Vijf gametips voor de maand april

Game: Trials Fusion
Platform: PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, pc
Ontwikkelaar: Red Lynx
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 16 april 2014
Genre: Sport

Trials is terug. Trials Fusion gaat door op de populaire en verslavende gameplay van Trials HD en Trials Evolution, maar plaatst gamers in een futuristische setting die optimaal gebruik probeert te maken van de kracht van de next-genconsoles.

Naast de bekende multiplayer en de track editor kunnen spelers in deze Trials ook los gaan op een quad. Voor wie vier wielen maar stom vindt zijn er natuurlijk ook een reeks aan gewone crossmotoren om mee te spelen.

Een nieuwe feature in Trials Fusion zijn de tricks. Deze voer je niet uit via een goedgetimede knoppencombinatie. De tricks worden in plaats hiervan uitgevoerd via de rechterstick. Hiermee plaats je de benen van de rijder om op deze manier verschillende tricks uit te voeren.

Waarom gaat dit spel slagen?
De Trials-serie is gigantisch populair. Door voor het grootste deel voort te borduren op de beproefde formule lijkt niets succes in de weg te staan voor Trials Fusion.

Waar kan het misgaan?
Als de tracks te makkelijk zijn verdwijnt ook het verslavende karakter van de game. Met een voorgesteld social gaming-element loopt Trials Fusion de kans zich te veel op de grote massa te richten.