XBOX 360archief

Dit is het archief van augustus 2011. Kies hieronder een optie om door het archief te bladeren.

» oktober 2011 « juli 2011


Je eigen platoon in Battlefield 3

30-09-2011 @ 19:43 •   dm Kn0x
print 

DICE is duidelijk bezig met een charmeoffensief. De bèta van Battlefield 3 is in volle gang en er worden tal van developer diaries het internet opgeslingerd. In de nieuwste video gaat DICE meer in op het aanmaken van een platoon. Een platoon is een groep die jij kan beheren, met eigen stats en leaderboards. 


Bron: VG247


6520 views


DICE stopt met Caspian Border voor BF3-bčta

30-09-2011 @ 18:22 •   dm Kn0x
print 

DICE heeft vandaag aangekondigd dat de map Caspian Border stopzetten voor de bètaperiode. Ze geven aan dat ze genoeg data hebben gekregen uit de speelsessies en dat het niet langer nodig is de bèta voor deze map door te zetten. De bèta van Battlefield 3 is afgelopen week online gegaan.

"Thank you everyone who participated in testing Caspian Border with us during the Open Beta. We of course cherish and appreciate the time you have put into supplying is with good feedback. We will of course read it through and discuss it internally. Testing has now been completed and we are shutting down the Caspian Border servers."

De volledige game moet volgende maand uitkomen voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.


Bron: VG247


5538 views


Dreamcastlevels in Sonic Generation-video

30-09-2011 @ 18:18 •   dm Kn0x
print 

SEGA heeft een video online gezet van hun nieuwste Sonic-game genaamd Sonic Generations. De video laat ons enkele levels uit het Dreamcast-tijdperk zien, waaronder City Escape, Seaside Hill en Speed Highway. Sonic Generations is een game die in november uit moet komen voor PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo 3DS.


Bron: VG247


2254 views


FIFA 12 verovert eerste plaats

30-09-2011 @ 17:51 •   dm Kn0x
print 

Het voetbalspel FIFA 12 is het best verkochte spel van deze week. Het spel, dat sinds donderdag in de winkel ligt, komt maar liefst op drie plaatsen binnen in de Nederlandse verkoop top tien, waaronder een eerste plaats voor de PlayStation 3-versie. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Een plaats onder de versie voor de PlayStation 3 staat de Xbox 360-editie van FIFA 12. De Windows-versie van het voetbalspel, die voor het eerst net zo mooi is als die op de spelcomputers, staat op de zesde plaats.

Een andere game die in drievoud vertegenwoordigd is in de verkooptoptien is het racespel F1 2011. Met de PlayStation 3-versie, die al zes weken in de verkooplijst staat, op de vierde plek en die voor de Xbox 360 op de vijfde plek heeft uitgever Codemasters een klein hitje. F1 2011 voor Windows staat achtste.

01. FIFA 12 (Playstation 3)
02. FIFA 12 (Xbox 360)
03. Gears of War 3 (Xbox 360)
04. F1 2011 (Playstation 3)
05. F1 2011 (Xbox 360)
06. FIFA 12 (pc)
07. Wii Party (Nintendo Wii)
08. F1 2011 (pc)
09. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
10. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)


FIFA 12 verovert eerste plaats (Foto: Novum)


Bron: Novum


3382 views


I Am Alive leeft weer

29-09-2011 @ 18:34 •   dm Kn0x
print 

Ubisoft heeft hun thrillergame I Am Alive weer nieuw leven ingeblazen. De game moet deze winter uitkomen en zal enkel verschijnen via downloads. Helaas zal deze niet verschijnen voor Windows en kunnen gamers vanaf deze winter aan de slag op Xbox Live Arcade of PlayStation Network. 

"We know people have been waiting for this game to arrive, and we believe it's going to be worth the wait. I Am Alive presents a unique take on the postapocalyptic, survival genre by creating more complex and emotional situations for the player. Xbox LIVE Arcade and PlayStation Network are the perfect platforms to leverage the mature and challenging experiences of the game."


Bron: VG247


2604 views


Hook Blade te zien in AC:Revelations-video

29-09-2011 @ 18:28 •   dm Kn0x
print 

In een nieuwe trailer van Assassin's Creed: Revelations laat Ubisoft meer zien van de Hook Blade waar Ezio mee kan spelen. Met de Hook Blade kun je sneller klimmen, wachters sneller aanpakken en langs kabels glijden. Assassin's Creed: Revelations moet in november uitkomen voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.


Bron: VG247


2321 views


Slacht Jackals in RAGE-gameplay

29-09-2011 @ 18:27 •   dm Tim (wc-eend)
print 

Bethesda heeft vandaag de laatste gameplaytrailer van RAGE uitgebracht. In deze zesde en laatste trailer zien we hoe de speler naar 'Jackal Valley' moet afreizen. Natuurlijk is deze trip niet zonder gevaar maar het hoofdpersonage heeft gelukkig een flink arsenaal aan wapens.

Bekijk hieronder de trailer voor RAGE die volgende week vrijdag, 7 oktober, uitkomt voor Xbox 360, PS3 en Windows.


Bron: CVG


2353 views


Warner en Snowblind hebben een developervideo online gezet waar iemand dieper ingaat op de co-op van Lord of the Rings: War in the North. De game moet in november uitkomen voor Xbox 360, PlayStation 3 en Windows. De game zal zich dit keer gaan afspelen in het noorden van Middle Earth.


Bron: VG247


1407 views


Syndicate, een remake van het spel uit 1993, ontworpen door Peter Molyneuxs oude bedrijf Bullfrog, is terug. Deze keer zal het spel door Starbreeze Studios ontwikkeld worden. EA heeft een knallende trailer onthuld en de releasedatum bekendgemaakt. Het spel zal op 21 februari in de winkels liggen, verkrijgbaar op pc, Xbox 360 en PS3.

Beelden zeggen meer dan woorden, daarom staat hieronder de nieuwe trailer:


Bron: Vg247


2262 views


De demo van Need for Speed: The Run staat gepland voor 18 oktober 2011. Meteen toen dit nieuws naar buiten kwam, vroeg Electronic Arts om de info te verwijderen, wat in kan houden dat er mogelijk ook andere plannen zijn.

Maar tot er geen nieuwe datum geprikt wordt, is 18 oktober een mooie datum voor de demo. In die demo kun je spelen met een Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni en wanneer je de optie 'refer a friend' kiest, speel je de 2012 Porsche 911 Carrera S vrij. Midden november komt Need for Speed: The Run uit.


Bron: VG247


2143 views


Gisteren is de bèta van Battlefield 3 van start gegaan en hebben we hier een filmpje getoond van de PS3-bèta. Nu hebben we onderaan dit bericht een filmpje van de Xbox 360-bèta. Morgen zal de bèta open zijn voor iedereen en 28 oktober komt de game uit voor PS3, Windows en Xbox 360.


Bron: CVG


4517 views


Een tweet kan het verschil maken. Vannacht twitterde Mortal Kombat-vader Ed Boon dat hij Marcus Fenix best in Mortal Kombat had willen zien als exclusief personage op de Xbox 360. Epic Games’ Cliff Bleszinski twitterde daarop het volgende: “Hit me up about that!”

Dit publieke onderonsje is een bevestiging van niets, natuurlijk. Maar het is wel leuk om te zien dat twee invloedrijke ontwikkelaars zo makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Verder helpt het nieuws dat Mortal Kombats downloadable roster niet wordt uitgebreid, ook niet. Zou het gebeuren, dan zou dat top zijn.


Bron: Twitter


2484 views


Gamers moeten nog zeker drie jaar wachten op de volgende generatie games. Studiobaas Tim Sweeney van Epic Games denkt dat de vierde versie van de Unreal Engine, een softwarepakket dat als basis dient om spellen te maken, in 2014 op de markt komt.

Dat zegt hij in een interview met entertainmentwebsite IGN. De eerste games met de huidige versie stammen uit 2006, de engine is door de jaren heen wel uitvoerig verbeterd.

De softwarepakketten waarmee Epic en andere gamestudio's hun spellen ontwikkelen, bepalen of nieuwe mogelijkheden van spelcomputers ook echt benut worden. Pas als zowel de spelcomputer als de engine is vernieuwd, worden geavanceerde spellen mogelijk. Van alle engines worden die van Epic Games het meest gebruikt.

Hoewel de derde versie van Unreal Engine al vijf jaar oud is, worden er nog steeds nieuwe games mee gemaakt. Dit najaar verschijnen Gears of War 3 en Batman: Arkham City op basis van de engine, terwijl volgend jaar Bioshock Infinite moet verschijnen.

Epic Games verkoopt de Unreal-software ook aan andere gamestudio's, zodat die gemakkelijiker games kunnen maken. Niet elke studio koopt een dergelijk softwarepakket. Zo werkt Electronic Arts met de zelfgemaakte Frostbite 2-engine, die onder meer gebruikt wordt in het schietspel Battlefield 3 en de racegame Need for Speed: The Run.


'Volgende generatie games in 2014'


Bron: Novum


3530 views


Een open sollicitatie op de website van IO Interactive wijst misschien naar de eerste tekenen van leven van Kane and Lynch 3. Op dit moment werkt IO aan de hitserie Hitman Absolution.

De studio is op zoek naar een senior multiplayer programmer voor 'the foundation for a yet unannounced 3rd person game with strong cooperative multiplayer elements'. Kane and Lynch 2 is ook een third-person shooter, die compleet in co-op te spelen is.

Daarnaast zoekt IO programmeurs voor een 'unannounced AAA action title'. Of het daadwerkelijk het derde Kane and Lynch-spel wordt, is dus nog afwachten.
2077 views


Lollipop Chainsaw

28-09-2011 @ 15:00 •   dm koei
print 

header

Japanners staan bekend om hun vreemde games. Enkel de titel van Lollipop Chainsaw laat al doorschemeren dat het hier niet om een standaardgame gaat. De game is een soort Japanse versie van Buffy the Vampire Slayer, maar dan met zombies.

De cheerleader Juliet is net achttien jaar oud geworden als zombies haar highschool San Romero High aanvallen. Ze krijgt een kettingzaag in haar handen en gaat daarmee de strijd aan met de zombies. Wat volgt is een game die wat weg heeft van Onechanbara Bikini Samurai Squad, maar dan beter uitgewerkt. De basis is pure actie. De zombies bevinden zich overal in de school en door te slaan, schoppen en natuurlijk ook zagen kun je letterlijk korte metten met ze maken. Door aanvallen te combineren kun je krachtigere combo-attacks doen.

Lollipop Chainsaw

Het doden van zombies levert je starpower op, waarmee je vervolgens speciale moves kunt doen zoals met één beweging van de zaag meerdere zombies doormidden zagen en ook direct doden. Zorg je liever voor een trage dood dan is het overigens ook mogelijk om losse ledematen af te zagen, wat zorgt voor kruipende zombies. Natuurlijk zijn er niet alleen maar zombies in de school, er rennen ook nog wat gewone scholieren rond. Af en toe kom je iemand tegen die wordt aangevallen door zombies. Red je die persoon van de zombies dan ontvang je als dank wat geld, maar als je faalt komt er een extra zombie bij natuurlijk!

De game moet het vooral hebben van de setting en de ranzigheid. Hoewel, ranzigheid is niet het juiste woord, want ondanks dat het bloed in het rond spettert en je zombies letterlijk doormidden kunt zagen, is het spel niet echt vies. Het spel heeft namelijk een comic-look gekregen waardoor het er niet realistisch uitziet, maar de actie wel goed over komt. De comic-look is doorgetrokken naar de hele game. De menu's zijn in strip-layout, maar ook bij eindbazen komt dit duidelijk naar voren.

