Vijf gametips voor de maand februari

Game: Castlevania: Lords of Shadow 2
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: MercurySteam
Uitgever: Konami
Releasedatum: 28 februari 2014
Genre: Actie-avontuur
Preview 

Oud en nieuw, een combinatie die sprekend lijkt te zijn voor Castlevania: Lords of Shadow 2. Dit keer speel je niet als de goedzak met heilig water, maar als de bloeddorstige moordenaar Dracula. Een andere grote verandering in de game is dat, wanneer je het 'oude' kasteel verlaat, je in de huidige wereld terechtkomt. Geen oude gebouwen, maar nieuwe huizen en neonlichten.

De gameplay is een combinatie van een fighter, met hier en daar quick time events, en een platformer. De gevechten worden gedurende het spel grootser en bruter. Tijdens het spel verzamel je namelijk nieuwe wapens en speciale krachten waardoor je sterker en sterker wordt, iets wat je met de steeds grotere en sterkere tegenstanders goed kunt gebruiken.

Waarom gaat dit spel slagen?
Alle previews geven aan dat de gevechten heel sterk aanvoelen en dat de moeilijkheidsgraad in zowel de gevechten als het platformgedeelte snel groeit tot waardige proporties. Het lijkt er dan ook op dat MercurySteam een dijk van een spel heeft neergezet.

Waar kan het misgaan?
De combinatie van vechtspel en platformer kan ervoor zorgen dat het spel vlees noch vis wordt. Als fans van het ene genre het andere niet goed oppikken, kan de eeuwige roem voor Castlevania: Lords of Shadow 2 wel eens uitblijven.