Vijf gametips voor de maand april

Game: Child of Light
Platform: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, pc
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 30 april 2014
Genre: RPG

Child of Light is een klassieke turn based-rpg gepresenteerd als artistieke 2D-sidescroller. Deze combinatie alleen al zorgt voor een game die op het eerste oog vrij uniek is. Bij de onthulling werd gesproken over een game die geïnspireerd is door Ghibli-films en games als Vagrant Story en Limbo.

Je speelt de game als Aurora, een meisje dat wakker wordt in de vreemde wereld van Lemuria. Om thuis te geraken moet ze de zon, de maan en de sterren bevrijden van de kwaadaardige Black Queen. De game wordt door de makers weggezet als een 'coming of age'-verhaal wat erop neerkomt dat we Aurora gedurende de game volwassen zien worden.

Waarom gaat dit spel slagen?
De game ziet er nu al prachtig uit dankzij de Ubi Art-engine van Ubisoft. Rayman Origins en Legends zijn met dezelfde engine gemaakt en Child of Light bouwt daarop verder. De muziek in trailers belooft bovendien een magische sfeer die ervoor zorgt dat je jezelf kunt onderdompelen in een andere wereld.

Waar kan het misgaan?
Child of Light is totaal geen standaardgame en de vraag is of de massa klaar is voor een dergelijke artistieke game. Daarnaast zit de game in de dure regionen van downloadable games en is daarmee waarschijnlijk te duur voor een impulsaankoop.