Lollipop Chainsaw

In de demo werd een bossbattle met Zombie punker Zed getoond. Zed moet, zoals alle eindbazen op een bepaalde manier verslagen worden. Bossbattles bestaan uit drie fases waarbij je in elke fase de eindbaas op een andere manier aan moet vallen. Om Zed te verslaan moet je deze drie fases doorlopen. Hem voor de laatste fase al doormidden zagen zorgt ervoor dat hij zich gewoon weer terug aan elkaar plakt. Zed is echter een punker met bijbehorende punkmuziek en uitspraken. Deze uitspraken verschijnen als comic-letters op het scherm, waarna ze naar beneden vallen en je kunnen verwonden. De integratie van het comic-stijltje met de game is dan ook zeer goed gedaan en past ook prima bij de game.

De game is doorspekt met over the top humor en referenties naar zombie-klassiekers. Het is bijvoorbeeld al niet slim om naar een school te gaan die San Romero High heet, dan weet je al dat er ergens levende doden op zullen duiken. James Gunn, regisseur en schrijver van onder andere de films Tromeo & Julliet, Slither en de screenplay van de Dawn of the Dead-remake uit 2004, was verantwoordelijk voor het verhaal, de karakters en de dialoog. Hij staat bekend om zijn humor in combinatie met horror. Dit is bijvoorbeeld te zien aan een van de power-ups die Juliet heeft: een riem met daarop een pratend hoofd dat advies geeft. Ook het feit dat Juliets healthbar bestaat uit lolly's is al redelijk veel zeggend en de definitieve game zal nog meer van zulk soort vreemde feiten en items bevatten.

Lollipop Chainsaw

Conclusie
Lollipop Chainsaw is een typische hate it or love it-game. Je moet van het genre houden om het te kunnen waarderen en dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Ik heb persoonlijk niets met zulk soort games, maar de combinatie van het grafische comic-stijltje en de bijpassende muziek kan ook ik wel waarderen. De integratie van de comic-stijl in de gameplay is iets wat ik tot nu toe nog nergens anders heb gezien en wat gewoon erg tof is gedaan. Of de rest van de gameplay dat ook is durf ik nog niet te zeggen, dat zal later nog moeten blijken.

Lollipop Chainsaw staat gepland voor 2012 en zal gaan verschijnen op PlayStation 3 en Xbox 360.
5034 views


Resident Evil: Code Veronica X HD is vanaf vandaag te downloaden en middels de onderstaande launchtrailer wil Capcom de grafische verbetering benadrukken. Het originele spel, zonder de X, werd in 2000 exclusief uitgegeven op de Dreamcast.


Bron: YouTube


2443 views


Tien minuten SoulCalibur-gameplay

28-09-2011 @ 13:10 •   dm Kn0x
print 

Namco Bandai heeft een nieuwe video het internet opgegooid van het vijfde deel in de SoulCalibur-reeks. In de video zien we een gevecht tussen Maxi en Siegfried. SoulCalibur V moet volgend jaar uitkomen voor PlayStation 3 en Xbox 360. Ga maar goed klaarzitten voor de video want hij duurt tien minuten.


Bron: VG247


1772 views


In de nieuwste video's van Battlefield 3 wordt er dieper ingegaan op de verdedigende en aanvallende taken binnen een map. Morgen gaat de bèta van start en EA is bezig met een offensief om mensen gek te krijgen voor de game. De beelden komen uit de map die vanaf morgen ook speelbaar is in de bèta, genaamd Paris Métro.

Verdedigen is heel anders dan in Call of Duty. Men kan niet langer blindelings aanvallen, het is van belang om strategische posities te kiezen om zodoende de aanvallen van de tegenstanders te weren. Dit is allemaal te zien in de eerste video die dieper ingaat op het verdedigen van een map.

Aanvallen lijkt al wat meer op de grote tegenstander van Battlefield 3. Probeer je squad zo snel mogelijk op een punt te krijgen zodat de 'bomb carrier' de bom kan planten. Het tempo zal nog steeds lager zijn dan in Call of Duty, maar stukken hoger dan de verdedigende partij.


Bron: VG247


3299 views


Twee modellen uit Need for Speed: The Run zijn vandaag bekendgemaakt. Sports Illustrated-badpakmodellen Irina Shayk en Christine Teigen maken hun opwachting in de racegame, zo heeft uitgever Electronic Arts bekendgemaakt.

Shayk en Teigen spelen in dit spel de beste vriendinnen Mila Belova en Nikki Blake. "Ze zijn mooie, sluwe en meedogenloze tegenstanders die voor niets stoppen om de prijs van 25 miljoen dollar binnen te slepen", aldus verkondigt EA. Beide modellen spelen niet enkel een rol in de game, maar zullen eveneens te zien zijn in een DVD van de game, welke EA samen met Sports Illustrated uit zal brengen. Je kunt beide dames hieronder in actie zien.

Voor mensen die liever willen zien wie deze twee modellen zijn staat hieronder een filmpje.


Bron: Destructoid


2851 views


Shank 2 komt begin 2012

28-09-2011 @ 11:44 •   dm Rico (RBWO)
print 

Ontwikkelaar Klei Entertainment heeft bekendgemaakt dat Shank 2 begin 2012 voor Playstation Network, Xbox Live Arcade en pc zal verschijnen. Het eerste deel van de side-scrolling-game Shank verscheen in augustus vorig jaar. De game is geheel opnieuw opgebouwd.

"Creatively, Shank still has a lot to give," aldus Jamie Cheng van Klei. "We took the feedback from the community and ran with it, putting our own flavor on every change. For Shank 2, we literally took apart the game and put it back together to push the envelope in combat mechanics, visuals, and 2D animation in games."

Nieuw is een "arcade-style survival co-op mode" waarbij de omgeving een grote rol speelt. 


Bron: VGB


1109 views


Capcom heeft bekendgemaakt dat de Gold Edition van Resident Evil 5 vanaf 4 oktober via de PlayStation Store te downloaden is. Over de prijs wordt nog gediscussieerd. Het is namelijk nog niet helemaal zeker wat het moet gaan kosten.

De Gold Edition bevat onder andere:

 • Lost in Nightmares-uitbreidingspakket.
 • Desperate Escape-uitbreidingspakket.
 • Mercenaries Reunion-Modus.
 • Twee pakketten met extra kostuums voor de speelbare personages.

Dit pakket zal ook beschikbaar zijn voor de versie van Resident Evil 5 voor de Playstation 3 die Move-ondersteuning biedt. Het gerucht gaat dat dit voor $24,99 zal verschijnen. Voor hoeveel het spel in de Europese PlayStation Store komt te staan, is niet bekend.

Resident Evil 5
2343 views


Chet Faliszek heeft aangegeven dat Steamworks nog steeds mogelijk is op Xbox Live maar Microsoft is degene die moet gaan bepalen of het gaat gebeuren. Ze zijn nog steeds bezig met Portal 2 en hoe dat draait via Xbox Live maar ze wachten het rustig af. Voordat Steamworks op Xbox Live zou kunnen draaien zou Microsoft meer moeten toestaan voor de service.

Zo moeten er automatische updates mogelijk zijn en moet het mogelijk zijn voor Steamworks-gebruikers om mods te gebruiken. PS3-gebruikers zullen wel gebruik kunnen gaan maken van Steamworks maar momenteel zijn ze nog druk bezig aangezien er toch een hoop werk aan moet gebeuren, Sony staat namelijk de automatische updates nog niet toe.

Steam


Bron: CVG


3154 views


Battlefield 3-bčta van start

27-09-2011 @ 18:39 •   dm Tim (wc-eend)
print 

De Battlefield 3-bèta is vandaag van start gegaan voor gamers die de Medal of Honor: Limited Edition hebben aangeschaft of Battlefield 3 via Origin in de pre-order hebben staan. Aanstaande donderdag zal de bèta wereldwijd beschikbaar worden voor iedereen op pc, PS3 en Xbox 360. De volledige game komt 28 oktober uit. Bekijk hieronder tien minuten bèta-gameplay van de PS3-versie.


Bron: CVG


4626 views


PES 2012 online-modi uitgelegd

27-09-2011 @ 17:12 •   dm Pheno
print 

Konami is uitvoerig ingegaan op de online elementen van PES 2012. De feedback van fans is gebruikt om het spel meer nieuwe mogelijkheden voor de online game modus en content te geven.

De Master League Online houdt vast aan de competitieve basis waarbij spelers hun favoriete club naar de overwinning moeten leiden door andere spelers te verslaan. De stijl van het team kan worden aangepast om zo de favoriete speelstijl van de speler beter uit de verf te laten komen, waarbij je kunt kiezen voor een evenwichtig, fysiek, snel, technisch, individueel of team spel. Ook zijn er contracten geïntroduceerd, waardoor voetballers soms verkocht moeten worden indien niet aan hun salaris en hogere contracteisen kan worden voldaan.

PES 2012 biedt nu de mogelijkheid om wedstrijden te spelen tussen maximaal acht verschillende spelers van PlayStation 3, Xbox 360 en Windows-versies. Ter aanvulling is de Community Modus verbeterd en geeft spelers toegang tot een breder scala aan tegenstanders. Spelers kunnen zich aansluiten bij Community groepen van maximaal honderd spelers en via Bulletin Boards kunnen zij berichten aan elkaar sturen. Ook is er een optie toegevoegd waarbij Intercommunity wedstrijden kunnen worden gespeeld om het competitieve element tussen deze groepen te verhogen.

De algemene online match-making van PES 2012 is totaal vernieuwd. Spelers hebben nu meer kans om het op te moeten nemen tegen rivalen met van gelijk niveau van spelen. Spelers die in een online wedstrijd de verbinding verbreken om zo een verlies te voorkomen, lopen het risico uiteindelijke te worden geweerd van de online competitie. Zij zullen tegen soortgelijke valsspelers moeten spelen waardoor het gehele PES 2012 online wedstrijdsysteem voor eerlijke spelers verbeterd wordt.

Ook social networks worden niet vergeten in de vorm van myPes. Dat is een gratis Facebook-applicatie die vanaf de lancering van PES 2012 beschikbaar is, waarbij spelers de mogelijkheid krijgen hun resultaten te delen met vrienden via Facebook. Deze dienst wordt uitgebreid in oktober, zodat spelers hun vrienden kunnen uitnodigen voor hun eigen competitie, statistieken kunnen laten zien en automatisch de ranglijsten bijwerken na online of offline wedstrijden tegen echte spelers waarbij ze een reeks speciale trophy's kunnen vrijspelen.

"Online is een belangrijk element voor PES 2012 en we hebben hard gewerkt aan deze verbeterde opties die recht doen aan zowel het competitieve element van de game, als de solo modus in de Master League Online" aldus Jon Murphy, Europese PES Teamleider van Konami Digital Entertainment GmbH. "De spelers die voorheen gebruikmaakte van de online loop holes worden gestraft, terwijl de verbluffende Active Al zorgt voor realistische spanning in de online games. Waarbij de resultaten zichtbaar zijn in de leagues van de competities van je vrienden en collega's. PES 2012 draait volledig om skill, het uitspelen van de kwaliteiten van een team en realistisch voetbal - om te delen met je vrienden!

Pro Evolution Soccer 2012 komt 13 oktober uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en Windows.

