Vijf gametips voor de maand februari

Game: Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Platform: Wii U
Ontwikkelaar: Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 21 februari 2014
Genre: Platform
Preview 

Toen bekend werd dat Retro een tweede Donkey Kong Country-game aan het maken was, volgde een aantal teleurgestelde reacties. "Ze hadden beter aan een nieuwe Metroid Prime kunnen werken", werd er geroepen. Donkey Kong Country Returns was echter een zeer puike game en Retro was nog niet klaar met de franchise.

Een nieuwe DK Country dus. Dit keer met Vikingen als vijand, wat betekent dat er een ijskoud thema voor je klaarstaat. De game is gelukkig niet volledig bevroren, want een aap hoort natuurlijk in de jungle te spelen en er is genoeg afwisseling tussen levels. Jungles, woestijnen, grotten en bevroren werelden komen allemaal langs.

Waarom gaat dit spel slagen?
Met Donkey Kong Country Returns heeft Retro laten zien dat ze een zeer degelijke platformer kunnen maken. Met Tropical Freeze pakken ze verder uit met dynamische camerastandpunten, HD-graphics, meer speelbare personages en een soundtrack van David Wise. In het eerste level duik je al in het water en hoor je de goddelijke klanken die op hetzelfde niveau staan als die van de SNES-reeks.

Waar kan het misgaan?
Het is een Wii U-game en heeft het daarom bij voorbaat al zwaar.