Vijf gametips voor de maand april

Game: Fire Emblem: Awakening
Platform: Nintendo 3DS
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Releasedatum: 19 april 2013
Genre: Strategie/RPG


Strategen van Nederland, pakt uw 3DS en verzamelt u! Fire Emblem is terug met de volgende tactische RPG Fire Emblem: Awakening. Dit keer volgen we de avonturen van Chrom, prins van de Halidom of Ylisse. Wanneer het buurland Plegia zich verdacht begint te gedragen krijgt het leger van Chrom, The Shepherds, de opdracht om de vrede in het land te bewaren.

De gameplay is nauw verwant aan die van Fire Emblem: Shadow Dragon. Spelers kunnen een klasse kiezen met bijbehorende skills, features en wapens. Vanaf een bepaald level kun je deze eventueel wijzigen of uitbreiden. Ook kun je met/tegen anderen spelen via Streetpass. Als je dat doet kom je elkaars avatar party tegen in de spelwereld.

Waarom gaat dit spel slagen?
Fire Emblem is al vele jaren uitermate populair. Alle games krijgen hoge reviewscores en zijn verzekerd van een grote schare spelers. Aangezien er geen heel grote veranderingen in Fire Emblem: Awakening zitten verwerkt zullen fans hier op af komen als vliegen op een hoop, nou ja, je begrijpt wel wat ik bedoel.

Waar kan het misgaan?
Eigenlijk duidt niets erop dat het kan misgaan. De game blijft trouw aan zijn format en met de prima games die de serie al heeft voortgebracht gaat het met Fire Emblem: Awakening ook wel goed komen.