Vijf gametips voor de maand april

Game: Lifeless Planet
Platform: pc
Ontwikkelaar: Stage 2 Studios
Uitgever: Stage 2 Studios
Releasedatum: 18 april 2014
Genre: Simulator

Een astronaut wordt op pad gestuurd naar een afgelegen planeet om daar naar sporen van leven te zoeken. Tijdens zijn zoektocht vindt hij een verlaten Russisch laboratorium. Wanneer hij begint te vermoeden dat zijn missie andere doelen dient dan hem zijn verteld wordt hij door een mysterieuze dame gered van een bizar en dodelijk lot. Dan begint zijn avontuur pas echt.

Lifeless Planet vindt zijn inspiratie uit de science-fiction van de jaren 50, maar ook uit spellen als ICO en The Dig. De makers van Stage 2 Studios willen met deze game een produkt afleveren dat niet alleen het avontuur in action-adventure terugbrengt, maar dat ook een ervaring op zich wordt door het verhaal dat de game vertelt.

Waarom gaat dit spel slagen?
Verhalen over leven op andere planeten boeit een gigantische groep mensen. Daarnaast tonen de trailers tot nu toe een wereld die er prima uitziet en een hoop tot de verbeelding overlaat.

Waar kan het misgaan?
Als je game het voornamelijk moet hebben van het verhaal, dan begeef je je als maker toch op glad ijs. Als het verhaal toch niet zo tof en boeiend blijkt te zijn als jij in gedachten had, houd je weinig tot niets over.