PES 2012PES 2012

PES 2012PES 2012

PES 2012PES 2012


Bron: WorthPlaying


3819 views


Bethesda en Mojang naar rechter voor Scrolls

27-09-2011 @ 16:44 •   dm Kn0x
print 

Het meningsverschil over het gebruik van het woord Scrolls wordt binnenkort door de Zweedse gamestudio Mojang en de Amerikaanse uitgever Bethesda uitgevochten in de rechtszaal. Dat heeft topman Markus Persson van de gamestudio bevestigd. Mojang werkt aan een kaartspel met de naam Scrolls en daar is Bethesda, uitgever van de rollenspelserie The Elder Scrolls, het niet mee eens.

In augustus maakte Bethesda zijn ongenoegen kenbaar. De uitgever is van mening dat de naam van het kaartspel zou leiden tot verwarring met het rollenspel The Elder Scrolls: Skyrim. Mojang weigert echter de naam van de game te veranderen. Scrolls, Engels voor 'perkamentrol', is volgens Persson een normaal woord en geen beschermde naam.

Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend. Ook is niet bekend waar de rechtszaak tussen het Zweedse en het Amerikaanse bedrijf gaat plaatsvinden.

Voor de productie van Scrolls, waarvan het concept al vijf jaar oud is, werkte Persson aan Minecraft. In zijn vrije tijd maakte hij de avonturengame waarin het bouwen van spelomgevingen centraal staat. Ruim 3,6 miljoen gamers hebben Minecraft in de voorbestelling gekocht, waardoor Persson geld had om Mojang op te richten.

Op 18 en 19 november organiseert Mojang een eigen evenement, Minecon, dat in Las Vegas wordt gehouden. Dan wordt het spel officieel gelanceerd.


Bethesda en Mojang naar rechter voor Scrolls (Foto: Novum)


Bron: Novum


2608 views


PES 2012-update al klaar

27-09-2011 @ 16:40 •   dm Pheno
print 

Konami heeft bekendgemaakt dat spelers een groot aantal belangrijke elementen kunnen toevoegen aan de PES 2012 door middel van een gratis download. En dat terwijl het spel nog niet uit is.

Het myPES-systeem is voorlopig in een bètaversie beschikbaar, waarbij spelers een account kunnen aanmaken en gegevens kunnen uitwisselen via Facebook. Zo kunnen zij resultaten delen en doorsturen naar andere spelers. De volledige service wordt gelanceerd in oktober en maakt het mogelijk om statistieken en achievements te delen en men kan besloten of publieke gamegroepen aanmaken.

Daarnaast zijn er ook een aantal belangrijke actieve Al-elementen getweakt, waarbij vooral de keepers verder zijn verbeterd.

PlayStation 3-spelers kunnen ook gebruik maken van 3D-ondersteuning, want deze gratis update voegt een 3D-functionaliteit toe voor spelers in het bezit van een 3D-televisie.

We kunnen de patch pas 13 oktober downloaden, want dan komt PES 2012 uit op PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.


Bron: Konami


3267 views


Niets is vervelender dan een cheater in je game. Call of Duty: Modern Warfare 3-developer Infinity Ward is het daar mee eens. Ze beloven dit keer beter hun best te doen om cheaters tegen te gaan op de pc dan ze dat deden in Call of Duty: Modern Warfare 2.

"In Call of Duty: Modern Warfare 2 was er bijna in elke server wel een cheater te vinden die het verpestte voor de rest van de gamers. In Call of Duty: Modern Warfare 3, die te koop is in november, zullen er veel minder cheaters zijn," aldus Robert Bowling, Infinity Wards Community Manager.

"I can't go into specifics. On a general high level area there's so much more stuff that we've locked down and made less accessible than we had before. A lot of stuff that we stripped out, a lot more challenge response things that we're doing in addition to...," legde de community manager uit.

Toch zal het niet gemakkelijk zijn om alle cheaters tegen te gaan. Wel worden er een aantal maatregelen genomen waaronder een client-side check. Dit houdt in dat wanneer je een game wilt joinen je PC-code eerst gecheckt zal worden op aanpassingen. Ook zullen er veel meer security updates komen om het de cheaters zo moeilijk mogelijk te maken.

Door middel van Call of Duty: Elite kan Activision ook gemakkelijker stats opzoeken van mogelijke 'cheatende' gamers, wanneer blijkt dat er inderdaad sprake is van cheating zal er meteen actie worden ondernomen. Om ervoor te zorgen dat dit niet te lang duurt heeft Activision medewerkers aangenomen die alleen maar zullen controleren op alle reports die binnenkomen over gamers. Ingame zal namelijk ook mogelijk zijn een speler te rapporteren die cheat. Wanneeer dit gebeurt zal een medewerker gaan nakijken of dit inderdaad waar is en daar actie op ondernemen.

"A lot of that stuff, the monitoring stuff, a lot of that was introduced in Black Ops but with Elite that is launching with Modern Warfare 3, we're taking that in an all new area, having full teams dedicated solely to that," concludeerde Bowling.

Call of Duty: Modern Warfare 3 zal op 8 november uitkomen voor Windows, Xbox 360, PS3, Wii en DS.

Modern Warfare 3


Bron: IGN


4998 views


Er is nog vrij weinig te vinden over Dead Space 3. Toch zijn de eerste details al aangekondigd. De game zou zich afspelen op een besneeuwde planeet waar hoofdpersonage Isaac zowel met oude als nieuwe vrienden op pad gaat.

De geruchten gaan dat een bron binnen EA Games dit heeft uitgelekt. Dead Space 3 zal beginnen als hoofdpersonage Isaac op een besneeuwde planeet terecht komt en voor een storm moet schuilen in een huis. Daar ontmoet hij een gewond iemand die hem vertelt dat er nog meer overlevenden zijn en dat Ellie Langford daar ook bij hoort. Ellie is een oude bekende uit Dead Space 2.

Naast deze beschrijving geeft de bron ook prijs dat Isaac later samen met Ellie zal verder reizen. Ook een compleet nieuw personage genaamd Jennifer zal zich aansluiten bij deze club.

De bron verspreidde ook al eerder informatie over de Syndicate-reboot. Die geruchten bleken later correct op het moment dat EA games de game aankondigde onder de titel "Cartel". EA Games heeft Dead Space 3 nog niet officieel aangekondigd en EA wilt ook nog niet reageren op de andere geruchten die afgelopen week verschenen.

Dead Space 2


Bron: Siliconera


2155 views


De Steam-versie van Renegade Ops, een top-down shooter met rondscheurende auto's, bevat Half-Life's Gordon Freeman als speelbaar personage. De console-versies moeten het zonder Freeman doen. Op 14 oktober komt Renegade Ops uit op Valve's downloadplatform.

 


Bron: YouTube


2662 views


Omdat X-Men: Destiny deze week uitkomt heeft Activision een launchtrailer vrijgegeven, zodat we nog even met onze neuzen op de feiten gedrukt worden. In deze game bepaal je niet het lot van je favoriete held, maar bepaal je het lot van je eigen held. Anders dan gewend, maar niet minder leuk? Daar kom je 30 september achter.


Bron: YouTube


2490 views


Twintig seconden extra AC: Revelations

26-09-2011 @ 20:32 •   dm Kn0x
print 

Er is een nieuwe trailer verschenen van Assassin's Creed: Revelations. De trailer is een uitgebreide versie van de trailer die ook op de E3 te zien was. Echter, er zitten nu 20 seconden extra beeldmateriaal bij en een uitgebreidere voice-over. AC: Revelations komt 18 november uit voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.


Bron: VG247


2811 views


Vorige week heeft EA een korte teaser vrijgegeven voor Battlefield 3 met daarin een soundtrack van Jay-Z. Nu heeft EA de volledige reclame waarvoor de teaser online was gezet en die duurt zo'n één minuut. 28 oktober komt Battlefield 3 uit voor Windows, Xbox 360 en PS3. Bekijk hieronder het reclamefilmpje.


Bron: VG247


3726 views


De 360-versie van The Witcher II zal op twee discs verschijnen, heeft THQ vandaag bekendgemaakt. Windows-fans kunnen al een tijdje met The Witcher II spelen, maar de game kwam nog niet uit voor Xbox 360. Eind juni kwam er bericht dat de game dan alsnog op de 360 zou verschijnen. "It's going to be more than one. And it cannot be three, so yeah, it's going to be two discs."


Bron: VG247


2177 views


De MMO's zijn in de mode, dus wordt het MMO-genre behalve met het RPG-genre ook nog eens met het RTS-genre verbonden. Het resultaat: End of Nations. Community manager James Swift van Trion Worlds, de ontwikkelaar van het populaire spel Rift, heeft bekendgemaakt dat het grote gevecht in 2012 zal losbarsten.

Groot zal het zeker worden. Het spel ondersteunt 26 man per team die tegen elkaar vechten op één grote map. Dus dat is samen 52 spelers tegelijk. Het spel zal volledig gratis worden. Voor de liefhebbers zijn er wel extra unit skins en kleuren te koop, maar geen extra elementen die de speler een mogelijk voordeel opleveren. Het spel zal verschijnen op Xbox 360, PS3 en pc. De vraag over een specifiekere releasedatum bleef echter onbeantwoord. Hieronder volgt nog wel een trailer als voorproefje.


Bron: Eurogamer


2324 views


Call of Duty: Modern Warfare 3 komt pas 8 november uit voor PS3, Xbox 360, Windows, Wii en Nintendo DS maar voor de Xbox 360-versie zijn de achievements al online verschenen. Bekijk hieronder alle achievements die behaald behoren te worden voor de volledige 1000 GP.

