Vijf gametips voor de maand april

Game: Star Trek: The Game
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Digital Extremes
Uitgever: Namco Bandai
Releasedatum: 26 april 2013
Genre: Actie
Preview


Oude wijn in nieuwe zakken. De reboot van de originele Star Trek krijgt een vervolgwaarbij Kirk en Spock in de reboot zelf al een nieuw gezicht hebben gekregen (gelukkig maar). Uiteraard blijft de gamesindustrie dan niet achter en Namco Bandai komt met Star Trek: The Game. Je hebt de keus om te spelen met Kirk of Spock. Elk heeft een eigen set wapens en attributen waardoor je op meerdere manieren kunt spelen. Het spel heeft een volledig nieuwe verhaallijn waarbij de oude vijand The Gorn een Vulcan-kolonie heeft aangevallen. Het is aan Kirk en Spock om dit recht te breien.

Star Trek: The Game heeft een speciale feature die de makers, Digital Extremes, a-synchrone co-op noemt. Het is via een drop-in drop-outsysteem mogelijk om samen met een vriend of vriendin te spelen. Hierbij versterkt de gameplay van de twee personages elkaar. Zo kan Spock bijvoorbeeld een vijand scannen met zijn tricorder zodat Kirk de zwakke plekken te weten komt om op te schieten.

Waarom gaat dit spel slagen?
Star Trek is onverminderd populair. Alleen daarom al zal het spel een grote schare aan spelers gaan krijgen. De a-synchrone co-op biedt daarnaast een gameplay die het samenspelen bevordert en het nog leuker maakt om te spelen.

Waar kan het misgaan?
Veel games die worden gemaakt op basis van films hebben de neiging te worden afgeraffeld. Simpele gameplay, weinig uitdaging en een korte speeltijd zijn dingen die Star Trek: The Game zullen laten mislukken als de makers in deze val zijn getrapt.