakket met betrekking tot fietsverlichting. Doel is om het aantal verkeersdoden te verminderen. Vorig jaar kwamen 1088 mensen in het verkeer om het leven. In 2010 moet dit aantal zijn gedaald naar negenhonderd. Het streven voor 2020 is 640.

Het uiteindelijke voorstel, met daarin ook andere veiligheidsmaatregelen, moet in 2005 klaar zijn.

Wireless chatten op je GBA

Majesco heeft iets nieuws voor de mensen die via wireless willen chatten met al hun vrienden en familie. Deze heeft de volgende functionaliteiten.


- Compatible met zowel de GBA als de GBA SP
- Stuur berichten naar personen of groepen
- Maximale afstand tot 5 kilometer
- Geen maandelijkse kosten of extra kosten voor de wireless toegang
- Een simpele gebruikers interface met een virtueel on-screen toetsenbord
- Emoticons en andere icons.
- Een interne snel laad batterij die compatible is met de standaard GBA SP oplaad snoer.
- Kan tot een week mee na opladen
- kan ongeveer 1500 berichten ontvangen en opslaan.
- Two-way protocol zal automatisch proberen het bericht af te leveren.
- Sender kan een aflever rapport krijgen na het succesvol versturen van een bericht.
- Meer chat kanalen aanwezig voor mensen om in te chatten.

Yamyam

Je bent jong en je weet nog niet wat je wilt, iig géén sex , tot je een op een site een Russische meid tegenkomt die een paar maanden in Nederland werkt en voor alles in is, dan veranderen de dingen waar je eerder van dacht dat het vies was en ren je gedwee achter haar aan naar parenclubs, bezoekt datingsites en ruilt je lijf in voor wat erotische foto's

Kleine tip voor deze R.D uit U, haal je privé gegevens eens weg van alle sites waar je duidelijk herkenbaar op staat.

Prijswinnaars Dodgeball aktie

De afgelopen week stelden we jullie de vraag wat jullie meest pijnlijke of geestige sportmoment was. We hebben met kromme tenen jullie pijnlijke momenten doorgelezen en kunnen jullie melden dat de volgende pechvogels zichzelf nu de trotse winnaar van een Dodgeball pakket mogen noemen:

Woep
"Toen het touw afbrak met 5m touwklimmen omhoog op de basisschool"

nXn
"ik heb eens met volleyball een duik gemaakt, heb niet meer kunnen remmen en zodoende tegen een paal aangegleden. Bleek later mijn sleutelbeen gebroken te zijn,niet echt fijn, maar heb er wel om kunnen lachen."

slindenau
"Tijdens het dunken (Basketball) boog de basket helemaal krom, daar waren ze niet zo blij mee."

davidov
"7 jaar op hockey zitten en uiteindelijk gewond raken door een klein jongetje van 8, die een tennisracket op je wenkbrauw slaat, waarna ik met een spoor van bloed achterlatend naar het ziekenhuis vertrok..."

Miereliertje
"Ik sloeg met honkbal een keertje zo hard dat ik de knuppel per ongeluk los liet; die knalde dus keihard in het 'zaakje' van mijn leraar"

Gefeliciteerd! Zodra de pakketten bij ons binnen zijn, komen ze jullie kant op.

Mogelijk seriemoordenaar in Londen

De politie van van de Britse hoofdstad Londen sluit niet uit dat in het zuidwesten van de Britse hoofdstad een seriemoordenaar actief is. Twee moorden in de Engelse stad zijn ondertussen in verband met elkaar gebracht. Daarbij denkt de politie dat dezelfde dader verantwoordelijk zou zijn voor nog eens vier aanvallen op vrouwen.

De reden dat men denkt aan een en dezelfde dader is dat bij alle zes de slachtoffers overeenkomsten zijn. Verder zijn er gelijkenissen wat tijden, aanvalsmethodes en locaties betreft.

De laatste moord dateert van augustus. Slachtoffer was toen een 22-jarige studente. Vorig jaar februari kwam een 19-jarige studente om het leven. De vier niet-dodelijke aanvallen vonden vanaf begin 2003 tot 23 augustus dit jaar plaats.

In verband met de moorden werden zeven mensen aangehouden. Alle zeven zijn zij weer vrij, twee van hen op borgtocht.

Beeldje blijkt toch geen 60.000 euro waard

Het beeldje dat een verwarmingsmonteur uit Utrecht voor 350 euro kocht, blijkt toch geen 60.000 euro waard te zijn. In een uitzending van de regionale omroep TV Utrecht meende een televisietaxateur dat het bronzen beeld van de Zwitserse kunstenaar Gustave Buchet was. Hij blijkt er echter flink naast gezeten te hebben.