Voor degenen die geen spoilers willen lezen, stop met lezen!
-
-
-
-

 • Back in the Fight - 5G: Start the Single Player Campaign on any difficulty.
 • Too Big to Fail - 10G: Destroy the Jamming Tower. Complete "Black Tuesday" on any difficulty.
 • Wet Work - 10G: Take back New York Harbor. Complete "Hunter Killer" on any difficulty.
 • Carpe Diem- 10G: Escape the mountain safe house. Complete "Persona Non Grata" on any difficulty.
 • Frequent Flyer - 10G: Defend the Russian President. Complete "Turbulence" on any difficulty.
 • Up to No Good - 10G: Infiltrate the village. Complete "Back on the Grid" on any difficulty.
 • One Way Ticket - 10G: Make it to Westminster. Complete "Mind the Gap" on any difficulty.
 • Welcome to WW3 - 10G: Save the US Vice President. Complete "Goalpost" on any difficulty.
 • Sandstorm! - 10G: Assault the shipping company. Complete "Return to Sender" on any difficulty.
 • Back Seat Driver - 10G: Track down Volk. Complete "Bag and Drag" on any difficulty.
 • We'll Always Have Paris - 10G: Escape Paris with Volk. Complete "Iron Lady" on any difficulty.
 • Vive la Révolution! - 10G: Reach the church. Complete "Eye of the Storm" on any difficulty.
 • Requiem - 10G: Escape the city. Complete "Blood Brothers" on any difficulty.
 • Storm the Castle - 10G: Discover Makarov's next move. Complete "Stronghold" on any difficulty.
 • Bad First Date - 10G: Find the girl. Complete "Scorched Earth" on any difficulty.
 • Diamond in the Rough - 10G: Rescue the Russian President. Complete "Down the Rabbit Hole" on any difficulty.
 • The Big Apple - 25G: Complete "Black Tuesday" and "Hunter Killer" on Veteran difficulty.
 • Out of the Frying Pan... - 25G: Complete "Persona Non Grata", "Turbulence", and "Back on the Grid" on Veteran difficulty.
 • Payback - 25G: Complete "Mind the Gap", "Goalpost", and "Return to Sender" on Veteran difficulty.
 • City of Lights - 25G: Complete "Bag and Drag" and "Iron Lady" on Veteran difficulty.
 • The Darkest Hour - 25G: Complete "Eye of the Storm", "Blood Brothers", and "Stronghold" on Veteran difficulty.
 • This is the End - 25G: Complete "Scorched Earth", "Down the Rabbit Hole", and "Dust to Dust" on Veteran difficulty.
 • Who Dares Wins - 40G: Complete the campaign on any difficulty.
 • The Best of the Best - 100G: Complete the campaign on Hardened or Veteran difficulty.
 • Strike! - 20G: Kill 5 enemies with a single grenade in Single Player or Special Ops.
 • Jack the Ripper - 20G: Melee 5 enemies in a row in Single Player or Special Ops.
 • Informant - 20G: Collect 22 Intel Items.
 • Scout Leader - 35G: Collect 46 Intel Items.
 • This Is My Boomstick - 20G: Kill 30 enemies with the XM25 in "Black Tuesday."
 • What Goes Up... - 20G: Destroy all the choppers with only the UGV's grenade launcher in "Persona Non Grata."
 • For Whom the Shell Tolls - 20G: Destroy all targets during the mortar sequence with only 4 shells in "Back on the Grid."
 • Kill Box - 20G: Kill 20 enemies with the Chopper Gunner in a single run in "Return to Sender."
 • Danger Close - 20G: Take down a chopper with an AC-130 smoke grenade in "Bag and Drag."
 • Ménage à Trois - 20G: Destroy 3 tanks with a single 105mm shot in "Iron Lady.")
 • Nein - 20G: Kill 9 enemies with A-10 strafing runs in "Scorched Earth."
 • 50/50 - 20G: Complete a Special Ops Mission Mode game with the same number of kills as your partner.
 • Birdie - 20G: Kill 2 enemy helicopters without getting hit in a Special Ops Survival game.
 • Serrated Edge - 15: Finish a Juggernaut with a knife in Special Ops.
 • Arms Dealer - 20G: Buy all items from the Survival Weapon Armory.
 • Danger Zone - 20G: Buy all items from the Survival Air Support Armory.
 • Defense Spending - 20G: Buy all items from the Survival Equipment Armory.
 • Get Rich or Die Trying - 25G: Have $50,000 current balance in a Special Ops Survival game.
 • I Live - 10G: Survive 1 wave in a Special Ops Survival game.
 • Survivor - 20G: Reach Wave 10 in each mission of Special Ops Survival mode.
 • Unstoppable - 40G: Reach Wave 15 in each mission of Special Ops Survival mode.
 • No Assistance Required - 20G: Complete a Special Ops Mission Mode game on Hardened or Veteran with no player getting downed.
 • Brag Rags - 10G: Earn 1 star in Special Ops Mission Mode.
 • Tactician - 20G: Earn 1 star in each mission of Special Ops Mission Mode.
 • Overachiever - 40G: Earn 48 stars in Special Ops Mission Mode.
 • Secret Achievement - 20G: Continue playing to unlock this secret achievement.

Bron: CVG


2697 views


Crysis komt volgende week

26-09-2011 @ 11:05 •   dm Tim (wc-eend)
print 

Volgende week dinsdag zal Crysis naar het PlayStation Network en naar Xbox Live Arcade toe komen. De game zal vanaf 4 oktober te downloaden zijn voor zo'n 16 à 17 euro. Geruchten dat het spel zou komen zijn er al sinds juli, een bevestiging van een najaarsrelease kwam twee weken terug.


Bron: CVG


2520 views


In de leaderboards voor Gears of War 3 zitten momenteel drie multiplayer-maps die mensen nog niet kunnen spelen. Het gaat hier om Azura, Blood Drive en Rust Lung. Het lijkt erop dat deze drie maps in de DLC zullen zitten die recent is aangekondigd. Er zijn al wel videobeelden van de drie maps uit de gelekte versie van Gears of War 3 uit juli dit jaar.

Bekijk hieronder een plaatje van Azura op een leaderboard, bekijk daaronder drie gameplay-filmpjes van de maps die momenteel niet beschikbaar zijn in de volledige versie van Gears of War 3.

GOW3


Bron: CVG


3249 views


Pre order-content voor FFXIII-2

26-09-2011 @ 09:55 •   dm Tim (wc-eend)
print 

Dat Final Fantasy XIII-2 pre order-content zou krijgen had Square Enix al aangegeven. Nu hebben ze alvast een klein tipje van de sluier opgelicht door aan te geven dat, als je het spel bij HMV of bij Lawsons bestelt, je een wapen voor Serah zal krijgen. Verder heeft het bedrijf geen winkeliers of andere dingen bekendgemaakt.

Het wapen dat je krijgt voor Serah is een 'Angel's Bow & Arrow' en dat zorgt ervoor dat schade die vijanden krijgen door Serah omgezet worden naar een HP-boost voor Serah. Square Enix heeft aangegeven plaatjes later online te zetten zodat mensen zien wat ze aanschaffen. Final Fantasy XIII-2 komt 3 februari 2012 uit voor PS3 en Xbox 360.

Serah
'Serah krijgt pijl en boog'


Bron: Andriasang


2749 views


Batman: Arkham City voor de pc is vertraagd tot november terwijl de consoleversie al in oktober in de winkels zal liggen. Toch zegt Rocksteady, de maker van de game, dat deze extra weken zeker het wachten waard zullen zijn. Sefton Hill heeft op de Eurogamer Expo gezegd dat ze veel aandacht besteden aan de pc-versie en dat pc-gamers zich niet achtergesteld hoeven te voelen.

Sefton Hill kon niet zeggen waarom de pc-versie van de game een paar weken vertraagd is maar vertelde wel dat mensen met een high-end pc een veel mooiere game zullen krijgen dan de console-gamers.

"All of the source textures and assets are done at a very very high res and we make them work on all the different SKUs. People will really love the PC version when it comes out."

De eerste game kreeg veel lof van pc-gamers omdat deze niet als een console-poort aanvoelde. Hill erkent dit en geeft aan dat er mensen bij Rocksteady werken die vervente pc-gamers zijn en er op toe zien dat de game goed werkt. Ze doen hun best om op alle platformen de beste ervaring te brengen.

"We got a lot of credit on the first one, about how well it played on the PC, and how well-refined the controls were. It's because part of our attitude is always to listen to those people. We want to make the best game we can for all SKUs."

Batman: Arkham Asylum verscheen in 2008 en was een groot succes. Eind oktober verschijnt het tweede deel in de serie, genaamd Batman: Arkham City, waarbij we vrij kunnen gaan rondlopen in Arkham City en de bende-oorlog tussen bendes van The Joker, Two Face en The Penguin moeten stoppen.


Bron: Eurogamer


2671 views


The Witcher-serie gaat verder

26-09-2011 @ 07:25 •   dm Kevin (KoosyNL)
print 

Voor de vele fans van The Witcher is er goed nieuws, want we kunnen meer van de serie verwachten. Dat heeft Jan Bartkowicz van CD Project laten weten. Of het nou een uitbreiding is voor het kritische, zeer succesvolle The Witcher 2 of een derde deel in de serie wil hij nog niet bekendmaken.

Bartkowicz geeft aan dat er zeker meer zal komen in de serie, maar hij wil nog niets aankondigen. Al tijdens het maken van The Witcher 2 wisten de makers dat er meer zou komen in het verhaal. Hij hint duideijk naar The Witcher 3 maar het zou ook een uitbreiding voor The Witcher 2 kunnen zijn.

“We still have at least one big title ahead of us in The Witcher franchise. All I can say is – outside of when the pre-production starts and finishes – with the story team we were probably in pre-production for The Witcher 3 during making The Witcher 2."

The Witcher 2 verscheen eerder dit jaar voor de pc en werd goed ontvangen. Reviews waren lovend over de game en spraken zelfs over een nieuwe stap in de evolutie van het RPG-genre. Onze review van de game kun je hier lezen. Later zal The Witcher 2 ook nog verschijnen voor de Xbox 360 waarvan hieronder een trailer te zien is.


Bron: VG247


1823 views


De mannen van The Official Nintendo Magazine zijn natuurlijk nieuwsgierig of grote multiplatform games ook de overstap naar de Wii U zullen maken. Deze keer was Skyrim aan de beurt. Bethesda's antwoord was helaas precies volgens het PR-boekje.

Pete Hines, Betheda's marketing VP, gaf aan dat het niet ondenkbaar is dat de epische RPG straks op Nintendo's nieuwste uitkomt, "It's definitely a possibility for the future. We'll look at any platform that will support that games we're trying to make, but that's the key thing - the console has to support the game as it is designed."

Hines zegt bovendien dat het niet zo makkelijk is als het lijkt om een game naar een andere console te porten, "The more changes we have to make to a game the less and less palatable it becomes because making a game is an enormous process. Just doing 360, PS3 and PC - I don't think people understand the amount of work that goes into that."

De lieve man wil natuurlijk niet alle hoop uit de hartjes van de Nintendo-liefhebbers wegnemen: "We'll see. It's definitely a possibility."

The Elder Scrolls: Skyrim komt in ieder geval wel uit voor PS3, Xbox 360 en Windows. Hopelijk morgen al.
3894 views


Rayman Origins komt ook in een speciale Collector's Edition. Deze versie, die 65 euro gaat kosten, komt in een gelimiteerde oplage en bevat naast de game ook een artbook en knutselwerk. De game verschijnt eind november in de winkels voor Xbox 360 en PS3.

Volgend jaar komt er ook een versie voor PS Vita, zonder CE. Een preview van de game kun je *hier* lezen.

rayman


Bron: CE


2686 views


Dat RAGE groot zou zijn was al bekend. Maar het kan altijd nog groter. In een interview met ID software's creative director Tim Willits laat Tim weten dat RAGE op de PS3 acht gigabyte aan ruimte inneemt en op de Xbox 360 op maar liefst drie schrijven zal verschijnen.

Een flink stuk harde schijf dus. Op de pc is het echter ook niet mis. Daar zal het spel 25 gigabyte in beslag nemen. Op de 360 zal het spel rond de 22 gigabyte kosten. De grootte is vooral te wijden aan de enorme hoeveelheid textures die de wereld bezit. Als je niet zoveel ruimte hebt, hoef je niet gelijk in de stress te schieten. Je kunt eerst disc 1 installeren en spelen, daarna disc 2 en vervolgens nog disc 3. Als er nog steeds een ruimtetekort is, kun ook besluiten de multiplayer niet te installeren.

Op de vraag of Willits onder druk gezet werd door de grote kaskrakers als Battlefield 3 en Call of Duty: Modern Warfare 3 antwoordt hij koel:

"One of the great things about id and John Carmack is that we've been doing this for so long that we get exactly what we need to get done. And John has a great ability to see into the future and yes, you can get yourself into a serious trap if you pay attention to other people.[...] We were comfortable in picking a direction, putting our feet down and moving towards that. We don't have to spend a lot of time looking at other people. We have John."

Het spel staat gepland voor 7 oktober en zal verschijnen op pc, PS3 en Xbox 360. Het volledige interview is hier te lezen.


Bron: Eurogamer


4296 views


Over exact twee maanden komt Lord of the Rings: War in the North uit. Het verhaal uit het spel loopt simultaan met het verhaal uit de boeken en de films, alleen zullen de helden uit het spel een rol hebben in de veldslagen in het noorden van 'Middle Earth'. In het spel zullen spelers ook het gevecht aangaan met draken.

