FOK!games Wishlist 2013 #4

Er zijn een aantal dingen die maken dat ik uitkijk naar een spel. Een daarvan zijn de makers. Er zijn nu eenmaal studio’s die een bepaald soort games maken waarbij je van tevoren al weet dat het goed gaat. Precies die gedachte had ik toen ik hoorde dat Naughty Dog met The Last of Us kwam. Als zij een dergelijk spel gaan maken moet ik het hebben.

The Last of Us speelt zich af in een postapocalyptische wereld waar een virusuitbraak de boel op stelten heeft gezet. Je speelt als Joel, een van de overlevenden van de ramp. Je wordt vergezeld door het meisje Ellie, dat door de AI wordt bestuurd. Beiden proberen zich een weg naar veiligere gebieden te banen. Onderweg zul je het moeten opnemen tegen The Infected, mensen die besmet zijn met het virus, en tegen groepen bandieten die na de ramp de steden proberen te domineren.

 

The Last of Us biedt een combinatie van schietactie en mêleegevechten. Dit is dan ook een van de dingen die mij erg aantrekt in het spel. Dit in combinatie met een gameplayvorm die de makers ‘dynamic stealth’ maakt het erg interessant. Ook biedt de gameplay een grote mate van spelerkeuze. Wanneer je je bijvoorbeeld ergens achter verschuilt met een leeg pistool zullen de tegenstanders op een afstand blijven. Als je er dan voor kiest om te schieten zal de AI het klikkende geluid van een leeg magazijn herkennen en met meer risico op je af komen.

 

Een tweede aspect wat er voor zorgt dat ik erg uitkijk naar The Last of Us is de algehele sfeer van het spel. De trailers die tot nu toe zijn uitgebracht zijn in mijn ogen pareltjes op je scherm. De sfeervolle muziek, de practhige omgevingen. Alles lijkt te kloppen in dit spel. Het enige wat ik erg jammer vind is de releasedatum. Die is namelijk pas op 7 mei. Het zal dus nog een tijd gaan duren voordat ik The Last of Us in mijn PlayStation 3 kan stoppen. Tot die tijd kan ik mij gelukkig blijven verlekkeren met de prachtige trailers van het spel.