Vijf gametips voor de maand april

Game: Demon Gaze
Platform: PlayStation Vita
Ontwikkelaar: Kadokawa Studios
Uitgever: Nippon Ichi Software
Releasedatum: 25 april 2014
Genre: RPG

Demon Gaze ziet er in screenshots uit als een anime, maar het is stiekem een hardcore dungeon-crawler. De game laat zich misschien wel het beste omschrijven als een mix van Etrian Odyssey en Persona. Je bent niet alleen monsters aan het slachten in deze game, het is ook de bedoeling dat je veel tijd doorbrengt in een hotel waar andere personages zitten. Die personages leer je kennen en je bouwt relaties met hen op.

Binnen de wereld van dit spel ben je een zogenoemde Demon Gazer. Met behulp van een magisch oog kan de hoofdpersoon de zielen van demonen vangen, hiermee maak je ze bondgenoten. Je hebt ontzettend veel opties om je party volledig te customizen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Dungeon crawlers met een uitgebreid verhaal zijn zeldzaam. Alleen daarom al is Demon Gaze interessant. Het feit dat je ook de monsters waarmee je tegen vecht kunt vangen zou het ook heel verslavend kunnen maken.

Waar kan het misgaan?
Een verhaal is leuk, maar het zou ook kunnen dat Demon Gaze het alleen gebruikt om dames met grote tieten uit te stallen (zie onderstaande trailer). Velen zullen dat ook goed vinden, maar ik heb liever dat het ook een beetje diepte heeft.