Een team van Nederlandse deskundigen en een conservator van het Zwitserse Musée cantonal des Beaux-Arts in Lausanne onderzochten afgelopen week het beeld. Zij kwamen tot de conclusie dat Buchet het beeld niet gemaakt heeft. De werkelijk waarde van de sculptuur moet nog worden bepaald.

Volgens een woordvoerster van de omroep is er sprake van een incident. De zender twijfelt dan ook niet aan de deskundigheid van het taxatieteam. "Zoiets kan gebeuren in taxatieland", zo zegt de woordvoerster. De verwarmingsmonteur heeft volgens de zegsvrouw opgelucht gereageerd "omdat hij nu zonder zorgen zijn geliefde beeld rustig in huis kan houden."

Bijna één miljoen moslims in Nederland

Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er begin 2004 in Nederland ongeveer 945.000 moslims woonden. De verwachting is dat medio 2006 de grens van één miljoen gepasseerd zal worden. Daarmee is het aantal moslims sinds 1990 verdubbeld.

De meeste moslims, 66%, zijn van Turkse of Marokkaanse komaf. In totaal maken moslims 5,8% van de gehele Nederlandse bevolking uit, maar lokaal zijn de verschillen groot. In Amsterdam is 13% van de inwoners moslim, in Den Haag 11,4% en in Rotterdam 10%. In Friesland en Drenthe daarentegen is slechts 2% aanhanger van de profeet Mohammed.

Meer dan 95% van de islamieten in ons land heeft een niet-westerse herkomst. Maar lang niet alle allochtonen zijn islamiet. Zo'n 54% van de niet-westerse allochtonen in Nederland is islamitisch. Onder niet-westers verstaat het CBS alle allochtonen uit Turkije, Afrika, Latijns-Amerika en Azië met uitzondering van Indonesië en Japan.

Het aantal Nederlandse moslims groeit niet alleen door immigratie, maar ook doordat in Nederland wonende allochtonen kinderen krijgen. Van de niet-westerse islamieten op 1 januari 2004 behoort 38% tot de tweede generatie

Microsoft maakt broncode Office bekend

Overheden en internationale organisaties kunnen binnenkort de broncode van het populaire softwarepakket 'Office' krijgen van product Microsoft. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat overheden en organisaties zoals de NAVO overstappen op programma's als Linux, waar de broncode wel van bekend is.

Vorig jaar maakte Microsoft ook al de broncode van het besturingssysteem Windows in beperkte mate openbaar. Onder 'Office' vallen het tekstprogramma Word, Excel voor spreadsheets en Powerpoint.

Er zijn inmiddels al overeenkomsten gesloten met meer dan dertig landen, waaronder China en Rusland.

Gewonden bij aanslag in Turkse havenstad

Zo'n twintig mensen zijn gisteravond gewond geraakt bij een bomaanslag in de buurt van een muziekfestival in de Zuid-Turkse havenstad Mersin. Het explosief was verstopt onder een politieauto. Twee agenten raakten zeer zwaar gewond, de overige getroffenen hebben slechts lichte verwondingen.

Op het moment van de explosie trad de bekende Turkse popzangeres Candan Erçetin op. Na de explosie werden nog twee verdachte pakketjes aangetroffen, die door experts onschadelijk werden gemaakt.

De aanslag is nog niet opgeëist. In het verleden hebben Koerden, links-extremisten en militante moslims aanslagen gepleegd in Turkije.

[update] Optreden rapgroep eindigt in vechtpartij

Icoon Binnenlands nieuwsIn Utrecht zijn zaterdagavond bij een optreden van een rapgroep drie gewonden gevallen bij een vecht- en steekpartij. Om welke rapgroep het gaat is niet bekend. In totaal zijn er door de politie elf mensen aangehouden.

Bij het optreden van uit Amsterdam afkomstige rapgroep werd er volgens ooggetuigen ook geschoten. De politie kon dit bericht echter nog niet bevestigen. Het begon allemaal toen de rappers door het publiek werden bekogeld. Deze reageerden hierop door een aantal leuzen terug te roepen. Vervolgens gingen leden van de groep op de vuist met het publiek, waarbij een 19-jarige man uit Utrecht werd neergestoken. Tijdens de wanorde kreeg een 33-jarige man uit Oss een stuk glas in zijn oog en raakte er een 25-jarige Amsterdammer gewond aan zijn wang.

