Vijf gametips voor de maand juni

Game: Remember Me
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Ontwikkelaar: Dontnod Entertainment
Uitgever: Capcom
Releasedatum: 7 juni 2013
Genre: Action-adventure


We schrijven 2084 in Parijs, dat tegen die tijd Neo-Paris heet. Megabedrijf Memorize heeft een geheugenimplantaat ontwikkeld waardoor mensen zo’n 99% van hun geheugen in een soort cloudopslag kunnen opslaan. Hierdoor krijgt het bedrijf echter zo veel macht en invloed dat er zich een groep rebellen tegen Memorize vormt met de naam Errorists. Als één van hen, voormalig Memorize-medewerkster Nilin, ga je in Remember Me de strijd met het bedrijf aan.

De gameplay van Remember Me bevat ontdekking, platformen, stealth en mêleegevechten. Eén van de belangrijkste mechanieken in het spel is memory remixing. Hiermee kun je als speler herinneringen van mensen nemen en bij andere mensen in hun brein zetten. Het spel heeft ook een combo lab, waarmee je je eigen combinaties van aanvallen kunt samenstellen. Eentonigheid is dus een woord dat niet voorkomt in Remember Me.

Waarom gaat dit spel slagen?
Remember Me biedt heel veel voor de spelers. Een interessant verhaal, heel gevarieerde gameplay. Er is voor elk wat wils waardoor het toegankelijk is voor heel veel verschillende soorten gamers.

Waar kan het misgaan?
Veel gamers zijn gericht op één aspect in het gamen. Met een dergelijke gameplay loopt het spel snel de kans dat deze groep mensen 'hun ding' te weinig aanwezig vindt in de gevarieerde gameplay. Het loopt de kans dat gamers hierdoor het spel links laten liggen.