Vijf gametips voor de maand november

Game: Killzone: Shadow Fall
Platform: PlayStation 4
Ontwikkelaar: Guerrilla Games
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Releasedatum: 29 November 2013
Genre: FPS
Preview

 

Killzone: Shadow Fall speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen van Killzone 3 af. De Helghast zoeken nieuwe leefruimte, nadat hun planeet Helghan vernietigd is. De Helghast komen echter terecht op de vredige planeet Vekta. Jij bent een Shadow Warrior, en je neemt het op tegen de Helghast die de vrede op Vekta bedreigen.

Wat nieuw is in Killzone: Shadow Fall, is het feit dat de levels meer vrijheid dan de voorgaande games kennen. Tuurlijk, je zal van A naar B moeten en in de tussentijd opdrachten moeten voltooien, maar er zijn ditmaal meerdere manieren om een level te voltooien. Zo kun je als Rambo door het slagveld rennen, en hopen dat je het overleeft. De iets verstandigere keuze is misschien om een open vuurgevecht te vermijden, maar gewoon cover te zoeken.

Waarom gaat dit spel slagen?
Killzone staat haast garant voor een goede game. Spelers krijgen nu wat meer vrijheid in de levels, de graphics zien er goed uit, en de game laat al goed zien waar de PlayStation 4 toe in staat is.

Waar kan het mis gaan?
Nu de levels complexer en opener zijn, betekent dit ook dat de AI slimmer zal moeten zijn. In het verleden is het in grote open levels al vaker mis gegaan met de AI.