Een dertienjarige jongen verklaarde dat hij een vuurwapen tegen zijn hoofd kreeg toen hij achter het podium stond. De melding van de eerder gemelde schoten wordt momenteel door de politie onderzocht, tot nu toe zijn er geen sporen van vuurwapens gevonden. Van de elf gearresteerden zijn er tien mensen lid van de rapgroep, een deel van hen is volgens politiewoordvoerster Karin Kleissen na verhoor weer vrijgelaten.

Update 10:05
Vanochtend zaten nog vier van de elf arrestanten vast zo meldt de Utrechtse politie. Onder de oorspronkelijke elf gearresteerden bevond zich de complete rapgroep THC (Tuindorp Hustler Click) uit Amsterdam.

Het uit de hand gelopen optreden vond plaats tijdens een manifestatie op het Klokkenveld die was georganiseerd door een groep jongeren in samenwerking met wijkwelzijnsorganisatie Portes.

Buurtbewoners geven voor de vechtpartij een groep Marokkaanse jongeren de schuld, die kort voor het einde arriveerde. Zij zouden begonnen zijn met beledigende opmerkingen te maken omdat de muziek van de band ze niet aanstond. Een woordvoerster van Portes zegt dat er juist geen problemen waren met welk deel van het publiek dan ook. Haar oordeel is dat de band het publiek te veel provoceerde: ''Je moet je verantwoordelijkheden kennen als artiest. De rappers daagden het publiek uit tot vechten. Het publiek ging vervolgens verhaal halen achter de podiumtrailer. Toen daar iemand werd neergestoken, was er geen houden meer aan.''

Pijpers weg als bondscoach Estland

Arno Pijpers is opgestapt als bondscoach van Estland.

De 45-jarige Nederlander was sinds november 2000 bondscoach van het Estse nationale team, en was daarnaast ook trainer van de Estse club Flora Tallinn. Door een langslepend conflict met de Estse voetbalbond heeft Pijpers besloten om weer terug te keren naar Nederland.

Voor zijn tijd in Estland was Pijpers in Nederland ondermeer werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord en de KNVB.

Verbeterde Renault in China

Renault gaat vol voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Naast met een nieuwe coureur, begint men in Shanghai ook met een verbeterde auto.

Vorige week verloor het team de tweede plaats in het constructeurskampioenschap aan BAR. Als het aan Renault ligt pakken ze die plek weer onmiddellijk terug. Een lichter chassis en nieuwe voor- en achtervleugels moeten de prestaties van de auto beter maken en ook zorgen dat er meer set-up's mogelijk zijn.

Technisch Directeur Bob Bell van Renault vertelde erover: "We zullen met nieuwe voor- en achtervleugels rijden deze race en ook twee nieuwe lichtgewicht chassis' introduceren. Die hebben we succesvol getest op Monza en Silverstone en zorgen voor een handige stap voorwaarts voor de prestaties van de auto."

Internet Explorer verliest terrein

Icoon Digital nieuwsInternet Explorer, de webbrowser van softwaregigant Microsoft, verliest langzaam maar zeker marktaandeel in internetland. Onderzoeksbureau Websidestory laat weten een terugloop van 1,8 procent te hebben waargenomen, wat vooral te wijten zou zijn aan de opmars van de zogenoemde ‘Open Source-browsers’ zoals Mozilla en Firefox.

Ondanks de daling zit de internetbrowser nog steeds stevig in het zadel met een marktaandeel van niet minder dan 93,7 procent. De toenemende populariteit van de al eerder genoemde open source-browsers zorgt echter wel voor het eerst in tijden voor een echte concurrentieslag, als die al zo mag worden genoemd met een toename van 1,7 procent over de afgelopen drie maanden. Het laatste 0,1 procent mag worden uitgedeeld aan Safari, de internetverkenner van Apple.

Europese golfers winnen Ryder Cup

Europa heeft de 35ste Ryder Cup gewonnen. Na zondag met een grote voorsprong te zijn begonnen, was Europa na zeven van de twaalf partijen zeker van de winst op Amerika.

In de voorgaande dagen hadden de Europese golfers een comfortabele voorsprong opgebouwd. De Amerikaanse golfsterren moesten op de zondag proberen een 11-5 achterstand weg te werken. Amerika begon de eerste vier partijen dan ook met de sterspelers van het team. Woods en Furyk wisten hun partij te winnen, maar Europa snoepte punten af door winst van Garcia en een gelijkspel van Clarke.

