Vijf gametips voor de maand juli

Game: Mario & Luigi Dream Team Bros.
Platform: Nintendo 3DS
Ontwikkelaar: Alpha Dream
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 12 juli 2013
Genre: RPG


De twee bekendste broers in de wereld van de videogames doen heel veel samen. Naast prinsessen redden karten ze veel en doen ze regelmatig een potje tennis. Al die activiteiten zijn natuurlijk erg vermoeiend en Mario & Luigi Dream Team Bros. draait dit keer dan ook vooral om slapen.

Peach wordt uiteraard weer eens ontvoerd en om haar te redden moeten we de droomwereld van Luigi betreden. Dit heeft als gevolg dat we in de droomwereld met een droom Luigi te maken hebben. Hij kan integreren met de omgeving wat ervoor zorgt dat Mario verder kan. Dit komt bovenop de reeds bekende Mario & Luigi-gameplay die we kennen uit de eerdere delen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Mario & Luigi is een geweldige rpg-serie met een hele boel humor. Telkens als je je afvraagt wat Alpha Dream nu weer kan verzinnen komen ze met een geniaal idee op de proppen. Daarnaast is de gameplay ijzersterk en weten de fans al dat ze de game op launch kopen.

Waar kan het misgaan?
Het is inmiddels het vierde deel uit de Mario & Luigi-serie en er zijn al veel Mario-games voor 3DS te verkrijgen. Het zou zomaar eens overkill kunnen worden.