25 november komt het spel uit voor PS3, Xbox 360 en Windows. Bekijk hieronder een nieuwe trailer voor het spel en drie stukken concept-art over draken.

LOTR

LOTR

LOTR


Bron: FOK!games


4252 views


FIFA 12 faalt een beetje

25-09-2011 @ 13:12 •   dm David (D-vide)
print 

Sinds de demo van FIFA 12 is uitgekomen loopt het op internet over met filmpjes van de Impact Engine die vreemde dingen doet. Elk filmpje heeft al meer dan 10.000 views en veel reacties. De falende Impact Engine is erg populair en vandaar dat er nu al wat compilaties boven water zijn komen drijven.

FIFA 12 beloofde een realistischer spel waar spelers beter reageerden op het botsen met een andere speler. De demo toont ons echter wat anders. De ontwikkelaars van EA zullen dus nog even flink wat moeten bijschroeven voordat ze het spel uitbrengen. Hieronder een paar FIFA 12 faalcompilaties.


Bron: Kotaku


11340 views


Dark Souls is volgens de makers een stuk moeilijker dan Demon's Souls. Het is echter nog steeds niet verstoord genoeg voor een Japanse speler. Hij besloot dat wapens en spreuken voor losers zijn die altijd op easy spelen. Met blote vuisten, dat is hoe echte mannen dit spel spelen.

Bekijk hieronder hoe de masochist de eerste baas van de game verslaat. Onze vuisten gaan er in ieder geval van kriebelen. De jeuk wordt mogelijk op 7 oktober gestild, als Dark Souls eindelijk Europa aandoet.


Bron: Kotaku


4483 views


Gestrand op een eiland vol hongerige zombies. Elke dag moet je een weg langs de halfdode vakantiegangers hakken om nieuwe voedselvoorraden te vinden. Geen uitweg, amper hoop. Deze keiharde realiteit is echter niet spannend genoeg voor Xian. Of ze heeft het gewoon warm?

In ieder geval heeft de beste vrouw besloten om haar ondergoed thuis te laten. Als ze vervolgens door de kracht van een granaatexplosie ongelukkig op de grond neerkomt kan iedereen een blik van haar doos opvangen. Bekijk de schokkende beelden in de video hieronder, skip naar 1:53.


Bron: YouTube


12274 views


Adrift

24-09-2011 @ 12:00 •   dm WesleyB (Wesley Akkerman)
print 

Adrift is een project van de Franse studio Dontnod. Deze game is nog onbekend, omdat de drie breinen achter de studio, Oskar Guilbert, Jean-Maxime Moris en Aleksi Briclot, simpelweg nog niet eerder de publiciteit hebben opgezocht. Eerst wilden de drie heren namelijk wijn drinken, hun studio opbouwen, de visie uiteenzetten en de juiste mensen bij elkaar zoeken. En je begrijpt: er gaat veel tijd zitten in wijn drinken.

Nog niet alles staat vast over de invulling van Adrift, die op dit moment nog zijn zogenaamde ‘working title’ draagt. Het wordt een third-person shooter met een lineaire structuur, voor de Xbox 360 en PlayStation 3 met een bijzonder verhaal. Het spel speelt zich af in 2084, wat meer dan een kleine knipoog is naar George Orwells boek 1984. Augmented reality en geheugenmanipulatie is aan de orde van de dag. De corrupte overheid handelt met jouw herinneringen, het laatste stukje privacy dat wij, in 2011, nog over hebben.

In 2084 is het mogelijk om geheugen van andere mensen te kopen, verkopen en verhandelen. De laatste beetjes intimiteit zijn weggevaagd. Deze mogelijkheid ontstaat uit de evolutie van de sociale netwerken waarin we alles met iedereen willen delen. Waar we zijn, met wie en waarom. Hoe we er gekomen zijn en wat we er gaan doen. Zo'n mobieltje met al die opties, geïntegreerde GPS voor nauwkeurige lokalisering van je huidige positie, Facebook, Twitter, Google+, Mobypicture en noem maar op, zijn aan het einde van de twintigste eeuw omgevormd tot elitaire grootmachten die elkaar hebben opgeslokt en houden je overal in de gaten. Zij zijn de overheid.

De zogenoemde 'surveillance society' is wereldwijd geaccepteerd, omdat de wereldburgers er zelf op vooruitgaan wat technische mogelijkheden betreft. Het is een realiteit geworden waarin niemand meer denkt aan een opstand. Want in deze economie waar met geheugen en gedachtes wordt gehandeld, hebben enkele personen aan de top wel heel veel macht in handen. Het doet ontzettend veel denken aan het eerdergenoemde 1984. In dat boek wordt de inmiddels beroemde dystopie van het jaar 1984 geschreven, door de ogen van Owell in 1948.

In 1984 wordt beschreven hoe individualisme verdwijnt en dat het kansloos blijkt je daar tegen te verzetten, omdat er een totaal elitair bewind aan de macht is. Dit boek is vlak na de Tweede Wereldoorlog geschreven en diende als waarschuwing tegen regimes als die van nazi-Duitsland en Stalins Sovjet-Unie. De uitspraak Big Brother is watching you komt hier ook vandaan en vooral dat laatste gevoel knaagt enorm aan je in deze game. Want wie houdt je in de gaten? Wat doet deze persoon of dit bedrijf er mee? En stel dat ze jouw geheugen verkopen, wat doet dat bedrijf ermee? Waar gaat je info heen? Wie heeft er belang bij? Vragen die vandaag al relevant zijn. Dat maakt Adrift nu al eng, maar ook heel erg reëel. Het houdt ons een spiegel voor.

De visuele stijl van het spel is even bijzonder als het verhaal. De wereld is grauw, grijs en donker en lang niet zo welvarend als we misschien nu denken. Maar wel technisch vooruitstrevend en heel modern. De game speelt zich af in Neo Parijs. Aleksi Briclot is de art director van Adrift en dat belooft heel wat. Op het cv van Briclot staan namelijk namen als Magic The Gathering, World of Warcraft TCG, Marvel Comics, Splinter Cel en Cold Fear. Niet de minste dus. De twee andere, eerdergenoemde namen, Guilbert en Moris, hebben een verleden bij bedrijven als EA en Ubisoft.

Het team dat op dit moment aan Adrift werkt is een indrukwekkende combinatie van talenten. Medewerkers van games als Alone in the Dark (Eden Games), Heavy Rain (SCE), Top Spin 3 (2K), Haze (Ubisoft), Splinter Cell Double Agent (Ubisoft), Tony Hawk Underground (Activision), Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (Ubisoft), Rainbow Six Vegas 2 (Ubisoft) Max Payne 2 (Rockstar) GTA 3 (Rockstar), Red Steel (Ubisoft), Cities XL (Montecristo) en nog veel meer hebben zich gemeld om van Adrift een succes te maken. Hopelijk wordt deze overdaad aan referentie niet de nekslag.

Hoewel we nog geen gameplay hebben gezien en dus ook nog niet met de game hebben gespeeld, geloven wij erin dat Adrift een bijzondere game wordt. Alleen al dankzij het realistische, enge en voor onze tijdsgeest relevante verhaal met een duidelijke boodschap. Naast third-person shooter actie belooft Dontnod nog veel meer geïntegreerde genres, maar dat houdt de ontwikkelaar nog even voor zichzelf. De game staat op dit moment gepland voor eind 2012, maar er is nog een hoop werk te verrichten. Waaronder het vinden van een uitgever.

 
4526 views


Microsoft unbant users

24-09-2011 @ 11:44 •   dm Kevin (KoosyNL)
print 

Microsoft heeft een aantal gebande users weer de mogelijkheid gegeven om online te kunnen gaan met hun Xbox Live account. Deze users waren door een fout in de software van Microsoft geband maar dit is nu teruggedraaid. Als compensatie heeft Microsoft ze drie gratis maanden Xbox Live Gold gegeven en 1600 MS points.

De users werden tussen 29 augustus en 9 september zonder reden geband van Xbox Live. Om hoeveel users het gaat is niet bekend. De fout zou zijn gemaakt door bepaalde software maar Microsoft wil hier verder niet op ingaan omdat dat belangrijke informatie aan hackers zou kunnen geven.

"We have to be careful about sharing to that level of specificity, because that's what they're looking for. So, I can't go into what it was looking for, or how it was looking for it, I can only state that due to a software issue it drew up some machines that were not tampered."

Xbox 360


Bron: Eurogamer


2697 views


Deus Ex: The Missing Link gameplay

24-09-2011 @ 11:39 •   dm David (D-vide)
print 

In deze trailer voor de nog niet uitgebrachte DLC van Deus Ex: Human Revolution neemt Mary DeMarle je mee in een kleine rondleiding door de content. Volgens DeMarle zal de DLC ongeveer vijf uur aan gameplay bevatten en is het ook in de DLC, genaamd The Missing Link, mogelijk om het spel te spelen zoals je zelf wilt.

Deus Ex: Human Revolution The Missing Link verschijnt ergens in oktober. Let wel: de volgende video kan lichte spoilers bevatten over zowel de game als de bijbehorende DLC.


Bron: Gametrailers


2860 views


Dance Central 2

24-09-2011 @ 00:00 •   dm koei
print 

Dance central

Komend najaar staat ons een vloedgolf aan dansspellen te wachten. Naast DanceStar Party, Just Dance 3 en The Black Eyed Peas Experience komt er ook nog een tweede deel van Dance Central. De makers van de Rock Band-serie hebben de game naast veel nieuwe liedjes ook verbeterd waardoor je nu met twee spelers tegelijk kunt dansen.

De eerste Dance Central-game was één van de release-games voor Kinect. Hoewel Kinect Sports en Kinectimals ook positief ontvangen werden, was het met name Dance Central die alom gewaardeerd werd. Dat er nu een tweede deel van verschijnt is dan ook geen verrassing, en ook dit tweede deel is enkel speelbaar met Kinect.

Twee spelers
Waar concurrenten Just Dance 3 en The Black Eyed Peas Experience prat gaan op hun vier-speler modus, is Harmonix juist erg trots op de twee-spelermodus die ze in Dance Central 2 gestopt hebben. In de nieuwe modus kunnen twee spelers tegelijk spelen met een drop in, drop out-systeem. Zie je een vriend dansen en wil je graag meedansen, dan hoef je er enkel naast te gaan staan en je verschijnt ook in het spel. Hoewel de concurrenten vier spelers ondersteunen, is Harmonix ervan overtuigd dat zij met hun twee spelers een betere danservaring bieden. Het hele lichaam van de dansers wordt herkend door de sensor, dus inclusief de benen. Dit was een lastig proces en in Just Dance 3 zal de registratie van beenbewegingen veel beperkter zijn, aldus John Drake van Harmonix.

Dance Central 2

Met twee spelers kun je gewoon hetzelfde dansen, maar je kunt ook een Dance Battle doen, waarin je op een andere manier tegen elkaar danst en er bij sommige stukken maar één iemand danst. Daarnaast bevat het spel een aantal mini-games waarbij je bijvoorbeeld als eerste bepaalde moves moet doen. Dans je liever zoals je zelf wil, dan is er nog free play waarin je de moves kunt doen die je zelf wil.
Naast de tweespelermodus is er ook een nieuwe tutorialmodus genaamd ‘Break it down'. Hiermee kun je een dans opsplitsen in bepaalde delen die je vervolgens los kunt oefenen. Ook in slow motion oefenen is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om een video van jezelf ernaast te zien, zodat je direct ziet wat er verkeerd gaat.

