Vijf gametips voor de maand maart

Game: Mars: War Logs
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Spiders
Uitgever: Focus Home Interactive
Releasedatum: 7 maart 2013
Genre: Actie-RPG

Mars: War Logs speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, af op de rode planeet Mars. Je hebt de keuze uit twee personages, elk met een eigen verhaallijn en eigen speciale skills. Je kunt kiezen uit elitesoldaat Seth, die gebruikt maakt van basale gevechtstechnieken, en Pandora, die vertrouwt op de kracht van magie en spells. Dit maakt het spel op zich al bijzonder. Daarnaast zit er ook nog eens een grote spelerkeuzeinvloed in het spel. Bijna elke beslissing die je in het spel maakt is van invloed op de verdere verloop van het spel en het verhaal.

Mars: War Logs biedt dus een uitgelezen kans om een spel meerdere keren te spelen. De keuzes die je maakt in zowel gevechten, acties als in de dialogen zorgen elke keer voor een ander spel. In de trend van het jaren 90-spel Blade Runner is de kans groot dat je dit spel vele malen zult gaan spelen voordat het definitief in de kast verdwijnt.

Waarom gaat dit spel slagen?
Mars: War Logs biedt een unieken kans om een spel meerdere keren te spelen. De verschillende personages in combinatie met de grote invloed van de keuzes die je maakt zorgt voor een spel dat blijft boeien.

Waar kan het misgaan?
Veel opnieuw spelen is leuk, maar dan moet het wel de moeite waard zijn. Mars: War Logs wordt door de makers omschreven als een kort verhaal. Als het té kort is ben je alsnog snel uitgekeken op het spel.