Vijf gametips voor de maand april

Game: Injustice: Gods Among Us
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Wii U
Ontwikkelaar: NetherRealm Studios
Uitgever: Warner Bros. Interactive
Releasedatum: 19 april 2013
Genre: Fighting
Preview

Een atoombom heeft Metropolis platgelegd. Superman vecht tegen Batman en The Joker weet meer van al de chaos die er in de stad is en waarom heel het DC-universum tegen elkaar vecht. NetherRealm Studios, de makers van Mortal Kombat, zijn terug en dit keer met minder bloed en geen fatalities. Daartegenover staat een toegankelijker spel, supermoves die de superkrachten van elke held goed in de spotlight zetten en een interactieve omgeving waarin veel gebruikt kan worden in het gevecht. In de tuin van Bruce Wayne vechten en iemand het landhuis in slaan om daar verder te gaan? Yup, mogelijk.

Waarom gaat het spel slagen?
De helden van DC Comics trekken zeker fans aan. Er is een geheel nieuwe comiclijn voor bedacht om het verhaal te vertellen. En wie wil er nu niet met Catwoman met zweep spelen? Maar vooruit, voor de mensen die niet zo van leer en zweepslagen houden zijn er ook Superman, Batman en vele andere bekende en minder bekende helden en schurken. Het spel is veel toegankelijker gemaakt dan Mortal Kombat door de knoppenlay-out. De omgeving is interactief, veel meer dan in Dead or Alive. Allerlei objecten die in de levels te vinden zijn, zijn ook te gebruiken om naar het hoofd te slingeren van je tegenstander.

Waar kan het misgaan?
Je kunt een verhaallijn erin stoppen, maar uiteindelijk overleeft elke fighter door de versus-play. Het is afwachten hoe de game wordt opgepakt door de fighting-community. Je wil niet inloggen op het netwerk om erachter te komen dat er maar een handjevol spelen, terwijl bijvoorbeeld Street Fighter nog dagelijks vele spelers online heeft gamen. Het aantal online spelers en de ondersteuning om deze een succes te maken is bepalend voor elke fighter, dus ook Injustice.