Navigatie
Het hele spel bevat ook spraakherkenning waardoor je makkelijker kunt navigeren. Er worden zeventien talen ondersteund waaronder waarschijnlijk ook Nederlands. Je kunt hierbij simpele commando's roepen als stop en start, maar ook de titel van een liedje zeggen waarna je dat specifieke liedje kunt spelen. Het maakt het navigeren allemaal een stuk makkelijker als het goed werkt. De demonstratie was geheel Engelstalig, dus in hoeverre de Nederlandse spraakherkenning goed werkt is nog onbekend. Naast spraakherkenning zijn de menu's makkelijker gemaakt en kun je er sneller in navigeren. Een simpel voorbeeld hiervan is dat het menu de kleur aanneemt van de besturende persoon, waardoor je precies kunt zien wie het spel leidt.

Dance Central 2 zal ruim veertig nieuwe liedjes bevatten, en daarnaast zal het mogelijk zijn om de liedjes van het eerste game te importeren. Bij betaling van 400 Microsoftpoints en invoering van een code uit het boekje van Dance Central 1 kun je alle liedjes uit het eerste deel ook met twee spelers dansen. Reeds gekochte DLC wordt automatisch overgezet en de online store zal ook de komende tijd steeds uitgebreider worden. De liedjes zijn gesorteerd op niveau, waarbij de niveaustijging wel trager gaat.

Dance central 2

Conclusie
Dance Central 2 is een goede stap vooruit van de eerste Dance Central-game. De game kan nu door twee spelers tegelijk gespeeld worden en er zijn een aantal verschillende speelmogelijkheden aanwezig. Het feit dat je alle liedjes uit het eerste deel voor slechts 400 punten kunt importeren geeft het spel een voordeel tegenover Just Dance 3. Het lijkt erop dat Dance Central 2 voor een meer authentieke danservaring zorgt, terwijl Just Dance 3, net als The Black Eyed Peas Experience en DanceStar Party, meer richting een party-game gaat waarbij het puur om de gezelligheid en plezier draait. Eind oktober zullen we het weten.

Dance Central 2 verschijnt op 21 oktober exclusief voor Xbox 360 en is enkel speelbaar met Kinect.
3396 views


Nog meer nieuws van Bethesda, maar nu goed nieuws. Todd Howard heeft in een interview verteld dat het team nu minder moeite heeft met het werken aan consoles dan bij vorige Elder Scrolls. Howard gaf aan dat het werken op consoles zelfs makkelijker is, maar dat de game alsnog het mooist zal zijn op Windows.

"We are very comfortable on 360. Yes, it will look better on PC. The PC has moved on a lot. With the kinds of things we do where we are streaming a lot, even your average hard drive on your average PC these days is crazy fast at ripping data.The negative on PC is that there are still a lot of layers of API before you can look at the hardware. So we might be able to get the data faster on PC, but what we do with that data is still easier on 360 and PS3 where we can look directly at the memory registers and do what we want.This is our third go around on these systems, so we are a lot more comfortable than we used to be."

Tot nu toe heeft Bethesda de in-game-beelden altijd getoond vanaf een Xbox 360, omdat dit makkelijk is dan een pc. Elder Scrolls: Skyrim zal 11 november uitkomen voor Windows, Xbox 360 en PlayStation 3.


Bron: VG247


3829 views


Bethesda mag Fallout-developer niet weren

23-09-2011 @ 20:43 •   dm Kn0x
print 

Bethesda heeft geen gelijk gekregen in een rechtszaak die was aangespannen tegen een voormalig medewerker. Bethesda had een 'restraining order' aangevraagd om de medewerker te weren om zo te voorkomen dat deze aan de haal zou gaan met copyrighted informatie. De rechter oordeelde echter dat Bethesda sneller had moeten reageren.

De rechter geeft aan dat Bethesda gelijk heeft in het feit dat de medewerker mogelijk met gevoelige informatie aan de haal kon gaan. Ze zijn daarentegen pas zeven maanden later begonnen met het aanvragen van de restraining order. En daar hadden ze wat sneller mee moeten beginnen, oordeelt de rechter.

De rechter vond dat Bethesda 'irreparably prejudiced if the requested ex parte relief is not granted, or that it is without fault in creating the crisis that requires ex parte relief. Indeed, [Bethesda] was aware as early as February 2011 that Masthead was potentially infringing its copyrights... Yet, Plaintiff waited seven months to apply for ex parte relief."

The Court finds that Plaintiff unreasonably delayed in seeking relief, and that the emergency that allegedly justifies a [temporary restraining order] is self-created."


Bron: VG247


2468 views


Battlefield 3 heeft 99 problemen maar bitches horen daar niet bij, aldus de nieuwe teaser voor Battlefield 3. De korte teaser van nog geen halve minuut heeft namelijk een soundtrack van de rapper Jay-Z. Battlefield 3 komt 28 oktober uit voor PS3, Xbox 360 en Windows. Wil je zeker weten of bitches geen probleem zijn, bekijk hieronder de trailer.


Bron: YouTube


4523 views


Waarom echt gaan zwemmen wanneer je een zwembad op je televisie tevoorschijn kan toveren en daarin kan zwemmen. Michael Phelps: Push the Limit heeft een nieuwe trailer gekregen waarin we zien hoe je moet zwemmen. Helaas is er nog geen datum bekendgemaakt voor een release maar dat is geen excuus om alvast je zwembroek of bikini aan te trekken.


Bron: Machinima


1863 views


The Joker speelt hoog spel in Arkham City

23-09-2011 @ 18:34 •   dm Pheno
print 

De aartsvijand van Batman laat zich in de nieuwste video van Batman: Arkham City zien. In onderstaande trailer zien we de Joker en zijn crew van clowneske handlangers.

Van alle vijanden waar Batman tegenover heeft gestaan, staat de Joker bekend als de aartsvijand van de Dark Knight. Met zijn gemene streken en gewelddadige karakter toont deze 'Clown Prince of Crime' talent voor het creëren van chaos in Gotham. Nu stuurt hij zijn handlangers de straten van Arkham City in. Meet Mr. Hammer! 

Batman: Arkham City komt 20 oktober uit op PlayStation 3 en Xbox 360. De Windows-versie komt in november. 


Bron: YouTube


2539 views


Win Gears of War 3

23-09-2011 @ 17:37 •   dm Stefan (Nebo)
print 

Gears of War 3 is de epische afsluiting van een net zo epische trilogie van ontwikkelaar Epic Games. De third person shooter gaat helemaal los met kogels, kettingzagen en bloed om de serie zo waardig als mogelijk af te sluiten. De game is volledig in co-op te spelen met een vriend op de bank of online.

Gears of War laat spelers in de huid kruipen van Marcus Phenix, een ex-gevangene die zijn diensten levert om de aarde te redden van een invasie aan Locust. In de eerste twee delen komen Marcus en zijn kornuiten er achter wat de bijbedoelingen zijn van het overnemen van de planeet. In Gears of War 3 ga je op zoek naar de vader van Marcus, op zoek naar antwoorden. Ondertussen zal je er alles aan moeten doen om het laatste restje mensheid in leven te houden.


Ben je klaar met de verhaallijn van de game, wees dan niet getreurd. Gears of War 3 heeft een spannende multiplayer-modus. De mutliplayer-modus van de Gears of War-serie behoort nog altijd tot één van de meest gespeelde multiplayer-modi op de Xbox 360. Gears of War 3 kent wederom een gigantische achterban om online af te slachten.

WIN!
Ten ere van het zevenjarige bestaan van FOK!games mogen wij in samenwerking met Microsoft niet één, niet twee, maar zeven exemplaren weg gaan geven van Gears of War 3. Wil jij kans maken op één van deze exemplaren? Ga dan snel naar de actie-pagina om te zien hoe jij kunt winnen.
1795 views


De speciale Autovista-modus in Forza Motorsport 4 moet de autoliefhebbers aan het gamen krijgen en de gamers zouden auto’s daarna op een geheel andere wijze benaderen. Wij kregen in Zeewolde, bij autofabrikant Spyker, de kans om de game nog eens te checken.

Disclaimer: We kregen de mogelijkheid om de volledige versie van Forza Motorsport 4 te spelen. Om niet te veel overlap te creëren met de aankomende recensie, houden we het in deze preview bij slechts één onderdeel binnen het spel: de Autovista-modus. Klik hier voor de eerder geschreven preview.

Een auto is meer dan alleen een samenraapsel van auto-onderdelen, daar zit een verhaal achter. Je eerste auto is vaak je eerste liefde. Het maakt dan niet uit dat de springveren uit het zitvlak bungelen, de auto stinkt naar de combinatie van hondenpoep, chocolade en bier en dat dak… Tja, beetje ducktape aan de onderkant bevestigen en hij is weer zo goed als nieuw. Het is immers jouw auto. Zelfs als je hem wegdoet, blijft de emotionele band bestaan.

Ontwikkelaar Turn10 heeft er zijn levensmissie van gemaakt om dit surrealistische gevoel te digitaliseren. Spelers van Forza Motorsport 4 zouden in wezen de bovenstaande woorden moeten uitspreken zodra zij voor het eerst in hun eigen, digitale auto stappen. Emotionele tirades over stank en ducktape zullen ongetwijfeld uitblijven, maar het moge duidelijk zijn dat de ontwikkelaar doelt op de manier waarop gamers naar auto's kijken. En hoe autoliefhebbers naar games kijken.

Want gamers met een voorliefde voor racegames spelen Forza Motorsport 4 sowieso wel. De kracht van de Forza Motorsport-serie zit hem dan ook in het feit dat het mensen van allerlei verschillende lagen binnen de gaming-sector aantrekt. Naast racegameliefhebbers trekt het ook casual racers en mensen die gek zijn van auto’s, maar niet zozeer van games houden, aan. Alle werelden en niveaus van auto- en spelofielen moeten samenkomen in de Forza-comunnity. Deel drie was al een aardig eind op die weg, maar Forza 4 gaat absoluut de troon bemachtigen.

Het grootste verschil met Forza Motorsport 3 is de Autovista-modus. Daar komen straks alle racegame- en autoliefhebbers samen. In dat interactieve, soort digitale museum, dat je met Kinect en de controller kunt besturen, kun je auto's in hun volle glorie bewonderen en leren kennen. Van de binnen- of buitenkant, alles is echt supergedetailleerd vormgegeven én voorzien van een ingesproken informatieblok. De info gaat betreft niet alleen de auto, maar ook de fabrikant en de meest opmerkelijke zaken rondom beiden. De bekende voice-over van de serie is van de partij, alsmede het vaak cynische commentaar van Top Gears Jeremy Clarkson.

Het enige nadeel aan de Autovista-modus is dat er maar 25 auto's op het meest gedetailleerde niveau zitten. De reden hiervoor, zo geeft Dan Greenwald, executive producer van Turn 10 aan, is dat er anders te veel herhaling zou plaatsvinden met de 500 auto's die in het spel verwerkt zijn. Daar moeten we hem gelijk in geven. Informatie over de zoveelste boodschappenkar is gewoonweg niet interessant en zou het credo van de game behoorlijk kunnen aantasten. Meer is niet altijd beter.
4985 views


Namco Bandai heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Inversion. In de trailer leggen ontwikkelaars uit hoe je de zwaartekracht kunt manipuleren voor jouw eigen gebruik. Dit is ook nodig want een onbekend buitenaards ras, genaamd de Lutadore, valt de aarde aan met futurische wapens.

Inversion komt 10 februari uit voor PS3, Xbox 360 en Windows. Bekijk de trailer hier onder.