Westwood zette vervolgens Europa op een grotere voorsprong. De Schotse veteraan Colin Montgomerie zorgde vervolgens voor de definitieve beslissing. Hij won van Toms en tilde de stand naar 14,5 - 8,5. Na de beslissing werd de stand uiteindelijk nog 18,5 - 9,5, een ongekend grote Europese overwinning.

'Bijbelvoorleesmarathon' n.a.v. nieuwe vertaling

Ter ere van de presentatie van de nieuwe Bijbelvertaling (NBV), op 27 oktober aanstaande, wordt er op die dag bij Boekhandel Donner in Rotterdam vanaf 17.00 uur een bijbelvoorleesmarathon gehouden. Deze voorleesmarathon is een initiatief van het Nederlandse Bijbelgenootschap, in samenwerking met de Nederland 1 omroepen IKON, KRO/RKK, EO, NCRV en ZvK.

Het lijkt er overigens op dat deze marathon bij voorbaat al een groot succes wordt. Om deze marathon in z'n geheel voor te lezen heeft men vijfhonderd bekende en onbekende Nederlanders nodig, die elk één kwartier voorleeswerk voor hun rekening nemen. En bijna al deze plaatsen zijn inmiddels al 'volgeboekt'. De marathon duurt vijf etmalen en zal dag en nacht doorgaan.

Bijna twee weken na openstelling van de inschrijving op www.voorleesbijbel.nl zijn alleen nog 's nachts enkele plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerden, waarmee de organisatoren aangenaam zijn getroffen door dit enthousiasme.

Bekende en minder bekende Nederlanders die hieraan medoen, zijn onder meer kardinaal Simonis, CNV-voorzitter Terpstra en presentatoren van de deelnemende omroepen als Andries Knevel, Mieke van der Weij en Jacobine Geel. De organisatoren proberen ook Tweede-Kamerleden van de christelijke partijen geïnteresseerden te vinden voor een voorleesbeurt. Tot nu toe heeft alleen CDA-parlementariër Ferrier zich al ingeschreven. Een volledig schema van de deelnemende kandidaten, alswel een inschrijfformulier is overigens via de site te bekijken.

Het resultaat van de marathon zal later te beluisteren zijn op de website die voor dit doel is opgericht. De NBV is een tien jaar durend vertaalproject geweest, waaraan het Nederlands Bijbelgenootschap, de Katholieke Bijbelstichting en hun Vlaamse zusterorganisaties samen aan hebben gewerkt om hiermee dé standaardvertaling in het Nederlandse taalgebied worden.

Camacho dient ontslag in

José Antonio Camacho heeft afgelopen zaterdag zijn ontslag ingediend als trainer van Real Madrid, na de verloren competitiewedstrijd tegen RCD Espanyol.(1-0)

Voorzitter Florentino Pérez heeft het ontslag echter niet direct geaccepteerd, en vroeg de trainer er tijdens het weekend nog over na te denken.

In een gesprek met Pérez zei Camacho dat hij niet in staat is om de club naar een hoger niveau te brengen, ondanks de keur van voetbalsterren die hij tot zijn beschikking heeft.

Volgens verschillende Spaanse media zullen de 49-jarige oefenmeester en Pérez maandag alsnog rond de tafel gaan zitten om over de zaak te gaan praten.

Afgelopen week moest Real Madrid twee nederlagen op rij slikken. Voor het verlies tegen Espanyol afgelopen zaterdag, verloor de Koninklijke in de UEFA Champions League met 3-0 van Bayer Leverkusen.

Camacho is sinds afgelopen zomer coach van Real Madrid, hij volgde toen de Portugees Carlos Queiróz op.

Mello winnaar toernooi Delray Beach

De Braziliaan Ricardo Mello heeft het toernooi van Delray Beach op zijn naam geschreven. In de finale versloeg Mello de als eerste geplaatste Vince Spadea in twee sets, setstanden waren 7-6 en 6-3.

De 23-jarige Mello brak de Amerikaan vroeg in de wedstrijd, maar de eerste set draaide toch uit op een tie-break die Mello, mede door de slechte service van Spadea, vrij makkelijk won.

In de tweede set brak Mello Spadea ook al vrij vroeg. Op 3-5 wist de Amerikaan nog wel drie matchpoints weg te werken, maar de Braziliaan bleef koel en haalde de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Toernooizege Acasuso in Boekarest

Jose Acasuso heeft het ATP-toernooi van Boekarest gewonnen.

De Argentijn won in de finale zeer gemakkelijk van de Rus Igor Andrejev, setstanden waren 6-3 en 6-0.

