Vijf gametips voor de maand augustus

Game: Rayman Legends
Platform: PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360, Wii U
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 30 augustus 2013
Genre: Platform

Rayman was ooit een derderangs Mario, een degelijke platformer met een kleine fanbase. Rayman 2 maakte net als andere genregenoten de sprong naar 3D, maar wist wederom zich niet echt met de beste te meten. Het kreeg nog een 3D-sequel, maar die werd al snel vergeten. Vele jaren later, in 2011 om precies te zijn, kwam de franchise plotseling terug.

Rayman Origins veranderde alles. Rayman keerde terug met een unieke stijl en enorm inventieve levels. Vergeleken met New Super Mario Bros. was het plotseling de superieure game. Met Rayman Legends lijkt Michel Ancel niet te hebben stilgezeten. Een nieuwe grafische stijl en compleet originele levels beloven de game vers te houden. Dat de game wat later komt dan verwacht, zorgde voor wat onnodige irritatie, maar het heeft het alleen maar sterker gemaakt.

Waarom gaat deze game slagen?
Origins was de beste 2D-platformer van de laatste jaren. Legends lijkt nog gevarieerder, mooier en beter. Het is met gemak een GotY-kandidaat.

Waar kan het misgaan?
Legends is een creatieve uitspatting, die dragen nog wel eens wat risico's met zich mee. De game zou zomaar een paar zwakke levels of gameplayelementen kunnen bevatten die niet zo leuk zijn als ze leken.