7: Erotiek in games

Ontwikkelaars hebben geen moeite met grof geweld in games zoals onthoofdingen, bloederige vuurgevechten of gewoonweg shockerende scenes. Maar erotische content in games is schaars. En als het er in zit is het nog de vraag of het wel echt erotisch is of eerder lachwekkend. Zeven redacteurs beschrijven hieronder verschillende erotische scenes uit verschillende games. Let wel op, onderstaande content kan spoilers bevatten en niet veilig zijn voor op het werk.

7

  Game: The 3rd Birthday
  Platform: PlayStation Portable
  Redacteur: Pheno


PlayStation Portable is nog niet geheel afgeschreven, maar heel veel spellen komen er niet meer voor uit. Een van de games waarvoor ik de PSP na lange tijd weer eens moest opladen was The 3rd Birthday, een actiespel met RPG-elementen in thirdperson.

Het hoofdpersonage Aya Brea, die we al kenden van de Parasite Eve-serie, speelt hierin een agente van de CTI, de Counter Twisted Investigation, die een buitenaards ras, de Twisted, tegen moet houden de planeet volledig over te nemen. Ze kan als enige teamlid haar ziel in andermans lichaam krijgen en die gebruiken om uit benarde situaties te komen. Een uitstekend spel met misschien een warrig verhaal, maar wel verslavend genoeg om er naar terug te grijpen.

Een van de 'geheime' filmpjes in het spel is een stomende douche-scène. Nee, geen keiharde rampetampseks met Aya onder de douche, maar een erg warme straal die uit de douchekraan voor flink wat stoom zorgt. Aya komt even tot rust in deze scène en hoewel het polygonen zijn, kun je niet ontkennen dat Aya en het filmpje prachtig gemaakt zijn.

  Game: The Sims 3
  Platform: Windows, PS3, Xbox 360
  Redacteur: Kn0x


Ja, The Sims 3 bevat niet de meest erotische scènes, maar wel de meeste grappige erotische scenes. Alleen in de wereld van The Sims is het mogelijk om een compleet vreemd persoon op straat te ontmoeten en na vijftig elkaar gekieteld te hebben samen het bed in te duiken. Was het in het echte leven maar zo makkelijk... Nu moet ik eerst dames ontmoeten, contact leggen, ze niet afschrikken met mijn bleke zolderkamerhuid waarna ik ze of dronken moet voeren of eerst een relatie moet starten. Getver. Ik wil gewoon de straat op, een wildvreemde vrouw de hand schudden, tien minuten later het bed induiken om er tien seconden later klaar mee te zijn.

Het enige nadeel van Sims-seks is dat de kans erg groot is dat er gelijk consequenties zijn. Consequenties als in kindjes weliswaar. Voor het zingen de kerk uitgaan, bestaat volgens mij ook nog niet in Sims-land en ik heb nog geen uitbreidingspakket gezien waar je condooms of spiraaltjes kunt kopen.

  Game: Assassin's Creed
  Platform: Windows, PS3, Xbox 360
  Redacteur: Chloroform


Als grote Assassin's Creed-fan sloeg mijn kleine vrouwenhartje lichtelijk op hol toen de ontzettend hete en charismatische Ezio Auditore aan het begin van AC II op mijn tv verscheen. Met klamme handjes om mijn Xbox-controller bestuurde ik Ezio, die, samen met zijn eveneens ontzettend hete broer Frederico, de mannen van Vieri de' Pazzi in elkaar aan het slaan was. Mijn hemel! Die donkere lokken, die bruine kijkers, die brede schouders en dat sexy lichaam... DAMN! De goden waren mij goed gezind, want in AC Brotherhood was Ezio terug: volwassener, heter en nog geiler dan voorheen. FUCK! YES! Ik begon met wederom klamme handjes aan het tweede deel met deze Italiaanse grazioso. De inmiddels volleerde Assassin en charmeur wist ook in dit deel mijn hart te veroveren en dat werd nog even extra versterkt door de volgende scène.

Ezio keert terug naar Monteriggioni en neemt daar een welverdiend heet bad. Caterina Sforza, de mooie, niets schuwende, roodharige gravin van Forlì, brengt Ezio een bezoekje om hem op gepaste wijze te verwelkomen. Het moment suprême. Ze laat haar jurk op de grond vallen en loopt verleidelijk de kamer binnen. Ze laat haar handen over Ezio's borst glijden en er volgt een upside down-kus tussen deze twee schone verschijningen. We worden meegenomen in een spannende scène waar een lekkere kerel en een prachtige dame elkaar vol passie en lust beminnen.