Bron: CVG


1505 views


Enslaved 2 kunnen we vergeten

22-09-2011 @ 23:01 •   dm Roy
print 

Er komt geen vervolg op de game Enslaved: Journey to the West. De verkopen zijn te laag waardoor Ninja Theory niet, zoals ze gepland hadden, kon groeien om aan twee games tegelijk te gaan werken. Op dit moment werken ze aan DmC.

Ninja Theory is behoorlijk teleurgesteld: "Enslaved should have done better. Right now we should have been doing a sequel and perfecting that sequel and doing what franchises do, which is get better over time. [But] because that didn't happen we've not expanded to two teams like we intended to. So we've remained a smaller shop. But now we get another chance with DMC."

In totaal ging Enslaved zo'n 750.000 keer over de toonbank, ver onder de miljoen verkopen die Namco verwachtte.


Bron: Eurogamer


3287 views


In ander nieuws: de populaire rockband Panic! at the Disco heeft vandaag de track uitgebracht die op Arkham City - The Album staat. Het album wordt op dezelfde dag uitgebracht als de game Batman: Arkham City en zal vele originele tracks bevatten van bekende en minder bekende artiesten.

Batman: Arkham City is het vervolg op de succesvolle game Batman: Arkham Asylum uit 2009. In deze game is een gedeelte van Gotham City gegeven aan de gevangenen uit het Asylum. In ruil voor alleenheerserij mogen de gevangenen niet uit dit gedeelte, genaamd Arkham City, ontsnappen. De game en de soundtrack komen op 4 oktober uit.

Beluister de track hieronder.
2287 views


Honkbal + Kinect = niet wat je denkt

22-09-2011 @ 18:37 •   dm Roy
print 

Een honkbalgame voor Xbox Kinect lijkt logisch. Je gaat voor de camera staan en doet alsof je wat slaat of gooit en je hebt een game. Als je echter hoort dat Suda51 achter de game zit snap je waarschijnlijk al dat dit geen normale honkbalgame wordt...

Diabolic Pitch is een game waarbij je hordes met monsters moet verslaan door middel van honkbal. Gebruik de knuppel of een bal en ga ze te lijf!
2896 views


PS3 primeur op Battlefield 3-DLC

22-09-2011 @ 15:49 •   dm SuperFruitig
print 

DICE, ontwikkelaar van Battlefield 3, heeft vandaag laten weten dat PlayStation 3-eigenaren een week eerder mogen genieten van de Battlefield 3-DLC content. De eerste DLC zal bestaan uit de eerder aangekondigde 'Back to Karkland'-expansion, welke de meest populaire maps van Battlefield 2 zal bevatten.

Op 29 september zal, zoals eerder deze week aangekondigd, de open beta van start gaan voor alle platformen. Battlefield 3 zal beschikbaar zijn vanaf 27 oktober voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.


Bron: eurogamer


3356 views


Binnenkort verschijnt er een tweede Dead Rising 2. Dit keer zien we de gebeurtenissen uit die game door de ogen van Frank West, de held uit het eerste deel. Dead Rising 2: Off the Record is bijna klaar en Capcom is nu begonnen met het promoten van de game.

Naast de gebruikelijke foto's en trailers heeft Capcom nu bedacht dat het leuk is om een Japanse dame de game te laten spelen. Om het allemaal nog leuker te maken heeft ze enkel een bikini aan en zit ze te stuiteren op een skippybal. Wat ze allemaal precies zegt weten we niet, maar dat is waarschijnlijk ook helemaal niet zo belangrijk...
3257 views


Sinds de aankondiging van Diablo 3 zijn er een hoop gamers die stilletje hopen dat de game ook naar de console zal komen. Deze geruchten werden eerder al versterkt toen bleek dat Blizzard op zoek was naar mensen met ervaring voor de PlayStation 3. Nu heeft Blizzard zelfs gezegd dat de controller misschien wel beter werkt dan de combinatie van muis en toetsenbord op de pc.

Jay Wilson, game director voor Diablo 3, geeft aan dat de controller enorm goed werkt in combinatie met de game. Ze zijn aan het kijken of de game naar de console zou kunnen komen en de grootste reden hiervoor is het gevoel van controle die je krijgt met de controller.

"With some of our early experiments in putting a direct control scheme into the game via a 360-like analogue controller, I've been 'Oh this feels even better, with direct control..."

Op de pc wordt de game bestuurd met de muis en het toetsenbord. Door met je muis te klikken kun je je karakter laten voortbewegen. Met de controller heb je veel meer directe controle over je karakter en volgens Wilson werkt dit erg goed. De kans dat de game ooit naar de consoles komt is erg groot. Wilson geeft aan dat mocht dit gebeuren, ze waarschijnlijk ook de mogelijkheid geven aan pc-gamers om de game met een controller te spelen.

Wanneer Diablo 3 in de winkels zal liggen is nog steeds niet bekend. Wel is de bèta sinds kort van start gegaan. Hiervan zijn ook al beelden op het web verschenen.

Diablo 3


Bron: CVG


6042 views


Infinity Ward creative strategist Robert Bowling heeft in een interview met IGN gezegd dat de ontwikkelaar niets om de verkoopcijfers geeft van Modern Warfare 3. Voordat iedereen nu 'shenanigans!' gaat roepen, probeert Bowling dat uit te leggen.

Wat hij er mee bedoelt te zeggen is het volgende. "Our 100 per cent focus is making a game that we’re going to love to play, that we’re going to be proud of, and that we know that our fans are going to play."

Of die fans op één hand te tellen zijn, maakt voor Bowling niet uit. "We don’t care if there are three people playing it or 30 million people playing it. If there are three people having a great time then we’ve done our job correctly and we will be happy." Gelukkig, maar snel werkloos.


Bron: IGN


3245 views


Gamespot heeft een exclusieve trailer van Assassin's Creed: Revelations online gezet waar we vooral veel bloed zien. In multiplayer is het de bedoeling dat je op elkaar jaagt, terwijl je zelf opgejaagd wordt. Mocht je je doelwit (of je jager) in de smiezen krijgen dan moet jij 'm eerder zien te prikken dan hij dat kan.

De game moet 18 november uitkomen.


Bron: Gamespot


3576 views


Gamers houden steeds meer en meer van hun digitale hockey-ervaring. Electronic Arts heeft namelijk bekendgemaakt dat NHL 12 in de eerste week 451.000 keer is verkocht. Een nieuw record voor de franchise, dat wordt gevierd op Facebook.

De verkopen liegen er niet om, zeker niet wanneer je bedenkt dat het getal 451.000 een stijging van negentien procent is ten opzichte van vorig jaar. Meteen volgde de aankondiging dat NHL ook de kant op gaat van social media met een eigen game op Facebook, getiteld NHL Superstars.

NHL Superstars lijkt in de kern heel erg op FIFA Superstars voor hetzelfde platform. De free-to-play-titel zal spelers namelijk de mogelijkheid geven om hun eigen team van professionele hockeyspelers op te zetten en te onderhouden. Hoe dat precies in z'n werking gaat, is niet bekend.


Bron: VG247


1834 views


Waar de originele Final Fantasy XIII voor Xbox 360 nog op drie discs verscheen, zal de remastered FF XIII-2-versie op één disc gaan komen. Door enkele nieuwe techieken toe te passen, heeft Square Enix de grootte met een factor 3 weten te verkleinen. Vooral bij het afspelen en genereren van cut-scenes is er veel winst geboekt, aldus Square.

Logischerwijs zal de PlayStation-versie ook op één disc verschijnen, daar een Bluray-disc vele maler groter is dan een dvd-schijfje. Final Fantasy XIII-2 zal in december verschijnen voor PlayStation 3 en Xbox 360 voor Japan. Europa en de Verenigde Staten moeten nog even wachten, eind januari zal de game hier verschijnen.


Bron: VG247


1968 views


Een Israëlisch journaal heeft mogelijk per ongeluk Dead Space 3 ontdekt toen de cameraploeg een tour kreeg door de studio van Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games, het oude EA Redwood Shores. EA gaat niet in op de geruchten.

In het item is onderwijl b-roll te zien van de studio terwijl de rondleiding wordt gegeven. Op een gegeven moment verschijnt het opmerkelijke logo van Dead Space 3 in beeld, hangend aan de concept art-muur. Of het bij concept art blijft of niet (...), EA gaat niet in op de geruchten.


Bron: IGN


2133 views


Xbox Live uit de lucht

21-09-2011 @ 18:59 •   dm Tim (wc-eend)
print 

Momenteel heeft naast het PlayStation Network ook Xbox Live te maken met technische problemen. Er gaat een zogenaamde Service Alert uit en momenteel houdt dat in dat gebruikers problemen kunnen verwachten met inloggen en browsen door Xbox Live. Volgens de status-pagina zou Matchmaking wel moeten werken.

Wat de reden voor de downtime is bij Microsoft en Sony is niet bekendgemaakt en of het op één of andere manier aan elkaar gelinkt is, is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte.

Xbox


Bron: FOK!games/Twitter


5434 views


Resident Evil 4 HD versus SD

21-09-2011 @ 18:51 •   dm Tim (wc-eend)
print 

Vandaag is de HD-versie van Resident Evil 4 uitgekomen voor het PSN en XBL. De game kost zo'n 1600 MSP voor Xbox Live-gebruikers of €13,50 voor PSN-gebruikers. Ben je benieuwd of de HD-versie echt verbeterde graphics en content levert? Bekijk dan hieronder een vergelijkingsvideo van CVG.


Bron: CVG


3400 views


Eén van de belangrijkere aspecten in UFC-games is hoe het gevecht verder gaat als je met zijn tweeën over de grond ligt te rollebollen. Je ligt daar maar op elkaar en hebt elkaar vast in de meest rare posities die je kan bedenken. Hoe dit in UFC Undisputed 3 allemaal te werk gaat kan je zien in de acht minuten durende trailer.

In de acht minuten laat THQ ons zien wat voor veranderingen er allemaal zijn doorgevoerd in de grondgevechten van UFC Undisputed 3. De game komt na een break van twee jaar uit op 27 januari 2012 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Bekijk de trailer hieronder.


Bron: CVG


1235 views


Electronic Arts heeft een trailer over het verhaal van Need For Speed: The Run vrijgegeven. Jack zit diep in de problemen met geldschulden bij de verkeerde personen. Door mee te doen aan een race met 200 deelnemers hoopt hij 25 miljoen te winnen en zijn problemen op te lossen.

Dat die race niet helemaal zonder gevaren is kunnen we zien in onderstaande trailer van Need For Speed: The Run dat 18 november uitkomt voor Windows, PS3, Xbox 360, Wii, iOS en Nintendo 3DS.


Bron: CVG


2240 views


Geen rondjes rijden in Nascar Unleashed

21-09-2011 @ 16:08 •   dm Roy
print 

Nascar is een typisch Amerikaanse race-klasse. Er worden enkel rondjes gereden en steeds dezelfde kant op. Activision heeft daar genoeg van en komt met Nascar Unleashed waarin je ook op andere tracks kunt gaan racen.

De game verschijnt niet in Europa, maar we wilden de teaser jullie niet onthouden. Nascar Unleashed verschijnt eind dit jaar in Amerika en zou eventueel geïmporteerd kunnen worden voor PS3 aangezien die console regiovrij is.
2580 views


Gears of War 3 easter eggs

21-09-2011 @ 14:06 •   dm Kevin (KoosyNL)
print 

Gamemakers houden wel van een lolletje. Om dit te tonen aan de gamer stoppen ze geregeld easter eggs in hun games. Deze leuke kleine dingetjes worden vaak alleen door echte fans gevonden. In Gears of War 3 zijn ook verschillende easter eggs gestopt en vijf hiervan zijn in onderstaande video te zien.

