Vijf gametips voor de maand maart

Game: Shovel Knight
Platform: Nintendo 3DS, Wii U, pc
Ontwikkelaar: Yacht Club Games
Uitgever: Yacht Club Games
Releasedatum: 31 maart 2014
Genre: platform


Shovel Knight is een game die zijn oorsprong vindt op het inmiddels welbekende Kickstarter. De makers van Yacht Club Games wilden een klassieke 2D-platformer maken zoals we die kennen uit de NES/SNES-tijd. Ook het gebruikte kleurenpalet doet denken aan die goede oude tijd.

In Shovel Knight speel je een ridder met een schop, op avontuur om zijn geliefde terug te veroveren uit de handen van een boze heks. Het klassieke verhaal dus, met een klassiek uiterlijk. Ook de gameplay moet ons volgens de makers helemaal onderdompelen in de beginjaren van de jaren 90.

Waarom gaat dit spel slagen?
Retro-gaming blijft een hot item, vroeger was immers alles beter, maar een nieuwe game in oude stijl kan zeer verfrissend werken. Super Mario Bros. hebben we inmiddels wel gezien namelijk. Er werken bovendien een aantal grote namen aan mee, zoals Sean Velasco (Wayforward) en de muziek wordt mede gecomponeed door Manami Matsumae (MegaMan).

Waar kan het misgaan?
Shovel Knight zou niet het eerste Kickstarter-project zijn dat tegenvalt. Bovendien komen er drie versies met allemaal hun unieke mogelijkheden. Wii U en 3DS krijgen net als pc hun eigen versie en dat betekent dat de aandacht verdeeld moest worden.