Acasuso begon de wedstrijd met drie aces, en zette daarmee gelijk de toon voor de gehele wedstrijd. Hij brak de Rus in de eerste set drie maal. En in de tweede set kwam Andrejev er helemaal niet meer aan te pas.

"Ik ben erg blij met deze overwinning. Igor speelde vandaag misschien niet sterk, maar de rest van de week was hij wel in goede vorm," aldus de Argentijn

Opleiding tot 'game-ontwerper' in de maak

De Volkskrant meldt dat er binnen de Internationale Hogeschool Breda mogelijk een opleiding komt voor ontwerpers van computergames.

De Hogeschool is door de gemeente Breda gevraagd samen met spelletjesontwikkelaar Playlogic Game Factory een marktonderzoek uit te voeren naar de haalbaarheid van en animo naar zo'n studierichting. Ook de studio van Playlogic is gevestigd in Breda, maar deze softwareontwikkelaar ziet zich evenwel gedwongen tweederde van z'n ontwerpers uit het buitenland te betrekken.

Directeur Rogier Smit van Playlogic meent echter dat er een duidelijke behoefte is aan een brede game-ontwerper opleiding in Nederland. Aan de hand van de onderzoeksresultaten moet de Internationale Hogeschool Breda voor het einde van het jaar aan kunnen geven of een aparte opleiding Game Designing haalbaar is.

Meer gaming nieuws vind je natuurlijk op games.fok.nl!

FOK!Games wedstrijd: Ontwerp je eigen FOK!Sim

Na lang wachten is de opvolger van de best verkopende PC-game ooit dan eindelijk beschikbaar: De Sims 2! In deze nieuwe game bouw, volg en bestuur je weer jouw eigen Sims. Je kunt er voor kiezen een familie te starten, of misschien wil je wel een lekker wijf zijn die achter de mannen of vrouwen in de buurt aan zit. Jij bepaalt hoe de Sims zich voelen en gedragen.

Maarrrr het gaat verder dan dat. Je bepaalt nu namelijk ook zelf hoe de Sims er uit zien! Wanneer je de Sims installeert wordt automatisch de Sims Body Shop meegeinstalleerd. Met deze Body Shop kun je zelf sims in elkaar zetten. Je kunt ze voorzien van nieuwe kleding, gezichtsuitdrukkingen, en nog veel meer. Heb je de Sims nog niet gekocht en geinstalleerd? Geen probleem. EA stelt de Body Shop ook beschikbaar vanaf hun site.

Waarom vertellen we je dit? Omdat je met deze Body Shop een aantal leuke prijzen kunt gaan winnen op FOK!games! Kijk snel naar de voorwaarden, doe mee en win een fantastisch Sims 2 prijzenpakket!



Een voorbeeldje van een lief FOK!Sims kindje

Nieuwe GTA: San Andreas screens

Rockstar North, de ontwikkelaar van de nieuwste telg in de GTA-reeks heeft vandaag de nieuwste screenshots van GTA San Andreas vrijgegeven. Een van de leuke nieuwe features van de game is dat je nu ook richting platteland kunt gaan om daar de boel te terroriseren en de vrijgegeven screens geven een goed beeld van de mogelijkheden aldaar


Je zult in allerhande grote voertuigen kunnen rijden.


Genoeg gevaarlijke voertuigen in de buurt om mee te klooien


Ook tijd voor ontspanning


Happy happy happy, joy joy joy. Wie wil er nu niet op het platteland wonen?

GTA: San Andreas zal op 29 oktober uitkomen op de PS2 en in de zomer van 2005 op de PC.

De Sims 2




Toen ik de eerste aankondigingen van The Sims 2 hoorde werd ik dolenthousiast. Vraag me niet waarom, maar ik was een verstokt \'Simmer\', en het idee dat alles groter, beter en mooier zou worden sprak me wel aan. De tijd verstreek echter
en mijn interesse verslapte steeds meer.

Niet alleen in The Sims 2 die maar niet leek te komen, maar ook zeker in het oorspronkelijke deel. Waarom zou ik nog duizenden uitbreidingen van het internet sleuren of er zelf bijmaken als ze straks in deel 2 toch niet meer gebruikt zouden kunnen worden ?
Oftewel; The Sims verdween van mijn pc, tezamen met ruim 6 Gigabyte aan downloads die ik in de loop der jaren had verzameld.

Nu is eindelijk The Sims 2 verschenen, en ik besloot mezelf op te offeren en deze game een grondig onder de loep te nemen. Is mijn verslaving weer in alle hevigheid losgebarsten ? Lees door and find out...

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.