Vijf gametips voor de maand mei

Game: Metro: Last Light
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Ontwikkelaar: Deep Silver
Uitgever: Koch Media
Releasedatum: 17 mei 2013
Genre: Firstperson-shooter

Het scheelde niet veel of Metro 2033 had geen opvolger gekregen. Na het faillissement van gamestudio THQ kwam de release van Metro: Last Light plotseling op losse schroeven te staan. Gelukkig heeft de game via een veiling een veilig onderkomen gevonden in de handen van Koch Media. Na een klein uitstel, de game stond oorspronkelijk gepland voor maart dit jaar, is de release van Metro: Last Light dan toch een feit.

Metro: Last Light gaat verder waar Metro 2033 is gestopt. In een post-apocalyptische wereld probeert de mensheid te overleven onder de grond in de metrotunnels van Moskou. Als het ondergrondse gevecht om de laatste grondstoffen tussen de mensen nog niet genoeg is, dan is er altijd nog de dreiging van de gemuteerde mensen die zich bovengronds hebben gewaagd. Als hoofdpersoon Artyom is het aan jou om orde in de chaos te scheppen. Jij bent immers de laatste hoop van de mensheid.

Waarom gaat het slagen?
Metro: Last Light ademt aan alle kanten sfeer en mysterie uit. De wereld ziet er groots uit en biedt veel mogelijkheden. Beeld en geluid zijn in een combinatie gegoten die garant staat voor succes.

Waar kan het misgaan?
Sfeer alleen is leuk, maar niet genoeg voor een goede game. De gameplay zal minimaal het niveau van zijn voorganger moeten hebben, maar liever nog beter. Anders gaat het snel vervelen en eindigt deze game achter in de kast.