Zo kunnen we onder andere zien dat Dom zijn kinderlijke kant laat zien en dat zelfs kippen niet veilig zijn op het slagveld. Gears of War 3 ligt in de winkels voor de Xbox 360.


Bron: CVG


3999 views


Tropico 4

21-09-2011 @ 09:00 •   dm Wesley Oudijk (Wessiej)
print 

Gespeeld op Windows, ook verkrijgbaar voor Xbox 360

Het zijn moeilijke tijden voor dictatoren. Menig volk in het Midden-Oosten is de dictatuur zat en is volledig in opstand geraakt. De alleenheersers zijn dus massaal op de vlucht. Als ze van tevoren een beetje hadden geoefend met Tropico 4 ging het allemaal een stuk makkelijker. In dit spel speel je namelijk als een dictator. Zorgt dit spel voor verheerlijking van de nieuwe Kadaffi’s of is dit een game die door rebellen de winkel moet worden uitgegooid?

tropcio

Twee jaar nadat we 'El Presidente' konden spelen in Tropico 3 komt Kalypso Media met het vervolg. Ze willen niet een geheel nieuwe game maken die alles anders doet, maar vooral de fouten van het vorige deel verwijderen en een paar kleine aanpassingen maken in de game. Met deze gedachtegang zijn ze wel heel letterlijk aan het werk gegaan, want de game is bijna identiek aan het vorige deel. Maar de verbeteringen die er zijn werken in de praktijk wel erg lekker. Het spel speelt op elke computer beter en het is nu allemaal een stuk duidelijker wat je moet doen. Dictatortje spelen was nog nooit zo gemakkelijk.

Bananenrepubliek
Net zoals zijn voorgangers is dit een spel waarin je de leiding over de 'Bananenrepubliek' hebt. Door steden te bouwen en inwoners tevreden te houden lijkt dit op een Sim City-light, maar Tropico 4 moet het vooral hebben van de sfeer en de humor. Jij bepaalt hoe je stad eruit ziet en hoe de inwoners moeten leven. Doen de bewoners bijdehand? Dan zorg je ervoor dat ze geen stroom meer hebben. Wanneer een inwoner het durft om hiertegen te rebelleren zet je gewoon je eigen leger in om diegene te vermoorden. Het leven van een dictator gaat niet over rozen.

tropico 4

Het enige doel in de game is steeds om gekozen te worden tijdens de verkiezingen, maar door middel van mooie praatjes en het omkopen van de stemmers is dit meestal geen pittige uitdaging. Tropico 4 is dan ook gewoon een heel relaxende game om te spelen. Geld heb je meestal genoeg en anders staat er altijd nog een aardige zak met duiten op je Zwitserse bankaccount. Verwacht dus geen gigantische uitdagingen en pittige gameplay, maar gewoon heerlijk onderuit gezakt over je eiland heersen.

Tropico 3,1
Er is zoals gezegd niet al te veel nieuw in deel vier ten opzichte van deel drie. Zelfs de officiële website van de game is www.tropico3.com! De game loopt een stuk beter  op de meeste computers dan zijn voorganger. Wanneer je een redelijke pc hebt staan ziet de game er gewoon goed en gedetailleerd uit en haal je makkelijk zestig frames per seconde. Er zijn ook wat kleinere vernieuwingen bij zoals nieuwe gebouwen, extreme weersomstandigheden en een betere export/import tussen de landen, maar de beste verandering is dat de game nu een stuk duidelijker is.

Het is niet langer het geval dat je geen idee hebt wat je missie is of wat voor nut bepaalde gebouwen en mensen hebben, maar het wordt nu allemaal een stuk duidelijk uitgelegd. In de twintig missies lange 'verhaallijn' krijg je in geuren en kleuren uitgelegd hoe je als echte Kadaffi over een land moet heersen. Via verschillende personages krijg je precies uitgelegd wat je moet doen, dat is nog wel eens nuttig in een sim-game. Wat vooral bijdraagt aan de relaxende sfeer die de game heeft is de muziek. Je hoort constant heerlijke muziek die je doet denken aan tropische landen. Soms wens je bijna dat je onderuitgezakt met een cocktail op zo’n eiland zit. Toch zonde van al die rebellen.

tropico 4

Conclusie:
Tropico 4 is een heel degelijke game om te spelen. In het managen van je eigen eiland doet het bijna niets fouts en het is een heel erg leuk spel om te spelen. Toch mis je wel vaak een uitdaging, want deze is gewoon niet aanwezig. Het gaat hier gewoon om heerlijk je eigen land te bezitten en lekker te kunnen aankloten met de knopjes die een dictator heeft. Je eigen bevolking terroriseren of alle toeristen doodschieten, het kan allemaal. Je kunt het uiteraard ook een groot feest maken in je land, maar daar zal menig dictator niet blij van worden. De game is ten opzichte van zijn voorganger net wat beter op bepaalde punten, maar het lijkt echt te veel op deel drie. Hiermee maken ze dus geen revolutie in hun franchise. Al met al is Tropico 4 een heel degelijke game die voor nieuwkomers erg is aan te raden, maar mensen die al een eerder deel uit de serie hebben gespeeld kunnen deze beter in de schappen laten liggen.

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Heerlijke sfeer
- Lijkt heel erg op deel drie
7,5
+ Dictator spelen is altijd leuk
- Geen uitdaging

5248 views


Dead Island

21-09-2011 @ 00:00 •   dm Kn0x
print 

Dead Island is beschikbaar op Windows, Xbox 360 en PlayStation 3.
De game is gespeeld op PlayStation 3

Aan het begin van dit jaar kwamen Techland en Deep Silver met één van de meest indrukwekkende gametrailers die menigeen ooit heeft gezien. In de trailer is te zien hoe een gezin op vakantie overrompeld wordt door zombies. Een meisje wordt gebeten en verandert langzaam in een zombie. Zodra ze haar vader aanvalt, is hij noodgedwongen om haar het 20 verdiepingen hoge hotelraam uit te donderen. Fans van over de hele wereld waren lyrisch. Een game met zo'n machtig mooie trailer moet wel een succes worden. Hoop je.

Bart Smits budgetbakken
De laatste tijd is er een trend in de entertainmentwereld. Als je wilt dat je film/game/serie een succes wordt: gooi er zombies in. Hierdoor is er een overvloed aan zombiegames uitgekomen en is het lastig om er bovenuit te steken. Dat viel Techland ook al op en ze wisten dat ze met iets nieuws moesten komen om niet in de budgetbakken van Bart Smit te belanden. Het marketingteam werd bij elkaar gezet om een plan op te stellen om anders te zijn dan de rest maar toch gebruik te kunnen maken van de smakelijkheden van het zombiegenre. Het resultaat: Dead Island. Met de trailer werd al duidelijk dat deze game anders zou zijn en toen er steeds meer informatie vrijkwam, werd dat nogmaals bevestigd. Een zombiegame met een RPG-element in een sandbox-omgeving. Uiteindelijk is het Techland gelukt om buiten de budgetbakken van Bart Smit te blijven en zijn ze zelfs verder gegaan. Nummer één op vele verkooplijstjes en fans die helemaal idolaat waren over de game. De marketingstrategie was geslaagd. Nu nog kijken of de game ook bevalt.

DeadIsland

Choose wisely
De game begint met een korte intro waar gekozen moet worden uit één van de vier hoofdpersonages. Elk personage heeft een eigen achtergrondverhaal en speciale skills. Het achtergrondverhaal is leuk om te horen maar wordt in het spel verder niet gebruikt. Ook de skills doen er in het begin niet echt toe. Toegegeven, zodra je een personage kiest, zullen de powerups verschillen. Echter, het is prima mogelijk om met een Master of Guns de game te spelen zonder ook maar één keer een kogel te lozen. Omgedraaid is het ook mogelijk om met een Zwaardenmaster te spelen en alleen maar vuurwapens te gebruiken. Zodra je een personage heb gekozen, gaat de intro verder. De filmische sfeer van de trailer komt hier goed in terug. Je ziet een dronken man zwalken door een hotel heen, onderwijl gasten onderkotsen en rapconcerten onderbreken. Hij belandt uiteindelijk in zijn hotelkamer waarna hij, na het nuttigen van enkele pilletjes en nog meer alcohol, in slaap valt. Zodra je wakker wordt op het tropische eiland, krijg jij de controle over je personage. En dan verdwijnt de sfeer. 

Het probleem van een sandboxed game als deze is namelijk dat je vele sidequests krijgt. Deze hebben niks te maken met het verhaal en zodra je deze gaat volgen, verdwijnt ook de sfeer die juist om de game hangt. Op dit punt voelt de game aan als elke andere RPG; je krijgt een missie van personage X, volbrengt deze, krijgt XP en gaat op zoek naar de volgende persoon om een quest van te krijgen. Als je dan uiteindelijk weer terug naar het verhaal gaat, ben je de helft alweer vergeten en voelt dit onderdeel ook aan als 'alweer een quest'. Bij de meeste games wordt het gebruik van sidequests gestimuleerd en werkt het vaak ook goed. Bij een game als deze, waar sfeer zo ontzettend belangrijk is, is het echter een overbodige luxe die de game juist tegenwerkt. En daarmee haal je alles wat je bereikt hebt met de trailer onderuit.Wellicht was het beter geweest om de game lineair te houden om zodoende gamers te dwingen het verhaal in één ruk te volgen.

DeadIsland

Survival is the key
Maar goed, sfeer is ook niet alles. Er zijn genoeg goede games die het niet moeten hebben van de sfeer. Dan maar kijken naar een ander element dat weinig andere zombiegames hebben: een RPG-element. Het systeem werkt zoals andere games ook werken. Na het behalen van quests krijg je XP en als je genoeg XP hebt opgebouwd, ga je een rank omhoog. Hierna krijg je een skillpoint welke je kan gebruiken om je skilltree uit te breiden. De skilltree bestaat uit drie verschillende onderdelen die elk hun eigen skills hebben: Fury, Combat en Survival. 

Fury is een onderdeel dat je kan activeren in de game waarna je personage korte tijd een extra power krijg, denk hierbij aan meer damage, extra stamina of meer snelheid. 

Combat is een onderdeel die je wapens verbetert. Elk wapen heeft een bepaalde condition. Deze begint meestal bij 100% en bij elke slag die je toedient, daalt deze. Je kan je wapens repareren bij speciale punten om te voorkomen dat de conditie op nul staat. Dan is je wapen nutteloos en kan je hem niet meer gebruiken. De Combat-skills zorgen ervoor dat wapens sterker zijn, minder snel verzwakken of meer critical hits geven. 

Als laatste is er Survival. Deze skilltree helpt je door je health te verbeteren, prijzen van wapens te verlagen en extra XP geven.

Dit onderdeel werkt zoals het hoort: elke keer dat je een skillpoint krijgt, ben je aan het berekenen wat de beste optie zou zijn. Soms kom je erachter dat een bepaalde optie niet de beste was en soms komt een bepaalde skill je opeens heel erg goed uit. Hier zit weinig verrassing in maar het onderdeel werkt zoals je verwacht dat het werkt. 

DeadIsland


verder lezen:
FOKGAMES.nl / FOK!games

Error #0

Er is een onbekende fout opgetreden. Ga terug en probeer het opnieuw.
Systeemfout.
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 

Zoek een game

Video's