Vijf gametips voor de maand augustus

Game: Tales of Xillia
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Namco Bandai
Uitgever: Namco Bandai
Releasedatum: 9 augustus 2013
Genre: RPG
Preview

Het is tegenwoordig fijn een Tales-fan te zijn. Namco heeft eindelijk door dat er in Amerika en Europa ook genoeg fans van de serie zitten en brengt tegenwoordig de games ook gewoon hier uit. Het duurt wel nog wat lang (Tales of Xillia verscheen in 2011 al in Japan), maar ze komen! Inmiddels is zelfs het vervolg al aangekondigd voor een Engelstalige release!

Voordat het zover is moeten/mogen we deze maand eerst aan de slag met Tales of Xillia. Net als eerdere delen uit de serie heeft het een kleurrijk anime-uiterlijk en real time gevechten. Dit keer zijn er twee hoofdrolspelers, Milla en Jude. Samen ontdekken ze een research facility waar een legendarisch Gin-wapen is gemaakt. Gin is een energiebron die gebruikt wordt door één van de twee werelden in het universum van Tales of Xillia.

Waarom gaat deze game slagen?
De Tales-games worden steeds bekender en nu Namco ze ook leuk verpakt in een gelimiteerde Day One special edition zonder extra kosten worden de fans op hun wenken bediend. De gevechten zijn behoorlijk diepgaand en het is mogelijk om met je crewleden aanvallen te combineren om ze extra krachtig te maken.

Waar kan het misgaan?
Doordat er nu elk jaar wel minstens één Tales-game lijkt uit te (gaan) komen wordt het misschien wat overkill. Vorig jaar Tales of Graces F, nu Xillia, volgend jaar Symphonia Chronicles en Xillia 2... Het lijkt Call of Duty wel! De serie is bovendien lang niet zo bekend als een Final Fantasy en verschijnt in de zomer, een periode waarin veel minder games gespeeld worden dan in de winter.