Vijf gametips voor de maand maart

Game: Deadly Premonition: The Director's Cut
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Access Games
Uitgever: Rising Star Games
Releasedatum: 1 maart 2013
Genre: Actie-avontuur

Xbox-gamers kennen het spel al ruim twee jaar evenals Japanse PlayStation 3-bezitters, maar nu is het de beurt aan de overige PlayStation-gamers. Na lange tijd wachten komt Deadly Premonition naar de console van Sony. In een opgepoetste Director's Cut-versie kan nu iedereen zich laten opzuigen door het psychologische horrorverhaal van de game.

Deadly Premonition speelt zich af in het stadje Green Vale. Als FBI-agent York heb je in een open wereld-setting alle vrijheid om de stad te verkennen en verschillende quests en opdrachten aan te nemen. Je verdient geld met de verschillende klussen. Dit kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld een auto vol te tanken en te onderhouden en zo grotere afstanden in korte tijd te overbruggen. Gaandeweg het verhaal kom je tot de ontdekking dat het pittoreske en rustige stadje Green Vale een aantal hele duistere geheimen heeft.

Waarom gaat dit spel slagen?
De oorspronkelijke versie kreeg over het algemeen hele positieve reacties. Er is dus geen enkele reden om aan te nemen dat Deadly Premonition: The Director's Cut hier voor zal onderdoen.

Waar kan het misgaan?
Technologie gaat snel vooruit en de eisen van gamers liggen steeds hoger. Het is dan ook maar de vraag of een twee jaar oud spel nog voldoet aan de eisen die gamers vandaag stellen aan hun aankoop.