Vijf gametips voor de maand mei

Game: Persona 4: Arena
Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar: Arc Systems Work
Uitgever: Atlus
Releasedatum: 10 mei 2013
Genre: Fighting

Hèhè. Het geduld van Europese gamers is enorm op de proef gesteld, maar Persona 4: Arena gaat toch echt uitkomen. We moesten bijna een jaar extra wachten op de region-locked vechtgame van Atlus en Arc System Works. Misschien is de online-community van de game inmiddels afgestorven, maar dat mag de pret niet drukken. Persona 4: Arena is namelijk een vechtgame met een goed verhaal(modus).

Het verhaal fungeert als sequel op Persona 4, die recent naar PS Vita werd geport. De game staat bol van de dialogen. Niet schrikken! Die dialogen zijn blijkbaar erg goed verzorgd en voorzien van uitmuntende voice-acting. Daar heeft Arc uiteraard een heerlijke vechtgame bovenop gebouwd, die qua complexheid niet onder doet voor BlazBlue.

Waarom gaat het slagen?
Goed verhaal en leuke personages + gelikte handgetekende graphics + complexe, maar ook wrede vechtgame = ...jij mag het zeggen. 

Waar kan het misgaan?
Wordt de game een jaar later nog internationaal gespeeld? Waarschijnlijk hangen alleen überbazen nog rond die de newbies zonder aangeraakt te worden kunnen verpulveren. Tevens kun je je afvragen of de actie niet te vaak wordt onderbroken door verhaalstukjes.