Vijf gametips voor de maand maart

Game: Bioshock: Infinite
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Irrational Games
Uitgever: 2K Games
Releasedatum: 26 maart 2013
Genre: Firstperson-shooter
Preview

Van de regen in de drup. Of beter gezegd van de zee naar de lucht. Dat is wat het derde deel in de Bioshock-serie ons brengt. Bioshock: Infinite verlaat de onderwaterstad Rapture en brengt ons naar de zwevende stad Columbia. Daar moet je als hoofdpersoon Booker DeWitt een  jonge vrouw, Elizabeth, zien te vinden en bevrijden. Ondertussen zal Booker het onder andere moeten opnemen tegen de twee groepen stichters van Columbia die de stad voor zuivere Amerikanen willen behouden en tegen de Vox populi, een groep rebellen.

Ondanks dat het verhaal niet echt verdergaat waar de vorige Bioshock is gestopt is het gameplaysysteem wel hetzelfde gebleven. Bioshock: Infinite is een firstperson-shooter met RPG-elementen. Met behulp van verschillende wapens, gear en psychokinetische krachten zul je je een weg moeten banen door de gameplay en het verhaal. 

Waarom gaat dit spel slagen?
De setting en de stijl van de Bioshock-serie is zijn gewicht in goud gebleken. Dit gecombineerd met uitstekende voice-acting staat garant voor een spel dat je simpelweg zult willen spelen.

Waar kan het misgaan?
Stijl en setting brengen maar tot zekere hoogte succes. De gameplay zal vernieuwend genoeg moeten blijken om de game aantrekkelijk te maken en houden.