Vijf gametips voor de maand april

Game: Dragon's Dogma: Dark Arisen
Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Releasedatum: 26 april 2013
Genre: RPG

Dragon's Dogma is terug. De RPG-hit van Capcom krijgt een uitbreiding in Dragon's Dogma: Dark Arisen die eigenlijk niet te duiden valt. Het is veel meer dan een DLC of add-on, maar eigenlijk niet echt een nieuwe game. De basis van Dark Arisen is namelijk het eerste spel Dragon's Dogma. Je kunt het dan weer wel spelen zonder het eerste spel, want Dark Arisen wordt geleverd met de volledige content van Dragon's Dogma. Hiernaast krijg je een gigantische hoeveelheid nieuwe wapens, skills, armour en quests. Ook heeft Dark Arisen een volledig nieuw gebied. Een eiland met de naam Bitterblack Isle.

Spelers die Dragon's Dogma nog nooit hebben gespeeld beginnen op dezelfde plek en met hetzelfde verhaal als een jaar geleden. Voor gamers die dit al hebben gedaan is er ook goed nieuws, want zij beginnen direct aan de nieuwe content en hoeven dus niet de hele RPG opnieuw te doorlopen. Zij hoeven zich ook niet te vervelen, want praktisch alle nieuwe content is gemaakt voor hogere levelspelers.

Waarom gaat dit spel slagen?
Dragon's Dogma was een grote hit in 2012. Met een ijzersterke en diepe verhaallijn en een goede RPG-gameplay heeft het hoge ogen gegooid bij velen. Aangezien Dark Arisen hierop voortborduurt kan het bijna niet anders dan deze game een evengrote hit wordt.

Waar kan het misgaan?
De gedachte is goed, een game voor ervaren en nieuwe spelers. Maar als spelers vorig jaar de game al niet wilden hebben, waarom zouden zij deze geüpdate versie dan wel willen? En dan is het nog maar de vraag of de gamers die Dragon's Dogma vorig jaar hebben uitgespeeld bereid zijn geld uit te geven voor de extra's. Die zullen echt wel iets bijzonders moeten bieden.