Pokémonfilms: Gotta watch 'em all! Deel 4

pokemon header

Daar zijn we dan. Het laatste deel van de Gotta Watch 'em All!-filmspecial. Zestien Pokémonfilms heb ik voor jullie bekeken en ik kan met een gerust hart zeggen dat mijn januari er een was om in te lijsten. 

Talloze personages, sidekicks en Pokémongeneraties zijn de revue gepasseerd, maar wat eigenlijk het meest opviel, was de formulematigheid waarmee alles een tijd lang gepaard ging: Ash en zijn sidekicks naar keuze raken toevallig in een situatie verzeild, bevrienden een van de mascottes van de film (die toevallig ook rond die tijd via een event in de spellen verkrijgbaar was) en verslaan het kwaad.

Zo nu en dan werd er eens gevarieerd, zoals in deel 12 (Arceus and the Jewel of Life), maar over het algemeen lijkt het stramien duidelijk. Wat niet wil zeggen dat de films per se vervelend hoeven te zijn, integendeel. Voorspelbaarheid ligt op de loer, maar tot nu toe is er wat mij betreft genoeg gevarieerd - zij het binnen een beperkte ruimte - om vrijwel alle films kijkbaar te houden.

Dus! Vol goede moed beginnen we aan de laatste vier films! We zitten inmiddels lang en breed in generatie 4 en met Arceus and the Jewel of Life is zojuist een trilogie afgesloten. Een prima plek om verder te gaan, lijkt me!

Heb je geen flauw idee waar dit over gaat? Vrees niet, deel 1, deel 2 en deel 3 zijn maar een muisklik van je verwijderd.