Vijf gametips voor de maand augustus

Game: The Wonderful 101
Platform: Wii U
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 23 augustus 2013
Genre: Hack & Slash
Preview

Nintendo probeert met The Wonderful 101 iets nieuws. Nou ja, nieuws, als je het speelt krijg je sterk het gevoel dat je Pikmin aan het spelen bent, maar dan met superhelden in plaats van plantjes. Platinum Games maakt er geen geheim van dat ze inspiratie uit Viewtiful Joe en Pikmin hebben gekregen en dit gecombineerd tot een hectisch actiespel met daarin puzzels om verder in een level te geraken.

Je bent niet één, maar een hele groep superhelden. Geen superheld zonder superkracht, en je groep vormt geen uitzondering. De superkrachten kun je selecteren door middel van knoppen, maar ook door je gewenste superkracht te tekenen op de gamepad. Je hebt voor de aanval de keuze uit een zwaard, pistool, vuist en een zweep. Als verdediging kun je kiezen uit een slang of een jelly. Hoe groter je tekent, hoe groter je wapen op het scherm wordt.

Waarom gaat deze game slagen?
De combinatie van puzzels en actie maken The Wonderful 101 anders dan Pikmin. De hectische gevechten en omgevingen hebben toch duidelijke graphics, zodat het niet chaotisch in je hoofd wordt. De vijanden zijn gevarieerd genoeg en bepaalde vijanden hebben een ander wapen, of zelfs heel andere tactiek met combinaties van wapens, nodig om ze te overwinnen.

Waar kan het misgaan?
De puzzels zullen uitdagend en gevarieerd genoeg moeten zijn om echt te blijven boeien. Tot nu toe zijn er geen echt lastige puzzels bekend van previewsessies, maar we zullen in augustus merken of de ontwikkelaar ons weet te verrassen met de puzzeluitdagingen. Het bevechten van de vijanden zou ook geen repetitief iets moeten gaan worden, want dan verveelt het snel.