Vijf gametips voor de maand februari

Game: Rayman Legends
Platform: Wii U
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 28 februari 2013
Genre: Platform

In 2011 verscheen Rayman Origins voor vrijwel elke console en markeerde de reboot van Rayman. Na een aantal 3D-avonturen en de commercieel succesvolle Rabbids spin-off was het nu tijd om Rayman terug te laten keren naar zijn roots: 2D-Platforming.

Met een uiterlijk als een schilderij, een hemelse soundtrack en ijzersterke gameplay wist de game goede cijfers te scoren. Het vervolg, Rayman Legends, komt eind februari exclusief naar Wii U en belooft nog beter te worden.

Waarom gaat dit spel slagen?
Origins toonde al aan dat Ubisoft weet hoe ze een Rayman-game moeten maken en met Legends lijken ze er dik overheen te gaan. Grafisch is er nog meer te zien en de muziek is nog epischer geworden. Dankzij de Wii U controller is er tevens een extra toffe co-op in de game verwerkt waarbij degene met gamepad écht actief moet helpen om de ander verder te geraken.

Waar kan het misgaan?
Qua gameplay lijkt er weinig mis te kunnen gaan. Previews zijn lovend en de demo is, ondanks dat er maar drie levels zijn, al meerdere keren gespeeld en nog steeds awesome. Het grootste 'probleem' van de game is dat hij Wii U exclusief is en laat die console nou net nieuws zijn. De userbase is daardoor wat lager dan je wilt als uitgever en dat heeft mogelijk invloed op de verkoopcijfers.