Heren, ik weet dat jullie jezelf het liefst in Ezio's positie zouden wanen, maar als dame kan ik, en vele dames met mij, niets anders dan vol jaloezie toekijken hoe Caterina deze 'good guy but bad boy' weet te temmen. Ohhh, bella Caterina, lucky you.

  Game: Heavy Rain
  Platform: PlayStation 3
  Redacteur: ROFLOL


In Heavy Rain zijn de keuzes die je maakt enorm van belang. Eigenlijk ben je de gehele game alleen maar keuzes aan het maken. Ook in een erotische scène in de game is het aan de gamer om te kiezen hoe ver je wil gaan om je doel te bereiken. Madison is een journaliste die Ethan meehelpt bij het zoeken naar zijn zoon, die op een gegeven moment in een vervelende situatie terecht komt. Terwijl er een wapen op haar gericht wordt moet ze strippen om in leven te blijven...

Terwijl er sfeerverhogend muziek op de achtergrond draait met kreunende vrouwen, is het aan de speler om langzaam de kleding van Madison uit te trekken. Uiteindelijk kun je zelf kiezen hoe ver je gaat, zin om Madison zonder beha en slipje te zien? Dat kan! Terwijl Madison langzaam met haar heupen beweegt vraag je je zelf af of hoe je Madison moet redden van de vieze vent tegenover haar. Zeggen dat je een lesbier bent gaat niet helpen. Dus trek nog even dat slipje uit en ga eens goed dansen Madison, vervolgens bukt ze eens goed achterover en pakt een lamp. Bam! Recht op het hoofd van die vieze vent.

  Game: Ar Tonelico Qoga: Knell of Ar Ciel
  Platform: PlayStation 3
  Redacteur: Isai


Laat het maar aan de Japanners over om de meest vreemde games te maken. Ar Tonelico Qoga is de vaagste erotisch-getinte game die ik ooit gezien heb. In deze RPG speel je als Aoto, een jonge man die op een dag een vreemd meisje tegenkomt. Zoals we gewend zijn van een (Japanse) RPG wordt je entourage steeds verder uitgebreid met stoere mannen en lieftallige dames.

Je doel tijdens de vele gevechten is om die lieftallige dames te beschermen. Zij kunnen namelijk met behulp van gezang magie uitvoeren, maar daarvoor moet je wel de vijand op afstand weten te houden want je meisjes kunnen niet veel schade happen. De dames hebben namelijk nog een speciale kracht: hoe minder ze aan hebben, des te meer schade ze doen.

Ja, heren, in deze game mag je gerechtigd je dames uitkleden. Dat gebeurt door middel van een "purge" tijdens een gevecht, waarna de dame in kwestie speciale aanvallen kan uitvoeren zoals bommen gooien of smijten met gebak (het blijven tenslotte Japanners). Een purge gaat gepaard met cutscenes zoals die hieronder.

  Game: Mass Effect
  Platform: Xbox 360
  Redacteur: SolidDS


Mass Effect, als er één spel is wat veel stof heeft doen op waaien tijdens een release was dat deze wel. De Xbox 360 ging zelfs in sommige media even door het leven met de naam "Se"Xbox. Het ging dus helaas niet altijd over de inhoud van de game, maar voornamelijk het romanceplot dat een speler kon na streven om zo de bij passende Paramour-achievement te halen.

Een van de meest bekende en gedetailleerde scènes is wel die van Shepard met Liara vlak voor de hun aankomst op Ilos. Shepard en zijn bemanning zijn net ontsnapt van de Citadel om Saren te stoppen. Onderweg komt Liara langs voor een bevestiging van de interesse in haar en daar moet natuurlijk gebruik van gemaakt worden.

  Game: The Witcher 2
  Platform: Windows, Xbox 360
  Redacteur: wc-eend

De wereld van The Witcher 2 is donker, rauw en af en toe behoorlijk hard. Moord is een allendaags begrip en soldaten pissen tegen gebouwen als ze moeten pissen. In de game wordt deze wereld erg goed uitgebeeld en een belangrijk onderdeel van die wereld is ook de seks. Hoofdpersoon Geralt heeft in de game één echte interesse in een personage, Triss Marigold, waarmee onderstaand filmpje begint.

Maar de wereld is hard en soms heeft Geralt wat extra ontspanning nodig. Dit kan in The Witcher 2 in de vorm van hoertjes of andere belangrijkere personages. De scènes zijn expliciet en tonen meer dan we gewend zijn in games maar het wordt in het spel nooit goedkoop. De seks past in het spel en de ontwikkelaars hebben aangegeven dat de seks er in zit omdat het er bij hoort. Het is onderdeel van de wereld en dat is iets wat dus ook onderdeel van het spel moet zijn. In onderstaand filmpje zien we de meeste seksscènes uit het spel.