Vijf gametips voor de maand mei

Game: Grid 2
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Ontwikkelaar: Codemasters
Uitgever: Codemasters
Releasedatum: 31 mei 2013
Genre: Racing

De succesvolle Race Driver GRID krijgt na vijf jaar eindelijk een opvolger. In de tussentijd werd er meer aandacht gegeven aan de DiRt-franchise, maar nu is GRID helemaal terug van weggeweest. In 2008 zorgde GRID voor heel wat tevreden gamers. In GRID 2 gaan we in de singleplayer aan de slag in de World Series of Racing. Zoals altijd is het verhaal in de meeste racegames niet heel bijzonder en draait het altijd puur om het racen. 

En racen ga je in GRID 2, waarbij de gameplay alleen maar verder is geperfectioneerd. Race op echte circuits, maak diverse steden onveilig met dikke wagens of ga gewoon offroad racen, het kan allemaal. GRID 2 moet overal een schep bovenop doen en is het op het gebied van een schademodel en agressieve medecoureurs weer een stuk beter wat alleen maar meer spanning meebrengt.

Waarom gaat het slagen?
Codemasters weet als geen ander hoe een vermakelijke racegame gemaakt moet worden. De keuzes zijn enorm in GRID 2. Race je liever door de straten van Parijs of ga je liever gewoon op een echt parcours racen, de keuze is aan de gamer. Met prachtige beelden, auto's die verschillend aanvoelen en een dikke multiplayer moet het goedkomen met GRID 2.


Waar kan het misgaan?

GRID2 mist een groot ding dat niet mee is genomen uit het eerste deel. De cockpitview is namelijk niet meer aanwezig in de game. Voor sommigen maakt het niet uit, maar juist de cockpitview in GRID was enorm goed gedaan. Het is dan ook erg jammer dat we niet opnieuw kunnen genieten vanuit de ogen van de bestuurder.