Vijf gametips voor de maand augustus

Game: Killer is Dead
Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar: Grashopper Manufactor
Uitgever: Warner Bros. Interactive
Releasedatum: 30 augustus 2013
Genre: Actie

Liefhebbers van Japanse games, verheugt u! Suda 51’s nieuwe game Killer is Dead komt eraan en iedereen zal het geweten hebben. De game speelt zich af in de nabije toekomst en draait rond huurmoordenaars en robots. Geluksvogel van dienst is Mondo Zappa. Hij krijgt van een bedrijf de opdracht een aantal gevaarlijke beesten en nog gevaarlijkere moordenaars een kopje kleiner te maken. Klinkt als een generieke game? Dan ken je zeker en vast Suda nog niet.

Mondo beschikt dan wel over een simpel zwaard, de ware kracht van deze badass motherfucker zit hem in de arm van de man. Door middel van futuristische technologie is hij namelijk in staat zijn lichaamsdeel in heel wat aanvalswapens te veranderen. Dit leidt niet alleen tot gruwelijke, maar vooral originele wapens.

Waarom gaat deze game slagen?
Suda 51. Die naam is voor heel wat gamers al een succes op zich. De man heeft de gewoonte alles wat hij aanraakt te veranderen in bizar Japans goud. Dat hij zich deze keer ook op de persoonlijke aard van het verhaal wil gaan toeleggen, kan zeker geen kwaad en dit zorgt hopelijk voor een frisse wind.

Waar kan het misgaan?
Als Suda er voor een keer niet in slaagt om de originaliteit in de game steeds hoog te houden, is het niet zeker of de gameplay alleen dit spel tot aan de top zal brengen. Er is niets mis met een nichegame te maken – ik juich het zelfs toe- maar als de game niet alleen onbekend, maar ook onorigineel is, zorgt dit wel voor een probleem.