Vijf gametips voor de maand november

Game: Ratchet & Clank: Into The Nexus
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Insomniac Games
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Releasedatum: 22 november 2013
Genre: Platform

Ratchet & Clank: Into The Nexus is alweer de twaalfde game in deze bekende serie. Als je aan platformers denkt, denken veel mensen al snel aan Ratchet & Clank, en terecht. In Into The Nexus spelen Ratchet en Clank natuurlijk de hoofdrol, maar ook oude bekenden zoals Captain Qwark, Talwyn, Zephyr en Cronk keren weer terug.

In deze game draait het om de twee schurken Vendra en Neftin Prog. Ratchet en Clank bieden aan Vendra te begeleiden naar de Vartax-gevangenis. Na een uitbraak uit de gevangenis raken Ratchet en Clank verdwaald in een verlaten deel van het sterrenstelsel. Uiteraard gaat er weer van alles mis en is het aan de speler om het heelal te redden.

Waarom gaat dit spel slagen?
Ratchet & Clank zijn echte klassieke games. Ook Into The Nexus lijkt weer een topper te worden qua gameplay en ook grafisch ziet het spel er echt goed uit. Nexus brengt de humor en absurde wapens waar de serie om bekend staat weer terug. Oh ja en de game gaat dertig euro kosten, dat is natuurlijk ook niet verkeerd.

Waar kan het mis gaan?
Het is alweer vier jaar geleden dat A Crack in Time verscheen, de vorige game uit de Future-reeks. De twee games die tussendoor verschenen vielen toch best tegen en waren niet zo indrukwekkend als de klassieke platformers die de serie groot maakten.