Pokémonfilms: Gotta watch 'em all! Deel 3

fds

Welkom bij deel 3 van de Gotta watch 'em all Pokemonfilmspecial! In dit derde deel nemen we vier van de zestien Pokémonfilms onder de loep, net zoals in deel 1 en deel 2.

Afgaande op de acht films die ik tot nu toe heb bekeken, kan gezegd worden dat de kwaliteit nog altijd vrij wisselend is: van kijkbaar tot best leuk tot vreselijk slecht. Verder wordt de animatietechniek zichtbaar beter, wat vooral in de 3D-animatie te zien is (die in iedere film terug lijkt te komen). De normale, platte animatie wordt ook strakker, maar houdt toch een beetje de simpelheid die de serie kenmerkt; dit is denk ik deels een kwestie van charme en anderzijds ook een kwestie van herkenbaarheid, aangezien dit 'nu eenmaal' de stijl van Pokémon is.

Verder lijken de meeste films een duidelijk stramien te volgen: Ash en zijn vrienden raken toevallig in een gebeurtenis verzeild, bevrienden een speciale Pokémon en samen vechten ze voor het lot van de wereld. De marketing hier achter is natuurlijk vrij duidelijk, maar saaiheid ligt op de loer.

Anyway, genoeg gezwetst. Er wachten vier films op ons!